- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- gerner1
- btz: Internet fejlesztés országosan!
Hirdetés
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
flugi
tag
válasz
_thomas_ #725 üzenetére
de hisz a Turbo Pascalban van OOP támogatás! pl írtam Pascalban eseményvezérelt grafikus ablakkezelőt widget leszármazottakkal, miegymással.
A struktúrált programozás fogalmát kétféleképpen lehet érteni: az egyik, a megoldási folyamatot egy hierarchiába rendezhető függvényrendszerrel oldjuk meg. Szvsz ezt inkább hierarchikus programozásnak kellene nevezni. A struktúrált programozás másik jelentése az, hogy a programok alapprogramok struktúrájaként, azok szekvenciába, elágazásba és ciklusba szervezésével jönnek létre. Ez viszont éppúgy igaz a Pascalra, mint bármelyik magasszintű imperatív nyelvre.
A Delphinek ráadásul jóval ügyetlenebb az objektumkezelése, mint a Borland Pascal 6 vagy 7-ben, bár ez már szubjektív vélemény.
A pascal leszármazottjában, a Modula nyelvben (én leginkább a kettest ismerem) pedig az OOP elméleti elődjének, az ún. átlátszatlan típusnak is van támogatása. Ez még a C++-nál is komolyabb adatelrejtést jelent. (mintha a .h fájlban nem adnád meg a private és protected típusokat)
Attól, hogy középiskolai szinten oktatják néhány helyen, még mindig hasznosabb ismerni, mint nem. (És nagyon sokszor gyorsabb eszköz apró programokhoz, mint a C/C++).
(jav: néhány elírás)
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Battlefield 6
- A lemondást javasolja az Intel vezetőjének Donald Trump
- Adguard Premium (Android, PC és egyéb rendszerekre, valamint böngészőkhöz)
- Milyen videókártyát?
- Egy óra, két rendszer
- OLED TV topic
- Futárcégek
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- SSD kibeszélő
- További aktív témák...
- HP EliteBook x360 830 G7 i5-10210U 16GB 256GB 13" FHD Áthajtós érintős 1 év garancia
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
- GIGA AKCIÓ!!! AKTIVÁLATLAN iPad Air M2 11" WiFi + CELLULAR 512GB!!! KÉK
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest