Hirdetés
-
LOGOUT.hu
600 Mbps-os tempót ígér 2,4 GHz-en az ASUS RT-N18U High Power routere
Új hozzászólás Aktív témák
-
mouzrr
őstag
Kipróbáltam így a port engedélyezését, de amúgy így sem jó.
Amúgy gyári beállítások mellett simán megy vissza a torrent ha új torrentet szedek le, viszont ami már régebbi ott nem tölt fel, hiába szedik rengetegen. A gyári telekomos modemnél viszont rengeteget vissza tudtam tölteni ilyen torrenteknél is. Valahogy tudnék ezen változtatni? Előre is köszönöm. -
Jackx
tag
Nekem úgy van kitöltve ahogy fent leírták, a Port tartomány és a Helyi port azonos, bár én BOTH-ra állítottam. Ez alapján működnie kell, ha nincs a router előtt más eszköz, illetve nem vagy natolva.
Ne az alapján teszteld, hogy mennyit töltesz vissza. Fusson a torrent kliens, és pl. [itt] teszteld adott portot nyitva van-e. Nálam van hogy egy teljes nap alatt nem seedelek 10 giga fölé, máskor meg 5-10 óra alatt felmegy 40 giga.
Szerk.:
Most olvastam, hogy szolgáltatói eszközöd is van. Hát itt a probléma. Ha az nincs bridge üzemmódban, akkor kvázi neked a szolgáltatói eszközöd router módban van, és emögé van kötve az asus szintén router módban. Így persze hogy nem megy a port forwarding. Célszerű a szolgáltatót felhívni és bridge módba tenni az eszközt, utána az asus lesz a fő router, és onnantól minden oké lesz
[ Szerkesztve ]
-
mouzrr
őstag
Néztem a szolgáltatói eszköz beállításait de csak wireless bridginget találtam, ami gondolom nem ugyan az. Szóval mindenképp be kell telefonálni és kérni ezt a bridge módot? Ez tulajdonképpen mit jelent? Belülről csak átállítanak valamit? Köszönöm az eddigi segítséget is!
-
titán
Azt jelenti, hogy a szolgáltatói eszköz is router-ként működik így dupla NAT van a rendszerben.
Kikapcsolják a saját eszközükben a router funkciókat így az már csak modemként működik tovább.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
tjsz
senior tag
Szia!
Van 1 másik megoldás is (nem kell könyörögni a szolgáltatónak): nézd meg, hogy a szolgáltatói eszközben van-e DMZ beállítási lehetőség. Ha igen, akkor
1. válassz egy tetszőleges IP címet a szolgáltatói eszköz belső IP tartományából, legyen pl. 192.168.1.254
2. a saját router-ed WAN oldalára fix-en állítsd be ezt az IP címet, DNS-nek és def. gateway-nek pedig a szolgáltatói eszköz IP címét írd be
3. a saját router-ed LAN oldalán pedig egy másik IP tartományt használj, pl. 192.168.2.1 - 255
4. a szolgáltatói eszköz DMZ-jébe rakd bele a saját router WAN oldalára választott IP címet (jelen példánál maradva 192.168.1.254)Ezzel azt éred el, hogy minden, a szolgáltatói eszköznek szóló adatcsomagot automatikusan megkap a saját router-ed és utána a te beállításaidnak megfelelően kezelni tudja azt. Nem kell bajmolódni a dupla NAT-al, ami ráadásul nem is minden esetben megy.
Üdv: Szabi
[ Szerkesztve ]
-
mouzrr
őstag
Köszönöm szépen mindenkinek a tippeket és a segítséget
-
ricsir
csendes tag
Szia, köszi a leírást, de sajnos nem akar működni.
Telekomos internet, modemmel (DCM704, 192.168.0.1) itt a DHCP ki van kapcsolva és erre van rákötve egy Asus RTN18u (192.168.1.1) típusú router és ez osztja ki az ip címeket.
A szolgáltatótól ezeket kapom meg:
A lépéseket megcsináltam:
1. Ahogy leírásban írtad, választottam egy IP címet 192.168.0.210.
2. Router-be be is írtam.
3. Router IP tartománya, 192.168.1.2- 192.168.1.254.
4.A modem dmz-jébe beírtam az ip-t 192.168.0.210Hibanapló:
[link]Mi lehet a próbléma?
Előre is köszi a segítséget[ Szerkesztve ]
-
likeaRAINBOW
senior tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. A Tomato Firmware 1.28.0000 -140 K26ARM USB AIO-64K FW-el használom jelenleg az eszközt, és olyan problémába ütköztem, hogy a WiFire csatlakozott eszközt nem érem el SSH-n, nem tudom pingelni sem. Ez egy médiabox amúgy. A dolog azért furcsa, mert vezetékes hálóról minden rendben működik, Wifire felcsatlakozva asztali gépről nem érem el, de telefonról igen. Ugyanez visszafelé is, mediaboxról telefont tudom pingelni, az asztali gépet nem. A csavar ott van, hogy telefonról viszont tudom pingelni az asztali gépet, és asztaliról is a telefont. Router oldalon, vagy médiaboxon kellene valamit állítani, hogy wifiről is elérjem?
Routeren mit érdemes beállítani, megnézni?
Köszönöm segítségetek
-
likeaRAINBOW
senior tag
válasz likeaRAINBOW #9764 üzenetére
Tárgytalan, egyszercsak megjavult
-
MODERÁTOR
Szia!
Ez olyan, mint ha nem lenne bridge-elve a wireless lan és az ethernet hálózat rész. Az Advanced -> Virtual Wireless menüben az Overview fül alatt látható elsődleges AP bridge-elve van a br0 interfésszel?
Próbáltam, én tudok pingelni vezetékes eszközről vezeték nélkülit.
(#9765) OK.
[ Szerkesztve ]
-
tjsz
senior tag
Szia!
Ha jól értem, akkor mediabox-odnak van LAN csatlakozója és wifi-je is?
-
jimmy5
aktív tag
Sziasztok
Hogyan tudom ellenőrizni hogy a
Digi átállította BRIDGE módba a szolgáltatói routert ???Köszi előre is.
Poco F2 Pro 8GB/256Gb ł Intel I5-4690 ł Asrock H97 Fatal1ty Performance ł FSP Raider S 550W ł Gigabyte R9 280X 3GB GDDR5 WF3 Rev2.0
-
félisten
Megnézed böngészőből, hogy egy Whatismyip-jellegű szolgáltatás által mutatott IP-cím megegyezik-e azzal, amit a router főoldalán WAN-címként látsz. Ha igen, akkor a szolgáltatói eszközön NAT nélkül átjön az IP-cím.
Ha a router oldalán 10-zel kezdődő WAN-címet látsz, az eleve NAT-olást jelent, mivel a 10-es tartomány belső hálózatokra van fenntartva, a Digi eszközei tudtommal ezt osztják.MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
MODERÁTOR
Hogy kap-e elég áramot ez egy nagyon jó kérdés.
Több mint egy éve vettem a Router-t és akkor először rögtön az USB 3.0-ra dugtam a HDD-t.
Ott folyton leszakadt, így Intruder2k5 fórumtárs segítségével (akinek ezúton is mindent köszönök!) oda jutottunk hogy USB 2.0 mert lehet táp ellátási gondjai vannak és ez az USB port közelebb van a router tápjához.
Azóta így is áll a dolog, és nagyon ritkán volt csak ilyen leszakadás.
De mostanában egyre sűrűbben.Firmware ver.:
Tomato Firmware 1.28.0000 -132 K26ARM USB AIO-64K[ Szerkesztve ]
20 éve a Prohardveren
-
Cadal
őstag
Hello, Ennél a routernél arra van lehetőség, hogy az első usb.-aljaztba dugott adathordozót (64GB-os SDXC kártya adapterrel) valahogy hálózaton keresztül elérhető tárhelyként használjam? (pl: gépről odamásolok egy filmet majd TV-ről csak betallózom és már megy is a lejátszás)? (Elegem van már a gép és tv-közti pendrive hurcolászásból. )
-
Cadal
őstag
Oké, közben kb. rájöttem. Valami Samba server-nél kellett egy mappát létrehozni. Meg is jelent, működik is.
De, a "tárhelynek" tehát nem torrentezésre használt adathordozót mire érdemes formázni, ha esetenként nagy mérteű fájlok is lesznek rajta tárolva? Most NTFS-re formáztam. Ha az mondjátok (mert rákeresem a topikban és álltalában) ext 3/4 -re kell formázni, akkor azt is mondjátok már meg, hogy azt windows alól hogyan tudom megtenni egy adathordozónál, ahol csak NTFS és exFAT jelenik meg??
-
titán
-
cyber86
őstag
Új gyári fw:
2017/12/22 31.39 MBytes
ASUS RT-N18U Firmware version 3.0.0.4.382.18991
Security fixed
- Fixed KRACK vulnerability
- Fixed CVE-2017-14491: DNS - 2 byte heap based overflow
- Fixed CVE-2017-14492: DHCP - heap based overflow
- Fixed CVE-2017-14493: DHCP - stack based overflow
- Fixed CVE-2017-14494: DHCP - info leak
- Fixed CVE-2017-14495: DNS - OOM DoS
- Fixed CVE-2017-14496: DNS - DoS Integer underflow
- Fixed CVE-2017-13704 : Bug collision
- Fixed predictable session tokens, logged user IP validation, Logged-in information disclosure (special thanks for Blazej Adamczyk contribution)szerk: lassan jöhetne már hgg is már ha lesz egyáltalán
[ Szerkesztve ]
-
titán
-
devil2k
tag
-
cyber86
őstag
válasz Gubek-Einste #9782 üzenetére
Elsőnek mindig a 32-bites részbe található valamiért az új fw.
-
titán
-
cyber86
őstag
válasz Gubek-Einste #9785 üzenetére
Ez jó kérdés
-
limpi
aktív tag
Próbálta már valaki a legújabb gyári v3.0.0.4.382.18991 FW-t?
Tudja valaki ténylegesen mi változott?
Csak mert az ASUS ugyanazt másolta a "Security fixed" részbe, mint az előző 3.0.0.4.382.18495 verziónál, a "New features" részt meg lehagyta. Az újdonság tehát, hogy még sincsenek az új fícsörök?Én egyébként egyelőre még mindig a v3.0.0.4.380_7378-at használom, ennek a hálózati része abszolút stabil (már 211 napja fut gond nélkül a router, csak a Download Master v3.1.0.102-t kell kb. hetente újraindítanom rajta, annál a v3.1.0.100 volt nálam az utolsó valóban stabil verzió, de arra nem lehet könnyen visszaállni sajna)...
Van ennél újabb hasonlóan stabil verzió?
Az előző verzióban beharangozott HDD Hibernation funkció rendben működik? Ez ugye csak opcionális, tehát kikapcsolható?[ Szerkesztve ]
<:v)
-
titán
Sebesség csökkenés sincsen?
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
lajos75
senior tag
válasz Gubek-Einste #9789 üzenetére
Nincs [link]
Viszont nálam olyan gond van egy ideje, hogy ha mobilon megnyitom a Gmail-t és kézzel frissíteném akkor nem frissít
Más Wifin és mobilneten nincs ilyen gond, de ezt már az előző Firmware (3.0.0.4.380_7378) is csinálta
Valami ötlet mi lehet a gond
-
Jackx
tag
válasz Gubek-Einste #9789 üzenetére
Nincs sebesség csökkenés. Nálam is szuperül teljesít!
-
fudi2002
veterán
Boldog karácsonyt Urak!
Szakmai kérdésre privátban nem reagálok.
-
limpi
aktív tag
Köszi a válaszokat!
Az tök jó, hogy egyelőre nincs gond vele.
Békés Karácsonyi Ünnepeket!<:v)
-
likeaRAINBOW
senior tag
srácok, ha Tomato-ról visszaváltanék asus gyári FW-re mire kell,érdemes figyelni? Feltehetem Tomato alól a gyári FW-t?
-
MODERÁTOR
válasz likeaRAINBOW #9795 üzenetére
Ha felmegy akkor egész nyugodtan, ha nem, akkor marad a recovery mód. Nem minden verzió engedi feltenni a gyárit. Figyelni arra kell, hogy ha felment a gyári, akkor nyomj neki egy reset-et.
-
likeaRAINBOW
senior tag
válasz Intruder2k5 #9796 üzenetére
Köszi, remélhetőleg nem lesz baj
-
MODERÁTOR
válasz likeaRAINBOW #9797 üzenetére
Nem lehet, a recovery mód mindig elérhető marad, akárhogyan is lesz.
-
gezatata
aktív tag
sziasztok!
menyire biztonságos a vendég hálózat engedélyezése/nyitása.Háziorvos vagyok. Gondoltam a várakozó pácienseimnek biztosítok WiFi-t vendéghálózatról.
De nem szeretném ha valaki unalmában meghekkelne.Firmware verzió:3.0.0.4.382_18991 gyári van fent. Ebben a vendéghálózatnál van egy olyan lehetőség, hogy Intranet Engedélyezve, nálam ezt állítsam át Letiltás-ra ugye?
Egy hóember kérdezi a másiktól: Szerinted ki készített minket? Válaszul a másik: Senki. █ Az Isten szeretet, és aki kitart a szeretetben, az az Istenben marad, s az Isten is benne marad.
-
[BiG]
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget kérnék. (Firmware:380.65.3_HGG-FINAL)
Hol tudom kideríteni, hogy egy eszköz melyik wifi-n keresztül csatlakozik a hálózathoz? (van vendéghálózatom)
Ha az ASUS mobil app-on keresztül tiltom egy eszköz net hozzáférését, akkor azt lehet valahogy az admin felületen oldani? A device listában mutatja, hogy korlátozott a net az eszközre, de semmi mást nem vélek felfedezni. Egyáltalán milyen tiltás történik ilyenkor? Jelen példa szerint egy okos konnektor csatlakozik a wifi-re, aminek tiltom a net hozzáférését ezzel a módszerrel, de a tiltás után is kommunikál a felhő szolgáltatásával.Köszönöm!
BiG
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 11 - népalma
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Milyen légkondit a lakásba?
- BestBuy topik
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Android szakmai topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Rendszergazda topic
- További aktív témák...
- T14s Gen3 27% 14" FHD+ IPS i7-1280P 32GB 512GB NVMe IR kam gar
- RAMSES GAMER PC // RYZEN7 2700X // 16GB DDR4 // 500GB SSD // POWERCOLOR RX6700XT 12GB HELLHOUND
- HYPER GAMING PC // RYZEN5 1600X // 16GB DDR4// SSD+HDD// ASUS ROG STRIX RX VEGA56 8GB(GTX 1080PoWeR)
- GAMER PC: i5-12400F/14600K -Új RTX 4060 Ti - Új 16/32GB DDR4 kit - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I7 6700K / GTX 1070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest