- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- votlage71: Kábel menedzsment
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kempingezés és sátrazás
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
Hirdetés
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
imibogyo
veterán
Lehet nem jó helyen kérdezek, bár szerintem topik-on (PHP, Python, SQL megoldásokra gondolok/számítok, mint lehetséges megoldások a netes kereséseimre alapozva)...
Az lenne a problémám, hogy van egy sokezer sorból álló vesszővel elválasztott, idézőjelek közötti adatokat tartalmazó CSV állományom mely tele van duplum sorokkal. A sorok mindig azonos számú oszlopból állnak, kivétel ez alól a csillagozás, mely egy új egyedi oszlopba került (esetleg a többi rekordnál segíthet, ha ide, az adott sor tekintetében üres cellába egy egyedi karaktersort teszünk?)...
Például:
"Alma","Körte","1989","","","piros","","","<100>","<200>"
"Alma","Körte","1989","","","piros","","","<100>","<200>","****"Na most az alap duplumszűrést NP++-ban elvégeztem TextFX-el és a tökéletesen egyforma sorokkal meg is birkózott. Az eredeti 55.000 sorból nagyjából 23.000 maradt. Ez eddig OK. Ez lett az eredmény.
"Alma","Körte","1989","","","piros","","","<100>","<200>","****"Viszont ahogy látható vannak még duplikációk bőven, mivel a megmaradt duplum sorok nem 100%-ban egyformák (lásd csillagos jelölés, amire szükségem is lenne a jövőben).
Megpróbáltam Excellel is az ismétlődéseket eltávolítani, és bár ez látszólag tökéletes munkát végzett, ugyanis minden ilyen 2-es 3-as 4-es ismétlődésből csak 1 maradt, de itt meg más problémába ütköztem. Ez ugyanis a duplum feltételekként megadott oszlopokat jól lekezelte (Alma, 1989, 100 például), viszont ha csak ennyit adtam meg neki feltételnek, akkor hol a csillagozott sor maradt meg az egyformákból, hol nem, vagyis random lett az eredmény (mivel ugye a csillagozás nem volt feltétel). Ez nekem nem jó, mivel a csillagozás ellenőrzöttséget jelent (esetleg mássá át lehet konvertálni, ha az megoldást hozhat). Ha viszont megadtam az Excelnek, hogy figyelje a csillagos oszlopot is, akkor pedig ugyanazt az eredményt kaptam, mint NP++ esetében, mivel ebben az esetben (jogosan) különbözőnek titulálta a sorokat:
Arra lenne szükségem, hogy a sorokat úgy vonja össze egy valamilyen program, hogy mindig a "leghosszabb" / legtöbb oszlopból álló sort vagyis a csillagozott sort tartsa meg az ismétlődések közül. Jelenleg 8832 ilyen csillagozott rekordom van, amit természetes módon nem szeretnék "elveszíteni", mivel ez 8832 ellenőrzött rekordot jelent.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Új, belépő szintű Radeont kapnak az OEM-ek
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Gyúrósok ide!
- Linux kezdőknek
- Az érkező Call of Duty is megnehezíti a csalást
- Kerékpárosok, bringások ide!
- DUNE médialejátszók topicja
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S21 Ultra / 12GB RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia
- Samsung Galaxy Tab S6 Lite / 4GB RAM 64GB / Független / 12 Hó Garancia
- Honor Pad X9 / 4GB RAM 128 GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Samsung Galaxy Tab A8 / 3GB RAM 32GB / Wi-fi / 12 Hó Garancia
- Apple Air Pad 5.generácio / 32GB / Wi-fi / 12Hó garancia
- LG 27MR400 - 27" IPS LED - 1920x1080 FHD - 100hz 5ms - AMD FreeSync - Villódzásmentes
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Silver - Használt, karcmentes, 100% akku
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3102
- Új és újszerű 15"-16" Gamer, irodai, üzleti, készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- LG 38WN95C - 38" Ívelt NANO IPS - 3840x1600 - 144hz 1ms - Nvidia G-Sync - AMD FreeSync - ThunderBolt
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest