Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- lezso6: Kvaterner szégyen
Új hozzászólás Aktív témák
-
BandiHUN
veterán
válasz
LeslieG Jr.
üzenetére

Köszi,mindjárt kipróbálom...driver stimm(elég jól sikerült amúgy,kár,hogy a bf3 beta utolsó 2 napjára jött csak ki...),standardot beteszem,a triplét tudom,hogy offolni kell.
+jobs_numThreads 0 -t nem használsz indítási opcióknál? -
LeslieG Jr.
őstag
válasz
BandiHUN
üzenetére
Látom neked is vannak nem oda illő texturák a játékban. Nekem ezt az oda nem illő texturákat az oldotta meg ha felraktam a 11.10 Pre2 driver-t és a Catalyst-ban a GAMING->3D APPLICATION SETTINGS-ben a Catalyst A.I. Standad-ra állítottam és a Triple Buffer-t pedig kikapcsoltam. Ugy már eltüntek a villogó nem oda illő texturák.
Próba képpen ez legyen csak a rageconfig.cfg fájlban:
seta com_videoRam "1024" // ezt átállítottam mert neked látom 1GB-os karid van(a többi mind ugyan az a beállítás mint nekem)//
seta fc_maxcachememoryMB 1024
seta r_useHighQualityPostProcess "1"
seta r_renderer "best"
seta r_useMotionBlur "1"
seta r_useHBAO "1
seta r_multiSamples "16"
seta vt_pageimagesizeuniquediffuseonly2 "8192"
seta vt_pageimagesizeuniquediffuseonly "8192"
seta vt_pageimagesizeunique "8192"
seta vt_pageimagesizevmtr "8192"
seta vt_maxPPF 8
seta vt_preload "1"
seta vt_maxaniso "16"
seta image_useCache "1"
seta image_cacheMegs "2048"
seta image_cacheMinK "10"
seta vt_useCache "1"
seta vt_cacheMegs "2048"
seta vt_cacheMinK "10
seta image_anisotropy "16"
seta image_preload "1"
seta vt_restartÍgy nézd meg hogy milyen. Utánna még lehet finomítgatni.
Nem fog kifogni rajtunk a Rage.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Hunork
veterán
válasz
BandiHUN
üzenetére
Szia!
Huhh, hát megnéztem a képeket, nem semmi. Őszintén sajnálom! Tényleg nem értem én sem, mi az alapvető hiba. Egy játékot már csak úgy illik programozni, hogy a piacon lévő összes hardvert (na, jó, nem az összeset, de a legalapvetőbbeket) letesztelik az erre szakosodott arcok, a teszterek. És most könnyen eszembe jut, hogy ezt a fázist, ha nem is kihagyták, de alaposan elsiklottak felette, nyilván szorított a kiadó kardja a fejük felett, hiszen már nem önálló cég az ID. Mindegy, sajna, ebben nem tudok többet segíteni, csak azt ismételném, amit már megírtam, meg hát az AMD fanok már jó pár hsz-t írtak ez ügyben. (amúgy NV sem melegszik, meg nem hajtja magát feleslegesen, no persze, nem mindegy hányas sorozat, melyik gyártó. Nálam a Gigabyte a nyerő, több karim is volt tőlük, és rendre egyből OC változatot tolnak ki...
)
Mindenesetre sok sikert kívánok a játékhoz, remélem egyszer csak sikerül normálisan végigjátszanod, mert eszméletlenül élvezetes!
És a végére a lényeg, hogy tegnapelőtt leadtam a rendelést a BF3-ra, már vissza is igazolták, jön fémdobozban, igaz DLC-k nélkül
, de sebaj, túlélem... -
BandiHUN
veterán
válasz
mert_csokis
üzenetére
majd megnézem...a cfg-kkel általában az a gondom,hogy lényegébe jobb nem lett egytől se,a hibán nem javítottak.Parancsra is csak ez az egy(a threads-es) ért valamit,na ezzel nem akadt be 3 másodpercenként ugyanennyire állóba.
Cfg-vel meg vagy nem nagyon láttam változást,vagy szebb lett némi sebesség-áldozat árán,de ami fontos volt,a hibákat nem javította egyik sem,nem vígasztalt,hogy a csúnya nagy kockák vagy a textúramentes környezet épp egy kicsit szebben vagy minimálisabban másként jelent meg,eddig semelyik cfg nem tette a hibánál játszhatóbbá a gémet. -
BandiHUN
veterán
sajnos ennél a játéknál igaz,büszke(?) tulajdonosként,majd 200 játékkal csak a steam accomon elmondhatom,hogy van egy gémem,ami sz...r...
Egyébként remek kártya a 6850,nem vennék helyette nvidiát,az tuti,keveset eszik,erős,amikor kell,nem melegszik,olcsó(volt...),szóval számomra mindenben jobb,mint a kategóriabeli nvidia megfelelője.
És félek az új prew drivertől is(bár teszek egy próbát....),de látva az nvidiás dolgokat szerintem valami alapvetően van elsz...va ebben a játékban,amit az Ati a 6xxx kártyákkal egyszerűen nem képes megoldani.Pedig fura,az előző,általam biztosra tudottan megatextúrás gém,az Enemy Territory:Quake Wars,ami szintén megvan,szintén origi,stb,az már a beta teszten is remekül ment,egy szintén ati x1950 prón is...szóval azt sem lehet mondani,hogy a technológia nem fekszik az atinak,sőt minden tudomásom szerint az ati karik gazdaságosabban bánnak a videomemóriával is,az újabb szériát nem ismerem,de annó tuti elvolt ugyanott az 512-es ati kari,ahol a 768megás nvidiával már lehettek gondok.
Sajnálom,mert ezt a gémet a sztori és a koop miatt vettem,úgymond már kellett egy ilyen "csőgém" is,a sok sandbox mellé,nomeg ahogy néztem coop videókat,az is hangulatosnak tűnt,stb.Sajna a Dead Island egyelőre nem pótolja a Borderlands-ot pár okból,mondjuk ott is van azért nyűg pár...de itt jónak tűnt némi levezető hentre,vs gémnek úgyis ott vannak a cod-ok,battlefieldek...Egyelőre sajnos az első misszión vagyok túl ebben,mert hiába sikerült az elején jóra összehozni a grafikát,a második misszió(valami föld alá vezető ajtó,a legelején vagy mi) már textúrahiányosan jön be,ilyen mosott szürke a legtöbb minden,ebből virít kifelé a pár dolog,ami jó+bizonyos dolgok rendben mennek,pl.az ellenfelek megvannak rendesen.Csak a terep ami ocsmány folt.
http://steamcommunity.com/id/lorenzohun/screenshots/?tab=public&showdate=1&filter=app_9200
Pár kép,amit csináltam,a jók ugye jók,szép,stb,de utána homályos,arról nincs kép,amik rosszak,azok meg minimális állítgatással/induláskor jelentkeznek,meglepően pl.a kockás textúrás képnél a sebesség atomstabil volt,és egy texture high-low váltás elég,hogy ilyen legyen a szép kép is.Szóval valamit alapvetően rosszul kezel a kari,a szép kék képet is elő lehet hozni pár dolog álligatásával a menüben,és ami fra,hogy ebből random mód lesz még rosszabb,vagy van,hogy bejön a kép szépen.Sajna ahol elakadtam,arról pont nincs kép,de azon már nem is segít semmi jelenleg.Beta3-asnak meg utánaolvasok,nincs kedvem szopni úgy,mint a rage-essel,végülis ha eddig nem tudtam szinte semmit játszani,olymindegy,várok-e még,van fent a gépen vagy 40 gém,ami jó,és elüthetem az időt...kár lenne elcseszni egy hülye,kapkodós driverrel.
Egyébként ami most fent van,azt is javasolják sok helyen,a beta2-es,amit igazából a bf3-hoz adtak ki elsősorban,és ténylegesen javított is azon.Sajna a Rage alá nekem nem jó...Akadás,ilyesmi beleférne,de így,hogy a második küldi már homályos paca...
-
Kartács
aktív tag
válasz
szasanyi
üzenetére
1680*1250! Minden full...
De ha megát igazítja a VGAhoz/gépedhez akkor le a kalappal ezt nem tudtam, akkor kiv leszek az újjal mit produkál majd!3ismerősömnek is 6950 és 6970 van ott sem volt panasz a patch és driver után már (tökéletes a játék) ahogy sok más 100 embernek sem bizonyos fórumokon.
Remélem nálam sem lesz gond majd.
-
szasanyi
félisten
válasz
Kartács
üzenetére
Van pár részlet, ami valszeg elkerülhette a figyelmedet:
- a legfontosabb az, hogy szó sincs "über" grafikáról sehol, mindenki jobbat várt
- azt sem említetted, milyen felbontásban megy nálad az a fix. 60FPS
- és igen, mivel a játék saját magát konfigurálja, egy erős VGA esetén jobb lehet DE... nem annyival, mint gondolnád, és nem a VGA hanem inkább a CPU határozza meg (erős 4 magos ajánlott hozzá) -
Kartács
aktív tag
Én is feltoltam most a játékot (Tesztelés céljából )mondom kipróbálom VGA csere előtt mit tud...
8800GTS460MB nem mai darab (965-ös porocival) full graffal 60+FPS kiakad a Fraps?! Ennyi? Ez lenne az űber játék űber grafika?Azért ennél többet vártam Carmackéktól... (elég Doom3 másolat/továbbfejlesztett grafika)
Legmelegebb helyzetben is 45-re esett le az FPS...
Azt hittem befog fosni a gépem alatt talán hiába rendeltem meg a 6950-et?
Na majd a BF3! kihasználja meg a többi.Mindenkinek ennyire jól megy vagy valamit rosszúl csinálok?
Amúgy picit textúratöltés volt az elején nekem is, de azóta semmi hibátlan a patch után semmit nem mahináltam!
Grafika meg hát tényleg nem az amire vártam bár majd vmi javításban feljebb is lehet tolni a dolgokat mert nagyon semmit nem lehet állítani...
Összegezve első 10perc játék után gyenge 6-7/10 de mindenféleképpen végigtolom mert szeretem az ID játékokat eddig mindet élveztem, de azért többet vártam, többet láttam!, mint ami valójában!
Másnak is ennyire jól megy zökkenőmentesen? Azért nem a poor gépigényről voltak eddig híresek Carmackék...?! Vagy ennél még szebb lesz 6950el mert nem himmém?!

-
Hunork
veterán
Hát az az akadozás nagyon gáz!
Hálaistennek, nekem ilyen gondom sosem volt, de a közeli összepancsolt látvány tényleg zavaró.
Ami miatt én nem értem az egészet, hogy sok évig készült, a játék amúgy jó, hangulat szintén, és akkor pont a grafika, amiben Carmack otthon van, az b@sz oda egy nagyot, és hátulról. (erre amúgy van egy megoldás, ne menjünk közel a falakhoz...
)
De akkor is: az ID nekem egy ikon, csak most haloványabban csillog. -
-
BDave
őstag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Hát, az meglehet. Tegnap kipróbáltam a Stalker legutóbbi részét és töröltem is... De egy Heroes VI-ra összeülhetnénk!
-
-
Hunork
veterán
Hm. Én NV tulaj vagyok, nem volt gondom a játékkal, de ez a hiba, vagy minek nevezzem, amit írtál, szerintem nem egyedi, nálam is ez van. Ilyenkor picit pipa vagyok Carmack-ra, azért ennél még én is jobbat vártam. Hiába szép messziről minden, ha közelről tényleg, és most nem tudok szebben fogalmazni, de minden amolyan Quake 2-ős...
A játék jó, versenyek szintén, de ez a közeli csúnyaság....hát enyhén szólva is gáz.
-
BDave
őstag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Nem a pop-innel van gond, mert olyan gondom nincs. Hanem hogy a textúrák felbontása, minősége nem változik egyetlen egy cfg-től sem. Mindegyiktől ugyan olyan randa ha közel megyek az objektumokhoz.
-
atidzsiforc
őstag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
vagy total commanderben siman atirod a kiterjesztest

-
BDave
őstag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Én .cfg kiterjesztésű configokkal próbálkoztam és semmi változás.
-
válasz
AthlonXP
üzenetére
Ráadásul ha 7éve csinálom, csak előbukkan probléma a teszteléskor, hogy ezzel meg azzal nem megy. Mivel tesztelték mégis? Mert régi driverekkel sem ment, vagy ocsmány.
Am aki azt írta, hogy neki nem változott a játék különböző .cfg-ktől, az ügyeljen arra, hogy a szöveges dokumentum ne .txt maradjon, hanem rendesen .cfg legyen. Ha csak átnevezed rageconfig.cfg-re a fájlt attól még az txt marad. Meg kell nyitni, és egy mentés másként-tal rageconfig.cfg -névre menteni. Ekkor változik csak a formátum. Én is belefutottam először.
-
AthlonXP
őstag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Szerintem nem érdemes, most foglalkozni vele. Pár napon belül jön már a kész driver úgy is, majd azzal. Ha meg nem, akkor patch.
De olvastam az idézetet Carmac-tól is, hogy a Rage indulása a rosz driverek miatt egy rakás ... volt...
Mondjuk sztm erről nem csak az AMD tehet, mert ha már csinálok egy játékot, akkor azt úgy kéne csinálni, hogy a meglévő hardverekkel, szoftverekkel is menjen gond nélkül. Nem még vásárlás után heteket kelljen várnia az embereknek, mire egyáltalán normálisan játszani tudnak vele ( már azoknak, akiknek gondjuk van vele.. )!
-
BandiHUN
veterán
hát jaja,mentem volna inkább dugni az "install" gomb megnyomása helyett...így sajna rossz végén voltam a fütyinek.
Már restartkor kékhalál volt a csodadriver,miután nagy nehezen megszabadultam tőle(sosincs amúgy gond a driverekkel,legalábbis az installok szépen szoktak menni),no akkor jött a lényeg,hogy bármilyen driverrel akartam telepíteni,akart felmenni minden,hydravision,ccc....de a driver nem
Vicces,nem talált videokarit a pakk.Még viccesebb,hogy egyáltalán akinek nincs ati karija,miért teszi fel a többi komponenst?
Gondolom az nvidiások sok ati drivert tesznek fel,mert jó nekik is valamire...
Némi driversweeper+manuál akció aztán végülis irtotta a dolgot...aztán némi eszközkezelőzés után megint egy jó kis 6850 tulajdonosa voltam,a win szerint is
De a Rage nem jó.Pedig a 11.10 prew2-est javasolják hozzá...az akadás kisebb gond,a jobnumthreads 0-val már menne....de textúra a kezdőhelyen volt csak,az első küldi után valami barlangba kell lemenni vagy mibe,ott már homályos paca volt minden,bármit csináltam. -
BandiHUN
veterán
válasz
mert_csokis
üzenetére
Én szívesen belefeledkeznék,ha menne ez a szar.És piszokul nem érdekel,hogy az amd vagy az id hibája-e....bár a többi játékom megy...viszont én jelenleg meguntam,hogy látszateredmény van,örül az ember,végre jó,aztán a második helyszínem negint nincs textúra semmin....
töltöttem le konfigokat,többel még rosszabbul ment,mint alapból.A szuper rage-ati driver meg olyan kékhalált nyomott,hogy azt se tudtam,sikerül-e visszahozni a régit,másfél órás laza erotikázás,mire visszament a prew2-es

-
Hunork
veterán
válasz
mert_csokis
üzenetére
Üdv!
Nagyon jól megfogalmaztad. Korábban én is lelkendeztem, de nagyon sok volt a negatív hsz, nem erőltettem tovább. Én még nem vagyok kész vele, igaz mindent alaposan megnézek, csinálom a postaládás, Job board küldetéseket, újra és újra versenyzek, szóval kiélvezem a javából. Vagy csak kártyázok egyet.
Mindig is tiszteltem az ID-t, ezentúl is így teszek. Még akkor is, ha valóban voltak gondok az elején, főleg AMD tulajoknak...de hasonló gondok más fejlesztőknél is előfordultak már.
A lényeg, egy hangulatos világ, váltakozó játékmenet, autóversenyek, pici RPG, és ID hangulat!
ID mindörökké!
-
pocokxx
Közösségépítő
Próbálta már valaki, hogy az AMD catalyst ver3 preview driver mit javít a dolgon...?
-
dy_nmq
aktív tag
válasz
mert_csokis
üzenetére
egyetértek totál, szerintem ujra is játszom nemsokára.
-
BDave
őstag
válasz
mert_csokis
üzenetére
Teljes mértékű egyetértés van a részemről! Ott a pont, igazad van, de nagyon is. Élvezni kell, ennyi az egész!
-
mert_csokis
senior tag
Na, befejeztem a játékot.
Embertelen, hogy mit alkottak a pályatervezők és a világ megalkotásáért felelős dizájnerek.
Hosszú idő után egy olyan játék, amit végigjátszottam.
Ez talán jelent valamit.
A játékidőm 1d:50:11 lett a végére úgy, hogy a job board-ot egyáltalán nem piszkáltam.
Az id most mutatta meg igazán, hogy a kisujjában van a játékfejlesztés.
Azokat sajnálom igazán, akik önigazolást keresve linkelgetik a képeket a mosott, vagy kevésbé kidolgozott falakról.
Ahelyett, hogy belefeledkeznének abba a világba, amibe szívük lelkük beletették a fejlesztők.
Voltak olyan hangulatú helyszínek, amikre hónapok múlva is emlékezni fogok.
Ahogy a végső küldetés előtt még utoljára látogatást tettem a városba.
Még utoljára beugrottam egy kis lőszerért kedvenc nyalókás csajszimhoz.
A finom utalást, ahogy az Authority katona előtt elhaladva utasított, vegyem fel a földön levő kólás dobozt. Az egyre inkább elblokádozott, ellenőrzés alá vont várost.
Köszönöm az élményt id.
Fejbicc... -
-
-
need
addikt
Üdv..
továbbra sem értem ezt a nyomoronc fegyver fejlesztést..!
Úgy tettem ahogy írtátok..most elmentem a shopba és vettem fejlesztéseket
a söpréses puskához és a géppityuihoz de amikor megnyomom weapon upgradest akkor megjelenik amit vettem és nem teszi bele..! csak a Back lehet választani..! -
válasz
Vistaboy
üzenetére
Nekem idáig ment az a módszer, hogy letöltöm az új drivert, aztán csak telepítem az előzőre, és minden fasza volt éveken keresztül. Ezek a driverek óta telepítés után nem jön be a CCC hiába indítom el. Csak uninstall és driversweeper oldja meg. Egyébként a Rage-en semmi sem segít.
-
Vistaboy
veterán
Hátha valakinél megold pár újabb problémát, nálam a CCC telepítése után ismét fagyogat. Majd ha kijön a WHQL verzió és a Patch a játékhoz, akkor befejezem, egyelőre meguntam a Rage-et, megyek inkább Dead Island-al játszani.

-
BDave
őstag
válasz
intercooler
üzenetére
"de legalább ez is növeli a játékidőt
"Ez jó!!!

-
intercooler
őstag
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Én is így vagyok. Csak 1 rohadt minitérkép kellene városon belül is
de legalább ez is növeli a játékidőt ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
need
addikt
válasz
atidzsiforc
üzenetére
rendben..így teszek

-
-
válasz
FoxiestFox
üzenetére
menj ki a városból, majd jobbra le, közvetlenül azután ahogy kijössz. ott lesz a bejárat.
de ha kint vagy, ott már a térképen is mutatják a pöttyök, merre menj.
-
Elakadtam
A metrós városban vagyok, beszéltem a főmuftival, utána a bárban a fickóval, utána meg a kék alagút végében lévő munkásokkal, és ott a fickó valami mutáns-gondot emleget, meg barlangot ahová mennem kéne, de átnéztem már az egész helyet, és nem találtam meg.
Igazán elhelyezhettek volna egy rohadt térképet a városról -
maross
nagyúr
válasz
atidzsiforc
üzenetére
jaaa igen, tenyleg. pajzsos rohamosztagos is kidol 3 tavcsovestol
. -
atidzsiforc
őstag
Egyik mellekkuldi ad semi-auto upgradet a csipahoz.
need: vegyel assault rifle-be feltrite ammot, authoritybe meg avx2 roundot. Shotihoz pulse shot pajzsos rohamosztagosok ellen, meg emp granat. Advanced wingstick schematicot vedd meg, az a legjobb fegyver, 1 adag alkatreszbol csinal 15-ot es az advancedtol meghalnak a pancelozott enemyk is.
-
maross
nagyúr
Ami a tavcsoveshez volt upgrade, az valoszinuleg a pisztolyhoz a monoscope, amitol tavcsovesse valt. Az upgradek automatikusan aktivalodnak, amint megveszed a shopban. Es igen, egyre tobb kell a fickokba. Ha messze vannak, tavcsoves puska+fejloves a baratod, kettotol mindenki fekszik, nightmare-en is.
-
need
addikt
Sziasztok..
Elég alapszintűek a fegyvereim így elég sokat kell lőni 1-1 muksóba főleg amikor újra vissza kellett menni Dead Citybe..! volt voltak ezek a nyomoronc katonák de nagyon nehezen pusztultak el!
Fejlesztenem kellene a fegyvereket ez eddig csak a távcsöves puskához volt cucc de az sem igazán értem hogy hogyan upgrade..?
hiába választom ki hogy upgrade.. nem történik semmi..!Most vagyok a második városba ide menetem a Marshall-al a légömbös kocsin..!
Vennénk akár másik fegyvert is..! csak hát hol...?
-
dy_nmq
aktív tag
válasz
atidzsiforc
üzenetére
oooohogyaza jó ku..... még jo hogy mar vegigtoltam... basszus ezt ugy hiányoltam és közben meg benne van. én hülye

-
BDave
őstag
válasz
atidzsiforc
üzenetére
Tényleg lehet mozgatni a kamerát kocsikázás közben, mégpedig ha lenyomom a zegér görgőjét. Wow!
-
-
AthlonXP
őstag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
És most ez mi? Hack?

Annyira még nem nézegettem a control részt, de csak simán ugrálni nem tudtam benne, meg ha járműben ülök, akkor a kamerát csak az autó fordításával tudom forgatni..
De ha azt mondjátok lehet, akkor rendben van, elhiszem.
Mint írtam tegnap én nem sokat játszottam még vele, talán max negyed órát. Az első küldetésemet csináltam meg félig, amikor egy helyen ki kell iktatni a banditákat, akik persze rögtön el is kapnak...
De most nem is fogok vele játszani egyelőre, amíg nem jön újabb driver, mert így most 1024-ben lowon, baromi ronda, és így is csak 55-60 FPS-em van ( jó esetben ). De pl. mikor már másodjára indítom el, akkor csak 20-30 marad, meg az akadozás is előjön néha. Szóval játszhatatlan. -
-
AthlonXP
őstag
Na igen, ugrani nem lehet, de marha jó, hogy nem akad el a karakter egy 10cm-es köben, mint az sok más FPS-ben van.

Engem autónál az zavar, hogy nem lehet szabadon mozgatni a kamerát, csak az autóval együtt fordul, így egy kicsit nehézkes a körbenézés...
Vagy csak én nem jöttem még rá, hogy kell.
-
TomLion
tag
Én felraktam az nv beta drivert, hozzá az alkalmazás profilt, konfigoltam egy cfg-t és a kezdetek óta teljesen jól fut fix 60 fps-sel.
A grafika teljesen olyan, amilyennek már sokan leírtátok, néhol gyönyörű és hangulatos, máskor vérgáz, tuti, hogy a motor nem működik rendesen, vagy túlkorlátozza magát.
A játékmenetre is ugyan ez érvényes, néhol unalomba fullad, minden nagyobb helyszínre kétszer kell visszamenni, de alapjában véve a lövölde hangulatos, a fegyverek jók, de egy idő után a tengernyi mutáns már ilyen Serious Sam szerű
Az rpg elemek, az építgetés, a ruhák, upgradek, az npc-kkel való interakciók mind jók, és mind kiaknázatlan lehetőségek, amik jókora hiányérzetet hagynak maguk után.
Az autóversenyek is ilyenek, a hangulat, a rendszer jó, de nincs kihívás és a járművek is mintha a Holdon közlekednének.
A Sandbox is ilyen, egy elvileg nyílt világ beszűkül néhány kanyonra, városra és pár quest helyszínre.
Még nem értem a végére, de szerzett már pár kellemes percet, ennek ellenére lehet, hogy megunom a vége előtt, és nem fejezem be
SPOILER
Subway Stationben vagyok, 2 questet toltam le a polgármesternek -
BDave
őstag
-
BDave
őstag
Emberek, lehet hogy ebben jobb a textúra!

-
persil
nagyúr
válasz
Plazmacucci
üzenetére

-
BDave
őstag
A másik nagy gebasz, hogy nem lehet felugrani a tárgyakra! Ilyet még ki látott? Minden valamire való FPS-ben fel lehet ugrani a dobozokra, gumiabroncsokra, sziklákra, de itt nem! Eléggé le van korlátolva az ember ilyen téren.
Az vicces, de kifejezetten jól jön, hogy egy ugrás után az autót tudod irányítani a levegőben.
Az is segítség, hogy visszaáll magától az autó ha felborul.De azt nagyon sajnálom, hogy nem lehet a vége után még visszamenni a Wastelandbe és garázdálkodni, vagy visszamenni Wellspringbe. Az utolsó videót meg szerintem direkt csinálták meg így, nyilván szeretnének folytatást, habár a finálé nem volt túl nagy szám. SPOILER!: Azt hittem, hogy a végén lesz valami főellenség (majdnem minden id-játékhoz híven), de ezúton ez elmaradt.

-
-
-
BDave
őstag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Szerintem mindenki jobbra számított, és most jó sokan csalódtak az id-ben valamelyest.
Ja, és tapasztalataim szerint az anti-analyzing sem működik. Se a 2x se a 4x.
-
válasz
Malachi
üzenetére
Majd megkukkantom este nálam hogy néznek ki ezek a helyszínek. Lehet majd befigyel egy x4 phenom, azzal megpróbálok majd valami jobb cfg-t.
(#1525) BDave
A játékkal nem is lenne gond ha nem lett volna túl nagy a hype meg botrány, és nem várt volna mindenki (ahogy én is) az id-től bődületes grafikát, de legalább olyat mint az előzetes screenshotokon meg videókon mutattak.Az NPC-k viszont tetszenek, és a mimika is jó.
-
BDave
őstag
válasz
Malachi
üzenetére
Ha megnézed a 2. képen a járgány kerekét, akkor nem túl szívderítő a látvány.
Én azt vettem észre, hogy ha távolról nézed a tárgyakat, karaktereket, fűket, stb. akkor szép. Ha közel mész hozzájuk, akkor nagyon rondák lesznek. Távolról viszont baromi jól néz ki minden, szépen csillog, jó a kidolgozottsága.
-
válasz
Plazmacucci
üzenetére
hát nemtom, nézd nekem ilyen lett cfg után, csak azt próbáltam amit ott leírtam azzal a cfg-vel, amit Sonja javasol előtte valamivel. én úgy láttam ezekkel jobban nézett ki, mint nélküle.
látszik az is, hogy a nem túl acélos videokártyámat alig 30-35%-on járatta így. szóval továbbra is azt mondom, hogy ha nagyobb is lesz a gépigény valamivel, a 60fps megmarad.
-
BDave
őstag
válasz
Malachi
üzenetére
Azért nem tűnt lassabbnak, mert semmi változás nem volt a cfg-fájlok között. Illetve tartalmilag volt, de a játékban nem változtatott meg semmit. Kipróbáltam őket és a textúrák egyik cfg fájltól sem lettek szebbek. Na, majd a patch, ha végre megszülnék már!

Plazmacucci: ebben teljesen igazad van. Akkor csak én vagyok olyan "fan", hogy még ezek után is élvezni tudjam.

-
válasz
Malachi
üzenetére
Én két cg-t próbáltam, de ugyanolyan volt a grafó mint nélküle. Neked változott?
(#1521) BDave
Pozitív hozzáállás ott veszett el, hogy feltelepítettem és nem ment. Aztán pöcsöltem vele 2 napot, még patch se volt akkor. Aztán elindult és kurva ocsmányak a belső terek. Ez a véleményem a hozzáálláshoz. -
válasz
Plazmacucci
üzenetére
"A Rage már beírta magát a történelembe, de nem a páratlan játékmenetével vagy grafikájával
"hát ez sajnos így van. pedig teljesen jó lenne amúgy.
szerintem nem nő a gépigény, én úgy emlékszem a maszek cfg file-ban brutális beállítások voltak minden max-maxon és nálam úgy sem tűnt lassabbnak mint előtte, vagy utána, mikor már volt rendes patch. bár nem tudom, hogy mit faragnak majd.
-
válasz
Malachi
üzenetére
A Cry-ban pont, hogy csak a lövölde jobb, a többi lehet h itt
Kicsit taktikusabb, többféle lehetőség. De mind1 ez is csak egy vélemény ahogy a többi. Majd az idő eldönti mely játékok maradnak meg a köztudatban. A Rage már beírta magát a történelembe, de nem a páratlan játékmenetével vagy grafikájával ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Hogy ON is legyek,
Vajon az új patch után változik a gépigény, ha esetleg valami feltuningolt textúrák jönnek? Konkrétan csak a CPU és a Vram mennyisége a korlát? -
BDave
őstag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Zúztam vele, de idegesítő volt az a sok gyaloglás egyik helyről a másikra. De most lehet, megpróbálkozom vele még egyszer. Mellesleg ez a játék miért ne lenne tartalmas?
Nem olyan bonyolult eldönteni, hogy jó-e a játék. Élvezed? Igen vagy nem? Ez önmagáért beszél, persze ehhez lehet hogy kell egy kis pozitív hozzáállás is.
-
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Crysis 2 jobban nézett ki, de az aztán tényleg mész és lősz, nobrainer. a Rage-ben sokkal több van, a minijátékok, az autóverseny, fejlesztés, a fegyverek, minden fegyverhez többféle lőszer, a különféle holmik (turret, robot, wingstick) használata és ezek szerelése...ha csak végigrohansz ezen is ész nélkül mint egy átlag FPS-en akkor tuti unalmas. de ha másképp állsz hozzá, el lehet veszni benne. én 19 órát tettem bele, de nem csináltam meg minden mellékküldetést és nem fejlesztettem fel teljesen a kocsit sem.
a Rage-ben egy hülyeség van ami tényleg olcsó megoldás, a "menj vissza ide és ide és újra lőj le mindenkit" küldetések. ezekből hagytam ki kettőt, mert minek nyomjam le újra a Distillery-t mikor most jövök onnan...
-
-
válasz
Plazmacucci
üzenetére
de hagyjuk már azt a hülye new vegast - a fallout 3 amúgy is sokkal jobb - nem ugyanaz a kettő. nem egy pályán versenyeznek. simán el tudom képzelni, hogy aki a falloutokat imádta, az erre csak legyint, és viszont.
szerintem az utóbbi évek egyik legjobb játéka a Fallout 3, számomra legalábbis az élen van a Mass Effect sorozattal. a Rage nem versenyezhet velük. de nem is akar és eleve összehasonlítani is hülyeség ezeket. szerintem.
na a Stalker és a Rage már inkább értelmesebb összehasonlítás és a Stalker is megveri a Rage-et, ezen sem lehet szerintem vita. de ha azt kérdezné valaki, idén milyen jó FPS-sel játszottam eddig, hát...kellett ez a Rage, nagyon. remek kikapcsolódás volt és másodszor is végigviszem majd, javított textúrákkal, és a DLC-ket is várom.
-
proof88
addikt
ezekután a stalkert hol helyezitek el a fallout3 és a rage között?
nem grafikára gondolok hanem hangulat, történet, kidolgozottság alapján 
-
-
BDave
őstag
Nekem tetszett nagyon ez a Rage! Jó hangulata van, egyedi karakterei, világa. Viszonylag jól ki van dolgozva minden környezet, élvezetes benne mászkálni, bár lehet, hogy elfogult vagyok, mert én imádom az ilyen poszt-apokaliptikus fiktív világokat. Az ellenségek változatosan támadnak, menekülnek, jókat dumálnak/ordibálnak közben és a karakterek szinkronjai is nagyon találóak lettek, plusz még a zene is tudta nálam fokozni a hangulatot. Szóval megint egy jó játékot kaptunk az id-től, ha elnézzük a megjelenéses és textúra problémákat (amik azért nem kis problémák, de hát ez van). A bumeráng is nagyon jó találmány volt, pláne az advanced, sokszor használtam!
A megjelenés ugye botrányos volt (szerintem még nem voltak készen a játékkal és már ki kellett adni, gondolom már nem akarta tovább váratni a játékot a Bethesda) és még most is botrányos hogy nem javították ki az ocsmány textúrákat, mert egy id-játéknál ez bizony nagy hiba volt (ebből nekik tényleg csak annyi hasznuk volt, hogy minden játékoldalon a Rage-ről beszéltek, persze ami nem jó, mindenki fújolta mert nem indult el a játék vagy csak problémásan).
Negatívumként azt tudnám felróni, hogy a befejezés után nem lehet tovább barangolni a játékban (pedig én így számítottam, azért se csináltam meg a mellék küldetéseket), illetve mintha túl sok olmot kéne az ellenségekbe lőni, nem elég erősek a lövedékek. Vagy amelyik erős, az meg nagyon drága. A végén pisztollyal mentem és Fatboy-jal, így 3 jól irányzott lövés volt egy Authority-tag. A távirányítós autót és a turreteket nem igen használtam, szinte teljesen elfelejtettem őket. (A legidegesítőbb ellenség a pók-szerű robot volt, sok golyót bír.)
Felfedeztem pár hasonlóságot e között és a Half-Life 2 között:
Authority -> Combine
Helikopter a játékban->Hunter-copter
Elmenekülnek a földben található kis repedésekben a kis mutánsok->Mint ahogy előjönnek a földből az Antlion-okMás most nem jut eszembe, pedig volt még talán más játékból is. Ezeket nem negatívumként írom le, csak érdekességképpen, mert nem szégyen valamit átvenni (persze nem egy az egyben), hiszen mindenki másol le mintákat az életben. Enélkül semmi sem készülhetne el. Szóval várom a DLC-ket és a 2. részt, jóval gördülékenyebb megjelenéssel!
Ja, és persze a Doom 4-et, hiszen most hogy kész lett a Rage, a csapatot már állítólag oda terelték át. -
AthlonXP
őstag
Na úgy tűnik, hogy a fentebb említett cfg módosítással sikerült megoldani a gondot.
Igaz, hogy egyelőre 1024-ben és low-on, de megy szépen a játék 55-60 FPS-sel, minden akadás nélkül.
Rögtön van is 3 pozitív tapasztalatom az eddigi kb 10 perces játékom alatt.
1. A játék hangulata. Sztm elég jól megmutatja ( akárcsak a Fallout 3 ), hogy nagyjából milyen világ vár majd azokra, akik túlélik a hamarosan bekövetkező 3. VH-t.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
2. A főhős elég ügyesen mászkál a törmelékek közt, sok olyan helyen is simán felmászik, ahol nem is gondolná az ember. Ez elég jó dolog, annak fényében, hogy sok más FPS-ben, a karakter már egy 10cm magas téglában is megakad és ki kell azt kerülni, különbem napestig ott ugrálna egy helyben...
3. Végre van saját "Save Game", nem csak ez az idióta csekpontos vacak, mint sok más játékban!

-
AthlonXP
őstag
válasz
mert_csokis
üzenetére
Rendben, majd ezeket is megnézem akkor.
Bár én sztm meg fogom várni a következő hivatalos AMD drivert, pár nap és úgy is jön.
A játék ápdét meg fent van, ott ki is kapcsoltam amit lehetett és a felbontást is levettem 1024-re, de semmi nem változott. Az a prew driver fent van, amit írtál. -
mert_csokis
senior tag
válasz
AthlonXP
üzenetére
Mert az akadozásra nem ez a megoldás.
Attól, hogy a default 4k-s textúrákat 8k-s textúrákra cseréljük, maximum szebb lesz a játék.
Gyorsabb biztos nem.
A legtöbb gépen pontosan ez okozza a textúra gondokat.
Nem kell piszkálni.
Update után menüből lehet szépen mindent állítani.
AA-t, AF-et, és a cache méretét is.
A legutolsó kimondottan Rage-hez készített 11.10 prew2-es driver és az Update legyen telepítve.
Ez alap.
A rageconfig.cfg-be pedig semmi mást ne írj, csak a jobs_numThreads 0 parancsot. A másodpercenkénti akadásért ez felelős, semmi más.
A grafikai villogásokat, kockázást és textúra szemetelést a driver javítja. -
Hunork
veterán
válasz
FoxiestFox
üzenetére
DeusEx. Atyaég. Pedig Fps- őrült vagyok, de ez a játék volt életem egyik meghatározó momentuma játékok terén.

Még ma is fent a gépemen, a legjobb játék szerintem, ami odaszögezi az embert. Történet, többféle bejárható út, több befejezés, RPG, FPS, zene...mi kell még egy jó játékhoz? -
Recon666
Közösségépítő
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Szerintem jó játék ez, főleg, ha megszűnnek a bugok, csak rövid, nálam a garfika is bejött.
-
válasz
Recon666
üzenetére
Akkor mondjam úgy, hogy nekem valamiért nem tetszik a graf?
Nem azt mondom, hogy úgy szar a játék, ahogy van, hát én is játszom vele.
De azért én egy tech5-től többet vártam.
Mondjuk egyszer már összefoglaltam a véleményem.
Nagyon nagy játék lehetett volna belőle.
Igazán kéne már valami jó kis poszt-apokaliptikus FPS, a Deus Exhez hasonló stílusban, de járművezetéssel, és minden kis tárgyra kiterjedő fizikával, egy sandbox játék keretében, valami tényleg ütős, elgondolkodtató történettel.. álmodik a nyomor
-
Recon666
Közösségépítő
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Akkor te valamit elnéztél
, csináltam egy gamplay videót, 720p-ben nézd meg. -
maross
nagyúr
válasz
FoxiestFox
üzenetére

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés

- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Bittorrent topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gumi és felni topik
- Autós topik
- Ez a mondat angolul?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Cyberpunk 2077
- Alaposan helyretette az AI ellenzőit az NVIDIA vezetője
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G6 - i7-8GEN I 16GB I 512GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo X13 G2i - i5-1135G7 I 16GB I 256SSD I 13,3" WUXGA Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G7: i5-8265U I 8GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook 845 G7 - Ryzen 5 4650U I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari
- Bomba ár! Dell Latitude 5510 - i7-10G I 16GB I 512SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB Zalman T3 Plus 400W
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3685
- Újszerű Apple MacBook Air M1 13.3 - 8GB/256GB - Asztroszürke - 150 Ciklus - 92% akku - 1 év gari -
- Eladó BONTATLAN Samsung Galaxy S24+ 12/256GB Lila / 12 hó jótállás
- Steelseries Nova 1P Gamer fejhallgató
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
)
, de sebaj, túlélem...
sajnos ennél a játéknál igaz,büszke(?) tulajdonosként,majd 200 játékkal csak a steam accomon elmondhatom,hogy van egy gémem,ami sz...r...
"
Hálaistennek, nekem ilyen gondom sosem volt, de a közeli összepancsolt látvány tényleg zavaró.
)
Tudom.

(akkor azért volt nehéz visszahozni a gépet)

Az rpg elemek, az építgetés, a ruhák, upgradek, az npc-kkel való interakciók mind jók, és mind kiaknázatlan lehetőségek, amik jókora hiányérzetet hagynak maguk után.