- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Mr. Y: Motoros sztorik #06
- sziku69: Szólánc.
- Őskoczka
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: Samsung Galaxy SmartTag2-esek a tolvajok ellen!
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
sztanozs
veterán
-
nevemfel
senior tag
válasz
V.Stryker #19501 üzenetére
1. Én azt tapasztaltam, hogy kezdőként mindig nehéz.
2. Manapság az emailezés korában minden állásra tömegével érkeznek az önéletrajzok, úgyhogy az a baseline, hogy 50-100 jelentkezésből egy jut el egyáltalán interjú szakaszba.
3. A gazdasági kilátások, különösen a német gazdaságot illetően bizonytalanok, ami nálunk is fontos indikátor, ezért a cégek kivárnak, most nincs annyi IT-s hirdetés, mint máskor.Fel a fejjel. Jó sulit végzett, el fog kelni a piacon.
-
coco2
őstag
válasz
Amíg nem legmagasabb szinten végzett, tudja tovább folytatni (mester képzés vagy bármi), és ezúttal legyen ügyesebb a cégek megkereséseivel.
Azzal is megpróbálkozhat, hogy olyan cégekhez jelentkezik, akik pont azt keresik, amiben neki van nyilvánosan publikált projet munkája. Ugye arra való a GitHub. Remélhetjük, hogy a diplomamunkája nem teljesen bullsh*t volt?
Aki itthon végzett, egyáltalán nem rangos egyetemen végzett. Az ELTE valami ezredik helyen van a nemzetközi listán? A nemzetközi cégek sokkal rangosabbhoz vannak szokva. Egy hazai papír önmagában alkalmasint nem éri el az azonnali "igen" válaszra méltatás szintjét. "Nem"-leges választ meg azért nem küldenek, mert berakják adatbázisba, hátha jó lesz még valamikor valamire. És addig se igen, se nem, semmi válasz sincsen.
Amit nagy cégek látnak, hogy egy kezdőt tanítani kell. Sok idő az, mire tényleg kívánatos jelentkező lesz valaki, és a cégek már tapasztalták, hogy a juniorok legtöbbje hamarabb veszíti el az érdelődését a pályán, mint nekik valaha megtérülne a betanításuk. A nagyobb multik ilyen 20%-os leépítéseket csináltak. A megbízhatatlannak vélt juniorok lehetségesen nem kellenek nekik. Ki mivel tudja meggyőzni őket - nos, legyen kreatív. Ismerősi ajánlás, családi kapcsolatok, akármi. Bizalmat kell tudni kifizetni.
Ami a kicsi cégeket illeti, azoknak meg nem papír kell, hanem hogy valaki első pillanattól hasznot termeljen. Aki azt nem tudja megtenni, annak esélyt sem adnak. És egyébként sincsen túl sok pici a piaci állapotok miatt. Temérdek sokan húzták le a rolót, és tapasztalt munkaerő van szabadon az állás piacon. Szóval a juniorok tényleg nincsenek jó helyzetben. De alap fizetéssel mindig vannak cégek, amik hirdetnek. Rabszolga munkát végeztetnek létminimumért. Igen. De ha valaki tud a gyakorlatban bizonyítani, akár úgy is elkezdheti.
Nos, röviden ennyi a körkép.
-
martonx
veterán
válasz
Szvsz most tényleg egy kicsi holtpont van.
Illetve Öcséd elrontotta. A cégek már egyetem mellett szeretik felvenni, kiválogatni a jókat.
Aki ebből ügyesen kimaradt, az markánsan üzent a cégeknek, hogy semmire sem jó.
Hogy Öcséd tudatosan maradt ki a cégek gyakornoki programjaiból, mondván, hogy az egyetemre fókuszál, vagy gyakornokoskodott erre-arra, és olyan gyenge volt, hogy sehol nem kellett, ezt mi innen nem tudjuk megmondani.
A lényeg, hogy aki nem "kel" el már gyakornokként, az utána kb. senkinek se kell. -
btraven
őstag
válasz
V.Stryker #16231 üzenetére
Nekem elfogadta a jelszó helyett. Nálam parancssorból adom ki a push-t.
$ git push -u origin master
És felugró ablakban kell megadni a user+passwordot külön-külön.
De default-tá lehet tenni ezzel:$ git remote set-url origin https://user:GENERATEDTOKEN@github.com/user/project.git
-
martonx
veterán
-
törölt tag
-
sztanozs
veterán
válasz
V.Stryker #12064 üzenetére
Céges gépen (admin nélkül) rakd fel az anakondát vagy a python-t így:
1. Letöltés - https://www.python.org/downloads/
2. CMD:cd Downloads
msiexec /a <installer file> TARGETDIR=%USERPROFILE%\python
cd %USERPROFILE%\python
.\python.exe -m ensurepip3. user-scope környezeti változók közé hozzáadni:
PATH=%USERPROFILE%\python;%USERPROFILE%\python\scripts
-
-
törölt tag
válasz
V.Stryker #12060 üzenetére
A pylintet használja arra az általad telepített python extension, hogy a megírt kódodban hibákat és egyéb dolgokat keressen.
OS X-en a telepítése: pip install pylint
Amennyiben nem a vscode integrált termináljából futtatod a kódot, hanem külső terminálból, akkor lefog futni.
Én még soha nem használtam az integrált megoldását, mert kényelmesebb számomra (linux alatt) a külső terminált használni.ui: Igen, a másik megoldás, hogy kikapcsolod a kódelemzést.
-
kispx
addikt
válasz
V.Stryker #11026 üzenetére
C és C++ is hasznos lehet neki. Nem váltanék nyelvet ha valamiért nem muszáj (pl.: webes alkalmazások érdekelné őt, ... stb)
Mivel 15 éves és felteszem, hogy ezirányba szeretne menni, először az alapokkal ismerkedjen meg.
- magával a programozási nyelvvel
- adatszerkezetek
- algoritmusok
- angol nyelvErre a C, és C++ is alkalmas. (és elég sok egyetemen oktatják (és munkaadók is keresik), szóval nem megy feleslegbe).
-
doc
nagyúr
válasz
V.Stryker #2709 üzenetére
nyugi már, ne várd hogy kora hajnalban 2 perc alatt választ kapsz...
amúgy ha tanulni akarsz: internet
én jópár évet eltöltöttem informatikai suliban (gimi és fősuli) de amit ott tanultam, az minimális volt, inkább arra jó hogy betekintést adjon ebbe-abba, így később el tudod dönteni hogy mi az ami érdekel.
mivel neked már elég konkrét elképzeléseid vannak (Java, PHP, SQL), szerintem ezt kihagyhatod...
vegyél egy-két jó könyvet, nézz körül a neten, és írj rengeteg programot (egyrészt tapasztalatszerzésnek, másrészt ha jól sikerül, később jó referencia lesz)
persze ha papírt is akarsz, akkor vmi vizsgát nem árt tenni, de szerintem néhány komoly referencia sokkal többet számít (ha meg csak az önéletrajzoddal törődnek, akkor olyan helyre ne is menj...)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Elektromos autók - motorok
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen monitort vegyek?
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Milyen okostelefont vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Horgász topik
- Béta iOS-t használók topikja
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- További aktív témák...
- Honor 400 lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Fotó állvány eladó
- AKCIÓ! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Inspiron 7400 - i7-1165G7 I 8GB I 512SSD I 14,5" 2K I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged