- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Argos: Szeretem az ecetfát
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
harry
veterán
válasz
vargalex #5727 üzenetére
Nem igazán ismerem még azokat, de körbejárom a témát.
De mivel ez ugye egy projekt feladat is, amibe bele kéne fűzni arduinos kommunikációt, meg egyebeket, ezért a felállás nagyjából az lesz, amit írtam is, de alapvetően érdekelnek a különböző megoldási lehetőségek, tehát lehet van, amit egyszerűbb megépíteni, vagy olcsóbb, gyorsabb, stb. Pl. 3 arduinot megépíteni szerintem nem bonyolult, mert ma jött meg 5db atmega328 bootloaderes kontroller, pár kondi meg ellenállás köré, és működik is, egy ezres alatt marad az ára így /db. Nem tudom pl. ezek a one-wire cuccok drágábbak-e, bonyolultabb-e a kommunikáció, gyanítom mindkettőre igen a válasz, és az nekem most nem jó - bár persze ettől még lehet elegánsabb / jobb megoldás, stb. De pl. egy alap PIR szenzor 400Ft körül mozog. Vezeték is van bőven (6 meg 8 eres riasztókábelek vannak a szobákban, egy szobában kettő is, szóval ez is van bőven).Igazából amit korábban már kérdeztem, azt nem tudom, hogy milyen füstérzékelőt használjak. Ebből nem is igazán találtam ilyen kis "szenzor" jellegű dolgot, csak kész, felszerelhető darabokat, ami alapvetően nem baj mondjuk, legalább már van rajta ház, csak a riasztást kell figyelni rajta. Meg nem lenne rossz, ha mozgásra be tudnám kapcsolni az ezekben lévő csipogókat, vagy mik ezek (buzzer).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- eBay
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Kompakt vízhűtés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Formula-1
- Túraautó topik
- További aktív témák...
- Ryzen 7 5800X / RX 7700 XT Nitro+ / B550M / 16GB vagy 32GB RAM / 256GB M.2 + 1TB M.2 SSD / 750W
- HP Prodesk 600G4 SFF - i5-8500, 16GB DDR4, 512GB NVMe SSD, ATI R5 430 2GB eladó!
- Gamer PC - R5 5600, RTX 3060 és 16gb RAM + GARANCIA
- Void RGB PC - i7 9700f, 16Gb RAM, RTX 2080Ti 11Gb stb.
- RTX 4080 SUPER,16GB. Ryzen 7 7800X3D, 32 RAM Fury RGB! Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
- Fotó állvány eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2080 8GB Fractal Design Define R5 FSP 750W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest