Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• rup1u5

nagyúr

válasz Teasüti #6188 üzenetére

Elbeszélünk egymás mellett! :) Tisztában vagyok vele, hogy SSD a király és hogy hdd-vel soha nem lesz olyan az érzés de nem is írtam sehol, hogy én SSD-ket akarok alázni az 5 éves vincsikből tákolt raid-emmel. :N Nem értem miért írsz ilyeneket nekem. Elég egyértelműen leírtam, hogy mi volt a kiindulási pont:

- építek egy rédet!
    - jó építs
    - van ez a hitacsi, veszek mellé egy párt aszt jó lesz!
    - na rajta

Mivel újabb HDD-kel nincsen tapasztalatom ezért logikus, hogy az egy hitacsi után a két hitacsi raid-ben gyorsabb lesz. Ez nekem már elég még akkor is ha egy modern vinyó gyorsabb lenne náluk. Ennyi lenne az én logikázásom. 5-6 évente veszek új HDD-t, amikor már kevés a tárhely. Ezért nekem minden új HDD vásárlás eddig érezhető gyorsulást hozott.
    Ha az általad említett vincsiből most kettőt vennék az már 20K körűl járna ami durván több annál amennyiért ezt a második hitacsit vettem. Tehát itt már meg is dőlt az elmélet.
    38K-t nem fogok egy 80-as Intel X25-ért adni az biztos, úgyhogy kivárok míg 20-ért lesz hasonló, újonnan. Addig meg számomra ez is előrelépés lesz sebességben.

Új hozzászólás Aktív témák