- forropite: Tapasztalataim a lágylézer-terápiával – mit érdemes tudni róla?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lalikiraly: Astra kalandok @ Harmadik rész
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- LordAthis: AI Kérdés érkezett - 3600 soros Spagetti kód refaktorálása és budget
Új hozzászólás Aktív témák
-
FRENK1988
veterán
válasz
Napfénysüti #187 üzenetére
E51 vegy Omnia II ne legyen már egy szint kérlek.
Amúgy arra gondoltam, hogy szolgáltatások és programok tekintetében (nem sokkal) de szerintem jobb a Symbian (igaz idősebb is mint a WM)
(#192) ALI_G: Linkeld csak -
hackeeeee
Jómunkásember
Csoda, hogy a bill zár dolgot nem tették bele.
Amúgy, először nem tudtam, hogy hogy kell ezzel bánni, mert legelső hívásnál a szoft frissítése után, elhúztam az újjam, aztán beadta a bejövő hívást, nem vette fel, mondom most mivan?! Aztán köv hívásnál elhúztam az újjam megint, akkor már felvette, mondom áháááá, szóval így működik.
Nem fotóztam vele, elvileg kéne változnia? Zenelejátszó amúgy mintha picivel de, hangosabb lenne, bár ez lehet hülyeség.
-
ALI_G
veterán
Akiknél fent van a legújabb szoftver, azok tapasztaltak valami változást a fényképek minőségében?
hackeeeee: ja, tiszta szifon
meg samsungoknál látni ilyet.
Napfénysüti: ez van. Szerintem elég ez a proci. Bármelyik WM-es gépet lepipálja készenléti időben. Divx-et nem tudni miért nem integrálták, 3party programmal lejátszható xvid / divx, bár mostanában nekem bénázik valamiért.
-
ALI_G
veterán
válasz
- = Zk = - #169 üzenetére
Az új szerintem jobb mint ez volt.
És bejövő hívásnál is más fogadFRENK1988: jó háttér, fél évig volt ez nekem is
most a másik iphone killeres van.
-
Kleroo
veterán
zenefüggő.
vagyis attól függ mit hallgattatok.Egy ilyen teló-hangszórónak, a rock a legnagyobb kihívás(bass,magas,sok hang+ének egyszerre)
Találtam youtubeon egy tesztet, ahol több fullos teló hsz-ja le van tesztelve.
Az N95 itt egy kis nyúlpiszok hangzásban az 5800-hoz képest.
[link] -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Napfénysüti #189 üzenetére
Lehet...
Hát nem tom, nekem ez, ha nem hallgatok folyamatosan zenét, akkor 1 hetet, vagy másfelet kibír simán, ha nem folyamat telefonálok. Most widgetekkel kíváncsi leszek, hogy mennyivel fogja jobban kajálni az aksit.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Napfénysüti #187 üzenetére
Valahol írták, hogy elvileg ebbe is 600-as van, mint a többibe, csak vissza van fogva, franc se érti miért...
Lehet akkor jó fogásnak tűnt.
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
FRENK1988 #157 üzenetére
Ezt hogy érted hogy egy csupasz Symbian több dologra képes mint egy WM? E51-em volt, nemrég váltotam egy i8000 Omnia II-re és nem látom hogy mi az amit a Symbian tudott a WM meg nem.
5800-án is gondolkodtam anno de elnézve milyen az anyagminősége meg az a 434 Mhz-es processzor az egy vicc mikor már a nem érintős telefonokba is 600-ast tesz a Nokia. Persze amennyibe kerül annyit megér mert mégiscsak egy okostelefon ami egész sokat tud de ennyiért csodát sem szabad elvárni. -
feliks
senior tag
Jó írás! Azért egy apró momentumba belekötnék, bár azt nem is te írtad:
"Az 5800 úgy szól kihangosítva, ahogyan még Nokia sosem. Hangos, nem torz, telefonhoz képest parádés.”
Elismerem, kegyetlenül jól szól, de multkor megversenyeztettem az 5800át egy n95 sima verzióval.. (azt hittem énis h az 5800 laposra veri) de kihangostva hangerőben és hangminőségben is odaveri őt az n95..
Viszont érdekes, hogy az 5800 befogott hangszórókkal is hallhatóan csöng, míg az n95 befogott hangszóróval majdnem elnémul..
-
-
Bonyesz
csendes tag
Sajnos az Ovi Suite is azt írja, h "Nem érhetők el frissítések." Eszközök/Szoftverfrissítések
-
Bonyesz
csendes tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, h Vodafonnál elérhető -e az új frissítés? Vagy vki tudja -e, h mikor lesz elérhető??Nekem sajnos a 30.0.0.011-es szoftra azt mondja ez a legfrissebb. Product kódot viszont nem akarom átírni, mert akkor ugye gari bukik.
-
Magnat
veterán
Azt is érdemes megemlíteni, h a különböző all in 1 voip progik ingyen vannak, mint Nimbuzz, Ebuddy, Fring és a többiek ... és működnek is jól. Valamint a 2-3 nap akksiidő akkor érvényes, ha nyüstölöd a telefont, nekem ugyanis éppen az tetszett benne, h ha csak telefonálni használod akkor 7-8 napot is simán elmegy.
-
Jake88
tag
Mindenkinek ajánlom ezt a telefon típust. Megvagyok elégedve. Mindent tud amit kell. GPS-el vannak egy kicsit bajok 5perc mire megtalálja a műholdat,de utána már nem veszti el. Új ára: 58-63e között van. Ennyit simán megér. Nem mint az Ájfone ami 120e-160e között van.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
- = Zk = - #173 üzenetére
Én is..
Bár most bekapcsoltam, kíváncsi vok magamra, hogy mennyire fogom használni... Mondjuk az jó, hogy a zenelejátszót kiteszi főképernyőre, és nem kell állandóan belelépni...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
- = Zk = - #171 üzenetére
Hát ha bekapcsolom a widgeteket, akkor alapból lerakja, felül a névjegyzék lenne, ha használnám, de nem használom.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
- = Zk = - #169 üzenetére
Nekem ezeket alulra rakja, és alul a 2 ikonból 2 szöveges gombot csinál, csakhát elég sz@rul néz ki, mert nem érnek össze, meg alul, oldalt is van rés...
@Frenk: Helyes.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
- = Zk = - #165 üzenetére
Nem tom, hogy külön szolgáltatós telóknál mikor jön az új szoft.. Max helyi szervízbe be kő vinni, hogy ők nem e csinálnák meg, mert ők lehet megkapják hamarabb. Bár ez sem biztos.
-
FRENK1988
veterán
válasz
- = Zk = - #165 üzenetére
Akkor várhatod h legyen rá FW frissités
-
- = Zk = -
félisten
válasz
FRENK1988 #161 üzenetére
nsu-t használok alapból. csak próba volt. de az nsu-nál is ez a helyzet....
hackeeee:igen, magentás a "kicsike" ...ez van
164: azért remélem "ez az izé" kikapcsolható a telón. annyira megszoktam a jelenlegi alap kijelzőt
166: épp azt mondtam. lesz, csak qrva későn
van időm...nekem jó így is a teló. lehet nézek több videót az új szoftról, és fel sem teszem. kiderül... -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
- = Zk = - #160 üzenetére
Gondolom azért, mert a tiéd nem független, hanem szolgáltatófüggő.
-
henesa
aktív tag
Mit takar a KINETIKUS GÖRGETÉS ????????????
Eltartott egy darabig míg rájöttem hogy kell felvennem a hívást az új szoftverrel
-
FRENK1988
veterán
válasz
- = Zk = - #160 üzenetére
ne ovi-t hasznalj hanem Nsu-t az nalam egybol felismerte es mar avval szalad a telefonom.
-
Coleszi
tag
A Symbian fejlődik és az uj gyönyörű és 3x gyorsabb lesz mint a mostani állítólag, amit az Iphone OSX, Android és egyéb dolgokból gyúrtak össze.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Nha, erre vártam... Az ilyen hozzáállásra.
Később jöttél, mint számítottam...
Amúgymeg, én kérek elnézést, de én nem fogok annyival többet adni az ájfonért, amennyit kérnek érte azért, mert amcsiban a szinészek nagyrésze azt használja azért mert megengedhetik maguknak, Én kérek elnézést... Android jó lesz, tény, de várni kell még vele, az legalább megfizethető kategória az átlag embernek is. Amúgymeg lehet ezeréves a symbian, de sztem nem csiga. Ájfónt is láttam már gondolkozni, csak nem mutat homokórát...
-
FRENK1988
veterán
ezt ki mondta neked? Meg a Symbian az egyik legjobban hasznalhato telefonszoftver. Ezekre jon ki a legtobb hasznalhato program es egy csupasz symbian nagyon sok dologra kepes egy WinMo hoz kepest. Ne feledkezz meg a közep es alsokategorias Nokiakrol. Azok pont a jol kezelhetosegukrol es rugalmassagukrol hiresek. Szoval inkabb Symbian mint WinMo. (igen volt mind2)
-
Andrewstarr
aktív tag
válasz
::Trunks:: #153 üzenetére
Feldobtam az új szoftot, nagyon faja
Én nokia párti vagyok, persze megtapogattam a szifont is, és télleg
odaver a minősége, de azért árban is ott van egy új, vagy egy jó állapotú.
Nem is érdemes szerintem összehasonlítani őket, mert teljesen más kategóriát
képvisel mindkettő. -
::Trunks::
senior tag
Jó cikk,grat hozzá!
Nekem volt 5800-ám és utána iPhone,hát össze sem lehet hasonlítani a 2telefont!
Az Apple,egyszerűen profi!A Nokiának még van hova fejlődnie sebesség,és kezelőfelület terén.Akkuidő nálam 1nap volt a Nokiával,pedig szinte semmi játék nem volt rá,a magyarázat,egyszerűen : gagyi az összes! Ájfónra brutális játékok kerülnek ki,nap,mint nap!
Több 10.000 játék,és alkalmazás közül válogathatunk.
Bár "dzsélbrék" nélkül nem ájfón az ájfón)
A kamerája mindkettő telefonnak pocsék,a Nokián hiába a dupla led,nem ér semmit sötétbe,de még félhomályban sem....
Amiért a Nokiát szerettem az a GPS volt,és semmi más! (Garminnal használtam)
Meg egy vagány trendi telefon,de az iPhone,akkor is jobban tetszett,mint formailag,mind tudásilag...Nokia pártiaknak ajánlom csak,szinte egy árban van a 2G-vel,inkább az Apple készülékét ajánlom személy szerint!szerk.
Eszembe jutott,hogy nekem vodás Nokiám volt,és nem lehetett szoftot frissíteni rajta!
Nem mindegyiken lehet,vagyis akkor még nem lehetett (december) . -
Coleszi
tag
Na szoftverfrissítésben volt 7 új dolog azokat feltelepítette egy kikapcs bekapcs és segített a telefonon. a főképernyőn az alkalmazások voltak. Be kellett állítani a főképernyőre a Beállítások->Személyes->Főképernyő->Főképernyőtéma->Névjegysáv-ot kellet kijelölni.
A probléma megoldódott
Menüben nem működik ugy mint nekem az N97-ben senkinek? :S
-
Coleszi
tag
Sziasztok!
AZ 5800 az új szoftverrel megkapja a kinetikus görgőruntint ELVILEG. De most frissítettem egy 5800-át és a kinetikus görgőrutinnak valamint a widgetes alapnak semmi nyoma. Mi lehet a probléma?V40.0.005 ös verzió
-
hi all
páromnak van, ilyen telója az lenne a gond a jobb felső sarokban ugrál az sms boriték mintha tele lenne az sms memória, azt hallottam egy software frissítéssel lehet esetleg orvosolni? hogy tudom, milyen parancsal megnézni, hányas verziója software van benne?
valamint mit kell letöltsek ,hogy megtudjam csinálni a frissítést?
THX
-
Agrox
tag
Sziasztok! elvileg holnap veszek egy 5800-át, még sose volt nokiám, és más mobilon se csináltam semmilyen komolyabb beavatkozást ( gondolok itt firmware frissítés), és segítséget szeretnék kérni, hogy mégis mit célszerű csinálni ha már megvan a telefon, mit érdemes felrakni rá stb. segítségeteket előre is köszönöm, akár itt, akár pm, email/msn: joey_0818@hotmail.com , skype: joey_0818
grat a cikkhez -
FRENK1988
veterán
Voltam bent a Nyíregyházi Nokiánál és nem tették rá a legfrisebb szoftot
Csalódtam
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
capafog23 #140 üzenetére
Tudomásom szerint nem. Másol volt aki írta, hogy ezt vonta le, meg azt vonta le, én beállígattam, indításkor nem csatlakozik fel sehova, hacsak én nem akarom, így nem tesz semmit...
A fizetést megcsinálhatod úgy is, hogy wifin netezel, és úgy, akkor nem megy a wap költség sem.
-
capafog23
őstag
GPS használatához, kell, generál valamilyen adatforgalmat a szolgáltató felé? értsd pénzbe kerül minden perc amíg használod, vagy egyszer kifizeted a díját és megy, vagy hogy van ez?
-
lived
csendes tag
Az írás nagyszerű!
Ugyan így a telefon is.Mikor először megláttam ezt a telefont, az volt bennem, hogy:
"Nekem kell egy ilyen!"
A debütálása után fél évvel én is betudtam szerezni egyet.
Az óta a "mindenem".
Nagyon szeretem!
Szinte mindent tud.
Rengeteg programot töltöttem le hozzá.
Én használom PDF fájlok olvasására, tömörítésre, Net-hez, GPS-re, zenét hallgatni, filmet nézni stb. stb.
Szerintem egy Nagyon sok rétű telefon.Először mérges voltam hogy alapból Sok minden nincs benne, de szerencsére Szinte minden olyan programot (és még többet is ) betudtam szerezni hozzám ami kell.
NAGYSZERŰ Telefon! Számomra No.1
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
- = Zk = - #133 üzenetére
Hát a fene tudja, szoftverupdate-ek mondogatják pedig, hogy van új, ugye az OVI is. Szal passz...
-
WonderCSabo
félisten
Régen próbáltam, és még iPhone-nál is nehezebb volt nekem irányítani. Gondolom, mert ujjal nyomtam, ennek meg nem kapacitív érzékelője van. A multitouch meg egyáltalán nem akart menni.
-
Most olvastam csak végig.
Tényleg kimerítő, és tartalmas, a lényegre koncentráló lett, mindezt olvasmányosan és érthetően! Szép munka! Jöhet a következő! -
ALI_G
veterán
A 40-es szoftverben lévő változásokat hol találom? A hivatalos oldalon csak a 31-es van fent: [link]
Egyébként most rakom fel a 40-est, mivel tőled tudom, hogy vanAz a kép amin a tartozékok vannak, kicsit félrevezető. Az az eredeti csomagot mutatja. Nekem olyan van
-
JoeYi
őstag
jó kis írás
bár szerintem a bluetooth kikapcsolásával jó ha 5 perccel elnyújtod az üzemidőt
-
csiky
tag
navifirm/phoenix, vagy nss-átírod a pc-d és akkor NSU (ez utóbbi garvesztéssel jár)
-
Cyberpunk
félisten
Persze ez lehet a gond
Amúgy már egy csomó telót volt szerencsém meghallgatni hogy hogy szólnak és szerintem is eddig talán ez a legjobb, e téren.
De továbbra is tartom magamat ahhoz hogy a Samu K5-öm lazán jobb valószínűleg a komolyabb hang processzornak köszönhetően
Persze nem mindenki szeret több ketyerét cipelgetni magával ezt is megértem, én sem ezért kénytelen vagyok elfogadni olyannak amilyen. -
Cyberpunk
félisten
Hát akkor valszeg bennem van a hiba amúgy egy AKG fülessel használom
Lehet hogy túl nagyok az elvárásaim vagy csak túlságosan hozzá szoktam a Sennheiser HD555-ös fejhalgatomhoz plusz az X-FI hangkártyámhoz. Vagy pedig pusztán a készülékem sz@r. De nekem nem tetszikA Samsung K5-ös lejátszom sokkal jobb volt kár hogy tönkre ment.
-
jety91
őstag
válasz
Cyberpunk #121 üzenetére
Talán neked írtam anno, hogy valami a halásoddal lehet
SE W610i agybadugósát használom hozzá fekete kis szövet nélkül (ami belül van a fülesben, mert qvasok volt úgy a mély) és szerintem 10/10. Ha értelmesen be van állítva az EQ, akkor még a dobhártyám is kiszakad olyan dinamika van benne (mély+magas)
Nem tudom milyen fülest használsz hozzá, de eddig ilyen panaszt, hogy rossz a dinamikatartománya, egy tulajtól sem hallottam.
-
Cyberpunk
félisten
Nekem is ilyen van lassan már egy éve
Én összességében meg vagyok vele elégedve.
De nem lehet elmenni a hiányosságai mellett. Az egyik sarkalatos pontja az anyag minőség és az összeszerelés minősége. Recseg ropog a jobb felső sarokban illesztési hézag sötétben simán látni hogy kiszűrődik rajta a fény
A másik problémám vele a hang pontosabban a zenei képességei. Lehet hogy bennem van a hiba vagy csak túl nagyok az elvárásaim. Én egy jó fajta "agyba dugós" fülessel használom és annak ellenére hogy szépen szól (talán eddig ez szól a legjobban telefonok között) én valahogy a dinamikát hiányolom belőle. És a lehető legmagasabb bitrátás MP3-akat hallgatok vele sajna lossless-t vagy FLAC-et nem játszik le
A másik a hangerő probléma durván le van korlátozva a hangereje, itthon csendben a szobában még tökéletes is lenne, de tömegközlekedésen már kevés
Ja és persze nem vagyok süket
Összességében viszont nem rossz csak zene hallgatásra mint ahogy fényképezésre is jobb a cél hardver -
Kleroo
veterán
válasz
- = Zk = - #118 üzenetére
Köszi
Akkor vagy kifelejtette a listából,vagy kummant a huncut -
Kleroo
veterán
Új kérdés
Volt róla szó,hogy megkurtították az alapcsomagot.
Memóriakártya feltétlen van benne?
Nézegettem használtak között,és egy kolléga a photo hallban vette decemberben,2év nokia garival,és azt mondja nincs hozzá memóriakártya.... Igaz ez, avagy meg akarja tartani? -
szabi113
tag
Pontosan, a rajtalévő hack megmarad a frissítéskor. De csak az első formázásig/hard resetig.
Szegény N97 tulajok is így jártak akik frissítettek a 20-as szoftra, a mini pedig már gyárilag törhetetlen.
Márpedig én alapból szoktam resetelni frissítés előtt, meg a kártyáról is törlöm a rendszer mappákat és fájlokat, hogy tiszta lappal induljak. Most az lesz hogy reset, aztán felrakom csak a hack-et, és frissítek. És bízok abban a logikában miszerint most már nagyobb az érdekeltségük a hackereknek hogy megtörjék a rendszert. -
heihachi
addikt
Szép és jó írás, grat!
Nekem még egy dolog hiányzik belőle a firmware verziók változtatásainak leírása.
-
boeing
őstag
válasz
peugeotmate #44 üzenetére
Akkor neked a Lg Arenát ajálom,mert én is lecseréltem a 5800-at rá.
Gratula az igényes iráshoz. -
Andrewstarr
aktív tag
Sziasztok!
Jó az írás, köszönjük, nagyon sokat segít.Nekem pláne jó időben jött, mert pár napja vagyok
5800 tulajMég nagyon az elején vagyok, de már most is
nagyon leköt
Üdv.: -
XSB1991
csendes tag
Ami azt illeti, a hackelés lehetséges. Nekem legalábbis megy a dolog.. NSU-val (vagy OVI software update, vagy mi a répa) frissítettem tegnap. Fent is van az új szoft, de nem csináltam előtte hard resetet, így rajta maradt a RomPatcher+, és a HelloOX. Haveromnak a szűz 40.0-ra nem ment fel, de ha rajta hagyod, megy. Kipróbáltam, szignózatlan XPlore (régebbi, még augusztus eleje felé szedtem) simán felment.
-
Speeedfire
félisten
grat a cikkhez jól sikerült
szép, okos telefon, nagyon jóra sikertaz meg külön köszönet h be vettél a cikkbe
-
Kleroo
veterán
Szerintem nem okosabb,inkább egál körül van.
Sztem megjelenésben az n95 ma már elég gagyinak tűnik.5mp-eles kamerája van,ami tuti jobb képet csinál,de igazából mindegy,mert mind2 csak arra jó,hogy szép minőségben megörökítse a múló pillanatot,fényképező hiányában.
viszont batár nagy kijelzője van ami minden téren nagy előny. GPS,net,film
plusz biztos tud pár featuret amit a n95 még nem.
ja és néztem tesztet hangszóróról. az n95 hangja borzalom az 5800hoz képest.
szóval jobbnak nem jobb,csak más.(az én szememben sokkal jobb(hangszóró,hatalmas kijelző,dekoratív)
-
Lechoka
újonc
Sziasztok!
Ez a szoftverfrissítés dolog engem is érdekelne.
Nekem egy Vodás 5800 van és sem az ovi sem a neten nem talál újabb szoftvertjelenleg ez van
V 30.0.011
Egyedi Verzió
30.0.11.C01.01Nyelvi csomag 05
Modell
5800 XpressMusicTípus
RM-356Létezik azért mert nem kártyafüggetlen?
Lechoka
-
hegti
aktív tag
köszönjünk, jó munka
product code-ot szoftveresen meg lehet nézni? vagy mindenképpen le kell szedni a hátlapot s akksit kivenni?
Új hozzászólás Aktív témák
- Futás, futópályák
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Autós topik
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- Gitáros topic
- ASUS routerek
- Milyen házat vegyek?
- SONY LCD és LED TV-k
- forropite: Tapasztalataim a lágylézer-terápiával – mit érdemes tudni róla?
- További aktív témák...
- Gigabyte Z690 Aorus elite ddr4. aqua gari 2026.07.23ig
- Garanciális Gamer PC // i5-13400F // 32GB RAM // 1TB SSD // RTX 4060Ti
- IPhone 13 256GB gyári független megkímélt kiváló akku
- Acer Nitro V ANV15-51-554Z i5 13th Gen Intel(R), RTX 3050
- Lenovo Legion 5 15ACH6H AMD Ryzen 7 5800H/RTX 3060/32GB RAM/1TB SSD GARANCIÁLIS!!! eladó jó áron
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF A620M R7 7700 64GB DDR5 500GB SSD RX 6800 XT 16GB ZALMAN I3 NEO Seasonic 750W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 256GB Red-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen MS2213 ,96% Akkumulátor
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest