Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- suste: Openwrt Barrier Breaker 14.07 saját verzió Tp-link routerekre
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- MasterDeeJay: Olcsó használt workstation építése. (Dell T5810, 18 mag, 64Gb ram)
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT

Új hozzászólás Aktív témák
-
modder
aktív tag
válasz
üzenetére
Én hallgattam a Java EE-s kurzust pár éve, nincsen benne EJB 2.1, szerintem JSP-t is alig említik, gyakorlat inkább JSF+EJB. Gyakorlaton Netbeansben van a fejlesztés, ami legenerálja a CRUD EJB-ket meg ilyenek.
Amit fontos tudni, hogy rettentő sok az anyag, nem is csoda, mert hihetetlen nagy állat az egész Java EE framework, érdemes jó sok pontot szerezni a házin, mert olyan sok az anyag, hogy vizsgára nehéz mindent rendesen megtanulni.
A másik dolog, hogy akkor a gyakorlatok Netbeansben voltak, ami sok kódot, egész projektet legenerált, nagyon megkönnyítve ezzel a dolgunkat, de nekem akkor nem is állt össze pontosan, hogy mire jó, hogyan működik az EJB, JPA. Csak később, amikor munkahelyen láttam egy életnagyságú Java EE projektet, ahol minden réteg (megjelenítés, üzleti, adat model) külön Ant (vagy Maven) projekt volt, akkor esett le az egész. Ezzel annyit akartam mondani, hogy hasznos, de magadtól is érdemes letölteni pár Java EE sample projektet githubról, ami valami konvencionális build toolt használ (maven, ant, gradle), hogy lásd, a valóságban milyen egy projekt, mert a való életben nem Netbeans-szel generálják a kódot.
Ja, és ha már Java vagy .NET... én szeretem a Javát, nem is feltétlenül a nyelvet, hanem azt a sokszínű platformot, amit a JVM nyújt. Nagyon sok nyelvet támogat, és mind futtatható a JVM-en együttműködve: Scala, Clojure, JavaScript, Groovy. Sokféle Webes keretrendszer. Ha akarod hackelheted a javac fordítót, hogy fordítás közben generálj kódot (pl. Project Lombok). IntelliJ Idea-t istenítik, ami fizetős, de a legújabb Eclipse is már elég fasza támogatást nyújt webfejlesztés terén.
Ami viszont tény, hogy körülményesebb tud lenni, mint a .NET: neked kell kitalálnod google segítségével, hogy esetlegesen melyik osztály milyen Jarban lehet benne, ha hiányzik valami függőség a projektedben és csak egy ClassNotFound exception-t kapsz. Nehézkes a főggőség menedzsment. Egy nagyobb projektnél nehéz lehet konfigurálni az Antot vagy Mavent, ezekbe mind bele kell tanulni. Sokszor ki kell előre választani, hogy milyen szervlet vagy Java EE konténeren akarod futtatni az alkalmazásodat, mert habár standard a Servlet api, meg az összes Java EE szolgáltatás, mindig előjönnek konténer specifikus konfigurációk. Míg .NET-nél elvileg mindig IIS-en futtatod, jól össze van integrálva VS-val, és minden librarynak egyetlen, a hivatalos Microsoft implementációja van, nem neked kell kiválasztani.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- sziku69: Szólánc.
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Tesla topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Intel találgatós topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gumi és felni topik
- UHD filmek lejátszása
- További aktív témák...
- Xiaomi 12 128/8GB Blue
- Apple Watch Ultra 2 2023, GPS + Cellular , Titanium 49mm , 3ÉV Garancia
- MiniITX GAMING PC! Ryzen 7700 / RTX 5070 / B850I / 32GB DDR5 / 2TB NVMe / 750w Gold! BeszámítOK
- Apple iPhone 17 Pro Max 256GB 3ÉV garancia
- GAMING PC! Ryzen 9800X3D / RTX 5070 Ti / 32GB DDR5 / X870 / 1TB NVMe / 1000w Gold! BeszámítOK
- BESZÁMÍTÁS! 64GB Patriot Viper 3600Mhz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- Dell Inspiron 7306 2 in 1 4K 360 touch, i7 1165G7, 16GB, 512GB, jó akku, számla, 6 hó gar
- AKCIÓ! 4TB Kingston NV2 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Thermal Grizzly Aeronaut paszta 3,9g /BONTATLAN/Több darab/Számlával!
- Fujitsu LifeBook 7U14A2 netbook / 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest