Hirdetés

2024. június 21., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:17:00

LOGOUT.hu

600 Mbps-os tempót ígér 2,4 GHz-en az ASUS RT-N18U High Power routere

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#10651) gabro0 válasza uriember (#10612) üzenetére


gabro0
őstag

Ha kilincsmagasságban van a router, akkor a kilincs fém anyaga is megfoghatja a jelet. Vagy vízcsövek is. Nagyon nem mindegy hol helyezed el.

Nálam kilincsmagasságban van nagyjából és nem is olyan erős a jel abban a magasságban tartva a klienst. Kicsit lejjebb és feljebb jobb a helyzet.

[ Szerkesztve ]

(#10652) 2007ath


2007ath
aktív tag

Sziasztok! Ismerősömnek N18U (új) routere van és arra panaszkodik, hogy böngészés közben nagyon lassú a weboldalak közötti váltás. Az előző tartalomra való visszalépés során is. (WIFI-n keresztül használja.) Különféle böngészőkkel is próbálta. Úgy tűnik, mintha egy - viszonylag rövid - inaktív időszak után újra kellene építeni a routernek a netkapcsolatot. Ha elindul a betöltés, akkor már gyors. A szolgáltató a Vidanet, és a net sebessége miatt elvileg nem lehetne ilyen probléma. Állítólag az alapértelmezett beállításokkal működik. Hol keressem a hibát?

Ha mobilnettel használja (mobil hotspot), nincs ilyen gond.

[ Szerkesztve ]

(#10653) AttilaMvh válasza Gubek-Einste (#10646) üzenetére


AttilaMvh
tag

Na annyival okosabb lettem, hogy a laptopot a router közelébe víve elértem 150Mbs-t is most napközben, az összes szomszéd wifivel interferálva. Vagyis kb hiába nyaggattalak ttieket, gondolom ennyit lehet kifejni a szerkentyűből ilyen körülmények között, és ezzel kb megelégszem, ez van jelszóval. Az összes tegnapi tesztet a telefonoról végeztem, de amíg nem kérdeztetek rá, hogy a telo max mennyivel csatlakozik, addig nem gondoltam hogy a laptopot használjam. A telefon valamiért max 72 Mbs-en hajlandó beszélgetni a routerrel[kép], úgyhogy hálás köszönettel a tippekért és a segítségért áthelyezem a kérdésemet a telefon topikjába. Kellemes hétvégét mindenkinek! :)

[ Szerkesztve ]

(#10654) uriember válasza MaCS_70 (#10647) üzenetére


uriember
aktív tag

Köszönöm az ajánlatot, de asszem nem élnék vele, most kísérletezésben vagyok, már majdnem meggyőztem magam, hogy mi okozhatja a wifi leszakadást. Eddig a laptop mellett volt a router kb 15 centivel lejjebb a laptop asztaltól. Most áttettem a modem mellé a földre. Itt az antennák útjában van a tv állvány a sok fém hifivel és a plazmával. Reggel így hagytam itt, mikor dolgozni mentem, akkor még ment a 2,4 és az 5GHz-en is a wifi (N66U, N18U szervizben). Hazaértem délután, 2,4GHz ment, 5GHz-et nem találta az inSSIDer (telefon sem).
Áttettem az ágyra, ahonnan közvetlen rálátása van a kliensekre, néhány perc után mindkét kliensen megjelent az 5GHz-es kapcsolat is (inSSIDer-en is). Most így tesztelem néhány óráig, aztán újra leteszem "árnyékba" és meglátom, hogy újra elveszik-e valamelyik kapcsolat. Ha igen, akkor megvan a hiba oka...
Fasz vagyok, mert nem jutott az eszembe, hogy régebben, még anno a 90-es években AM mikróztunk, és ha már egy fa akadályozta a rálátást a Széchenyi hegyre, akkor már bizonytalan volt a vétel, és csak a fa kivágása segített (ha a tulaj beleegyezett a kivágásba...). Igaz az 12GHz-en ment, minél magasabb a frekvencia, annál inkább szükséges, hogy az adó és a vevő "lássák" egymást, és a 2,4 és az 5GHz is nagyságrendileg hasonló az AM mikró vivőfrekvenciájához.

Folyt. köv. a teszt végén, de azért köszönöm a megvilágosítást, hogy eszembe juttattátok a GHz tartomány működési feltételeit.

Értem, hogy gőzgép, de mi hajtsa?

(#10655) uriember


uriember
aktív tag

Hozzáteszem az előzőkhöz, hogy az N18U-t, az N66U-t és a WR1043NDv2-t is használtan vettem, csak bemondásos előélettel...Ezért "gyanús" mindhárom, de nyomon vagyok, mint a bulldog :D Mondjuk az utolsót, az N66U-t egy olyan joviális úriembertől vettem, akiről nem feltételezném, hogy dr címmel és 70 körüli életkorral svindlizne. Elnézést a (fórumlátogató) másik két router eladójától is a prejudikálás miatt...

[ Szerkesztve ]

Értem, hogy gőzgép, de mi hajtsa?

(#10656) Multibit válasza uriember (#10654) üzenetére


Multibit
veterán

Többször, több topikban le lett írva, hogy a wifi routert érdemes magasra helyezni. Amikor az optimális(t közelítő) wifi-ért küzdünk, nem elég csak a készülékeket cserélgetni (nem ezzel kell kezdeni) és a beállításokat túrni :K

[ Szerkesztve ]

(#10657) uriember válasza Multibit (#10656) üzenetére


uriember
aktív tag

Lehet, hogy le lett írva, én speciel sehol sem olvastam (szánom-bánom ;) ), Egyébként csak kipróbálás végett vettem "nyakra-főre" az eszközöket, hogy a végén a legjobbat tartsam meg. :C

Értem, hogy gőzgép, de mi hajtsa?

(#10658) Multibit válasza uriember (#10657) üzenetére


Multibit
veterán

Lehet, hogy le lett írva, én speciel sehol sem olvastam
[link]
[link]
[link]
[link]

(#10659) uriember válasza Multibit (#10658) üzenetére


uriember
aktív tag

OK, de ezek 2016-os, 2017-es hsz-ek, ennyire nem olvastam vissza, esetleg betehetnétek az összefoglalóba, hogy ilyen buták, mint én is tudják :C Szerintem hasznos lenne, hasznosabb, mintha csak ÉN és MOST tudom.
Biztos vagyunk még páran, akinek ezek újdonságok.

[ Szerkesztve ]

Értem, hogy gőzgép, de mi hajtsa?

(#10660) somé válasza somé (#10631) üzenetére


somé
őstag

Ezek szerint a Download Master problémára nincs megoldás? Elég szomorú. :(

A fantáziához intelligencia szükséges.

(#10661) uriember válasza somé (#10660) üzenetére


uriember
aktív tag

(#10590) itt kérdezősködj, őt is ez a probléma foglalkoztatja

Értem, hogy gőzgép, de mi hajtsa?

(#10662) choco01


choco01
addikt

Hali.

Ezzel a routerrel stabilan lehet torrentezni és esetleg megoldható a letöltött fájlok távoli elérése?

Másik hogy használtan mennyit érhet reálisan?Lehet tudnék venni ismerőstől egyet.. egyáltalán még mindig érdemes megvenni? :U

:R

Applikáció fejlesztés, weboldal készítés, SEO, Online marketing » https://petadev.com

(#10663) Real_Necro


Real_Necro
veterán

Tegnap megrendeltem emagtól, ma meg is érkezett. Hamarosan beüzemelem. :)

„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”

(#10664) MaCS_70 válasza choco01 (#10662) üzenetére


MaCS_70
félisten

Igen, lehet vele stabilan torrentezni, gyárilag telepíthető rá egy Transmission-változat, illetve CFW-rel maga az aktuális(abb) Transmission is. Tisztában kell lenni viszont azzal, hogy nem erre való, nagyon észnél kell lenni a tereléssel.

A fájlok távoli elérése több módon is megoldott (pl. FTP, VPN, AIcloud), de persze nem mindegy, hogy milyen a netkapcsolatod, mennyire vagy látható kívülről.

Szerintem meg szabad venni, még mindig nem elavult típus, de a Hardverapró árat nagyon sokszor tartom durván eltúlzottnak. (Pl. nem ritka eset, hogy "alig használt" eszközöket konkrétan az aktuális bolti ár fölött kínálnak.) Úgyhogy csak óvatosan, tájékozottan!

MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#10665) limpi válasza somé (#10631) üzenetére


limpi
aktív tag

Pontosan melyik Asus Download Master verzió?

Nálam ezek a verziók vannak fent:
- Gyári FW v3.0.0.4.380_7378
- Download Master v3.1.0.104

Router uptime: 287 days 23 hours
Transmission active time: 17d, 19h

(A .101, .102 és .103 verziók nekem is gyakran behaltak, de csak a DM újraindítása megoldotta problémát.)

Én kizárólag ezzel irányítom:
https://github.com/transmission-remote-gui/transgui/releases

Valamint nekem még a router elé van téve egy ilyen szünetmentes:
https://www.pcx.hu/fsp-nano-800-800va-480w-szunetmentes-tapegyseg-024869

Mert a router restart viszont nálam instant szívást jelent, mert a csatlakoztatott HDD-t nem ismeri ám fel újra csak úgy simán... J-)

Ja, a Transmission nálam limitálva van (3000 KB/s download, 150 KB/s upload, download queue size: 3).
Magasabb sebességgel letölteni nekem nem is nagyon tud. De számomra nem is szükséges. ;)

A Transmission 2.92-ben a "Use alternative bandwith settings"-et engedélyezni kell, hogy legyen normális upload. Szóval én ott adom meg a fenti limiteket és nálam így stabil az egész.

A DM saját webes irányító felülete pedig szerintem egy szégyen...

[ Szerkesztve ]

<:v)

(#10666) limpi válasza uriember (#10659) üzenetére


limpi
aktív tag

Szerintem is érdemes lenne frissíteni az összefoglalót ezekkel a linkekkel, mert tökre hasznosak!

<:v)

(#10667) Real_Necro


Real_Necro
veterán

Router beüzemelve, felkerült a HGG is. Kábelen Digi 1000 tökéletes, de wifin kb 70/70 fölé nem tudok menni semmilyen beállítással.
Az androidos app reggelre nem csatlakozott. Telefonon internet ment, csak az app nem, ahhoz újra kellett indítanom routert.
Szóval 2 dologra keresek megoldást, gyorsabb wifire és arra, hogy pl mobilnetről is tudjak az appal csatlakozni.

„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”

(#10668) Multibit válasza Real_Necro (#10667) üzenetére


Multibit
veterán

70/70 fölé nem tudok menni semmilyen beállítással
Te is valamiféle csoda beállítást keresel. Visszaolvastál? Pontosan milyen klienssel próbálkozol? Megtettél mindent, hogy a lehető legoptimálisabb legyen a router elhelyezése? Kísérleteztél az antennák megfelelő pozíciójának belövésével?
Legtöbben azt hiszik, hogy elég csak valahova letenni a routert és (környezettől, klienstől függetlenül) hasít a wifi ;] A szerencséseknél akár ez is összejöhet, de legtöbbször nem ez a helyzet :N

(#10669) uriember válasza Real_Necro (#10667) üzenetére


uriember
aktív tag

40MHz-re van beállítva a router (max 300Mbps)? Ha 20, rögtön felezi a sebességet (max 150Mbps linksebesség), ha 20/40, akkor is esélyes, hogy 20-ra vált. Nézz inSSIDer-rel képet, 20MHz 4 csatornát foglal a 2,4GHz-es sávon, a 40MHz 8-t. Hányas főcsatornát választottál?

[ Szerkesztve ]

Értem, hogy gőzgép, de mi hajtsa?

(#10670) uriember válasza Multibit (#10668) üzenetére


uriember
aktív tag

Az elhelyezés valóban nagyon fontos... Ajánlottam betenni az összefoglalóba néhány mondat erejéig, mert ez mindennek az origója.

[ Szerkesztve ]

Értem, hogy gőzgép, de mi hajtsa?

(#10671) Real_Necro válasza Multibit (#10668) üzenetére


Real_Necro
veterán

Így van, "csodát" keresek, ami itt jó pár embernek sikerült, tehát lehet annyira nem is az... :U

Visszaolvastam, bár ettől még nem lettem a hálózatok királya, de köszönöm, hogy rákérdeztél.

Megtettem mindent, kicsomagoltam, összeraktam, óvatosan tekertem fel az antennákat, megsimogattam a tápcsatlakozót, ittam egy sört, szögmérővel beállítottam a három antenna szögét, majd lézeresen ellenőriztem. Aztán felraktam az előző router helyére, nem a padlásra, nem a pincébe, de magasabban van, mint ahol használom a készülékeket, majd letakartam a kék ledeket, hogy fényszennyezés se legyen... Ellenben rajta maradt a fólia, lehet az beárnyékol...? ;]

A legtöbben azt is hiszik, hogy a "visszaolvastált" bedobva mindenki egyből "top májer" lesz. Valakivel így van, én nem tartozom sajnos ezen szerencsések közé, pedig nem most kezdtem, így marad a kérdezés és a nálam jártasabbakra hallgatás.

Egyébként filóztam azon is, hogy vissza rakok valami régebbi firmwaret... a mobilnetről elérést nem sikerült összehozni, pedig ddns, remote controll stb mind be vannak lőve, mégsem bír csatlakozni. Wifit nem dobálja, sőt, úgy tűnik nem lesz szükség a ház másik végében AP-re, mint eddig, mert ott is megfelelő a kapcsolat, csak szeretnék többet kihozni. ;)

„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”

(#10672) Real_Necro válasza Real_Necro (#10671) üzenetére


Real_Necro
veterán

Közben az appos elérést sikerült belőni, kellett egy új ddns reg, szóval az már megy. Ellenben a wifi sehogy nem lett gyorsabb, így megpróbálkozom egy korábbi HGG firmware-el.

„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”

(#10673) MaCS_70 válasza Real_Necro (#10671) üzenetére


MaCS_70
félisten

Milyen szögmérőt, és milyen színű lézert használtál? Ennek sokan alábecsülik a jelentőségét, aztán csodálkoznak, hogy kicsi a sávszélesség és sok a reklám. :)

MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#10674) woodworm válasza Real_Necro (#10672) üzenetére


woodworm
veterán

Ha jól veszem ki a szavaidból telefonnal mértél. Mielőtt próbálkoznál, ellenőrizd le a telefonod hardveres tulajdonságait, hogy tud-e egyáltalán ennél többet. Ugyanez vonatkozik az esetleges laptop, pc wifi kliensére is.

[ Szerkesztve ]

(#10675) Multibit válasza woodworm (#10674) üzenetére


Multibit
veterán

Nem véletlenül kérdeztem: Pontosan milyen klienssel próbálkozol?
Válasz helyett inkább tolja a jópofizást (az majd emeli a wifi sebességét) ;]

(#10676) uriember válasza woodworm (#10674) üzenetére


uriember
aktív tag

Jogos. Google a barátunk :D

Minden jópofi nélkül...

Emlegetett az eszközök között egy notebook-ot ( elvileg MIMO szempontból a legerősebb eszköz), gondoltam azzal mér.

[ Szerkesztve ]

Értem, hogy gőzgép, de mi hajtsa?

(#10677) Real_Necro válasza Multibit (#10675) üzenetére


Real_Necro
veterán

Bocs, nem volt egyértelmű, nálam a kliens az a program.
Eszközként Honor 8al és iPhone 6s-el próbáltam. Előbbi cégnél gond nélkül megy 5G-n.

„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”

(#10678) woodworm válasza Real_Necro (#10677) üzenetére


woodworm
veterán

Az 5GHz-es tudás egy szimpla 2,4 GHz-es routernél semmit nem jelent.

(#10679) uriember válasza woodworm (#10678) üzenetére


uriember
aktív tag

Honor 8 1x1 MIMO gugli szerint, tehát 2,4 GHz-en maximum 150Mbps elméleti sebességű, tehát a 70Mbps valós sebességnek jó. Laptop talán 2x2 vagy jó esetben 3x3 MIMO-s, annál mindenképp gyorsabb sebességet tudnál mérni wifin 180-200Mbps-t, ha esetleg fiatal és 5-7 magos a laptop, esetleg lehet benne 3x3 MIMO, úgy akár 300Mbps is lehetséges (jó beállításokkal, pl. érdemes ellenőrizni a laptop wifi kártyájának speciális beállításait is). Gugli segít itt is...

[ Szerkesztve ]

Értem, hogy gőzgép, de mi hajtsa?

(#10680) woodworm válasza uriember (#10679) üzenetére


woodworm
veterán

Az a 300Mbit nem fog összejönni csak turboqamos klienssel, nem elég a 3x3-as mimo önmagában.
De miért nekem?

(#10681) uriember válasza woodworm (#10680) üzenetére


uriember
aktív tag

Benéztem, bocs... :W

Egyébként én mértem 2x2 MIMO-s laptoppal a 18u-val 230Mbps-t, ezért gondoltam - csak a matematikát felhasználva - , hogy 3 antennával összejöhet a 300 is... :R

[ Szerkesztve ]

Értem, hogy gőzgép, de mi hajtsa?

(#10682) Real_Necro válasza uriember (#10679) üzenetére


Real_Necro
veterán

Ok, ez nekem új. Van egy pár éves noti itthon, azzal letesztelem még ma, csak most gyerekek alszanak, kihasználom a nyugit. :)

„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”

(#10683) uriember válasza Real_Necro (#10682) üzenetére


uriember
aktív tag

Sebességmérésnél minden számít...ha a beállítások csúcson vannak (antennák, router LÁSSA a notebookot, csatorna ne legyen 10 fölött, 40MHz-re állítva a router, ne legyen semmi a két eszköz között, speciális wifi kártya beállítások->2,4GHz 40MHz vagy auto, WMM engedélyezve), még az is befolyásolja a sebességet, hogy merre fordítod a laptopot...Akár 40-50Mbps különbséget is mérhetsz 30-60 fokos elfordítással. Szóval a wifi elég macera...

[ Szerkesztve ]

Értem, hogy gőzgép, de mi hajtsa?

(#10684) #34784256


#34784256
törölt tag

vettem ma egy ilyen eszközt és utánaolvasgattam itt egy-két dolognak. láttam ezt a HGG firmware-t, hogy javasolt a feltelepítése. az lenne a kérdésem, hogy ez mivel tud többet/jobban mint a gyári fw, valamint, hogy kell-e ez nekem, teljesen mezei júzernek?

[ Szerkesztve ]

(#10685) uriember válasza #34784256 (#10684) üzenetére


uriember
aktív tag

Ha "teljesen mezei júzer" vagy és csak routerként akarod használni, akkor frissíted a gyári legújabb firmware-re, felteszed egy minden kliens által látható helyre, beállítod a menüt, használod és mindenki boldog. :DD

Értem, hogy gőzgép, de mi hajtsa?

(#10686) #34784256 válasza uriember (#10685) üzenetére


#34784256
törölt tag

OK, rendben, így fogok tenni. Az normális, hogy a router menüjében lépkedés elkeserítően lassú tud lenni? Nem mintha napi szinten akarnék ott túrkálni, egyszer beállítom aztán auf-víderzén, de mégis fájdalmas, hogy ennyit kell várni.

(#10687) Intruder2k5 válasza #34784256 (#10686) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

A tűzfalban tedd be a kivételek közé a router LAN IP címét. Sok szoftveres tűzfal blokkolja a beágyazott scripteket, ami miatt valóban be tud lassulni a kezelőfelület.

Hirdetéseim: https://shorturl.at/L8E51

(#10688) uriember válasza #34784256 (#10686) üzenetére


uriember
aktív tag

Nem túl normális, de milyen gyors a neted? Ha van Avast vagy más vírusirtó, akkor kapcsold ki vagy töröld, mert belassít, szerintem a Defender elég jó védelemnek. De majd más felvilágosít...

Látom már segített is.

[ Szerkesztve ]

Értem, hogy gőzgép, de mi hajtsa?

(#10689) #34784256 válasza Intruder2k5 (#10687) üzenetére


#34784256
törölt tag

köszönöm a tippet, kiválló ötlet volt. ESET van, betettem a router ip címét a kivételekhez és azóta hasít.

(#10690) #34784256


#34784256
törölt tag

Újabb kérdéseim lettek hirtelen :)
Rádugtam az USB2-es aljzatra egy külső vinyót, szépen működik is, a PC-mről és a tabletről is látom a tartalmát, mivel a vinyón minden root mappát megosztott "RT-N18U-2AD0" hálózati megosztás alatt, mindezt teljesen automatikusan.
Az a kérdés, hogy hol tudom beállítani, hogy milyen mappákat osszon meg és mit ne (ha van ilyen opció), hogy tudom a roouter hálózati nevét megadni, van-e lehetőség beállítani, hogy mennyi inaktivitás után kapcsolja le a vinyót (HDD, nem akarom, hogy éjjel nappal pörögjön)?

(#10691) choco01 válasza #34784256 (#10690) üzenetére


choco01
addikt

Milyen sebességgel tudod írni a lemezt vele?

Applikáció fejlesztés, weboldal készítés, SEO, Online marketing » https://petadev.com

(#10692) #34784256 válasza choco01 (#10691) üzenetére


#34784256
törölt tag

22-26 MB/sec között ingadozik, egyetlen nagy fájllal mértem, vezetékes kapcsolódással, USB2. Hozzáteszem, ha közvetlen a PC-re dugom ezt a vinyót akkor sem szokott gyorsabb lenni.

[ Szerkesztve ]

(#10693) Intruder2k5 válasza #34784256 (#10690) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

USB Application -> Media Services and Servers -> Network Place (Samba) Share / Cloud Disk

Hirdetéseim: https://shorturl.at/L8E51

(#10694) MaCS_70


MaCS_70
félisten

VLAN

Régóta lenne nagy segítség, ha lenne VLAN, de eddigi értesüléseim szerint ahhoz már Tomato kellene, ami nálam akadályokba ütközik.

Erre a legfrissebb keresgéléseim során ezt a nem éppen friss beszélgetést találtam.

Lehetséges lenne az N18/HGG-re ily módon VLAN-t konfigurálni?
Az lenne a cél, hogy az egyik UTP-LAN porta dugott gép csak az internetet lássa, a LAN-t ne.

Köszönettel: MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#10695) #34784256 válasza Intruder2k5 (#10693) üzenetére


#34784256
törölt tag

ehh, nem értem hogy nem találtam meg :) köszi szépen!

(#10696) Real_Necro


Real_Necro
veterán

Leteszteltem egy i3-as notival is. Ott már 100 fölötti értékeket dobott. Ezek szerint a telefon ennyit tud. Köszönöm a segítséget. :R

Most jön majd a következő kihívás, beizzítani a "felhőt".

[ Szerkesztve ]

„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”

(#10697) uriember válasza Real_Necro (#10696) üzenetére


uriember
aktív tag

Hegyezd még egy kicsit, lesz az 200 is... :C

Értem, hogy gőzgép, de mi hajtsa?

(#10698) biff


biff
csendes tag

Sziasztok!

Véleményeket szeretnék kérni tőletek a routerrel kapcsolatban.
Több firmware-el is próbálkoztam már, most a 18495 van fent, ezzel kb. működik a vas.
Egy Connect box mögé vettem repeaternek.
Repeater fukcióban használom, kizárólag wireless cuccokkal.
Az eredeti firmware-el nem is kapcsolódott a connect boxhoz, így jutottam el a mostani firm-ig. Ezzel stabil a netem, viszont a mediashare nem műkszik(Samba megy).
Próbáltam HGG-t is, az jobbnak tűnt(a mediashare-t itt nem próbáltam), viszont ahhoz egyetlen mobil(android) készülékem sem tudott csatlakozni vmiért-itt nem állítgattam semmit, ment vissza a 18495 gyári.
Tomato is volt fent, azzal stabil volt,de nincs repeater funkciója.
Az 50018-as firm kivételével volt rajta mindegyik új, vissza is ment a mostani minden alkalommal.

-Érdemes-e feltennem a legújabb gyárit, vagy állítsak be valamit a HGG-n? (modjuk repeaternél a fele beállítás eltűnik a router módhoz képest)
-Az USB router funcióra van.e már megoldás? (nálam másodikra már nem megy egyik módon sem(exe,LPR) egyik firmmel sem)

A válaszokat előre is köszönöm:
biff

[ Szerkesztve ]

(#10699) efi99


efi99
senior tag

Az mennyiben normális dolog, hogy a forgalomfigyelő "kinullázódott", úgy mutatja az utolsó 30 napot, mintha csak 2 napja lett volna beüzemelve? Eddig számolta rendesen. (kb 2 hónapja)

Annyit dolgozom, hogy lassan már az ivás rovására megy.

(#10700) goop válasza Real_Necro (#10677) üzenetére


goop
őstag

Honor 8, honor 9 em is 50/50 Mbitet hoz , ahol mellette asszony p10 lite ill. a gyerek p9 lite 2017 es telefonja vígan 100/100 at...

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.