Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• s3toraph

senior tag

válasz Pulsar #26834 üzenetére

A sorkapocs lett a megoldás. :)
    Egy szenzor kb. 9 méteren elvezetve a helyére a szobán belül a próbapaneltől,

+ innen leágaztatva 1 szenzor kb. 4 méter kábelen kivezetve az erkélyre.

A szobán belüli leágazásból viszem majd tovább a kábelt a többi helyiségbe. Egyelőre ez a kettő van + 2 db szenzor a próbapanelben, bár ezek csak úgy. Egyelőre jó így, úgy kezdtem el megírni a kiolvasást hogy mindegy hogy kiveszek szenzort vagy beteszek újat automatán használja az összeset, szóval elvileg tökmindegy mikor építem ki véglegesre. Tesztelésre és mérés megkezdésére már megfelel így is. Véglegesen kb. 8-10 szenzor lesz (régebben 3-at akartam / szoba, de fölösleges. Mérni is elég lesz a gyakorlatban 5 percenként, amig tesztüzem megy addig percenként.)
    Ezen a távolságon ahogy látom ugyanúgy hibátlan és ugyanolyan sebességű a mérés (mérési idő).
    (Ahogy olvastam, nyugodtan építhetek akár 30-40 m kábelezést is 10 szenzorral, nem lesz gond, és elég lesz az az 1 db 4K7 felhúzó ellenállás az elején, se több nem kell, se kisebb.)

Mindenkihez:

Viszont, segítség kellene nekem abban, hogy hogyan építsem fel a monitorozás adatbázisba mentését, majd grafikonra kirajzolását? Ahogy látom, RRD-vel oldja meg a többség. Olvasgattam a használatáról és a kiolvasott értékek eltárolására tudnám használni, de grafikon rajzolás ezzel nekem bonyolult, problémás, túl sok opció, túl sok mindenre kell figyelni... Viszont úgy látom van ez a Munin nevezetű grafikon rajzoló ami tud az RRD adataiból dolgozni. Akkor, ezt a felállást célszerű választani?
    Vagy, RRD helyett valami MySQL, NoSQL-t inkább? :F

Továbbá, az adatbázis és a grafikon rajzoló része a szoftvernek (vagy hogy is mondjam), szóval ez a PI-n legyen, vagy inkább nem kellene terhelni és legyen valami szerveren? Ha ezen utóbbi a vonalon indulok, milyen szervert kell ehhez bérelni? Web, VPS? Mit kell rá felrakni? Apache web szerver + mysql? :F
    (A grafikont el kellene érni bárhonnan netröl. Beavatkozást nem szándékozok, max. talán lesz egy restart opció pluszban hitelesített bejelentkezésnél. Ami kell hogy kirajzolja a grafikont, és biztonságos kapcsolatot tudjak felépíteni a szerver és a PI között.)
    (Próbáltam összemazsolázni a topicból a válaszokat, de komplex, részletes leírást nem találtam, így nem áll össze nekem.)

• s3toraph

senior tag

válasz Pulsar #26834 üzenetére

Melyik fekete? A benyúló négyzet? Mert az a T-cobbler része akarna lenni.

Ilyenre gondolok, csak olyan verzióban amihez csavarral fogom be a kábeleket.
    Próbálom hangsúlyozni, hogy semmilyen eszközöm és plusz jártasságom nincs, szóval forrasztás kizárva, csak oldható kötésekben gondolkodunk. A legkomolyabb szerszámom az egy akkus csavarozó. Szóval érted. :D

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés