Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• nemurea

aktív tag

válasz Balinov #3707 üzenetére

A többiek majd finomhangolják a dolgot, ha butaságot írnék, de ha jól értem:
    A share-t magát a VM-ben futó OMV szolgáltatja,
    Ezt a share-t akarod a pve-be, tehát a host-ba az fstab-ba beleírni, hogy a pve maga is elérje, hogy aztán továbbadhassa más LXC-knek?

Szerintem alapesetben így kellene megtenned, ahogy írod, az fstab-ba, ha nem ilyen hipervisor-os cuccról lenne szó, de ebben a konkrét esetben, amikor a pve boot-ol, és az fstab lefut, még híre-hamva nincs a VM-ek indulásának, és így az OMV-nek, tehát a share-nek sem. Ha jól gondolom.

Szóval ehelyett amit rövid távon tennék: ha már felállt a rendszer, van VM, OMV, share, minden, akkor a pve-ben egy mount paranccsal csatolnám fel egy mappába a share-t, és onnantól ugyanaz. Az LXC-k kaphatnak majd innen mappát.

Ezt a mount parancsot, ha beválik, bele is tudod tenni a crontab-ba, ez nagyon egyszerű, majd segítek, ott lehet a boot-hoz képest késleltetni a parancs lefutását.

Szerk: miért is lamantáltam egy napja, hogy nem javaslom a NAS funkciókat VM-be kiszervezni? ;]

Új hozzászólás Aktív témák