Új hozzászólás Aktív témák

• Suker10

tag

Én sem nagyon hallom a különbséget zenében, pedig próbáltam figyelni rá. Szerintem még a hangkártyánál és a hangfalaknál is sokkal fontosabb a felvétel minősége. Teljesen mindegy, hogy milyen paraméterek mellett veszik fel, ha a hangzást nem sikerül eltalálni. Ez a profiknál is jellemző hiba. Sok olyan hangmérnököt ismerek, aki katasztrofális munkát végez, de ők úgy gondolják, hogy az jó. Már a nyersanyag is nevetségesen rossz minőségű. Vannak olyanok, akik szándékosan rontanak a hang minőségén. Ebből jobbat kihozni nem lehet. Ált. mindenféle trükköket alkalmaznak és nem a természetes hangzást akarják visszaadni, itt el is bukik az egész. Hiába van neked bármid, nem lesz olyan a hangzás. Sok múlik a stúdió minőségén és azon, aki a keverést végzi. Egy dolog viszont biztos: a stúdiót nem szabad összehasonlítani a koncertekkel. Egy koncerten soha nem lehet eléri ugyanazt a hangzást. Tapasztalatból mondom. :U
    Komolyabb együttesek órákig hangolnak a koncert előtt és előfordul, hogy semmit nem hallanak abból, amit éppen játszanak, vagy nem úgy, ahogy a közönség.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés