Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- eldiablo: 30 év után szakítottunk, de azért még beszélünk...
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
maross
nagyúr
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Szerintem pont a jatek jo, es csak az "apro kellemetlensegek" huzzak le. Bar ez nalam kimerult a texture popinben. Az autos resze pedig egyszeruen isteni
. Az egesz jatekban szeretem, hogy kicsit el mertek rugaszkodni a divatos, de eroltetetten valosagutanzo abrazolastol es iranyitastol. Igenis alljon le nyugodtan az auto 2 sec alatt 200-rol 0-ra, meg pattanjon vissza magatol, ha felfordul es ugy marad. -
Végre eljutottam oda, hogy rendesen fut a játék, és lehet vele játszani. Ugyan van egy fél másodperces texture pop-in de nem vészes.
A játék viszont már tényleg az. Nem akarok fikázni, de elég gyengére sikerült mind a játékmenet, mind a technikai megvalósítása. A járművekről nem is beszélve. No comment, ezt a színvonalat már 3-4 évvel ezelőtti játékok is hozták.
A fegyók és az ellenségek elég jól néznek ki, de itt ki is merülnek a pozitívumok. Szerintem. Másnak biztos tetszik, én nagyon kritikus vagyok fps-ekkel kapcsolatban.
Csak gondoltam megosztom
-
Daert
őstag
Valaki tudna a játékmenettel kapcs. segíteni?
Mikor és hogyan tudom használni az autón a rakétavetőt,valamint még nem sikerült a sniper puskához spéci lövedéket beszereznem,míg az összes többi fegyverhez már van többféle is.Mit hagytam ki,mit nem csinálhattam meg?Most Subway Town-ban küldizek.
Valakinek ötlet? -
válasz
WongFeiHong
üzenetére
Nekem teljesen kompatibilis. Semmi csoda... csak Nvidia.
-
pocokxx
Közösségépítő
válasz
Vistaboy
üzenetére
Hát ez jó... Kicsit nehézkesen indul e a játék... Miután visszaraktam a 11.8 at ugyanúgy lassan rajzolódnak ki a textúrák. Viszont ezzel nem lép ki az F12011... Mindenesetre remélem hamar kezdenek vele valamit, mert nekem minden nyűgével együtt szimpatikus a játék...

Egyébként nem autoexec.cfg legyen a fájl neve? ( amibe bele kell írni, amiket szeretnék..? )
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Nem, az I/O virtualizáció semmiképp nem fog menni, mert a proci ezt hardveresen képtelen kezelni a VT-d hiányában. A GCN-es Radeon kártyákkal annyi az előnyöd a Kepler GeForce-hoz képest, hogy a PRT kiterjesztéssel még megoldható az x86 virtuális memória elérése. Ezt programból kell támogatni.
Most még mindegy, de látva a Rage problémáit, már most szükség van az új generációs GPU-k ezen fícsőrére, szóval nem sokáig lesz mindegy.
Lehet bele venni GCN-es Radeont, de az csak akkor kezeli I/O virtualizáció nélkül a virtuális memóriát, ha PRT kiterjesztésre van írva a program. Ezért érdemes több oldalról bebiztosítani magad. -
Nadeakkor ha mégis K-s procit veszek, akkor a GCN-es Radeon kártyákkal azon is megy majd az I/O virtualizáció nem?
Tehát most még mindegy, mert úgysincs jelentősége, vagy már most is hártányban van a K-s proci a nemkással szemben?
Később meg lehet bele VGA-t cserélni, és mindenki örül? -
Abu85
HÁZIGAZDA
Érinti azokat is. De nem problémának nevezném, mert nem hibáról van szó. Csupán egy szolgáltatás hiányáról. A 800-as Lynnfieldeket nem érinti. Ha I/O virtualizáció nélküli procid van, akkor az x86 virtuális memóriát csak az AMD PRT kiterjesztése éri el, de ahhoz kötelező GCN-es Radeont venned. Az NV-nek nincs x86 licence, így ők az ARM virtuális memóriára írnak saját kiterjesztést. Az egységesnek mondható megoldás a hardveres I/O virtualizáció, ott nem kell törődni a licenckérdéssel.
-
WayneGace
őstag
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
gabber01
üzenetére
Semmi baj nincs, csak az Intel ezekben tiltja a VT-d szolgáltatást, míg a nem K-s CPU-kban működik. Ez annyit jelent, hogy ha egy játék I/O virtualizációval kezeli majd az új generációs GPU-architektúráknál az x86 virtuális memóriát, akkor a K-s procik teljesítménye gatya lesz a nem K-s megoldásokhoz képest.
-
keIdor
titán
Nem sok játék nyúl bele jelenleg a HT-be, kérdés meddig szánod a konfigot. Ha 1-2 évig, akkor szerintem elég az i5-2500 is. Szerk: Kivétel a Rage, de szerintem már a BF3 is használja majd a 8 szálat. Ha tovább maradna, akkor legyen i7-2600, biztos ami biztos, viszont ez esetben 2GB-os kártyát vegyél. Radeon HD6950. Ha csak 1-2 évig lesz, akkor lehet jobban jársz egy GTX-560 Ti 1GB-al, kevesebb driver gondok miatt.
-
LLKobe
veterán
Én nV-t javasolnék... 5 éve kb. csak ATI-m volt, most szereztem egy gtx 460-at, és nagyon elégedett vagyok vele. Ahogy nézelődtem általában is kevesebb a gond az nV kártyákkal/driverekkel. Pl. az 560Ti-t nagyon dicséri mindenki.
Én nem vagyok nagy szakértő a témában, sztem tedd fel ezt a kérdést egy erre alkalmas topikban.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Mindegy. A VGA számít ennél a játéknál a legkevesebbet. Erős procit és sok, gyors RAM-ot. Ezek dolgozzák fel a textúrákat. VGA-nál annyi a fontos, hogy ne legyen teljesen belépőszintű, de 60-65k-s áron már bőven jót kapsz, és legyen rajta sok VRAM. Esetleg ha gondolsz a jövőre, akkor ne K-s Core procit vegyél, mert azzal nem mindig fog menni az új generációs VGA-k x86 virtuális memória elérése, ami az ID Tech 5 motornál (meg a többi megatextúrázós játéknál) fontos lesz. Itt az Intel oldalon VT-d, míg az AMD-nél IOMMU támogatás kell.
Itt a fejlesztő leírása a patchről, és a dolgok jelenlegi állásáról. [link]
-
Segítsetek, mert nem tudok kiigazodni itten

Milyen VGA-t érdemes venni ehhez?
Most lesz új konfig (i5 2500, 8Giga ram, ssd, miazmás). VGA-ra kb. 60-65k van szánva.Melyik a jobb, AMD vagy Nvidia? (nem hitvitát akarok, szerintem mostanában egyformák ár/teljesítményben, kifejezetten a Rage gondok miatt melyiket érdemes...)
Abból is melyik ebben az árban? (kisker bruttó ár, használtpiac nem játszik)
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Vistaboy
üzenetére
Akkor nullázd le a beállításokat. Tedd el a patchet, ha nem tetted, és ezt a drivert. [link] - bár gondolom ezek megvoltak. A Triple buffer a Catalyst 3D beállításoknál ne legyen bepipálva. A Catalyst AI még registry-ből se legyen kilőve. A Catalystből semmilyen beállítást ne kényszeríts, így az AA és az AF legyen alkalmazás-vezérelt.
Töröld a Rage config fájlját, vagy helyezd át valahova. Az a lényeg, hogy ne legyen tovább abban a könyvtárban. Ezután ezzel a paraméterrel indítsd a játékot. + com_safemode 1
Ezzel kényszeríted a motort, hogy csökkentett módban fusson, és újra méri a gépet képességeit. A Texture Cache opciót rakd SMALL-ra. Indíts játékot, és utána lépj ki. Amit beállítottál a grafikus menüben azt elmenti. Ezután töröld a + com_safemode 1 paramétert, mert újabb indításnál megint lenullázza az opciókat. Minden paraméter és konfig nélkül indítsd el a játékot újra. -
keIdor
titán
válasz
->Raizen<-
üzenetére
Piros oldalra, mert az Xbox360-ban az van.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
->Raizen<-
veterán
A skyrim szerintem minden idők legszebb játéka lesz pc-n biztos. Már a nem túl éles videókon is le akar mászni a képernyőn annyira szép. Az a motor dx9c alapokon nyugszik nem hinném hogy sok probléma lesz vele. Az a kérdés melyik oldalra optimalizálják jobban zöldek vagy a pirosak lesznek előnyben?
-
keIdor
titán
válasz
Vistaboy
üzenetére
Meg úgy játékmenetbe se vállalnám be. A Rage is tök jó volt videók alapján, aztán nekem pofára esés volt, méghozzá jó nagy. Még jó, hogy én nem rendeltem meg, csak előrendelés volt, azt lemondtam. A Batman: AC, Assassin's Creed: Revelation-t és CoD: MW3-at bevállalnám látatlanba, mert ezeknek tökéletesen ismerem az elődjét és tetszettek is. Ezeknél a motor meg az irányítás egyáltalán nem változik, szóval ezek mehetnének látatlanba, a BF3-at a béta óta ismerem, ez is megjön 26-án legkésőbb.
De amiről semmi kézzel fogható nincs a videókon kívül az a Skyrim. Új motor, könnyen lehet még abból is pofára esés, azt az egyet nem veszem meg látatlanba, előbb ki kell próbálnom.
Nekem egyébként a videók alapján is úgy tűnik ez nem lesz olyan jó, mint az Oblivion vagy Morrowind, de hátha csak tévedek. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Vistaboy
üzenetére
Próbáld cfg-vel testre szabni, ha a motor nem tudja magát.
A gépedhez ezek illenek:
seta vt_maxPPF 64
seta vt_preload "1"
seta r_useRenderThread "1"
seta image_useCache "1"
seta image_cacheMegs "1024"
seta image_cacheMinK "10"
seta com_maxfps "60"
seta com_videoRam "1024"
seta vt_useCache "1"
seta vt_cacheMegs "1024"
seta vt_cacheMinK "10"Tedd fel a patch-et és a legújabb Preview 2 catát, ami automatizálja a Vsync-et.
-
Vistaboy
veterán
Ezek után már én is gondolkodok rajta. De hátha kapok belőle tesztpéldányt, akkor nem fog annyira idegesíteni, ha nem megy.
darky@: No offense, tényleg, ne haragudjatok, ha picit ideges vagyok, de ti nem tudjátok milyen érzés most ez nekem, hogy kiadtam egy csomó pénzt a játékért, mindenkinél megy - kisebb-nagyobb gondokkal, de megy -, nálam meg úgy megakadozik, hogy még játszani sem tudok vele, ráadásul bűn ronda az egész.
Ej, hagyjuk is ezt a Rage témát, mert már lassan Xanaxot kell szednem tőle.

-
->Raizen<-
veterán
válasz
Vistaboy
üzenetére
Én csak a véleményemet írtam le a játékról még csak véletlenül sem arra céloztam hogy a te hibád hogy nem fut normálisan a játék mert nem járatod 100 ghz-n a procid. Szebb jövőt!

A nyugtatókkal vigyázz!
Meg fog javulni az ne félj a brink is ha jól emlékszem ilyesmi problémákkal küszködött 10 patch után megjavult. 
-
Vistaboy
veterán
No offense, de mivel 9K-t fizettem érte, mi ebben a meglepő, hogy ideges vagyok, amiért nem tudok vele játszani?

Ha lewarezolom, és látom, hogy ilyen szutyok, akkor megspóroltam volna magamnak ezt a pénzt. Meg az idegességet is, hiszen legfeljebb azt a 18 GB letöltött és másik 18 GB feltöltött (1-es arány, ugyebár) adatmenyiséget kellett volna rááldoznom.
Idén még két játék van, amit szeretnék megvenni, remélem hogy sem a Batman Arkham City sem pedig a Skyrim nem fog csalódást okozni. Utóbbi miatt mindenesetre aggasztó, hogy a Bethesda abból is csak az XBOX360 gameplay jeleneteket mutogatja, sehol egy épkézláb PC-s videó, pedig egy hónap múlva az is megjelenik.
darky@: Fentebb már linkeltem, hogy NEM AZÉRT NEM MEGY NÁLAM, MERT NEM 8462572648563G.36 GHz-en járatom a procit, hanem mert néha megakad. És az egyáltalán nem szűnne meg azzal, ha tuningolnák bármit is. Egyszerűen néha 100%-ra felugrik a CPU kihasználtság, akkor leáll. Utána megy egy ideig, de akkor még alapórajelen sem használ 50%-nál nagyobb terheltséget.
-
->Raizen<-
veterán
válasz
Vistaboy
üzenetére
Vista én is kipróbáltam végül a játékot ssd-re telepítve. Nekem a legjobban a mega geometria tetszik. Kint nagy tereknél azok a sziklák hegyek kidolgozására értem. Nálam a korlát is részletesebb mint nálad nincs gond a grafikával kivéve ha zárt térbe vagyok pl egyes illemhely grafikája a falon a textúra valamint a vécécsésze kritikán aluli de mindenkinél az. Nálam összességében eddig 9 pontos a játék pedig csak 1,5 órát toltam vele. Textúra pop in nálam csak akkor van ha a vertikális szinkronizációt bekapcsolom ha az nincs bekapcsolva egyáltalán nincs hiába rángatom az egeret mint egy megkergült idióta. Próbáltam a tökéletes egyensúlyt eltalálni a gépemnél hogy gyors legyen a ram meg a sávszélesség a lehető legnagyobb legyen mindezt alapfeszes tuningal figyelembe véve hogy a rage motorja inkább azt nézi milyen az ember procija meg a rendszerbusz mennyit bír. Így 3.5 ghz-en van a proci az északi híd 2500 mhz a ddr3 ramom 1666 mhz. Így megvan a 10 gb\s ram sávszél. Kültereknél szép is a játék nem kellett buherélni semmit cfgvel. Gpu transcoding be van kapcsolva a játék beállításoknál a cache large-ra van téve anizotróp szűrés maxon 8x-es élsimitás és fix 60 fpsel száguld.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
WongFeiHong
üzenetére
Az Unreal Engine egy picit más. Ott szimpla streamelt textúrázás van. A Singularityn csak túl óvatos volt a rutin, és ezt javították a patchben. A Rage-ben nem óvatos a rutin, oda kell ilyen agresszív streaming.
-
gabber01
addikt
válasz
WongFeiHong
üzenetére
"Hozzáteszem bármilyen cfg-vel próbáltam eddig a texturák ugyanúgy lowon vannak max a kirajzolás nem annyira vészes."
Dettó.
pikari: (#1136) Jogos, ez kiment a fejemből.

-
Abu85
HÁZIGAZDA
Ez streamingből eredő probléma, a motornak oda kellene töltenie a magasabb felbontású textúrákat. Gyakorlatilag beragad a legalsó streaming minőségen. A rendszer mindig az alacsony felbontású szutyok textúrákat húzza rá a környezetre, majd azokat váltja a látható területen élesre.
-
LeslieG Jr.
őstag
Ezt tanusíthatom. Próbaképpen levettem a ATI 4870-en sebességét "Netezős profilra" GPU:250Mhz MEM: 1200Mhz és láss csodát a RAGE szinte ugyan olyan sebességel futott mint emelt GPU:780Mhz MEM: 3900Mhz-el. Kb -2 FPS-el volt kevesebb mérésnél.
Ez persze a Catalyst 11.9-es driverel néztem. Igaz nekem ezzel a driverrel kb max 15 FPS-el megy de legalább nem villódzik a textura. 
u.i: De azt észrevettem hogy a 2 magos 5600+-omat kb olyan 60-80% ban tekeri a GPU-t meg olyan 70-80%(GPU emelt órajel esetén) tekeri általánosságban.
-
Löncsi
őstag
Lehet félreértjük egymást, de nem a streameléssel van a gond (ami UE3-ban is van), hanem egyáltalán nem tölt be semmilyen textúrát. Pl. terültet váltok -> load képernyő -> és teljesen üres, egyszínű textúrát fest fel, és így is marad, azaz "beragad", de ez is csak időnként jön elő.
-
WongFeiHong
senior tag
válasz
Vistaboy
üzenetére
Azaz távolról jól néznek ki a dolgok de közel....
Kiderül majd hogy annyira mégse optimalizált játék amikor teljes pompájában "ragyog". Félős hogy még az 580 se lesz elég neki. 
Anno Singularity-n volt ez hogy nem voltak textúrák de egy update javitotta. /Unreal engine-el szokott lenni hogy nem rajzol ki de a Rage-nél szinte minden low texturás és cseszhetem az 580 memóriáját/
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A driver ezt nem oldja meg. A textúrázást zömében nem a VGA végzi, hanem a processzor. Ez a megatextúrázás átka jelenleg. Ez a streaming jelenség, amivel sokan küzdenek. Xbox 360-on van a legkevésbé, de PC-n is csökkenthető olyan szintre, de ahhoz prociba integrált grafikus mag kell.
(#1150) Keldor papa: Az sem a VGA-k miatt van. A proci kap a munkából dupla dózist. Valószínű, hogy olyan beállításokra már 4 mag nem elég, 6-8 kell. Elvileg az új Sandy Bridge-E-n jól futhat, hiszen ott van a proci mellé 50 GB/s-os sávszél a rendszermemóriának.
-
keIdor
titán
válasz
Vistaboy
üzenetére
vt_pageimagesizeuniquediffuseonly2 16384
vt_pageimagesizeuniquediffuseonly 16384
vt_pageimagesizeunique 16384
vt_pageimagesizevmtr 16384Ezekkel az értékekkel is meg tudod már fogni a 2GB-os kártyákat simán, SzlobiG-al teszteltük. Nálam úgy megette az 1,5GB-ot, hogy 2fps-t kaptam kb.
Nála 1,8GB-ot mutatott az AB, de kültéren microlaggolt, szóval nem kell patch-ért kiáltoznod ha vram-ot akarsz kajáltatni a motorral.
Egy GTX-580 3GB-on viszont k*rva szép lehet a játék, ha az elbírja. -
LeslieG Jr.
őstag
válasz
Vistaboy
üzenetére
Hát nem akarok vészmadár lenni de PC-n szerintem nem lesz ilyen szép. Kiadják majd a MegaGigaTera Texture Pack-ot azaz MGTTP-t
És még a leszuperebb csúcskártyán 6 mag 8GB ram társaságában is baj lesz vele. 
Arról nem is beszélve hogy a játék lesz vagy 40GB terjedelmű. De hogy ebben a játékban tényleg mi a 2x GB azt nem tudom. Talán Carmack bácsit kéne megkérdezni. Szerintem ő sem tudja az tuti.

-
Löncsi
őstag
válasz
Vistaboy
üzenetére
Túl sokat rágod magad ezen a játékon.

Belső terek egyáltalán nem szépek, textúra-töltés is zavaró, effektek meg szinte egyáltalán nincsenek, még mindig azt mondom, hogy egy könnyed, 2007-es UT3 lekörözi grafikában.

És nálam Update1-el és Preview2 driverrel is bugos (néha egyszerűen nem tölti be a textúrákat területváltásnál), szóval ATI-val sztem felejtős az egész.

-
Vistaboy
veterán
Én majd akkor verem fejemet a falba, amikor ki fog derülni, hogy nem véletlenül pakolt fel 21,2 GB-ot a játék (Nálam ekkora Steam alatt a könyvtára), hanem majd megint kiadnak egy 20-30 MB méretű patch-cset, mint legutóbb, utána ultraszupermegahiperbrutál textúrák lesznek aktiválva és 2 GB VRAM-os kártyákon is akadozni fog.

Nem várok csodát, én mindössze abban reménykedem, hogy legalább HA MÁR KIFIZETTEM, akkor játszhassak is vele - azóta sem tudok, rémlik? -, meg ha közelébe megyek valaminek, akkor azokon ne olyan textúrák legyenek, mint amit nem is tudom, hány évvel ezelőtt láttam Quake 2 alatt még 3Dfx Voodoo 1-esen.

A legnagyobb gond a grafikával, hogy a TÁVOLI dolgok szép élesek, amik meg közel vannak hozzád - kivéve NPC-k és járművek - mindegyiken olyan textúra van, amit még annak hívni is sértés a többi textúra részére.
MOD: Itt van az utolsó hivatalos videó, amit a játék bemutatása előtt prezentáltak XBOX360-on. Na, nálam még a közelében sincs a látványa annak, amit itt láttok, pedig ez csak egy videó. Mégis, ha nálam is így futna, ilyen grafikával, kapásból adnék rá 8-at, még ha csőjáték is.

-
Kr/\toS
senior tag
válasz
Tommi000001
üzenetére
Már megjelenéskor ez a meghajtó volt fent nekem és nem volt gond. Egyedüli probléma hogy ha nagyon közel mész a tárgyakhoz látható a "kockás felosztás". Néha minimális "kék-szemét" probléma de csak néha.
Én annyit módosítottam nvidia inspetcorral az opengl módot magas minőségű renderelésre állítottam, ezzel szebbek lettek a fények.Nálam ilyen most:
-
WongFeiHong
senior tag
válasz
Tommi000001
üzenetére
Semmilyen drivertől nem lesznek jobbak a texturák jelenleg...
-
Tommi000001
aktív tag
válasz
mert_csokis
üzenetére
Hali
Játékon belül a cache méretet NEM tudom vmi miatt állítani.....
Ez miért lehet?
Most kipróbálom 4096 os beállításokat.
Nvidia ezt is ajánlja hozzá:
Beta driverPróbálta már valaki?
-
WongFeiHong
senior tag
válasz
Tommi000001
üzenetére
Szerintem a vt_restart sort szedd ki,nekem rosszabbúl ment attól. De ez csak egy tipp. Az első 4 sort érdemes 8192-re állitani.
Hozzáteszem bármilyen cfg-vel próbáltam eddig a texturák ugyanúgy lowon vannak max a kirajzolás nem annyira vészes.
-
Vistaboy
veterán
válasz
pocokxx
üzenetére
Nálam mindent elrontott az új AMD driver, még a Windows asztalt is becsíkozta és egyik játékom sem indult el vele csak a Rage. De az is ugyanúgy akadozott, mint korábban.
Úgyhogy inkább addig visszatettem a 11.9-et és megvárom a WHQL 11.10-et és a textúra patch-cset, mert jelen állapotában még ha nem fagyogatna, akkor sem adnék a grafikára 3-nál többet.
MOD: hejesírás...

-
pocokxx
Közösségépítő
Sziasztok!
A többször is linkelt új ati driver mindenkinek tökéletes? Mert nekem a Rage játszható lett vele, de mondjuk az f12011 azóta kilép... Mivel semmi más nem változott, csak erre tudok gyanakodni. Ötlet? -
WongFeiHong
senior tag
Azért kiváncsi leszek mikor oldják meg a textura gondokat. Régen játszottam ennyire low graffal...
-
mert_csokis
senior tag
válasz
Tommi000001
üzenetére
Mert az egekig emelitek az image size értékeket.
Sokaknál már 8192-es értéket beállítva is szemetel, vagy hiba üzenettel kifagy.
A játék default értéke egyébként 4096.
Teljesen felesleges cfg-vel ezt babrálni.
Játékon belül large-ra állíthatod a cache méretét.
Ha valami kínja lesz, úgyis kiderül, mert szemetelni fog.
Az anizotropikus szűrést is ki lehet hagyni a cfg-ből, mert update után már az is állítható menüből.
Jó pár cfg variációt kipróbáltam már, de mindegyikkel volt baja, vagy be se vette.
A szokásos pár másodperces akadások, textúra szemetelés, kék, villogó textúrák.
Nekem a cfg-be csak a jobs_numThreads 0 parancs van.
És ennyi. Hibátlanul, minden gond nélkül fut. -
gabber01
addikt
egyébként van bármi különbség XP és win7 között? használ ez bármit dx9 felett?
-
losi73
senior tag
válasz
->Raizen<-
üzenetére
köszi de itt mit is keresek?

-
losi73
senior tag
üdv tudna linkelni valaki egy ultra cfg-t a ragehez?
-
Tommi000001
aktív tag
válasz
Tommi000001
üzenetére
Szerk már nem tudtam

Ezzel a beállítással ,már csak szinte kék színt jelenít meg játék közben!
vt_pageimagesizeuniquediffuseonly2 16384
vt_pageimagesizeuniquediffuseonly 16384
vt_pageimagesizeunique 16384
vt_pageimagesizevmtr 16384
vt_maxaniso 4
image_anisotropy 4
seta m_smooth 1
seta jobs_numthreads 4
vt_maxPPF 8
vt_restart -
Tommi000001
aktív tag
Ahoj
Srácok az normális ,hogy nálam laggol ,szaggat döcög a gamma?
Azt hiszem ,és ahogy olvastam is ennél gyengébb gépeken az olavsottak alapján szebben játszanak emberkék!A congih cfg megcsináltam ......ez van bent:
vt_pageimagesizeuniquediffuseonly2 8192
vt_pageimagesizeuniquediffuseonly 8192
vt_pageimagesizeunique 8192
vt_pageimagesizevmtr 8192
vt_maxaniso 4
vt_restart
image_anisotropy 4pls help!!!

-
Sonja
nagyúr
válasz
->Raizen<-
üzenetére
NV Control panelba a rage profilnál alapból force off-ra van állítva. Állítsd át 3d-alkalmazásvezéreltre és egyből default on lesz játékon belül a vsync.
-
Pikari
veterán
válasz
->Raizen<-
üzenetére
d3d vs ogl ebben a kontextusban irreleváns. ha carmack d3dre hozza ki ezt az enginet, lassabb lenne még ennél is.
-
->Raizen<-
veterán
A vertikális szinkronizációval küzdök nv driverbe forced-re rakva sincs meg a játékba bekapcsolva se működik.
-
gabber01
addikt
ja és nekem a graf beállítások valahogy nem akarnak működni a cfg-ban. hiába állítom át a textúrák méretét, mindig ugyanolyan fosok. legalább a texture popping javult.
de amúgy érdekes, mert összességében szép lenne, de a korlátok, létrák, meg egyéb tereptárgyak, autógumik, kövek, stb. iszonyatosan rondák. kb. half-life 1-ben voltak ilyen textúrák...
-
->Raizen<-
veterán
Jó ez a rage! Első 15 perc alapján.

-
mert_csokis
senior tag
válasz
mert_csokis
üzenetére
A lényeget kihagytam.
Szóval a létrehozandó fájl neve rageconfig.cfg legyen.
A base mappában találsz már alapból cfg fájlokat. Egyet másolj ki az asztalra, nevezd át rageconfig.cfg-re.
Töröld ki a benne lévő cuccokat, és írd bele a jobs_numThreads 0 parancsot.
Aztán ezt tedd vissza a base mappába. -
persil
nagyúr
válasz
DerStauner
üzenetére
Tedd fel a legfrissebb rage performance ati driver-t, a catalyst ai pedig legyen bekapcsolva. Plusz a patch is fent.
-
gabber01
addikt
Nekem csupán egy kérdésem lenne. Olvasgattam a fórumot itt, meg máshol is, egyebek. Csak éppen arra nem jöttem rá, hogy mi az atyaúristenért ~20Gb a játék, mikor max grafon is hányadékok a textúrák...
-
mert_csokis
senior tag
válasz
DerStauner
üzenetére
Tedd fel az utoljára kiadott ati drivert például innen.
Catalyst AI-t meg ne kapcsold ki, pont az a lényege, hogy rutinokat tartalmaz a Rage-hez. Az új drivernél legalábbis biztosan.
Update nekem is rajta van.
Illetve csinálj a base mappába egy config fájlt, és írd bele ezt:
jobs_numThreads 0
Nekem ennyi van, semmi hókusz pókusz.
Vajsimán fut 60 fps mellett 1680x1050-es felbontásban. Gépemet láthatod az adataimnál, nem egy mai darab.
Plusz, driverben bekapcsoltam még a vsync-et és triple buffering-et is. Természetesen játékban is vsync on. Így gyors mozgás esetén nem esik szét a kép.
Szerintem ez neked is megoldja a dolgokat. -
DerStauner
senior tag
válasz
DerStauner
üzenetére
kikapcsoltam a catalyst ai-t, így már nem akad, de az fps 17-20 körüli, amit még mindig kevésnek tartok.
most letöltöttem a hotfixet, kíváncsi vagyok, mit érek el vele.
-
Kivégeztem én is 8órába telt úgy hogy nem csináltam meg az összes mellék küldit.
Nekem összességébe nagyon tetszett a gém mind grafikailag és játékélmény miatt.

-
DerStauner
senior tag
sziasztok!
feltettem a játékot, és elsőre nem indult. Gondoltam, a régi videókártya-meghajtó miatt (10.4 - hd4850 512mb). Feltettem a 11.9-est, és egyből indult.
Feltettem az 1. update-t is. A grafikai beállításoknál mindent minimumon hagytam.
És nem értem, hogy miért áll meg a játék pár másodperces időközökkel. Nem csökken le az fps 0-ra, hanem egyszerűen megáll a játék képe, se jobbra, se balra. Majd megint újra lehet mozogni pár sec-ig, és megint megáll.
Amikor meg mozogni tudok, akkor is olyan 20-25 fps-em van, ami azért a legalacsonyabb grafikai beállításoknál szerintem kevés.
Pedig azért szerintem nem olyan gyenge még a gép (e8500, 4gb ram, hd4850 512mb).
Mi lehet az oka?
Még azt néztem, hogy a gpu-z szerint a gpu nem nagyon tűnik leterheltnek, legalábbis a hőmérsékletek abszolút nem ezt mutatják.
-
intercooler
őstag
válasz
mert_csokis
üzenetére
Szerintem nem is fog többel menni akármit csinálunk.
Pl borderlands is csak annyin megy-
-
mert_csokis
senior tag
seta com_maxfps "x" parancsot próbálta valaki?
Vagy a motor miatt felesleges is 60-nál nagyobb értéket próbálni? Nálam nem működik. -
Ateszzero
őstag
Egyébként csak az elején nincs térkép, vagy később se lesz? Elég nehéz így megtalálni a küldetés helyszínét.
-
depmod
aktív tag
válasz
atidzsiforc
üzenetére
Na igen, de az PS2.
Manapság azért ne legyen már olyan nagy dolog, hogy nem csak megyek és oldalra lépek, ne adj isten futkosok

-
depmod
aktív tag
Egyet kell, hogy értsek.
A grafika nagyon felemásra sikeredett. A központi elemek, figurák, satöbbi, azok nagyon szépek, relatíve élethűek és a mozgások nagyon változatosak, jól koordináltak. De a háttér és nem annyira fontos elemek textúrái förtelmesek. SZó szerint. Ennél még a Doom3 is szebb volt, komolyan mondom. A közös gárdát a 2 játék között a hülye nem vesi észre, ez rendjén is van, de úgy gondolom, hogy 2011-ben egy Crysis után ez a játék grafikailag erősen kétséges. A drivermizériához nem szólok, kivesézték mát, a ptch feltelepítése után a játék nálam majd tökéletesen fut maxon, nagyon ritkán befagy egy 3-4mp-re és folytatja. Ennyit elviselek, főleg ha rámrontanak a kretének

A játékmenet elég jó, habár ez a linearitás megőrjít. Az rendben, hogy a kocsival arra megyek, amerre akarok, de gyalog egy tetves korlátot nem tudok átugrani, sziklára felugrani, az elég kiábrándító. Mint a doom3-nál, megint csak.
Szvsz a játék amúgy jóra sikeredett (nem égett be úgy, mint a DNF), de nem is hozta azt akatarzist, amit elvártam tőle, mikor meghallottam az új fejlesztést és láttam az első képeket. Igaz, Carmack mondta, hogy majdnem konzolból portolták át a PC-s verziót, ezért bizonyos megoldások távol vannak a PC-s igényektől és lehetőségektől, de talán megérte volna egy Crysis2 verő játékot kihozni. Mondta azt is, hogy mekkora számítási kapacitást igényelnek a textúrák megkreálásai. Na, hát az eredmény grafikusan felemás lett, ez van. Sebaj, nem csalódtam, csak kicsivel többet vártam. Manapság ez már majdnem dícséret

Persze könnyen pofázok innen a karosszékből, úgyhogy UPPP a játéknak

-
persil
nagyúr
válasz
atidzsiforc
üzenetére
Nekem sincs semmi ilyesmi, nem akad, nem villog, stabil 60 fps, szimplán zavar, hogy okádék módon kezeli a textúrákat és sok helyen borzasztó alacsony felbontásúak a textúrák. Mondom mutant bash tv... 2005. Jó szívvel.
De már rég biztos vagyok benne, hogy senkinek nem szebb/jobb, csak én vagyok túl igényes. Grafikai szempontból sehol nincs a játék mondjuk egy witcher 2-höz, crysis-hoz, de még egy bulletstormhoz sem.
-
btotyi
tag
Sziasztok !
Én megvettem. Már először is használhatóan futott, volt némi textúra késleltetés azt viszont a patch és a 11.10 driver szépen megszüntette. Valószínüleg abunak nagy igazsága van abban, hogy egy erős processzor sokat segít a dolgon mivel nekem egy Q8200 4 magos procim van 4GB rammal és egy 5770 ATI 1GB rammal. A task manager szerint a játék alatt mind a 4 mag olyan 60-80% on dolgozik.
Maga a játék egyébként tetszik, a halott város kimondottan jól néz ki. Mondjuk én magát a játékot mint tevékenységet élvezem. Ha a egy bizonyos szintet megüt képes vagyok belefeledkezni és ilyenkor ha sarok mögül kell kinéznem bizony előfordul, hogy kikukucskálok a monitor sarka mögé

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés

Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
. Az egesz jatekban szeretem, hogy kicsit el mertek rugaszkodni a divatos, de eroltetetten valosagutanzo abrazolastol es iranyitastol. Igenis alljon le nyugodtan az auto 2 sec alatt 200-rol 0-ra, meg pattanjon vissza magatol, ha felfordul es ugy marad.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Ez persze a Catalyst 11.9-es driverel néztem. Igaz nekem ezzel a driverrel kb max 15 FPS-el megy de legalább nem villódzik a textura.
Kiderül majd hogy annyira mégse optimalizált játék amikor teljes pompájában "ragyog". Félős hogy még az 580 se lesz elég neki. 

A vége nekem rettenetes nagy csalódás.