- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Kraz
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Utolsó pillanat a féláras hirdetésfeladásra, előfizetésre!
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
harry
veterán
válasz
vargalex #5727 üzenetére
Nem igazán ismerem még azokat, de körbejárom a témát.
De mivel ez ugye egy projekt feladat is, amibe bele kéne fűzni arduinos kommunikációt, meg egyebeket, ezért a felállás nagyjából az lesz, amit írtam is, de alapvetően érdekelnek a különböző megoldási lehetőségek, tehát lehet van, amit egyszerűbb megépíteni, vagy olcsóbb, gyorsabb, stb. Pl. 3 arduinot megépíteni szerintem nem bonyolult, mert ma jött meg 5db atmega328 bootloaderes kontroller, pár kondi meg ellenállás köré, és működik is, egy ezres alatt marad az ára így /db. Nem tudom pl. ezek a one-wire cuccok drágábbak-e, bonyolultabb-e a kommunikáció, gyanítom mindkettőre igen a válasz, és az nekem most nem jó - bár persze ettől még lehet elegánsabb / jobb megoldás, stb. De pl. egy alap PIR szenzor 400Ft körül mozog. Vezeték is van bőven (6 meg 8 eres riasztókábelek vannak a szobákban, egy szobában kettő is, szóval ez is van bőven).Igazából amit korábban már kérdeztem, azt nem tudom, hogy milyen füstérzékelőt használjak. Ebből nem is igazán találtam ilyen kis "szenzor" jellegű dolgot, csak kész, felszerelhető darabokat, ami alapvetően nem baj mondjuk, legalább már van rajta ház, csak a riasztást kell figyelni rajta. Meg nem lenne rossz, ha mozgásra be tudnám kapcsolni az ezekben lévő csipogókat, vagy mik ezek (buzzer).
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó Konfig I5-10400F 32GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD RX6600 8GB!
- Eladó 2tb szerver hdd több db
- Intel NUC 11 mini PC i5 / 16GB RAM / 250GB SSD / Windows 11 Pro
- Mac Mini M2 8/256GB vagy akár +1Tb + trackpad ,magic mouse ,dock
- AKCIÓ! GAMER PC: RYZEN 5 5600X (6mag/12szál) +RTX 3070 Ti +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 70 FÉLE HÁZ!!!
- Epson Workforce DS-530II dokumentumszkenner
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- HIBÁTLAN iPhone XS Max 64GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2898, 100% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Eladó Karcmentes Xiaomi Mi 14T Pro 12/512GB / 12 hó jótállással
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest