Hirdetés
-
LOGOUT.hu
600 Mbps-os tempót ígér 2,4 GHz-en az ASUS RT-N18U High Power routere
Új hozzászólás Aktív témák
-
gatto_
senior tag
Sejtettem hogy így van, csak érthetetlen ez az operációs rendszer választás, az asus oldalán, mikor csak be kell tallózni a routerbe a fájt.
Köszönöm nektek a megerősítést. -
Nestor16
senior tag
No újra nekifutunk csak a távollétemben bedurcizott a router és nem lehetett használni, beállt, ma nyomtam rajta egy restore-t aztán elölről minden (bár a torrenteket seedeli tovább, gondolom a beállításai megmaradtak a HDD-n).
Ez a http és https dolog tényleg probléma lehet. Telón is lehet állítgatni, sőt restore után noszogat, hogy használjam https-sel a biztonságos kapcsolat miatt. Előzőleg be is akartam állítani https-re, valamiért nem volt jó aztán vissza és lehet bekavarhatott a router.
Tehát a mostani helyzet (webes felületről nézve):
Adminisztráció -> Rendszer -> Hitelesítési eljárás: HTTP
Port a WAN irányából történő webhozzáféréshez: 8080 (alapértelmezett) (működik)
Érdekes, hogy ilyenkor nem érem el az AiCloud-t, (gondolom) mivel az https-el akar csatlakozni.
AiCloud Web elérési port: 443
AiCloud tartalom adatfolyam port: 8082Torrent -> http://router.asus.com:8081/downloadmaster/task.asp
DownloadMaster Port: 8081
Download Master Https Port: 8481
On your web browser, key in http://valami.ddns.net:8081/downloadmaster/index.asp to launch Download Master. Ez működik.
Transmission Remote GUI-t használok PC-n, ott a 9091-es porttal működik SSL nélkül.
Tornado klienst telón használok, szintén 9091-el működik.
Azt figyelembe kell venni, hogy ezt hálózaton belül nézegettem most, mivel itthon vagyok, nincs is igazán lehetőségem távolról tesztelni, legfeljebb mobilnetet tudok venni vagy VPN.Üdv, Dávid
-
Jackx
tag
válasz Nestor16 #9503 üzenetére
Ez a https-s dolog nekem is bekavart, és totál meghülyült. Ha be is jött az ip-re az oldal, mindig a szokásos üzenetet dobta ki hogy megváltozott az ip, újratölti az oldalt, stb. Volt amikor a telefonon levő alkalmazás egyszer csak eldobta az összepárosítást, és folyamatosan login faild amíg kézzel nem indítottam újra a routert. Azóta visszaállítottam Both-ra, így működik normálisan minden. Többet nem is állítom https-re szimplán, az egyszer biztos!
-
dragon1993
őstag
Gyári FW-el meg tudnám azt csinálni, hogy ideiglenesen letiltok egy gépet a hálózatról, illetve ha gyárival nem akkor melyik CFW-el lehet? (kábellel kapcsolódik a letiltandó gép)
-
titán
válasz dragon1993 #9506 üzenetére
Tomato-val meg lehet oldani.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
htc07
addikt
válasz dragon1993 #9506 üzenetére
azt meg lehet csinálni, hogy letiltod az internetről, akár időzítve is, a gyárival is szerintem.
-
jolti05
őstag
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék, mi a véleményetek:
Lassan 4 hónapja semmilyen frissítés sem érkezett a HGG firmware-hez, ami engem aggaszt (főleg a mostanában szárnyra kapott sebezhetőségek miatt, bár az is igaz, hogy ha protokollban a hiba, akkor a firmware nem tapasz ).
Érdemes lehet más firmware-t kipróbálnom, esetleg visszatenni a gyárit?
A lassúság és a sok alvás része a túlélési stratégiámnak...
-
spiky03
veterán
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy azt megtudom-e csinálni ezzel a routerrel, hogy a már meglévő netet valahogy megosszam?
Pontosan amit szeretnék az az lenne, hogy nem sokára elköltözünk ideiglenes még anyósékhoz, amíg nincs meg az új ház ott van egy modemes net, amire rá van kötve egy wifis router. És én ehhez szeretnék kapcsolódni az én Asus routeremmel wifin. Utána pedig az én routeremből kötném össze a média lejátszót, meg a NAS-t, mint ahogy most is van a jelenlegi lakásban.
Szóval tudok/lehet ilyet kivitelezni? Vagy ez csak egy szép álom?
Köszönöm
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
titán
-
félisten
válasz spiky03 #9512 üzenetére
Tehát azt szeretnéd elérni, hogy magaddal tudd vinni a meglevő hálózatot, és ne kelljen újra beállítani?
Ez menni fog.
Elmented a beállításokat a biztonság kedvéért, rádugod az új (ideiglenes) helyen a routerre (LAN->WAN), és a saját hurcolt routered WAN menüjében átállítod a net forrását.
Azt viszont tudnod kell, hogy ezzel kétszer fogsz címet fordítatni (NAT-olás), tehát a saját routered már egy alhálózatot fog kezelni, ami a net felől nem látszik, tehát egyes szolgáltatások, amikhez publikus IP keell, nem fognak működni.
Látom, Gubek-Einste már válaszolt. A két megoldás között az a különbség, hogy ha önálló routerként állítod be, akkor teljesen elkülönült saját hálózatot hoz létre, ami nem lesz a helyileg meglevő hálózat része, illetve onnan alapból nem elérhető.
MaCS
[ Szerkesztve ]
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
spiky03
veterán
válasz MaCS_70 #9514 üzenetére
Köszi a választ.
Igen mondjuk az lenne a legjobb, ha nem kellene semmit sem változtatnom a jelenlegi konfigon ha lehet így is a mozgatás.
Mert most rajta van ugye a NAS-om, amit kívülről is eltudok érni, mármint csak azt, hogy tudok telóról is TM-en keresztül letölteni rá. Meg ugye a Tv-vel, MED-el elérem a NAS-on található filmeket/sorozatokat.
Valamint van egy kamera is rákötve wifin, amit szintén elérek a telóról.Ezeket szeretném ha tudnám használni a továbbiakban is, amíg ott lakunk. Mert gondolom, hogy meg lesz a ház és a saját netünk, akkor majd újra be kell ezeket állítanom újra.
Vagy pl elég lesz csak az IP címet átírnom az újra és kész?
A NAS-nak meg a többi eszköznek fix IP-t adtam ha jól tudom.@(#9513) Gubek-Einste
Köszi neked is!
ez a verzió gondolom egyszerűbb, mert csak át kell kapcsolni a beállításokban valahol?SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
félisten
válasz spiky03 #9515 üzenetére
A Media Bridge üzemmódot még nem igazán tapasztaltam ki, de az az én logikám szerint az kapott hálózathoz kapcsolja az új részt. Gubek-Einste erről (is) mindent tud, tehát főleg rá hallgass!
Ha maradsz routerüzemmódban, akkor a régi hálózatod független kis enklávéként, IP-foglalásostul, mindenestül megmarad, csak éppen második NAT mögött, tehát az alap helyi hálózattól pont úgy elszigetelve, mint ahogy eredetileg az internettől szigetelted el a hálózatodat.
Nem is kell mást állítani, mint a WAN-forrást -- nem számítva az esetleges függő beállításokat.MaCS
[ Szerkesztve ]
-
titán
-
spiky03
veterán
válasz Gubek-Einste #9517 üzenetére
Köszönöm.
Hétvégén meg is nézem a kezelőfeluletet.
Amúgy a költözés csak december közepén lesz vsz, addig is gondoltam megerdeklodom, hogy mire számíthatok.Úgyhogy ha valami nem menne akkor jövök még kérdezni akkor is.
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
friccccc
tag
Sziasztok
Előre is bocs ha olyat írok ami alap, de sajnos elég kezdő vagyok. Az lg tvm mel szeretnék felvenni hddre, és a routeren keresztül szeretném, remélem megoldható. Ebben van valakinek esetleg tapasztalata?
lg42lf652v -- az biztos h linuxos, tehát gondolom ha sikerül is akkor vagy tv vel tudok rá felvenni, vagy a cuccokat tenni rá gépekről, egyszerre kettő esélytelen? jól gondolom? -
titán
-
friccccc
tag
válasz Gubek-Einste #9520 üzenetére
Ok
-
mr_palko
csendes tag
Sziasztok!
Az utóbbi napokban az otthoni servert csak nehezen tudtam elérni (router mögötti Ubuntu server).
A legutóbbi HGG volt a routeren, a beállításokat nem állítgattam.
Webmin, Mysql ... -t nem , vagy csak alig értem el kívülről.Próbaképp felraktam a gyári firmware-t, eddig jók a tapasztalatok (3.0.0.4.382_18495).
Tapasztalt valaki hasonlót?
Palkó
-
mr_palko
csendes tag
válasz dragon1993 #9523 üzenetére
Természetesen nem a routeren futtatom őket, írtam is , hogy a router mögött van egy ubuntu server. A router csak a saját feladatit látja el, semmi extrát.
-
mr_palko
csendes tag
Újabb problémám akadt... Transmissiont futtatok a router mögötti serveren. Ha az IP6 ot kikapcsolom a serveren akkor a transmission port teszt nyitottnak mutatja a beállított portot (forwaldolva van routeren) . Amikor a serveren az IP6-ot engedélyezem a Transmission port teszt azt mutatja hogy zárva van. Jelenleg a 382 es gyári fw van rajta, korábban HGG vel nem emlékszem ilyen problémára... Próbáltam az IP6 forwardot is de nem lett jó. Valakinek ötlete?
-
titán
-
mr_palko
csendes tag
válasz Gubek-Einste #9526 üzenetére
-
tylerddd
veterán
Hello! Ha hotspottal, USB-n rákötöm a mobilt erre az eszközre, akkor az arra érkező netet meg tudja-e így osztani vagy csak 3G/4G modemmel megy a dolog? Fontos lenne, mert elsősorban emiatt a funkció miatt venném meg, így elég morcos lennék, ha nem működne. Esetleg akinek ilyen routere van, nem tudná megnézni? Köszi!
Csak egészség legyen, meg térerő!
-
titán
-
tylerddd
veterán
válasz Gubek-Einste #9529 üzenetére
A helyi vezetékes szolgáltatóm nagyon lassú és megbízhatatlan. Őket váltanám le mobilnettel, amit viszont egy rendes router stabilabban, nagyobb hatótávon szét tudna szórni, mintha csak a telefonnal simán hotspottolnék. Ezért gondolkodom a fenti megoldásban.
A kliens/Media Bridge funkciót nem tudom, mit takar pontosan. Bridge módban már használtam routereket, ennyi, ami beugrik erről
@ woodworm Értem, köszi. Lehet, h akkor azt kellene csinálnom, h neten rendelni, kipróbálni és ha nem megy akkor elállok a vásárlástól?!
[ Szerkesztve ]
Csak egészség legyen, meg térerő!
-
titán
válasz tylerddd #9531 üzenetére
Ha ja, értem
Természetesen nem lesz ez gond, a router szempontjából sima modem lesz ez az eset.Értem, köszi. Lehet, h akkor azt kellene csinálnom, h neten rendelni, kipróbálni és ha nem megy akkor elállok a vásárlástól?!
Netes rendelésnél van 14 napos elállási időd így nyugodtan ki tudod próbálni és ha nem jó akkor mehet vissza.[ Szerkesztve ]
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
félisten
válasz tylerddd #9528 üzenetére
Igen, tud androidos telefont modemként használni, DE: ennek a sebessége (legalábbis számomra) nem igazán megjósolható. Emlékeim szerint kb. 25 Mbps-ot tudtam kinyerni egy olyan telefonból, ami egyébként 80 Mbps-mal csatlakozott.
MaCS
-
munky
őstag
Sziasztok!
Feltettem a legújabb Firmware-t (3.0.0.4.382.18495), de azóta a wifi sebességem sokkal lassabb lett. Kábelen megvan az 50mbit, amit a csomagom is tud, vezeték nélkül 20mbit fölé nem megy, holott korábban itt is simám átment az 50mbit.
Visszaraktam az eddig használt firmware verziót (3.0.0.4.380.7743), de a wifi sebesség most már ezzel is ugyan olyan gyenge. Az eredeti beállításokon hiába változtatok nem javul a helyzet. Mit lehetne ezzel kezdeni
[ Szerkesztve ]
-
Zeys
újonc
Sziasztok,
Laikusként szeretnék segítséget kérni.
A gyári firmware-t használom a routert és a gyári Androidos appon keresztül "menedzseltem" eddig a hálózatot, akár távolról is. A legutóbbi firmware frissítés óta a nem látom a hálózatra csatlakozott klienseket az alkalmazásban, így azokat menedzselni sem tudom (tiltani, engedélyezni, sebességlimitet állítani stb.)Naponta többször használtam az Androidos alkalmazás ezen funkcióját, így eléggé hiányzik, van esetleg valakinek hasonló tapasztalata? Esetleg ötlete a megoldásra.
A HGG fw-rel működik az Asus Router App?
Előre is köszönet.
Zeys[ Szerkesztve ]
-
félisten
HGG-vel működik, az Asus router app, de éppen olyan vacakul, mint a gyári FW-rel. (Ami mondjuk valahol logikus...)
Ez az app mindig is eléggé hektikusan ment, kíváncsiságból néha ránézek, hátha használható lett (több routerrel is), de annyi problémát produkált, hogy bízni nem mernék benne. Az Általad leírt hiba szinte menetrendszerűnek tűnik.
MaCS
[ Szerkesztve ]
-
gprspeter
senior tag
-
titán
-
gprspeter
senior tag
válasz Gubek-Einste #9542 üzenetére
Úgy tűnt frissítette de maradt minden...
-
MODERÁTOR
-
gippazoid
senior tag
Sziasztok!
Gondokodom, hogy black friday közeledtével esetleg beszerzek egy AC-s routert az N18 helyett.
Van olyan, ami tudja a távolról elérést egy USB-n csatlakoztatott HDD esetén és torrentezni is tud?
Tehát kb. azt, amiért az N18-at megvettem.
AC53 és AC58-ról nem jókat olvasok.Köszi!
Gippazoid Novelties Inc.
-
titán
válasz gippazoid #9545 üzenetére
Eszköz ajánlás ITT, olvasd el az összefoglalót.
-
karika61
csendes tag
Sziasztok!
Gyári fw-nél megy a master download, működik rendesen, a problémám az lenne, hogy a transmission GUI-val nem tudom irányítani, kapcsolódáskor azt írja ki felugró ablakban, hogy temporary redireck.
Mit kellene állítanom,hogy működjön? -
Vadmeggy
aktív tag
Van valami új firmware, ami ajánlott HGG helyett? Szomorúan látom, hogy a fejlesztők lemondtak róla.
Családi ház miatt az adóteljesítmény feltekerése a legfontosabb szempont.Ha szélesebb lenne, lehetne gyúrópad. Rajta tricepszezne egész Európa.
-
titán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone XR 64GB Black Refurbished
- T14s Gen3 27% 14" FHD+ IPS i7-1280P 32GB 512GB NVMe IR kam gar
- RAMSES GAMER PC // RYZEN7 2700X // 16GB DDR4 // 500GB SSD // POWERCOLOR RX6700XT 12GB HELLHOUND
- HYPER GAMING PC // RYZEN5 1600X // 16GB DDR4// SSD+HDD// ASUS ROG STRIX RX VEGA56 8GB(GTX 1080PoWeR)
- GAMER PC: i5-12400F/14600K -Új RTX 4060 Ti - Új 16/32GB DDR4 kit - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs