Hirdetés
- Lalikiraly: Asus Gaming V16 - RTX5050
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- Invázió egy novellában 3-4. (Update) +5. fejezet! (18+ nyelvezet)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
ratkaics
senior tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni Tőletek.
E mellé a lemez mellé szeretnék egy másik lemezt betenni, hogy RAID1-et tudjak készíteni. Milyet lenne érdemes venni? Újban gondolkodok. Mivel az újak ennél nagyobb kapacitásúak így felmerült benne a kérdés, hogy ez problémát okoz-e. Illetve annak van-e megbízhatóság szempontjából jelentősége, hogy két teljesen egyforma lemezen legyen a RAID1 kötet. Mert, ha igen, akkor kettőt kell vennem.Köszi előre is mindenki segítségét!
-
ratkaics
senior tag
Elméleti lehetőség van a Raid kötet helyreállítására egy másik gépben? (Mondjuk egy PC-ben.)
-
-
ratkaics
senior tag
Sziasztok!
Rutintalan vagyok Raid témában (is).
Ezért előre is elnézést kérek!
Szóval, egy barátomnak NAS-ában van 4db HDD Raid5-ben. Úgy fest, hogy elhalálozott neki benne az egyik HDD.
Ha a maradék három HDD-t beteszem egy PC-be (ki szeretném zárni a NAS hibáját), akkor lehetséges ott helyreállítani a Raid kötetet?
Azért gondolkozom ebben a megoldásban, mert maga a NAS gyanúsan lassú. Percek alatt jön be a web-es kezelőfelület is.
Köszi előre is mindenki segítségét! -
ratkaics
senior tag
Sziasztok!
Milyen RAID kártyát tudtok javasolni 4db 1TB WD RE4-hez. RAID10-et szeretnék alkalmazni. A max keret 150K kábelekkel együtt.
Köszi előre is a segítséget!
-
ratkaics
senior tag
válasz
HUfantom
üzenetére
Hálózatra van kötve.
Akkor tűnik lassúnak, ha több feladatott is végez, például megy a torrentezés, a fiam filmet néz a NAS-ról, az asszony zenét hallgat szintén a NAS-ról én meg közben szeretnék még valamit mahinálni a fájlokkal.
De nem vészes az egész, szóval lehet, hogy marad a tükrözés.Köszi még egyszer a segítséget!
-
ratkaics
senior tag
-
ratkaics
senior tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy ha van két 1TB-s HDD-m, akkor meg lehet azt csinálni, hogy mindkét lemezből 500 GB tükrözve (Raid0) legyen, a maradék 500GB pedig csíkozva (Raid1)?
Lehet, hogy láma kérdés, akkor sorry... -
-
ratkaics
senior tag
Lemértem gyors.
Ez a Vertex2 SSD (ő a rendszer meghajtó)
Ez pedig a RAID5 tömb.Elég érdekes a belassulás a végén, lehet valami elindult a háttérben. De az írási sebességet kevesellem, főleg kis fájlméretnél.
Vélemények?
-
-
ratkaics
senior tag
Hali megint.
A 7428-ra senkinek nincs ötlete?
-
ratkaics
senior tag
Sziasztok!
Tanácsot kérnék Tőletek!
A jelenlegi konfig egy Gigabyte 880GA UD3H, AMD PIIX6 1095T, 16GB RAM, 4db WD250GB RAID Edition. Az oprendszer egy win2008R2 Ent. A HDD-k az alaplapra vannak kötve és a windows által létrehozott RAID5 tömböt képeznekMost töröm a fejemet azon, hogy esetleg veszek egy RAID kártyát, csak nem igazán igazodom ki közöttük. Olyat szeretnék, ami már azért tényleg hatékonyabb, mint a szoftveres megoldás.
Van esetleg javaslatotok?
Köszönöm előre is a segítséget!
-
ratkaics
senior tag
válasz
Freddy TNT
üzenetére
Köszi szépen!
Anyagilag igazad van. És mondjuk ha raid0-ba kötök két SCSI-s vinyót (10GB körülit), az gyorsabb mint a zsír új (S)ata???
csaba -
ratkaics
senior tag
Sziasztok!
Én eddig nem nagyon foglalkoztam SCSI-s rendszerekkel, ezért nem is igazán ismerem őket (tudom hogy mire való, meg hogy gyors...). Mostanság szeretnék venni egy kissebb (10GB körül) SCSI vinyót, meg egy vezérlőt hozzá és erre tenném az oprendszeremet. Azért akarok SCSI-sat, mert a 10GB körül ATA-s vinyók lassúak. A gondom az hogy rengeteg féle SCSI vezérlő van, és nem tudom, hogy milyet érdemes venni (a fenti célra), meg persze a vinyót is felismerje. Légyszi segítsetek!
Csaba
Új hozzászólás Aktív témák
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Lalikiraly: Asus Gaming V16 - RTX5050
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Motoros topic
- Sorozatok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PlayStation 5
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- 3D nyomtatás
- Linux felhasználók OFF topikja
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3060
- Gamer billentyűzetek /SteelSeries/Das Keyboard/Ozone/DE/EN/
- Samsung Galaxy A05s 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 16 Pro 128GB Desert Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen
- HP 13 Elitebook 830 G7 FHD IPS 600nit i5-10210U 4.2Ghz 16GB RAM 256GB SSD Intel UHD W11 Pro Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

. A stripe méretet hol tudom megnézni? Most így elsőre nem találom. Amikor létrehoztam a tömböt, akkor emlékszem, hogy be kellett állítani, de nem emlékszem mire állítottam. Most meg nem találom ...