Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• b05styp

tag

emberek kéne egy kis segítség. ha valaki ezt meg tudná nekem írni nekem akkor küldje el ide legyen szíves sürgős lenne: stipike@gmail.com,zsuzsanna.wenczl@gmail.com

GYAKORLÓ FELADAT

Kötelezo valamilyen saját készítésu függvényt használni! (Ha nincs függvény, a vizsga elégtelen.)

A feladat során számtömb létrehozása és használata javasolt.

Készítsen C nyelvu programot, amely képernyotörlés után megkérdezi a csoportlétszámot, mely egy 5 és 20 közé eso szám. A felhasználó beírja (Enter). Ha 5-nél kisebb, vagy 20-nál nagyobb számot ad meg, vagy betuket, a program írja ki: "Hiba!" és kérje be újra és újra. A "q" betu megadásakor viszont a program azonnal érjen véget.

Ezután kérje be egyenként az egyes emberek születési évét, "sorszámozott módon" (1. születési dátum, 2. születési dátum stb.). A felhasználó beírja (Enter). Ha 2010-nél nagyobb, vagy 1950-nél kisebb számot ad meg, vagy betuket, a program írja ki: "Hiba!" és kérje be újra és újra. A "q" betu megadásakor viszont a program azonnal érjen véget.

A program ezek után írja ki a csoport tagjainak átlagéletkorát (életkor=2010 mínusz a születési év). Az átlagéletkor törtszám, melyet 2 tizedesjeggyel írassunk ki.

Végül írja ki, hogy hány fo fiatalabb az átlagéletkornál és hány fo idosebb.

köszii

• b05styp

tag

Üdv!

tegnap kaptam infó házit de nem bírok vele:)

a lényeg hogy beírok egy mondatot amiben 2 "jaj" szó van, és javítsa ki csak az első-t hajaj-ra.

eddigi kísérlezesésem:

program jaj;

{$APPTYPE CONSOLE}

var volt:boolean;
    szo:string;
    i:byte;

begin
    { TODO -oUser -cConsole Main : Insert code here }
    volt:=1>2;
    writeln('írj egy mondatot!');
    readln(szo);
    for i:=1 to length(szo) do