- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Tomasz72: Ventilátor upgrade
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
-
kovisoft
őstag
válasz
Szevam #12848 üzenetére
Én mondanék még egy módszert a gyakorláshoz: vannak oldalak, amik kisebb (de általában egyre nehezedő) feladatokat adnak a választott programnyelven, ezeket megoldva lehet gyakorolni a programozási technikákat. Ilyenek pl. Java vagy Python esetén a CodingBat, vagy tetszés szerinti programnyelven a Project Euler, de nyilván rengeteg egyéb hasonló létezik.
-
opr
nagyúr
válasz
Szevam #12848 üzenetére
En egy kicsit ehhez maskepp allnek hozza, mint amit a kollegak mondtak fentebb, aztan majd eldontod, kire hallgatsz.
Elso kerdes: mit szeretnel csinalni? Konkretan, peldaval. Legyen egy (mindegy mekkora) projektotlet.
Ehhez valasztanek valami technologiat (ebben itt pl tudunk segiteni), aztan ahhoz a technologiahoz keresnek online kurzusokat, name valami szoftvertervezes kurzust, meg mondjuk egy git manualt/kurzust (ismet az udemy-t ajanlom, nekem nagyon bejott), aztan ha ezeket sikerult elvegezni, ES meg is tanultad illetve erted/szereted is, akkor lehet nekiallni a projektnek, szepen lassan, aprankent, sorjaban, aztan ezt a projektet/repot lehet referencianak hasznalni, ha szep es jo (nyilvan junior szinten), akkor nagyon meg tudja konnyiteni az elso allas megszerzeset.Ha esetleg menet kozben arra josz ra, hogy az elso projektotlet tul nagy falat volt, akkor sincs semmi baj, ha van par modulod ami egy jo alap, az mar altalaban eleg, vagy lehet kitalalni egy uj projektet, a tapasztalatok alapjan realisabb cellal.
-
Ispy
nagyúr
válasz
Szevam #12848 üzenetére
Én személy szerint nem vagyok mérnők, gazdasági informatikus a végzettségem, ami azt jelenti, hogy pont annyit tanultam programozni, mint mikroökonómiát, hálózati ismereteket, adatbázis kezelést vagy gazdasági jogot, szóval tanultam mindent, de igazából semmit sem.
Ebből kifolyólag nem is olyan erős az elméleti alapom, mint mondjuk aki progmatot tanult, igaz ez a napi munkám során nem okoz gondot, mert legalább annyit kell foglalkoznom szakmai elmélettel (raktározás, szállítmányozás, könyvelés stb.), mint adatbázis kezeléssel vagy programozással.
Én sokkal többet tanultam erről a szakmáról a főnökömtől, mint könyvekből, de azt gondolom, hogy a saját tapasztalás (és kudarc) sokkal jobban fejleszti a készségeket, mint bármilyen könyv, ezért én könyvet nem is ajánlanék.
Udemyn vannak font anyagok kezdőknek is, de az ember a saját projektjein keresztül fogja megtapasztalni a saját hiányosságait.
Én is elolvastam jó pár elméleti könyvet, de hazudnék, ha azt mondanám, hogy azok segítettek volna a szakmai fejlődésemben, amikor azt mondják, hogy csinálj PDA scennerrre raktári programot úgy, hogy még a kezedben sem volt ilyen eszköz soha, az sokkal többet segített.
De biztosan van ellenpélda is, majd a többiek jól megmondják.
Kicsit olyan ez, mint amikor az ember megnézi a tévében Jamie Olivert, hogy mekkora fun dolog főzni, de amikor ott állsz a konyhában késsel a kezedben, előtted meg egy darab hús, akkor elfog az érzés, hogy a tévében nézve ez sokkal egyszerűbbnek tűnt. Szóval belevágsz és az első tuti szar lesz, meg a második is és majd az 5 talán olyan, amit szerettél volna. Ezen lehet persze sokat tompítani, ha az ember elmegy egy főzőkurzusra, valakinek ez segít, valakinek nem, csak idő, pénz és eltökéltség kérdése.
Ha csak szimplán programozói alapokra vagy kíváncsi, akkor biztosan sok könyvet el lehet érni online, azokból elolvasol párat, hogy valami halvány elképzelésed legyen a dologról, de én már nem emlékszem rá anno miket olvastam.
-
Ispy
nagyúr
válasz
Szevam #12841 üzenetére
Szerintem a gondolkodásmod sokkal fontosabb az adott nyelvnél. Javaslom, hogy találj ki magadnak egy projektet, amin tudsz dolgozni, ha már magad vagy. Fontos, hogy meg tudj tervezni egy folyamatot, szét tudd szetni elemeire és alapos munkát végezzél. Pl. csinálhatsz egy weboldalt, mobil alkalmazást vagy irodai alkalmazást, ha alacsony szintű dolgok érdekelnek, akkor mondjuk egy arduino projektet. Ha megvan a cél, akkor lehet hozzá eszközt (nyelvet) keresni, de szerintem fontosabb, hogy olyanon dolgozz, ami érdekel, mint az, hogy ki mit tart jónak egy kezdő számára.
Ha már megvannak ezek, akkor ráfordulhatsz az elméleti részre, hogy legyen egy stabill alapod is, szvsz.
-
válasz
Szevam #12841 üzenetére
> ismerősi körökben javarészt a C-t ajánlják, mert az az alap
Ezektol az ismerosoktol tobb tanacsot ne kerj.
> Ti hogyan építenétek fel az ismereteket egy teljesen kezdő embernél, mivel kezdjen, mi az ami esszenciálisan szükséges, hogy jó minőségű programot hozzon létre.
Kezdj valami online kurzussal. Peldak:
https://www.coursera.org/learn/interactive-python-1?
https://www.coursera.org/learn/learn-to-program
etc
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a téma összefoglalót!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB DeepCool Tesseract SW 500W
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest