- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Argos: Szeretem az ecetfát
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peter789
senior tag
Nálam pl nem lehet mindig borítékolni, hogy van netelérése - elképzelhető hogy kívül megy a mobiltérerőn vagy szolgáltatási területen - és bár van GPS vevője is, annak is kell fél-1 perc mire magáhoztér, valamint az energiaspórolás okán nem is jár mindig, az viszont fontos hogy bármelyik pillanatban érkező triggerre képes legyen reagálni és kb pontos időpontot rögzíteni. Az ilyen eseményeket nálam egy PIC figyeli (több más funkció ellátása mellett) miközben a nagyvas lehet éppen ki is van kapcsolva, így alussza át a telet és várja hogy valami esemény történjen, és ha már ott van ez a PIC az I2C buszra kötve, akkor már egyben az ő dedikált hw modulja az RTC is a rendszerben. Most dolgozok azon hogy egy DS1307-et emulálva viselkedjen, annak a kernel moduljával és a hwclock-al együttműködve lehessen használni
-
azbest
félisten
Régebben főnököm otthonról kiküldött levelének fejlécében lévő címére próbált rá kolléga és meglepődve tapasztalta, hogy publikus oldalról is elérhető a routerre kötött hdd tartalma. Csinált egy videót arról, amin az látszik hogy minden fájlt kijelölnek, majd megnyomják a törlést... persze valójában nem töröltek semmit, de ezt a videót elküldték a főnöknek
Persze ez oda vissza működik, mert főnök egyszer azzal viccelte meg másik kollégát, hogy böngészőablakban átcseréltek egy körözéses rendőrségi hírnél képet a kolléga bulizós képére, majd behívta a srácot hogy javasolja neki, adja fel magát
Na szal, szép emlékeket idézett fel az ip címes dolog
A képbeillesztést nem is vettem észre először, csak tippeltem, azt hittem valami más trükköt tudsz. Azon gondolkodtam honnan tudod pont az övét, de a válasz, zseniálisan egyszerű
-
moli.hu
őstag
Azert az ip-t erdemes titkolni, foleg ha az publikus, hogy milyen gep van mogotte.
Ez az kepet elkenos modszer pedig nem mukodik, a fent elkent kulso ipcim peldaul 217.197.177.8x vagy 217.197.187.8x attol fuggoen, hogy szegeden vagy budapesten van a gep (az adatlap az egy dolog).
Mozgokepnel meg inkabb tilos az elkenos modszert hasznalni, mert a keneskor az az informacio, hogy mi a kornyezo pixelek atlaga, megmarad. Namarmost ha a dolog mozog, akkor kiderul az egy kicsit balra, egy kicsit jobbra kornyezo pixelek atlaga, esigytovabb, innen mar csak szamitasi kapacitas kerdese visszafejteni a titkolt infot. Ehelyett egyszeruen ki kell feketiteni az informaciot. -
azbest
félisten
Ti leveleztek, hogy ilyen direkt kapcsolatban vagytok?
Bár meg kell hagyni simán ki lehet deríteni a címeket, amelyekről megtekintik ezt az oldalt, elég csak egy képet sajtá szerverről beilleszteni és nézni a logot.Szerintem nekem könnyebb kideríteni a lakcímemet, mint az ip címemet
-
Proci85
senior tag
Sebaj, azért jó stuff, köszönet jár érte, hogy megosztotta és nem kötekedés.
Mentségére szóljon, a külföldi linken is kitakarásra kerültek a belső címek, és ezzel megvezették. Persze mi tudjuk, hogy ennek közlésével nem csökken a hálózat biztonsága
Részemről köszi, tetszik! -
Proci85
senior tag
Nem tudom, csak találgatok, de az sd kártyát nem usb oldalról kezeli le? Az usb-nek linuxon van egy olyan tulajdonsága, hogyha nincs használatban, akkor suspendeli magát. Pár éve sokat szívtam ezzel, mert eltüntette még az usb billentyűzetet is
Erre volt egy sysctl utasítás ami lebeszélte az usb suspendről. Esetleg itt érdemes szétnézni vagy hasonlót keresni az sd kártyáért felelős modulnál. -
Proci85
senior tag
A nice csak prioritást ad a programnak, de ha rendelkezésre áll a kellő erőforrás, nem korlátoz.
Konstan 50% CPU-ra a következőkkel korlátozhatsz:
1. cpulimit nevű program, használata:Linux Limit CPU Usage Per Process
2. ulimit -
rt06
veterán
leirom az elso napi tapasztalataim, ha nagy hulyeseget lattok,legyetek szivesek javitsatok ki:
1: nem lett belole palinka (sem szilvasbukta, pedig azt szeretem)
2: keves neki egy 550mA-es adapter (villogott a monitor kepe, es a halokartya is ki-be kapcsolt), viszont usb3-as portrol mukodik
3: raspbian netinstall kicsit itt-ott hibazik (pl a mirrordetect nem mukodik)
4: tetulassu az install
5: raspbian nem tud alap telepitesnel lvm-rol boot-olni (marmint hogy a root particio lvm-ben van), kell neki heggeszteni initrd-t -
azbest
félisten
Magánszemélyként 1 darabot lehet hasonló áron kapsz kintről postázással együtt, mint helyi boltból. Esetleg az rs components lehet picit olcsóbb, náluk a B modell lehet, hogy kínai gyártású, nem pedig britt sony. Persze ez nem biztos hogy lényeges különbséget jelent, de a régebbi sorozatú példányukkal nem vagyok megelégedve, azóta láttam újabb képet egyikről, az már rendbenlévőnek tűnt.
Valamelyik szegedi boltban lehetett kapni nemrég, de nem találom melyik volt.
szerk: közben ahogy nézem az rs components oldalát, úgy tűnik hogy láluk kb 11eft körül lehet szállítással és áfával együtt a B modell.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Formula-1
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Renault, Dacia topik
- Házimozi belépő szinten
- Okos Otthon / Smart Home
- War Thunder - MMO Combat Game
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Komplett PC
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Megaport gaming pc + billentyű
- ! AMD Brutál Gamer Konfig ! 9800X3D / 7900XTX ( RITKASÁG ) 32Gb RAM 32Colos ROG Monitor
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASRock A520M R3 3100 16GB DDR4 512GB SSD RX 6500XT 4GB BitFenix Neos Thermaltake 500W
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) G.Skill Trident Z RGB 6600MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest