- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- droidic: EA GAMES – élő emberrel a supportban 2025 ben
- Ivqkzy-: 2. gépem
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Ivqkzy-: Eddig
- sziku69: Szólánc.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
vargalex
félisten
válasz
MaCS_70 #9867 üzenetére
Szia!
A bubble upnp külön latja a dlna szervert (a tartalmat) és külön a dlna képes lejátszó eszközt. Majd megmondhatod benne, hogy a kiválasztott tartalmat melyik eszköz játssza le. Pont ez a lényege. A lejátszó eszközön még csak nem is kell felvenni média forrásként a DLNA szervert.
-
vargalex
félisten
válasz
Kicsirics77 #9781 üzenetére
Szia!
Nézd meg ezen parancsok kimenetét:
cat /sys/devices/system/cpu/cpu0/cpufreq/scaling_governor
cat /sys/devices/system/cpu/cpu0/cpufreq/scaling_min_freq
cat /sys/devices/system/cpu/cpu0/cpufreq/scaling_max_freq
cat /sys/devices/system/cpu/cpu0/cpufreq/scaling_cur_freqEzek sorrendben:
- governor (a "vezérlő")
- minimum frekvencia
- maximum frekvencia
- aktuális frekvenciaMi a /boot/config.txt tartalma nálad (legalábbis raspbmc alatt a /boot-ba csatolja az első partíicót)?
-
vargalex
félisten
válasz
orbitalion #9680 üzenetére
Szia!
Írtam SD kártyára történő írással is sebességet. De ugye ez nagyban függ a kártya sebességétől.
Egyébként én éppen úgy használom, ahogy az SD kártya nélküli sebességet mértem. Ugyanis a home serverről DLNA-n játszok le filmeket. Így nem ír semmit a kártyára. -
vargalex
félisten
válasz
orbitalion #9673 üzenetére
Szia!
Pont fordítva. Az RPi 100 Mbps-es, a Banana Pi gigabites. Persze, ha te SD-re, vagy USB-re másoltál, akkor lehetett az a szűk keresztmetszet. Próbáld ki a /dev/null-ba, hogy úgy mit mutat.
-
vargalex
félisten
válasz
orbitalion #9669 üzenetére
Szia!
Egész biztosan valós mérés. A Home serveremen futó nginx alól wget-eltem egy file-t. A folyamat közben természetesen picit ingadozott (láthatod is, hogy a végén éppen 9,97 MB/s volt), így lett az átlag éppen 10 MB/s. Természetesen a szerveren éppen ment egyéb dolog is, de nem az volt a szűk keresztmetszet.
Egyébként most megismételtem 2-szer, 1-szer 9,71 MB/s, másodszor pedig 9,93 MB/s lett. Mivel nincs másik vezetékes eszközöm, ezért lefuttattam egy TP-Link TL-WDR3600-on (amin OpenWrt fut), ott 28,57 MB/s lett. De ebben az esetben a router CPU-ja volt a szűk keresztmetszet. -
vargalex
félisten
válasz
bambano #9663 üzenetére
Szia!
Ez tényleg elég gyatra. Nálam ez az eredmény:
pi@raspbmc:~$ wget -O /dev/null http://traffic.vargalex.hu/test.img
--2014-12-06 07:55:25-- http://traffic.vargalex.hu/test.img
Resolving traffic.vargalex.hu (traffic.vargalex.hu)... 192.168.22.200
Connecting to traffic.vargalex.hu (traffic.vargalex.hu)|192.168.22.200|:80... connected.
HTTP request sent, awaiting response... 200 OK
Length: 209715200 (200M) [application/octet-stream]
Saving to: `/dev/null'
100%[============================================================================================================>] 209,715,200 9.97M/s in 20s
2014-12-06 07:55:45 (10.0 MB/s) - `/dev/null' saved [209715200/209715200]Még az SD kártyára mentve sem annyira rossz:
pi@raspbmc:~$ wget http://traffic.vargalex.hu/test.img
--2014-12-06 08:01:38-- http://traffic.vargalex.hu/test.img
Resolving traffic.vargalex.hu (traffic.vargalex.hu)... 192.168.22.200
Connecting to traffic.vargalex.hu (traffic.vargalex.hu)|192.168.22.200|:80... connected.
HTTP request sent, awaiting response... 200 OK
Length: 209715200 (200M) [application/octet-stream]
Saving to: `test.img'
100%[============================================================================================================>] 209,715,200 4.78M/s in 40s
2014-12-06 08:02:17 (5.06 MB/s) - `test.img' saved [209715200/209715200]Pedig jelenleg csak egy CL4-es 2 GB-os kártya van benne.
-
vargalex
félisten
válasz
orbitalion #9484 üzenetére
Szia!
A minidlna általában csomagként elérhető az összes disztrón. Még OpenWrt-n is, ami pedig tipikusan routerekre fejlesztett.
-
vargalex
félisten
válasz
vzoltan #8890 üzenetére
Szia!
Miért crontab-ba? Erre tipikusan a /etc/rc.local való, mivel a rendszer indulása esetén csak 1-szer kell indítani. Persze őt ne felejts el egy &-et rakni az indításhoz, hogy háttérben fusson. Illetve érdemes az echo-kat logger-re cserélni, hogy legyen valami nyoma a leállításnak/elindításnak.
-
vargalex
félisten
válasz
bambano #8602 üzenetére
Szia!
Nálam raspbmc-vel 100+ nap az uptime úgy, hogy elég gyakran nézünk filmet dlna-, vagy NFS megosztásról,valamint percenként a szerveremen lévő mysql adatbázisba menti a hőmérő szenzorok (jelenleg 4 db + CPU és GPU hőmérséklet) adatait.
Igaz, USB-s eszköz nincs a Pi-n. -
vargalex
félisten
-
vargalex
félisten
válasz
DrojDtroll #8006 üzenetére
Szia!
A laptopon fut DHCP szerver? Ha igen, akkor annak a logjában / felületén. Ha nem, akkor nincs IP-je a PI-nek, mivel nem tud kitől kérni. Ekkor csak a loopback interface él (127.0.0.1), ami csak lokálisan (azaz csak a Pi-n) érhető el.
-
vargalex
félisten
válasz
DrojDtroll #8004 üzenetére
Szia!
A routereden a DHCP-n kiosztott IP címeknél.
-
vargalex
félisten
válasz
DrojDtroll #7999 üzenetére
Szia!
Elsőre ezt olvasd el. Igazából Raspberry oldalon nincs dolgod.
-
vargalex
félisten
válasz
sztanozs #7995 üzenetére
Szia!
Az X11 forward-hoz nem kell VNC. A VNC-vel ugye igazából a képernyőt "veszed át", míg X11 forward esetén a lokális gépeden fut az X, ahol a grafikus alkalmazás meg fog jelenni. Ez az X kliens-szerver architechtúrája miatt valósítható meg.
-
vargalex
félisten
válasz
DrojDtroll #7992 üzenetére
Szia!
Mihez kell neked távoli asztal? SSH nem elég? Esetleg X11 forward SSH-n?
-
vargalex
félisten
válasz
Peter789 #7671 üzenetére
A kép a te Superb-edről készült? Az enyém ugyan csak alap modell, de imádom (mondjuk így is sok minden benne van, ami más típusban extra). És legalább minden km-eréről tudok. Én is bajban lennék, ha cserélni szeretném. A belső méret mindenek felett... Mivel ennyire benne vagy az elektronikában, privátban megkeresnélek néhány kérdéssel (nem Superb-el kapcsolatosan).
-
vargalex
félisten
válasz
Cyber_Bird #7568 üzenetére
Szia!
Tudom, van rrd-s statisztikám is máshol. Ezt viszont azért tárolom mysql-ben, hogy bármikor vissza tudjam nézni teljes részletességgel az adatokat bármelyik időintervallumra. Az összegző táblák töltése pedig nem igényel nagy erőforrást megfelelő indexelések mellett.
-
vargalex
félisten
válasz
feketegergo #7560 üzenetére
Szia!
Az enyémen is üresben megy az XBMC, percenként olvassa az 1-wire hőmérő szenzorok értékeit és teszi mysql adatbázisba (+ insertkor triggerrel összesítő táblákba számolja az átlagokat a gyors megjelenítés miatt), de éppen 49,7 °C. Igaz, nincs házban.
-
-
vargalex
félisten
válasz
Mezga Aladár #7136 üzenetére
Ezt én alapnak gondoltam...
-
vargalex
félisten
válasz
McSzaby #7132 üzenetére
Szia!
A 3600-al biztos, hogy jobb eredményt el lehet érni hálózaton másolással. Persze azért elvileg a Raspberry-n is jóval több, mint 15-17 mbps. Mondom én úgy, hogy nekem nincs rajta HDD, csak NAS-on futó NFS-hez kapcsolódok.
-
vargalex
félisten
válasz
lord.lakli #7013 üzenetére
Szia!
Biztos az is kifullad 4096 nyitott kapcsolatnál. Korlátozd a torrent kliensen, vagy valóban, tegyél fel inkább OpenWrt-t.
-
vargalex
félisten
válasz
lord.lakli #7011 üzenetére
Szia!
Annyit azért még hozzátennék, hogy igazából egyik router sem igazán szereti a torrentezést wifi-n.
-
vargalex
félisten
válasz
lord.lakli #7007 üzenetére
Szia!
Soha nem használtam gyári firmware-t egyetlen routeremen sem, de ha jól tudom, ez a probléma TP-Link esetén csak a régi típusokat érinti. Illetve szerintem a gyártó továbbra is 5 év garanciát ad. Az olcsóság pedig még mindig előny. Különösen úgy, hogy minden ma kapható típusra tehető OpenWrt.
Azt egyébként milyen forrásból tudod, hogy a nagy számú reklamáció miatt csökkentették 2 évre a garit? Mondjuk abból is sok volt a hiányos tudás miatt történt félreflash-elés...Ha egy router OpenWrt kompatibilis, akkor bizony nagy változásnak kell lennie, hogy egy következő revízió ne legyen támogatott. Két ilyen változás van egyébként:
1.SoC-ot cserélnek olyanra, aminek nem nyílt a forrása. Ezzel nem lehet sajnos mit kezdeni.
2. Kicserélik a flash-t egy 2 MB-osra.Szerencsére ez utóbbi manapság nem jellemző. De egyik sem nevezhető kis változásnak...
-
vargalex
félisten
válasz
lord.lakli #7003 üzenetére
Szia!
Ez az infó semmilyen kapcsolatban nem áll a leirt hibával. Egyébként sem mond semmit, mert a többi gyártónál sem nagyon találkozni 2 évnél hosszabb garanciával.
De OpenWrt-t minden routerre...nem érdemes a gyári megoldásokkal szórakozni.
TP-Link kapcsán konkrétan ez jut eszembe a hibával összefüggésben.
-
vargalex
félisten
Szia!
Linux alatt dd-vel mentsd le a teljes eszköz tartalmát (/dev/sdX, vagy /dev/mmcblkX a kártyaolvasó eszköztől függően). Ez lement mindent, a partíciós táblát is. Majd szintén dd-vel visszaállíthatod. Persze linux kell hozzá...
Biztosan windows alatt is vannak ilyen alkalmazások, de én nem vagyok érdekelt benne. -
vargalex
félisten
Szia!
Nem tudom, hogy milyen billentyűzetet, illetve egeret használsz, de a PI USB kimenete nem a PC-knél szokásos 500 mA-es, hanem csak 100 mA.
Egyébként nem értem, hogy mi a gond. Mind a raspbian, mind a raspbmc elérhető azonnal SSH-n. Szerintem a topiclakók közül szinte senkinek nincs billentyűzet a PI-n.
-
vargalex
félisten
Szia!
Nem tudom, hogy ki hogy van vele, de szerintem a hőmérséklet kiolvasására teljesen felesleges python-t használni. És egy shell scriptet írtam a hőmérséklet kiolvasására és mysql adatbázisba írására.
A lényegi rész a következő (a mysql insert-et a beillesztett script-ben echo-ra cseréltem, így a felesleges változókat is töröltem):
#!/bin/bash
TEMPERATUREDIR=/sys/devices/w1_bus_master1
TEMPERCOUNT=0
for temper in $(ls $TEMPERATUREDIR/28*/w1_slave)
do
((TEMPERCOUNT++))
TEMPNAME=$(basename $(dirname $temper))
TEMPCONTENT=$(cat $temper)
while [ "$(echo "$TEMPCONTENT" | head -n 1 | cut -f 12 -d " ")" != "YES" ]
do
sleep 1
TEMPCONTENT=$(cat $temper)
done
TEMPERATURE=$(echo "$TEMPCONTENT" | tail -1 | cut -f 2 -d "=" | awk '{ print $1/1000}')
TEMPNAMES[$TEMPERCOUNT]=$TEMPNAME
TEMPERATURES[$TEMPERCOUNT]=$TEMPERATURE
done
for i in $(seq 1 $TEMPERCOUNT)
do
echo "${TEMPNAMES[$i]}: ${TEMPERATURES[$i]}"
doneTermészetesen ez a script az összes hőmérséklet szenzor értékét kiolvassa.
-
vargalex
félisten
válasz
lord.lakli #6460 üzenetére
A végét nem nagyon értem. Nálam is UPC van és napi kb. 60 GB feltöltésem van. És csak azért ennyi, mert FiberPower 60-as netem van (60 Mbps/6 Mbps).
-
vargalex
félisten
válasz
Cyber_Bird #6421 üzenetére
Legalábbis a wget szerint. Azaz lokálisan nincsenek telepítve, amit használni tudna.
-
vargalex
félisten
válasz
sanchomuzax #6399 üzenetére
Szia!
Mondjuk akkor, ha nincs net.
-
vargalex
félisten
válasz
wassermann #6349 üzenetére
Szia!
Igen, egy érpár van. Azért gondoltam, hogy csak zárhatja/nyithatja az áramkört. Mondjuk feszültséget még nem mértem. De a relé miatt az igazából mindegy is.
-
vargalex
félisten
válasz
wassermann #6346 üzenetére
Szia!
Köszi. De akkor a relés elgondolás jó, igaz?
-
vargalex
félisten
Sziasztok!
Elektronikához jobban értő topictársak segítségét kérném.
A terv: a lakás összes helyiségébe kerül egy DS18B20, amelyről gyűjtöm a hőmérséklet adatokat, megjelenítem, stb. Ez idáig tiszta sor, nem gond.
Amit szeretnék: a gázkazán egyszerű termosztátja helyett (ilyen gagyi van) a Raspberry-vel vezérelni a fűtés kapcsolását. Nyilván nem lesz optimális, mert ha bekapcsolja a fűtést, akkor minden helyiségben fűteni fog (valamikor lehet, hogy a szelepeket is megoldom). A kérdésem mindössze annyi, hogy az ilyen termosztát ugye egyszerűen csak zárja az áramkört egy bizonyos hőmérséklet alatt, illetve nyitja felette? A helyettesítésre gondolom egy relé jó lenne. Kell egyáltalán relé (mondjuk megrendeltem ezt, mert szerintem kell - azért 2 csatornás, mert hátha használom majd valamire a másodikat is), vagy máshogy oldanátok meg? (Ugyanis nem mértem - és nem is értek a termosztátokhoz -, de akár azt is elképzelhetőnek tartom, hogy a termosztáthoz csak a föld vezeték megy és azt zárja rövidre.)
Persze az egészhez valami webes felület a config-oláshoz, megjelenítéshez, stb. De ez sem gond.
-
vargalex
félisten
válasz
sanchomuzax #6311 üzenetére
Szia!
Bocs, ezt elnéztem. Valóban configure kellene neked.
-
vargalex
félisten
válasz
sanchomuzax #6300 üzenetére
Szia!
ls -la
paranccsal nézd, mert az összes.-al kezdődő file hidden.
-
vargalex
félisten
Szia!
Gyorsan átfutottam a leírást. Nem határozza meg, hogy hol kell futnia a webservernek, illetve a mysql-nek. De futhat akár a raspberry-n is (miért is ne, nagy terhelést nem okoz). Több leírást is találhatsz a neten. Pl. egy komplett rendszer, vagy külön mysql, webserver install. Utóbbiból természetesen több lehetőséged is van (én lighttpd-t használok).
-
vargalex
félisten
válasz
gumicukor89 #5937 üzenetére
Szia!
A dmesg egy parancs, ssh-n bejelentkezve kell kiadnod. Ez a kernel log-ot fogja adni, számodra a vége lesz lényeges.
-
vargalex
félisten
válasz
gumicukor89 #5935 üzenetére
Szia!
A tuner csatlakoztatása után nézd meg a dmesg kimenetet, ott látni fogod, hogy felismeri-e és attölti-e a firmware-t.
-
-
vargalex
félisten
válasz
UsagiYojimbo #5634 üzenetére
Szia!
Az lsmod valóban visszaadja a betöltött kernel modulokat. De én az lsusb-ről beszéltem. Legalább VID/PID alapján megtudnánk, hogy milyen modul kell hozzá. Lehet, hogy az éppen nincs betöltve.
-
vargalex
félisten
válasz
UsagiYojimbo #5326 üzenetére
Szia!
-
vargalex
félisten
válasz
sanchomuzax #5209 üzenetére
Szia!
Nincs futtatási jog a scripten.
chmod +x index.cgi
-
vargalex
félisten
válasz
sanchomuzax #5188 üzenetére
Szia!
A mod_cgi modult is töltsd be, és assign-olhatod is kiterjesztéshez (persze, nálad nem sh a kiterjesztése, de ha a script-ben definiálva van a futtató shell, akkor nem lesz gond):
server.modules += ( "mod_cgi" )
cgi.assign = ( ".sh" => "/bin/sh" ) -
vargalex
félisten
válasz
wassermann #5157 üzenetére
-
vargalex
félisten
Én végül egy 16 GB-os Transcend UHS-I microSD kártyát vettem. A notebook beépített kártyaolvasójában mérve:
Ez sem rossz választás.
-
vargalex
félisten
Valóban érdekes egy teszt. Az Arch linux-ot pl. éppen azért húzzák le a telepítés, default software és Media playback pontokban, ami teljesen ellentétes az Arch alap filozófiájával. Mert mi is az Arch linux:
Inkább hagyták volna ki az összehasonlításból. Mondom ezt úgy, hogy a Raspberry Pi-n nem Arch Linux-ot használok, de a kis NAS-omon (GoFlex Net) azt.
-
vargalex
félisten
-
vargalex
félisten
válasz
sanchomuzax #4619 üzenetére
Az a router LAN oldalát (így a bridge-elt wifit sem) nem kell, hogy érintse.
-
vargalex
félisten
válasz
Drótszamár #4611 üzenetére
Igen, az LG-k ilyen szempontból valóban jók. Nekem az LG 37LH3000-en csak egy USB csatlakozó van (hátul), gyárilag az is csak Service Only. Első lépésként engedélyeztem az USB-ről lejátszást (ugye előtte még képet/hangot sem tudott onnan), így már az MKV-k is mentek külső HDD-ről. Második lépésként feltettem az LGMOD-ot és egy USB-LAN adapterrel a NAS-ról játszik le filmeket NFS megosztásról (lehetne Samba-ról is).
-
vargalex
félisten
válasz
FireLord #4594 üzenetére
Szia!
Nekem nincs gondom vele. Igaz, nem is nagyon van rajta USB-s eszköz. Viszont mindenki írta, hogy HDD esetén saját adapteres, vagy aktív USB kell. A B revíziónak eszközök nélkül 700 mA-ra van szüksége. Elég kevés HDD-nek elég a maradék 500 mA.
Viszont kollégámnak sikerült Ebay-ról rendelni AC10E-t, amivel a Raspberry elindul, de a legtöbb mobil "megzavardik". Nem megy az éritőkijelző, össze-vissza érzékel, stb. (reklamáció után kapott egy másikat is, ami pontosan ugyan így viselkedik). Szóval, ha nem biztos forrásból származik, akkor lehet selejtes.
-
vargalex
félisten
válasz
hombember #4347 üzenetére
Szia!
Én első körben hőmérséklet mérést (tárolást+statisztika) szeretnék kivitelezni LCD kijelzővel (mikrokapcsolóval tervezem váltani az egyes helyiségekben mért értékek kijelzését, persze lenne webes megjelenítés is). Még a Breadboard-hoz várok néhány vezetéket (először tesztelném a dolgokat), a többi (LCD, 10 db DS18B20, BreadBoard, stb. már megérkezett). Remélem sikeres lesz a project (ha egyszer lesz időm elkezdeni).
-
vargalex
félisten
válasz
Oldmobil #4339 üzenetére
Szia!
Természetesen felhasználás kérdése az egész. Persze routeren is többen seed-elnek 100-200 torrentet. Az egyidejű párhuzamos seed-ek/letöltések száma pedig pl. transmissionban beállítható. Attól, hogy egyszerre 30-at tölt valaki lefelé, nem fog hamarabb lejönni (viszonylag jól seed-elt torrentek esetén), mintha csak 2-3-at töltene egyszerre.
-
vargalex
félisten
Szia!
Vannak 64 MB (pl. D-Link DIR-825, Netgear WNDR3700, stb.), illetve 128 MB (pl. TP-Link TL-WDR3600, TP-Link TL-WDR4300, Netgear WNDR3800, stb.) RAM-al szerelt modellek is. Elképzelhető, hogy torrent letöltésben a Raspberry PI jobban terhelhető (a több RAM miatt), de samba, illetve ftp sebességben a 100 Mpbs-es interface miatt nagyon alulmarad (anno a DIR-825-ön kb. 21 MB/s-et mértem ftp-n - később ext4-el mérve inkább 22-24 MB/s körül volt a sebesség).
-
-
vargalex
félisten
válasz
moli.hu #4133 üzenetére
Szia!
Nem követtem végig az összes ezzel kapcsolatos hozzászólást, de ha bárki belegondol, akkor 3.5"-os Hdd-nél nem kérdés a külső táp. Ugyanis azoknak 12 V-ra is szükségük van, így nem is létezik táp nélkül kivitel. Azaz nem gondolom, hogy bárki is kifejezetten 3.5"-os HDD-vel kapcsolatban ajánlotta volna a külső tápot.
-
vargalex
félisten
Hi!
Szerintem a leggyorsabb, ha felhívod az FDH Kft-t. Ők elvileg mostanában fognak kapni raktárra és akkor azonnal vihető is.
Szerk.: Bár most néztem, hogy az ismerősömnek november 8-án 3 hetet mondtak. Úgyhogy inkább november vége, de lehet, hogy akkor is gyorsabb, mint külföldről. Nem utolsósorban szerintem olcsóbb (legalábbis az volt), mint onnan postával.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 3D nyomtatás
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Philips LCD és LED TV-k
- Lies of P - Túl a 3 millión
- Vivo V50 5G - új is, nem is
- TCL LCD és LED TV-k
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- Komplett PC - Intel Core i7-9700K, 32GB RAM, NVIDIA GeForce RTX 2060 SUPER
- GAMER PC - RYZEN 5 5500 / ASUS RTX 2060 / AORUS 16GB DDR4 / 512GB SSD / 500GB HDD
- Asztali PC , R5 5500 , 1080 Ti 11GB , 16GB DDR4 , 512GB NVME , 500GB HDD
- ASRock Z690 PG Riptide + Intel I7 12700 ES + Netac 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
- Új, Gamer - GIGABYTE Z790 D + Intel I7 14700K + Apacer Panther RGB 2x16GB DDR5 6400MHz CL32
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Beszámítás! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- Samsung Galaxy S21 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell Latitude 8-11. gen i5, i7, 2-in-1 szinte minden típus csalódásmentes, jó ár, garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman i3 FSP 600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest