Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Mr.Csizmás: Bestbuy travel, utazós, kirándulós topic - szállások, jegyek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- potyautas: Olyan valóságosnak tűnt
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
-
LOGOUT
"A Proxmox Virtual Environment (röviden: Proxmox VE, PVE vagy proxmox) egy szerver virtualizációra optimalizált nyilt forráskódú Debian alapú Linux disztribúció. Lehetővé teszi a virtuális gépek és konténerek egyszerű telepítését és kezelését web konzol és command line felülettel. A programcsomag két LXC és OpenVZ konténerek, valamint a KVM alapú virtualizáció kezelését támogatja" (Wikipédia)
Hivatalos oldal: https://proxmox.com/en/
Hivatalos fórum: https://forum.proxmox.com/
Backup center, mail gateway, proxmox hypervisor és datacenter letöltés: https://enterprise.proxmox.com/iso/Véreshurka hozzászólásából
Új hozzászólás Aktív témák
-
Shummo
senior tag
Ismételten egy kis segítséget szeretnék kérni.
VM-be fut egy Debian 12(4 mag/ 6gb ram).
Erre feltettem az xrdp-t, amit alapvetően Windows RDP-vel használnám (vagy androidról szintén Microsoft remote desktop progival.)GUI felületnek pedig a KDE plasmast szeretném használni.
Ezt fel is telepítettem, majd az alábbi paranccsal megoldottam, hogy az KDE gelületet használja.:echo "/usr/bin/startplasma-x11" > ~/.xsession
PROBLÉMÁM:
Otthonról sima PC-vel bejeltnkezve minden gyors. Viszont ha másik gépről VPN-en keresztül csatlakozok, akkor nagyon laggzik. Egyáltalán nem responzív. több másodperc is eltelik mire történik egy kattintás.PL Gnome felülettel ugyan ezt tapasztaltam, viszont cinnamon távolról is gyors.
(korábban egy RPI-t használtam távolról, ott nem volt lagg (igaz nem KDE-t használtam))Tudom a problémát egyszerűen is megoldhatnám, de valamiért végig próbáltam az összes felületet és a KDE_t találtam a szememnek és a fejemnek legjobbnak.
Esetleg tudtok segetni a bajomon, vagy esetleg már más is próbáltam VM krönyezetbe így használni a KDE-t és egyértelműen nem fog rendesen menni a GPU hiánya miatt?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen légtisztítót vegyek?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kuponkunyeráló
- Elektromos autók - motorok
- A Kindle-botrány röviden — a digitális tulajdon vége
- PlayStation 5
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Beolvad a Palitba a Galax a VGA-piac nehézségei miatt
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- 5G LTE! Whitespotos, Microsoft Surface Pro 8 i7-1185G7 16GB 512GB 1 év garancia
- HP Victus Gaming Laptop RTX 4070 / i7-13700H 16GB DDR5 1TB SSD Garancia
- Lenovo X390 i5 8265U, 8GB RAM, 256-512GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- EREDETI NINTENDO Pokemon Go Plus autocatcher dobozban eladó
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4495, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
tasiadam