Új hozzászólás Aktív témák

• Keem1

veterán

válasz _q #37048 üzenetére

Ez abszolút érthető, sőt még az is, hogy a GPIO a processzorra csatlakozik. Csak én naiv, abból, hogy general-purpose input-output, arra gondoltam, hogy akár még lehet közvetlen kivezetése a board tápellátásáról (is), nem kizárva a fenti állításodat. :)

A laptopos példát mindössze azért hoztam fel, hogy adott egy tök jó szabvány, ami úgy tűnik, még kezd is elterjedni, kezd leváltani több tucat egyedi csatlakozást (okos módon, minek legyen annyi kábel, ha meg cseréled az eszközt, tuti kuka a hozzá készült egyedi csatlakozás), így adott lehetne az, hogy ezen keresztül etetjük a boardot és az összes rá csatlakozó perifériát, hisz a laptopos példából világosan látszik, hogy egy Pi-t annak minden perifériájával teljesen biztosan elbír.

De ahogy golya87 írja, sanszos, hogy az én elképzelésem legkorábban a Pi 5-tel valósulhat meg. És talán akkor eljön az is, hogy tényleg egy tápcsatlakozás kell, és a boardról lesz esetleg külső HDD-nek is, meg a kismillió hivatalos és nemhivatalos fejlesztők által készített kiegészítőnek egységes, megfelelő teljesítményű tápellátás (is).

Mindkettőtöknek köszi a felvilágosítást! :R

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés