Hirdetés
-
LOGOUT.hu
600 Mbps-os tempót ígér 2,4 GHz-en az ASUS RT-N18U High Power routere
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
IG55
senior tag
Gyári FW-ben még mindig nem lehet kikapcsolni a ledeket?
-
titán
-
Boborján
tag
Sziasztok. Ma akarok telepíteni otthon egy ilyet.Teljesn új cucc. Az fw frissítése hogyan zajlik? Köszönöm .
-
félisten
Úgy tűnik, most hétvégén lesz hosszú időre utoljára lehetőségem arra, hogy feltelepítsem az Általatok is ajánlott netkapcsolat-ébrentartó scriptet az N18-asra.
A gondom "csupán" annyi, hogy nem igazán vagyok tisztában a telepítés módjával, számomra kicsit ellentmondásosak az innen-onnan összeszedett tanácsok.
Tehát: hogyan tudom pontosan telepíteni a scriptet (gondolom, felmásolom...), és megoldani azt, hogy meghatározott időközönként lefusson.
Köszönettel: MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
Gyurike
tag
Sziasztok!
Kis segítségre lenne szükségem, hátha tudtok segíteni.
Pár hónapja vettem én is egy RT-N18U routert, ami tökéletesen végzi a dolgát és elégedett vagyok vele.Egy kliens viszont nem szereti, ez pedig pont a céges gépem.
Céges laptoppal wifin gyakran elmegy az internetkapcsolat, és marad a sárga felkiáltójel(hálózaton marad, de nincs internetkapcsolat). Ezt csak a céges gép produkálja, minden más kliens vígan netezik eközben gond nélkül.
Próbálnám az ipconfig -release/renew parancsot is, de ekkor a parancssori ablakban a kimenet első sora "Windows IP Configuration" után nincs semmi történés, megáll a folyamat.
Van úgy, hogy 1-2 perc után megjavul, de olyan is megesik, hogy 10 perc után se, de újraindítva a gépet átmenetileg megint jó, de ugyanúgy bármikor eldobódhat, és rendszeresen meg is történik.
Először arra gondoltam, hogy a céges VPN-t nem szereti, de van úgy, hogy már csatlakozás előtt is el-eldobódik...Milyen beállítást érdemes ellenőrizni/módosítani? (akár a gépen, akár a routeren)
Kábelen nem próbáltam de nem is lenne könnyen kivitelezhető, így mindenképp Wifi-n szeretném, ha megoldódna a dolog...
Előre is köszönöm a segítséget!
-
aldebaran
őstag
válasz Gyurike #9358 üzenetére
csak a gép típusát nem írtad le... és milyen vpn kliens...
nálam a vpn alatt csak a böngésző nem megy, de másik proxy-val megoldódik.Próbálj custom fw-t. Ne HGG-t, mert az a default-nak a kiterjesztése. Próbáld a Tomato-t.
Gandhi mondta: "Élj úgy, mintha meghalnál holnap. Tanulj úgy, mintha örökké élnél."
-
Gyurike
tag
válasz aldebaran #9359 üzenetére
Szia!
A gép Dell Latitude E6540, Intel féle N-es Wifivel (asszem Intel 6235-ös).
A VPN Cisco Anyconnect-el megy, de mint írtam, már csatlakozás előtt is dobál, ezért ez szerintem nem releváns.3rd party firmware-t nem szeretnék használni, egyébként is, ezt a gyárinak tudnia kell kezelni...
[ Szerkesztve ]
-
Gyurike
tag
válasz aldebaran #9361 üzenetére
Nem váltanék, mivel eléggé official FW hívő vagyok, nemcsak router tekintetében.
Nem is látom az ok-okozati összefüggést, hogy olyan hiba lenne, amit a CFW megoldana.Egyáltalán, abból indulok ki, hogy a routerrel nincs gond, mivel mindenki más tudja normálisan használni.
Innen adódik, hogy a laptop felől van a bibi. Onnan gondoltam megközelíteni a megoldást, hogy mondjuk valami opciót átállítani, amit jobban kajál a gép. Pl régen volt olyan telefonom ami nem szerette a mixed mode-ot, vagy itt pl csatorna sávszél 20/40Mhz helyett fix 20, de semmi változás.
Vagy a gép wifi beállításokban mókolni valamit...
-
aldebaran
őstag
válasz Gyurike #9363 üzenetére
Mint említettem tök ugyanez van nekem is, csak HGG fw. Az eredetivel nem is próbáltam. Engem nem dobál le, csak mint írtam, a weboldalak nem jönnek be, ha böngészni akarok, de a cégnél kedden megtárgyalhatjuk majd.
A fw váltás tök egyszerű és ha kimented a beállításokat a gyári fw alól, vissza tudod tölteni a HGG-be. Ez is tisztára az official, csak pár plusz dolog van benne.Gandhi mondta: "Élj úgy, mintha meghalnál holnap. Tanulj úgy, mintha örökké élnél."
-
félisten
válasz aldebaran #9364 üzenetére
A beállítások mentése-visszatöltése még családon belül sem mindig tökéletes, gyári FW és HGG között pedig a közeli rokonság dacára sem ajánlott.
Gyurike problémája pedig szerintem sem az AsusWRT hibája. Egy barátom nagyon hasonlóval közd, teljesen más routerekkel (egy köztük biztosan tomatos). Van egy notebook, és csak az az egy, ami bizonyos routereknél fölöttébb bizonytalanul kapcsolódik, illetve pár óránként korlátozott hálózati elérésre vált -- ilyenkor újra kell indítani.
MaCS
[ Szerkesztve ]
-
Boborján
tag
Hol tudom beállítani, hogy ha bontja a pppoe kapcsolatot valami hiba miatt akkor automatikusan próbáljon újracsatlakozni? Mindig elakad a router és manuálisan kell rányomnom, hogy csatlakozzon.
-
Boborján
tag
válasz Boborján #9368 üzenetére
Még annyi, hogy minden újraindítás után olyan logok kerülnek a készülékbe amik aug.1 -es datálásúak. És ezt mindig beszúrja oda szóval ha tekerek vissza akkor tele van ilyenekkel:
Aug 1 02:00:12 syslogd started: BusyBox v1.17.4
Aug 1 02:00:12 kernel: Built 1 zonelists in Zone order, mobility grouping on. Total pages: 60416
Aug 1 02:00:12 kernel: Kernel command line: root=/dev/mtdblock2 console=ttyS0,115200 init=/sbin/preinit earlyprintk debug
Aug 1 02:00:12 kernel: Memory: 255712k/255712k available, 6432k reserved, 0K highmem
Aug 1 02:00:12 kernel: Virtual kernel memory layout:és így tovább.
Ez direkt ilyen vagy valami hiba miatt teszi be őket? -
titán
-
htc07
addikt
válasz MaCS_70 #9372 üzenetére
ott van egyből a szkript alatt:
To run these scripts, save to a local file, make executable with 'chmod a+x <filename>' and run with './filename'
HGG-n:
Administration > System >
Enable JFFS custom scripts and configs [Yes]legurulsz, mentés
aztán, belépsz ssh-n
cd /jffs/scripts
nano pingerbemásolod:
#!/bin/sh
while :
do
wget -q -O /dev/null https://www.google.com/
sleep 300
doneaztán
ctrl+x
y
enter
chmod a+x pingerújraindítod, ha minden igaz, boottal együtt indulni fog. szerintem logban látszik majd.
[ Szerkesztve ]
-
Imy
veterán
DLNA szerver beállítása.
Régebben így beállítottam. Kb 1-2 hete frissítettem 3.0.0.4.380-ra és nem látom a DLNA-t. Hol lehet beállítani?
Ez így szívás, mert nem éri el a TV-m a tartalmakat....
-
zzola
titán
válasz Gyurike #9358 üzenetére
Ez érdekes probléma! Én szintén vállalati lapossal csatlakozom a vállalati hálóra (HP EliteBook 850 G3 ) és az említett Cisco kliens van a gépen! Asus előtt egy 3k-s Inviteles router volt, de sem azzal, sem az N18U-val nem volt szakadásom...
Sikerült áthidalni a problémát?
Marha bosszantó, ha távolba dolgozol és megszakad a kapcsolat! -
amol
addikt
Sziasztok!
Lecseréltem egy dd-wrt-s 1043ND-t egy RT-N18U-ra. Nekem is az a gondom hogy folyamatosan dobálja a kliensek (2 laptop, elsősorban egy 8540p) netkapcsolatát wifin. Van hogy csak az oldalak nem jönnek be, vagy hogy kapcsolat sincs. Legújabb gyári fw van fent, de kipróbáltam az előzőt is. Vezetékesen nincs vele gond. A körülmények és beállítások azonosak mint a tplinknél (azzal nincs ilyen gond csak lassú a netünkhöz), fix csatorna, titkosítás, máshoz nem nyúltam.
Van erre valami megoldás vagy marad a garancia / custom fw? Bosszantó hogy egy wifi routernél mókolni kell azért hogy legyen wifi.
Köszi[ Szerkesztve ]
-
titán
-
amol
addikt
válasz Gubek-Einste #9379 üzenetére
Persze. A csatornát belőttem arra amelyiken a legnagyobb sebességen (450) csatlakozik a lapos. 6+10.
Merlinhez kaphatnék egy linket? Hátha azzal jó.
[ Szerkesztve ]
-
titán
-
amol
addikt
válasz Gubek-Einste #9384 üzenetére
HGG-re gondoltam. Egyébként melyik ajánlott? Csak a dd-wrt-vel van tapasztalatom. Az is van hozzá de a tplinket eléggé lekorlátozza netsebességben. A 250-ből kb. a fele van meg lanon. Inkább ki is iktattam és bekapcsoltam a modem wifijét átmenetileg.
[ Szerkesztve ]
-
amol
addikt
válasz Gubek-Einste #9386 üzenetére
Ja hogy ez egy ilyen titkos cucc
Ok, felkeresem a kollégát. A tomatoban van hardveres NAT? Lehet visszarakom a tplinkre a stockot. -
titán
-
amol
addikt
válasz Gubek-Einste #9388 üzenetére
Ok, köszönöm. Meglátjuk javul-e a helyzet HGG-vel, ha nem akkor kipróbálom a Tomatot.
Nem vártam hogy ilyen problémáim lesznek, annyira jók a vélemények erről a routerről. -
félisten
htc07
gabro0Köszönöm -- a gondom az, hogy nem tudom, hogy hogyan érhetem el a JFFS állományait.
A nanos létrehozást megcsináltam, de nem igazán látom, hogy bármi jele lenne a működésének a logban.Linuxos parancssoros ismereteim sajnos a nulla felé tartanak.
Köszönettel: MaCS
-
fogtunder
nagyúr
Furcsa amúgy, nálam elég sok cucc megfordult már, mióta megvan, 8-10 laptop, vagy 20 mobil és tablet, egyedül egy ASUS WiFi adapterrel voltak gondjaim, amint terhelés alá került a gép, azonnal dobta a kapcsolatot, de minden más tökéletesen ment, ezt cseréltem egy TP-Linkre az azóta is jó.
I hate morning people. And mornings. And People.
-
-
StevieWonder
tag
Üdv, azt jól értelmezem h erre a routerre még nem jött ki "WPA2KRACK" Patch?
-
Jackx
tag
válasz StevieWonder #9398 üzenetére
Hát ez engem is érdekelne, mert a hivatalos fw-nél az alábbi új verzió került csak fel:
ASUS RT-N18U Firmware version 3.0.0.4.380.7743 (Facebook Wi-Fi special version)De a fura az egészben, hogy még a verziószáma is ugyan az mint 4 hónappal ezelőttinél
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- T14s Gen3 27% 14" FHD+ IPS i7-1280P 32GB 512GB NVMe IR kam gar
- RAMSES GAMER PC // RYZEN7 2700X // 16GB DDR4 // 500GB SSD // POWERCOLOR RX6700XT 12GB HELLHOUND
- HYPER GAMING PC // RYZEN5 1600X // 16GB DDR4// SSD+HDD// ASUS ROG STRIX RX VEGA56 8GB(GTX 1080PoWeR)
- GAMER PC: i5-12400F/14600K -Új RTX 4060 Ti - Új 16/32GB DDR4 kit - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I7 6700K / GTX 1070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest