Hirdetés

2020. október 21., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) bambano


bambano
titán
LOGOUT blog

szerintem elutazni olaszba, majd ott széttaposni a gépet, elég hülye ötlet :P
mondjuk egy ilyen után a tréleres egy darabig előre köszönne, az tutti...

lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

(#2) Ed3r_X_


Ed3r_X_
nagyúr

Nekem 3 ajtósban volt, ugyanúgy 16V. Imádtam. 190 felett ment, de akkor már halálfélelem volt :D

Viszont 10 csomag laminált padló befért a 3 ajtósba, és még az alá való 3 mm-es szivacs is. Ja meg exem az anyósülésen. Szegényre még a klímát is rányomtam, mert hát meleg volt, és kb megtapasztaltam milyen az ezres motor ;]

Hiányzik a motorhang is kicsit, 6000 felett olyan jó hangja volt, főleg 100-as benzinnel (gyorsabban-jobban nem ment, csak a hangja változott).

“Songbird, Songbird, see him fly, drop the children from the sky. When the young ones misbehave, escorts children to their grave. Never back-talk, never lie, or he'll drop you from the sky!”

(#3) wentworth


wentworth
tag

Szegeny auto sose lesz mar jo 150.000-200.000 km lemenni vele 1ft-ot se rakoltve? 10-15 eves gumi tobb 100.000kmerrel? A kopo alkatreszek is elkoptatnak mast.
Szürök, Valtoolaj, motorolaj, fekolaj, huto folyadek is biztos elvezte.
Amugy a Suzukiban 50 felett varoson kivul halalfelelmem volt. Nem mernek elmenni vele varoson kivul sem...

[ Szerkesztve ]

Vi10 32G Q32G221510...

(#4) wentworth


wentworth
tag

"A gyári előírás 4 év vagy 80 ezer km-t adott meg a csere periódusra, addigra mi már a 2,5-szeresénél jártunk."
Helyesbitem fix 200.000kmerre a lenti kommentemet.
Es meg a csempes tortenerte is buszke a tulaja, amellett h 200.000kmerig egy forintot se koltott ra.
Ez mind szomoru es szegyen.
Az esetek tobbsege kinzas volt az autonak, nem buszke kene lenni ezekre a dolgokra.

[ Szerkesztve ]

Vi10 32G Q32G221510...

(#5) sh4d0w válasza wentworth (#4) üzenetére


sh4d0w
nagyúr
LOGOUT blog

Nem büszke rá, egyszerűen csak leírta, mire használta az autót.

Nekem ugyan sosem volt Suzim de családban, ismeretségi körben több is, kényelmetlen, gyenge, hangos, de megbízható igáslovaknak bizonyultak mind.

https://coreinfinity.tech

(#6) batyuska100


batyuska100
tag

Jó volt olvasni, majdnem nekünk is Suzukink lett

2017: van egy Renault Expressünk ami egy kicsit kezd szétrohadni, már nem menne át a műszakin, ezért elkezdtünk mindenféle apróhírdetés oldalt böngészni nagy, keveset fogyasztó autókért. A Suzuki úgy jött szóba, hogy a faterom egyik közeli ismerősének volt, és akkor akarta eladni, amikor mi pont autót akartunk venni. Milyen érdekes, nem?
De végül májusban megtaláltuk az igazit, egy Peugeot 306 Break (kombi) 1.6-os, XR felszereltséggel.
Az autó 70.000-lett volna, de téli, nyári kerékszettel 100.000-volt.
És miért volt ilyen olcsó?
Hátttőő:

De ez nem jelentett nekünk gondot (édesapámnak nem, mert ö karosszéria lakatos, én akkor csak 17 voltam).
Azért is esett erre az autóra a választásunk, mert még volt rajta ~1 év műszaki.
Szeptemberre egy kicsit össze lett hozva, iskolába kellett menni, boltba, stb, stb... Ezért a törött alkatrészek lettek megragasztva, kikalapálva:

2018: Így használtuk az autót Júniusig, amikor megvetük hozzá a donorautót, mert túl sok alkatrész kellett.

Itt még csak a motorháztető volt kicserélve, de nem sokkal utána az egész front.
A rendszám már nincs kitakarva, mert akkor a közösségi oldalakra raktam fel, és ezt már nem volt kedvem "cenzúrázni" de így megnézhetitek az állapotát a JSZP-n
Közben átkerült a komplett ülésszett, mert a jobb hátsó párna szét volt szakadva, és nem ugyan olyan volt a 2 autó kárpitja, meg a váltó is, mert nem vette az 1-est.
Azóta már nekem is van jogsim, vezettem már ezt az autót is, de az 1-es mondeóm jobb :)

Lehet, hogy bizonytalan vagyok, de nem biztos. Ne mássz fára ha nem tudsz úszni, mert elüt a villamos.

(#7) Eastman válasza wentworth (#4) üzenetére


Eastman
őstag
LOGOUT blog

Használati tárgy.
Olvashatod, hogy mennyi kalandot, örömöt adott nekik.
Minden másra ott a Közlekedési Múzeum...

"Olcsón, gyorsan és pontosan dolgozunk. Megrendeléskor Ön ezekből egyszerre kettőt választhat." P. K.

(#8) gidalight


gidalight
tag

Én is azok táborát erősítem, akik szerint mélyen alulértékelt járgány ez -és nem mint igásló- , hanem mint élmény.

-alacsonyan ülsz a kényelmes kagylóban (már ha a cikkben látott kagylód van).
-hagyományos szívó, instant gázreakció
-versenyautókra jellemző karakterisztika (magas fordulaton érzi igazán jól magát, lehet frankón csúsztatni a kuplungot)
-feszes futómű, jól teszi az orrát az ívekben (nem megrakva:P)
-egyáltalán nem rossz teljesítmény \ tömeg arány (az erősebb motorokkal -persze élvezni igazán 1 személlyel lehet:P)

Sajnos mára elporladnak, de ez a típus egyáltalán nem vált a magyar autópark kárára!

(#9) Elims


Elims
addikt

Sziasztok!

Nagyon sokat kapott ez az autó..de úgy látom,kompenzálva is lett aztán.
Jó cikk lett,jó volt olvasni. :-) A betolás rész különösen tetszett. :-)
Még sok évet kívánok balesetmentesen! :-)

10év múlva írj egy újabb cikket légyszives. ;-) Ha addigra második autó lesz akkor is.

(#10) Fehér Farkas


Fehér Farkas
senior tag

Én nem igazán csipázom ezeket a kocsikat, mert a mai forgalom és rohanás mellett a merevítés nélküli szendvicsfólia amiből készült semmit nem ér, de tisztában vagyok vele, hogy mikor ezeket még tervezték/gyártották akkor ez nem volt ilyen gond és olcsón, egyszerű kisautót nagy hellyel, kis motorral, kis fogyasztással, nagy dinamikával lehetett készíteni.

Anyámnak is Swiftet vettünk, az elpusztíthatatlan 68 lovas G13BA 98-ból, ez ugye a kettes első faceliftje attól függ honnan nézzük, az ennél korábbit nem is szabad megvenni, mert sok nyűgje volt. Fullos GLX, csak itt még nem volt légzsák és ABS meg klíma (növeltem a biztonságát egy új szett 175/65R13 Barum Polarisszal).
3 gangos automatát vettünk, mert kéziváltó be nem teszi a lábát ebbe az udvarba.
El lehet vele kóborolni, megelőzni a 60-nal bámészkodó turistákat is, de azért nem egy erőgép, a 16 szelepesek sokkal élhetőbbek lehetnek. 3 hengerestől már inkább mentsen meg a világ mindenkit, bár ma már magától az autótól is.

Pitiáner pénzekből fenntartható és otthon szerelhető ha nem egy lelakott fost veszünk, maga az autó is olcsó, jól megy, keveset fogyaszt, sok bene a hely mégis pöttöm az autó, bár az ajtót nem lehet teljesen kinyitni, hogy normálisan beférj és pakolj...
Egy időben még én is szemeztem egy 92 lovas 1.6 16V Balenoval (kombi Swift, mert nekem csak kombi kell) a 4 sebis automatával, de amit kinéztem magamnak azt elvitték utána meg nem volt több. Utólag belegondolva jobb is.
Mondjuk az olcsóság is csak ezekre a régiekre igaz, mert az utolsó éves légzsákos, ABS-es (még így sem biztonságos), klímás példányokért el mernek kérni 4-500 ezreket, ennyiért patikára nyalt szintén elpusztíthatatlan és hasonlóan olcsón fenntartható Megane kapható, csak épp összehasonlíthatatlan a két autó.

Van benne egy kis bugi egyébként, vicces ahogy az úton viselkedik, csóró ember MX5-öse, csak azért nem árt óvatosnak lenni vele. Megértem miért épült rá racsing fantábor, mert a 16 szelepesekkel eszeveszettül lehet csapni neki, még az anyucipiciautomataszviftecskéje is elég jól tud haladni technikás szakaszokon, pedig ez csak a 68 lovas.

A gyári intervallumokkal támpontszerűen kell bánni és érdemes kifejezetten utánajárni adott autó nyűgjeinek, valamelyik nem bírja a gyári értéket se, valamelyik röhögve túlteljesíti stb. Egy kőegyszerű vezérlés, mint a 68 lovasé ami áll két szíjtárcsából és egy feszítőből az simán elfut 10 évet, semmi eget rengető csoda nincs benne. Persze ettől még illik cserélni 5 évente, főleg ha valaki ezzel olaszba eljár nyaralni, pláne mert fillérekért cserélik, de semmi gond nem történik, ha elfelejti az ember és átcsúszik következő évre a csereidőszak.

Típushibájuk amúgy nem sok van, rohadni szeretnek mindenhol, veszélyes rögzítőelemeknél is szóval oda kell rá figyelni, a kéziváltó az gyenge ha masszívabban van használva főleg (bár szinte ingyen kapni bontóból és otthon is könnyen cserélhető), az automata az elpusztíthatatlan ős amcsi GM termék csak valami húgy lötyögjön benne és megy rendesen, a szoknyatörés a sok alacsony fordulaton erőltetéstől előjön mikor papisan spórolni akarnak a semmi fogyasztásból még egy decit (ez ugye automatát nem érint), a többi az sima kopófogyó meg öregkocsis dolog.

[ Szerkesztve ]

(#11) 8th válasza wentworth (#4) üzenetére


8th
őstag
LOGOUT blog (1)

Leírta, hogy eleinte fogalmuk sem volt az autó karbantartásól és amikor tisztulni kezdett a kép gatyába rázatták a kocsit. "az első 10 évben tényleg nem költöttünk rá, csak a kopó alkatrészekre (sem), mert nem tudtuk, hogy mire kell, és mire nem. Na, akkor elhatároztuk, hogy rendbe szedjük."

Bacsis a rendszámodon minden alkalommal röhögök. Karma. :D

„A politikusok mindenhol egyformák. Megígérik, hogy felépítenek egy hidat ott, ahol még folyó sincs." - Charles de Gaulle

(#12) hunluki


hunluki
senior tag

Nálam egy Opel Astra (G) 1.6 (Ecotec) van hasonló sorson. Apám még szalonból hozta ki 2002-ben, 2015-ben megörököltem és második tulajdonosként boldogan használom most hogy beindulóban van az én család projektem is.
Pár paraméter: 175k km, átlagosan 7 literes fogyasztás (8,5 volt a max, 6,1 a minimum) elmúlt 3 év alapján, excelbe vezetve. Motorikusan tavaly előtt lett felújítva, vezérlés lett cserélve. Olajat majszolgatja de egyáltalán nem vész, kb fél évente szoktam belelöttyinteni fél liter körül.

Azóta kapott egy Bulgária odavisszát, Prágát is megjártuk, rendszeresen járok vele agglomerációból BP-re, illetve egy teljes ház berendezését elhoztam benne apránként az ikea/bauhaus/mömax/kika kombókból.
Többek között laminált padlót, 790 kiló csempét (nagyon lowrider feeling lett szegény), egy teljes szett kertibútort, kanapét, székeket, matracokat, PVC gurigát, sőt, napokban a fürdőszoba felújításból a megmaradt bezsákolt sittet a lerakóhelyig (kibévelelve ócska szőnyegekkel hogy ne vágjam tönkre).

Az előző bekezdés után lehet furán hangzik de próbálom óvni ahogy csak tudom, de érzem hogy már az utolsó éveiben van és mivel napona 50-60km amit sűrűn járok és csak évente párszor van egy nagyobb kirucc ezért 3-4 éven belül szeretnék váltani egy Amperára (vagy ha rámszakad valami nagy pénz és merek nagyon álmodni akkor egy 62kwh leaf-re, az ilyen álomautó kategória nálam). Tekintve hogy jövőre felmászik a napelem a ház tetejére ez azt jelentené hogy tudnék napfénnyel közlekedni ami elég menőn hangzik.

Amúgy imádom ezt a kocsit, sose hagyott cserben, kimegy a világból, úgy 3-400km utakig tök kényelmes és ha rálépek akkor azért megy is szépen. Komolyan sajnálni fogom ha eladásra kerül, de simán lehet hogy családon belül marad mert vicc pénzért lehetne eladni ami jóval a használati értékén alul lenne.

(#13) Syl válasza 8th (#11) üzenetére


Syl
nagyúr

Csak akkor lenne szebb, ha valami szép kerek szám lenne rajta. Mondjuk 286 vagy 386 :K

Words cannot express how much i don't care

(#14) CounterBoci


CounterBoci
senior tag
LOGOUT blog

Nekem is volt ilyen sedan, de nem tudtam együttélni a passzív biztonságával az suv-kel teli utakon. Hiába igénytelen. Azt írják többen lehet vele csapatni. Attól, hogy mi nyomjuk mint süket a csengőt, a többiek pedig normálisan mennek még nem csapatunk :) Rettentő alulkormányzott, emiatt nehéz vele elszállni, csak az elejét tolja. Ilyen vezetés mellett évente lengőkar és/vagy féltengely csere. Itthon fél óra, de akkor is. Már csukott szemmel szedtem szét a futóművet :)) Nyomikat lehetett vele alázni bármilyen kocsiban is ültek, de ha valaki tudott vezetni akkor már más a helyzet. Én szerettem, de eljárt felette az idő. Jöttem haza vele Horvátországból autópályán végig hatezres fordulaton, ennek nem számított az sem. Józan ésszel nem mennék vele max. 120-at, vizes úton inkább 100-at, mert egy széllökés arrébb teszi az úton.

(#15) nuke7


nuke7
veterán

Én lehet, hogy nem ITX-es autót vettem volna, (m)ATX kényelmesebb szerelés szempontjából, nem..? :U ;]

https://youtube.com/user/nuke7 --- vegyél olcsón nagyon jó, új egeret: bit.ly/nuke7egerek

(#16) b.


b.
nagyúr

Az írás jó volt az értékelés rész nem kellett volna mert nem sok tapasztalatod lehet a többi autóval kapcsolatban.
Jó kis használós kocsi a swift,nagyon megbízható, kiforrott konstrukció ,de már abban az időben is szinte minden népszerű gyártó fölötte állt mind utazási komfortra zajban és felszereltségben. mind a többire,a biztonsági funkciókban és felépítésben meg főleg..( még az Opel Astra is,a franciákról nem is beszélve ) ,de megbízhatóságra az élmezőnybe tartozik.27 éve vezetek több évig dolgoztam autókereskedésben.

Számomra Zajos, és kényelmetlen, de megbízható igásló minimális( nulla) passzív és aktív biztonsági felszereltséggel, papír vékonyságú lemezből összerakva ami ütközésnél semmit nem tompít, sőt inkább pusztít hektikusan működő máig kérdőjeles légzsákkinyílással.
Szóval ezt kihagytam volna de a többit jó volt olvasni, bár az hogy vezérlést( gondolom olajat sem ?) nem cseréltetek ennyi ideig, fékekről, kerékcsapágyakról szűrőkről, nem is beszélve... azért huh...
ha vannak gyerekeitek ez inkább felelőtlenség számomra mint vicces dolog, de nem erre akarom kihegyezni a dolgot. :R

[ Szerkesztve ]

"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) PSN: Wijberto: Xbox Live : Tiboa

(#17) bambano


bambano
titán
LOGOUT blog

A hsz-eket olvasva Cserkuti nyilatkozata jutott eszembe, mikor élete első bmw-jét rendberakta. Azt nyilatkozta, hogy a gyorsulásról alkotott fogalmaim tévesek voltak.

A suzukiról meg annyit, hogy anno a suzuki nagyon jól érzett rá arra, hogy a módszerváltáskor beálló autópiaci űrbe mit kell betolni. A trabin, dálián, varnyún szocializálódott néptömegeknek ez az autó kellett, mert nem lehetett technológiai űrugrást végrehajtani. A mostani suzukik messze nem ilyenek, viszont nagyon durván elszállt az áruk.

lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

(#18) winss


winss
csendes tag

Üresben tologatták és a kulcsot forgatva próbálták elindítani a lemerült akksis autót. :D Lyézus ereje. :W :W :W :D :D Mondjuk a többi sztori se sokkal jobb. :D

(#19) hunluki válasza bambano (#17) üzenetére


hunluki
senior tag

Nálam egy ideig tervben volt az új "hybrid" swift, de családi autónak pici lenne, az a csomagtér max kisbevásárlásra elég, meg nekem egyszerűen praktikusabb lenne egy ampera.
Nem azt mondom hogy nem lehet megoldani vele, és az hogy gyárilag 5 misi környékén elhozod gl+ felszereltséggel nagyon jó ajánlat, majdnem elcsábultam.

(#20) bambano válasza hunluki (#19) üzenetére


bambano
titán
LOGOUT blog

a szó, amit keresel: hibrid.
egy rendesen összekonfigurált stift 8-9 millió forint. ami borzalmasan sok pénz egy suzukiért.
két éve szétnéztem az összes itteni autószalonban, a japán kotványok ára elfogadhatatlanul magas volt.

lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

(#21) b. válasza bambano (#20) üzenetére


b.
nagyúr

Huh akkor nem tudom mit nézték. Az SX4-S-Cross hibrid 1.4 benzines kivitelben full exrásan ( panoráma tető ,navi, rengeteg légzsák , stb.. kivéve automata ) stb megáll 6,7 millió forint a Vitara szintén ilyen felszereltséggel 4 kerék hajtással 6,1 millió.
A sima GL 1,4 hibrid 5,2 millió , múlt heti kiküldött ajánlat a Suzuki Bartától mindkettő, ( az is már szuperül fel van szerelve.)
az SX4 re az alap 3+7 garira plusz 2 évet még adtak ajándékba. :K

[ Szerkesztve ]

"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) PSN: Wijberto: Xbox Live : Tiboa

(#22) Ed3r_X_ válasza CounterBoci (#14) üzenetére


Ed3r_X_
nagyúr

Hát nem tudom, max a sedan, de én a 3 ajtóssal a körforgalomba berepültem, és csúszott azon a hátulja is, ha bátor voltál, és alákaptad a kormányt kellően ;] Vizes úton mégjobban.

“Songbird, Songbird, see him fly, drop the children from the sky. When the young ones misbehave, escorts children to their grave. Never back-talk, never lie, or he'll drop you from the sky!”

(#23) gabe_


gabe_
őstag

Ez igen, az ilyen kocsikra mondják a hirdetésekben, hogy "Eladó szeretett, suzukim, megkímélt állapotban..."
:DD

Sovány szakácsban sose bízz!

(#24) Eastman


Eastman
őstag
LOGOUT blog


+

"Olcsón, gyorsan és pontosan dolgozunk. Megrendeléskor Ön ezekből egyszerre kettőt választhat." P. K.

(#25) bitpork


bitpork
veterán
LOGOUT blog

Baszod alássan miért nem szóltál h meló van?! A tehénbe is fér csempe meg minden xar! Ha van még mit vinni akkor 2 hét múlva Sóstón leszünk :)

Az megvan, hogy Mária országa vagyunk, csak így körülnézve nem világos, hogy Geronazzo vagy Schmidt.

(#26) eldiablo


eldiablo
addikt

Swift a szükség autója, azzá alakul amire szükség van. :)
Volt vagy 3-4 Swiftünk, én anno nagyon szerettem. Öcsém tesói Suzuki autó alkatrész kereskedők ezért nálunk mindig állt egy halom Swift alkatrész, motortól a zsír új önhordó testig minden.

Nem ültem még új Focusban, de a régebbiek azért jobbak mint a régi Swiftek beltere. A Felszereltséget, menettulajdonságokat, biztonságot már meg sem említve.

Még sok biztonságban megtett kilométert kívánok nektek! :R

[ Szerkesztve ]

3900X & 7740X

(#27) Samus


Samus
addikt

5-6 métert rántott vissza az autón. Tényleg jó a sztori, de ezt vedd ki, mert kétlem, hogy az autó hosszának másfélszeresét rántotta vissza a lánc, ami nem tud ekkorát nyúlni, a szekér meg közel 950kg egy átlagos emberrel...

Nekem volt Sedanom, most csapotthátú 1.3 16V. Egyszer már otthagyott, elszakadt a vezérlés. Az előző egyszer lemerült, másodszor meg kifogyott a tank :D válság volt, na :D

'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!

(#28) hunluki válasza bambano (#20) üzenetére


hunluki
senior tag

Jó, akkor legyen hibrid, idézőjelben volt.
Amúgy 6,4 misibe megáll a fullos allgrip, de cvt-vel (abból csak elsőkerekes van) is 6,3 speckó festéssel. Mondjuk én a sima manuál gl+-t venném 5,2-ért.

(#29) a_tesz válasza bambano (#20) üzenetére


a_tesz
Korrektor

Bocs, de nem tudom, te melyik műsort nézed, listaáron se kapsz 6,2 millió felett újonnan Swiftet, ami a valóságban inkább 5,5 millió. Lásd még: [link]. És ez az utóbbi fél évben majdnem 1 milliót kúszott fel, szóval korábban még "olcsóbb" volt.

Ehhez képest a cikkben is emlegetett Ford Focus (ami egyébként nyilván másik kávéház, ezt aláírom) ettől feljebb indul, és persze csak hitelre, mert úgy keresnek jól rajta. Közepes felszereltséggel, amit már oda lehet a fullos Swift mellé állítani, közelebb van szerintem a 8-hoz. Sajnos mindennek nagyon elszállt az ára, de azért na, 9 milliót sose tudsz egy Swiftre elkölteni... A Sport is 7 alatt van...

[ Szerkesztve ]

スバル | De semmi baj Eric, ne feledd, nincsenek hülye kérdések, csak hülye gyerekek! - Mr. Garrison

(#30) bambano válasza Samus (#27) üzenetére


bambano
titán
LOGOUT blog

fogod a láncot, rákötöd az autóra is, meg a bokorra is.
majd jól hátratolatsz, hogy legyen hely lendületet venni.
ezután nagy lendülettel elindulsz, lesz egy pont, ahol megfeszül a lánc, utána egy rövid távon elkezded hajlítani a bokrot, majd ha a bokor nem ereszt, akkor olyan erővel megrántja a suzit, hogy az 5-6 métert repül hátra.

fizikailag el tudom képzelni, nem ezzel van a baj. azzal van a baj, hogyha valami 6 métert rántott egy kasztnin meg felfüggesztési ponton, az rendes helyen gtk, többet nem mennek vele utcára.

lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

(#31) bambano válasza a_tesz (#29) üzenetére


bambano
titán
LOGOUT blog

lehet, hogy nem fogalmaztam pontosan, két éve tavasszal néztem az árakat, akkor volt aktuális. az összehasonlítási alapot az adta, hogy egy haverom akkor vett egy normálisan összekonfigurált j astrát.
az akkori árszinten egy stift árából majdnem kijött két j astra.

ez volt az a pont, ahol a suzuki lekerült a térképről. mások voltak az árak, akkor még többféle motorból lehetett választani, ma meg csak egy van. ez sokat javít az áron. most megnéztem, a vitara 7.8-ra jön ki listaáron. rotfl, mit képzelnek ezek.

lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

(#32) Samus válasza bambano (#30) üzenetére


Samus
addikt

Jó neked, hogy el tudod képzelni, nekem még az sem megy. 5-6 méter az sok, egy ekkora tömegű testnél. A lánc teljes hossza lehet annyi.

Én egyébként a bokros sztori végén azt vártam, mikor repül be a hátsó szélvédőn a bokor (Youtube tele van hasonlóak sikerült próbálkozásokkal).

Azt el tudom képzelni, hogy 5-6 métert repült a bokor, miután kitépte az autó....

Egyébként meg a szép emlékek, a Sedanról nekem is csak azok vannak (csak nekem '94 1.3 GLX volt, full fapad, mert a facelift előtt a GLX azt jelentette)...

A felszereltség számomra máig nem tisztázott. a GL a full fapad elvileg, de rendszeresen látok GLX-et légzsák (könnyű felismerni, mert az utasoldalon kis rekesz van a lufi helyén) és elektromos ablakok nélkül.

[ Szerkesztve ]

'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!

(#33) nuke7 válasza a_tesz (#29) üzenetére


nuke7
veterán

:Y nem is tudom, hogy van-e most jobb új autó 6.5-ért mint a swift sport...

https://youtube.com/user/nuke7 --- vegyél olcsón nagyon jó, új egeret: bit.ly/nuke7egerek

(#34) a_tesz válasza bambano (#31) üzenetére


a_tesz
Korrektor

Ezért szép a világ, van aki nem adna két J Astrát egy Swiftért :D De akkor se kerülhetett ennyibe, a Sport került mindig is a legtöbbe kb. 2006 óta, és az se volt sose több, mint a mostani ára. A Vitara meg azért szerintem amit 7 millió forintért ad (amennyiért a valóságban el tudod hozni), az szerintem versenyképes, rendben van a felszereltsége is.

De az a helyzet, az ember meggyőződése sokkal többet számít, mint amit egy autó nyújtani tud :)

スバル | De semmi baj Eric, ne feledd, nincsenek hülye kérdések, csak hülye gyerekek! - Mr. Garrison

(#35) rover45 válasza nuke7 (#15) üzenetére


rover45
senior tag

Nekem is ez szúrt szemet :D

www.szurok.hu

(#36) bambano válasza Samus (#32) üzenetére


bambano
titán
LOGOUT blog

nem kell, hogy 5-6 méteren végig húzza a lánc. ha kap egy nagy adag lendületet, megy az magától is.

ja, az tényleg kockázat, hogy betöri az autó hátulját. de én nagyobb problémának látom, hogy olyan erőhatásoknak teszi ki a kasztnit, amire nem biztos, hogy méretezve van.

az, hogy anno "mi" krazzal meg bmp-vel csináltunk tisztást, nem kellene, hogy suzukisokat is bátorítson :)

lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

(#37) Fehér Farkas válasza bambano (#30) üzenetére


Fehér Farkas
senior tag

Rendes helyen nem mennek utcára egyetlen korabeli Swifttel sem.

(#38) b. válasza bambano (#31) üzenetére


b.
nagyúr

Szerintem ott valami félreértés van vagy nem tudom.A swift soha nem volt drágább mint az Astra. Nekem most is Astrám van cégesnek ez 12 év alatt az ötödik céges. sajátként volt 3 opelem.
A mostani 2 éves, K Astra 1.6 Sports Tourer előtte is az volt de 1.7 CDTI J Astra . Az 5,2 millió volt ez a K Astrám 5,7 millió, de kevésbé jól felszerelt mint a J volt.H a ugyan olyannal kérem akkor 6 misibe belemegy.

nem tudom milyen vitara jön ki 7.8 ra ...múlt heti ajánlatot kaptam szinte fullosan felszereltre nem tudtam 7 fölé vinni, ja és nem Vitara hanem S-cross...

[ Szerkesztve ]

"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) PSN: Wijberto: Xbox Live : Tiboa

(#39) bambano válasza b. (#38) üzenetére


bambano
titán
LOGOUT blog

Cut & paste az előbb lekérdezett árajánlatból.
Modell neve Suzuki Vitara
Felszereltség GLX
Motor 1.4L Boosterjet Hybrid 48V
Váltó Manuális
Szín Hűvös gyöngyházfehér metál
Meghajtás 4WD (AllGrip)
Panoráma tető Nem
Listaár Hűségprogram kedvezményes ár
7 850 000 Ft 6 850 000 Ft

ugyanez 2wd-vel listaáron 7.25 misi. a kolléga által megadott linken a konfigurátor gombbal állítottam elő ezeket az árakat. kérdezhetné bárki, hogy minek hibrid, hát azért, mert ez mind az egy választási lehetőség.

ezen az árszinten biztosan nem fogok suzukit venni. a haver a j astráját 4.1-ért vette, ehhez képest ez az autó mocskos drága.

lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

(#40) b. válasza bambano (#39) üzenetére


b.
nagyúr

jah hét ezeknek ne dőlj be hogy lista ár 7,8 millió, azt javaslom, tapasztalatból tudom.
Azt biztosan állítom neked, hogy soha nem tudtál venni egy hasonlóan felszerelt új Swift árából egy hasonló paraméterekkel felszerelt Opel Astrát, nem hogy kettőt.
Amúgy hogy mennyiért mit vennél... Életemben nem voltam annyit tréleren, mint a J Astrával, pedig azt is nulla kilométerrel hoztam ki a szalonból mint a K-t .15 év legrosszabb céges autója volt a 7 ből.
A mostani K Astra jó,de ez még nem francia motoros, a frissített modellel megint problémák vannak, míg az enyémben 2 év alatt 112 ezer km lesz hiba nélkül, soka gyepálva kevés autópálya, sok város és sűrű indítás leállítás.kötelező szervizekkel ment el eddig míg a kollégámé 30 ezer kilométerrel már tréleren volt motorkód hibával. Az övé frissített modell mer GTK ra vágta az előzőt egy szarvas segítségével.
MI kértük a céget hogy gondolják meg a SUV modelleket a jövő évi autócserére 8,5 millió-t kaptunk keretre, javasoltuk a Suzukit, mert én most már simán azt vennék a megbízhatóság , felszereltség.komfort miatt, nem Opelt.
"sajnos" elutasították ( idézőjelben írom inkább a sajnost ) és Skoda Octavia lesz.

[ Szerkesztve ]

"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) PSN: Wijberto: Xbox Live : Tiboa

(#41) bambano válasza b. (#40) üzenetére


bambano
titán
LOGOUT blog

nem vettem j astrát. az csak egy viszonyítási alap. valahogy úgy dobta a sors, hogy a haverral nagyjából egyszerre esett be a fejünkbe, hogy autót kellene cserélni, ő egy hónappal hamarabb hozzáfogott, mint én, így én már láttam az ő megrendelését. végignéztem egy csomó itteni kereskedést 2018. első negyedévében, borzalmas árak voltak, itt-ott (pl. toyota) türhő hozzáállással a kereskedésben. komolyan, a hajam szála az égnek állt a látottaktól.

ha most lenne egy időgép, és valaki kigurítaná az előző autómat nullkilométeresen nulla évesen, azt venném meg megint. de mindjárt felébredek...

lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

(#42) nuke7 válasza bambano (#41) üzenetére


nuke7
veterán

mazdát vagy suzukit érdemes venni sztem :K

https://youtube.com/user/nuke7 --- vegyél olcsón nagyon jó, új egeret: bit.ly/nuke7egerek

(#43) kovsol válasza b. (#21) üzenetére


kovsol
félisten

Nekem 9 nap múlva gyártják a Vitara GLX felszereltségben. Két tónusú metál fényezéssel 6,3M az új hibrid motoros lesz már. Én nem kértem bele 4 kerék hajtást , meg napfénytető se. Én ajándékba 3 év ingyen kötelező szervizelést kapok, meg pár apróbb extrát beszerelve.

[ Szerkesztve ]

May the Force be with you - facebook.com/KovsolPhoto

(#44) Namelesske


Namelesske
őstag

Nekem volt egy fehér SF413, 1.3 8V KAT 5 ajtósom, nagyon szerettem. Sajnos engem utolért a Suzukik betegsége, a dugattyú szoknya letört, nem volt szívem kikönyökölésig hajtani úgyhogy eladtam 120-ért. Azért döntöttem így mert jobbnak láttam megkímélni magam egy kasztnizástól.Utólag, már nagyon megbántam... Ilyen olcsón fenntartható, szerelhető autót azóta se láttam. Teljesen igénytelen volt (jó értelemben), főleg ami az olajok specifikációját illeti, olcsón tudtam hozzá szerezni dolgokat és a gyári leírások is még abban a szellemmben készültek hogy otthon is lehet alapvető karbantartási feladatokat ellátni.

Viszont az a hype amit ráaggadtak hogy elpusztíthatatlan egyszerűen nem igaz. Mire hozzám került már szét volt kúrva a motorja egyszer legalább. De még ezek ellenére se hagyott ott sehol.

[ Szerkesztve ]

https://linuxisnotunix.blogspot.com/ || ‍ https://endlesstechspot.blogspot.com/

(#45) Victoryus


Victoryus
addikt
LOGOUT blog

Autóval tuskót, meg bármit kihúzni nem jó ötlet. Nekicsapódhat, aztán több kár lesz, mint haszon. Ha a lánc szakad, az is eléggé le tudja amortizálni a kasznit. Youtube-on van sok videó róla.
Jó kis autók ezek, csak balesetnél nem védenek meg sajnos. Az 1 literes fapad Swift borzalmas, de az erősebb motorokkal jól megy.
Van hasonló igénytelen autó, Logan, Duster, Corsa, régebbi Astrák, Thalia. Azok az 1.4/1.6 Renault motorok is elmennek a világ végéig.
További sok balesetmentes kilométert!

[ Szerkesztve ]

(#46) 8th válasza Victoryus (#45) üzenetére


8th
őstag
LOGOUT blog (1)

"Autóval tuskót, meg bármit kihúzni nem jó ötlet. Nekicsapódhat, aztán több kár lesz, mint haszon. Ha a lánc szakad, az is eléggé le tudja amortizálni a kasznit."

Miért ne? Szín azonos eredeti gyári karosszériaelemet vagy épp eredeti bontott fűtött hátsó szélvédőt kap néhány darab ezresért bontóban ha betámadna a tuja hátulról. Ez suzuki. 50ezerért már komplett autókat kapni bontásra.

„A politikusok mindenhol egyformák. Megígérik, hogy felépítenek egy hidat ott, ahol még folyó sincs." - Charles de Gaulle

(#47) b. válasza 8th (#46) üzenetére


b.
nagyúr

50 ezerért nálunk egy fél erdőt kiszednek munkagéppel, nem hogy egy tuskót.

[ Szerkesztve ]

"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) PSN: Wijberto: Xbox Live : Tiboa

(#48) Samus válasza Victoryus (#45) üzenetére


Samus
addikt

Az 1 literes kávédarálónak a váltója nagyon baba. Rövidebb végáttétel (kell is az mellé a motor mellé). Namost mivel hála égnek az összes régi Swift váltója csereszavatos egymással, az 1.3 16V igazi élményautó egy ezres váltóval. Cserébe kicsit többet eszik hosszabb úton, mert azonos sebesség mellett magasabb fordulatszám lesz (ami nem is akkora baj, mert a 16V alul lomhább a 8 szelepeshez képest).

'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!

(#49) Agyrák666


Agyrák666
kezdő

Eletveszely ez az auto.

(#50) 8th válasza b. (#47) üzenetére


8th
őstag
LOGOUT blog (1)

De abban nincs semmi élvezet.

„A politikusok mindenhol egyformák. Megígérik, hogy felépítenek egy hidat ott, ahol még folyó sincs." - Charles de Gaulle

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.