Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Jim Tonic

nagyúr

válasz Jester01 #5383 üzenetére

Mármint, ha nem lesz kioptimalizálva.
    Mintha látnád, hogy ki lesz-e. Vagy igen, vagy nem.

Akkor miért is csökkented a sorok számát, ha nem lesz gyorsabb vagy legalább olvashatóbb.
    Mert optimalizálok. Nem feltétlenül lesz gyorsabb, de azzal indulok neki. És mint írtam, a kevesebb utasítás gyorsabb.

Én szoktam felvételiztetni És ha valaki bármit előad amit értelmesen meg tud indokolni akkor az nem kizáró tényező, sőt, előny.
    Én is. De még mindig nem értem pl. a Te mondanivalód.

Viszont az összes hétköznapi gyakorlatban előforduló fordító tudja ezt. Pszeudokód hatékonyságát meg amúgy is csak algoritmus szintjén nézzük.
    Te esetleg. Akinél a teljesítmény számít, nem a funkció, az nem csak ezt nézi. A kódodból ítélve nem sebesség orientált vagy, hanem célszoftvert készítesz tesztelésre. Én vállalatirányítási rendszereket fejlesztek egy cégnél, ahol majdnem 20e ember dolgozik. Hadd ne mondjam, mennyit számít egy felesleges kör.

double map_coefficient = Ze/(Ze+Z_airbox+Zt);
    // Add a one second lag to manifold pressure changes
    double dMAP = (TMAP - p_ram * map_coefficient) * dt;
    TMAP -=dMAP;

Nem ettől lesz felesleges egy változó.
    Az teljesen mást jelent. Pl. részeredmények tárolása. Nem mindegy, mennyi temp változóval tudsz átrámololni, kiszámolni, stb. Csinálsz húszat, és mindent tárolsz, vagy kettőt, és felülírod, ami nem kell már.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés