- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- gerner1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Boss81: Halott Torrentek keresése, törlése egyszerűen.
- oriic: A TOP 10 legtöbb hozzászólással rendelkező PH! felhasználó
-
LOGOUT
Alábbi írással szeretnék segíteni, hogy hogyan adjuk fel a motyónkat olcsón:
1., Ha nem fontos, ne dobozolj!
Új hozzászólás Aktív témák
-
DeathAdder
veterán
Üdv
postapontra levelet, esetleg ajánlott levelet lehet kérni?
Amennyiben igen akkor az ugyanúgy működik mint a csomag esetében? Cím a posta címe + az én nevem?
-
totyak
aktív tag
Sziasztok!
Dvd tokos játékot küldenék, bubis borítékban, címre, sima levélként. Ez így mehet, vagy csak ajánlottan? Szerintem belefér a vastagsági korlátba és befér a postaládába.
Köszönöm
-
tonyrulez
őstag
válasz
maj-viktor #8959 üzenetére
Köszönöm, akkor inkább nem próbálkozom be ilyen csomagokkal aznap. Az biztos hogy az én értesítőmön nem szokott ilyen rublika lenni, mert régebben még kézzel írták rá hogy "mai napon átvehető" és elolvasni alig tudtam
-
maj-viktor
őstag
ha paypal javadra döntött, akkor felesleges visszaküldeni... pláne ha hibás... hát még hogy pénzt is költs rá...
(#8957) tonyrulez
Ha nincs rajta kihúzva a mai nap, akkor átvehető! (hisz nem hurcolják, csak az előre megírt értesítőt dobálják be)Erre felé: rajta van, hogy MA átvehető vagy MA nem vehető át... (átvan húzva a mai nap, stb.) de azt is zárás előtt be szoktam menni és kiszokták adni... de tudok olyan postáról, ahol nem... mert csak "másnapra szortírozzák", szal elégg posta függő! A legbiztosabb inkább a másnap!
-
tonyrulez
őstag
Sziasztok!
Külföldi, levélként feladott csomagot, amit ki sem hoznak csak az értesítőjét, azt át lehet venni még aznap? Az értesítőre nincs ráírva hogy azonnal átvehető, de a csomag biztos nem futárnál van hanem a postán csücsül. Ilyen esetben is elhajtana aznap a posta hogy holnap jöjjek vissza érte?
-
ATI
senior tag
Szia,
Köszi a segítséget.
Az Ebay közreműködésével visszakaptam az alkatrész árát. Emiatt el is bizonytalanodtam, vissza kell-e így is küldenem a terméket.
Írtam az Ebay-nek, hogy mi legyen. Azt válaszolták, hogy ez rajtam múlik, nekik már nincs teendőjük. Beszéljem meg az eladóval.Írtam az eladónak, és várom a válaszát.
A termék egyébként 15 USD, nem egy nagy összeg. Viszont én most vagyok nullán, ha vissza kellene küldenem a hibás terméket, akkor mínuszra jönnék ki.
Egyébként már megcsináltam a címkét is word-ben. Van itthon öntapadós etikett címke. Szépen beméreteztem, rányomtattam kínaiul (ahogy megadta), angolul a címet. Ezután kaptam vissza a pénzem.
Továbbá google maps-be beillesztettem a címet kínaiul, és megtalált egy nagy bevásárlóközpontot. Ez mondjuk bármi lehet.
-
-
azbest
félisten
mindenképp legyen rajta pontosan abban a formában, ahogy az eladó adta. Persze angol betűkkel ha tudod, akkor úgy is érdemes lehet. Az eredeti azért kell, mert ha megreklamálja, hogy nem kapta meg és bemutatod a címzést, akkor arra hivatkozik, hogy nem azt adta meg és a te hibád.
Egyébként kíváncsi lennék kínai karakterekkel hogyan töltöd ki a feladáshoz a papírokat. Érzek némi átverési próbálkozás szagot. Gondolom nyomkövetősen kéne feladani.
Nekem egyszer kellett volna visszaküldeni valamit, de eleve csaló eladó volt, s akkor kaptam csak kínai betűs címzést. Akkor rákeresve kibukott, hogy egy üres, kiadó üzlethelyiség címét adta meg. (fordító a kínai találat oldalra ezt mutatta).
Ha van rá mód, esetleg próbálj angol betűs címet kérni, ha már a kínaiak is látalában olyan betűkészletes saját címeket szoktak kérni.
-
Fancy-boy
addikt
Postán maradóként küldve mehet a megszokott mérethatárok szerint:
"Postán maradó”-ként vagy postafiókra címzett küldemény esetében hosszúságban, szélességben és vastagságban együttvéve 900 mm, de a leghosszabb mérete 600 mm-nél nem lehet nagyobb.
Tekercs alakban a hosszúsága és az átmérő kétszerese együttvéve legalább 170 mm, legfeljebb 1040 mm, a hossza legalább 100 mm, legfeljebb 900 mm lehet"Legutóbbi módosítás hatálybalépésének időpontja: 2019. február 1.
-
ATI
senior tag
válasz
maj-viktor #8950 üzenetére
Repül az idő.
Köszi a segítséget, ráteszem kínaiul és angolul is latin betűkkel.
-
Üdv. Urak
Van még olyan lehetőség a magyar postánál, hogy kis méretű dobozt vagy nagy méretű bubis borítékot postán maradó ajánlott levélként adjon fel valaki? Vagy már egyáltalán nem lehet csak olyat ajánlott levélként elküldeni amit be tudnak tuszakolni a levélszekrénybe? Köszi.
-
maj-viktor
őstag
Nem latin betű karaktereket kaptál!?
Én azért inkább ráragasztanám a kapott "kínai kriksz-krakszokat" is, de alapesetben angolul - latinbetűkkel! (de lehet hogy a gépi fordító félre fordít, így nem bíznám csak arra a csomagot), inkább akkor legyen rajta 2féle módon... bár én amikor kaptam, azért latinbetűs címet kaptam!(LOL még egy 6évvel ezelőtti kommentem)
-
ATI
senior tag
Valószínűleg megtaláltam a választ a kérdésemre: [link]
-
ATI
senior tag
Sziasztok!
Ha már volt erről szó, akkor bocs.
Küldött már valaki csomagot Kínába?Vettem egy alkatrészt az Ebay-en, de nem olyan, mint ahogy le volt írva. Indítottam egy return kérelmet, jóváhagyták, megkaptam az eladó címét, kínaiul.
Google Translate-tel lefordítottam angolra, így már emészthetőbb a cím.
Kérdés, hogyan címezzem meg a csomagom? Kínaiul és Angolul?
Előre is köszi!
ATI -
parkr
őstag
válasz
maj-viktor #8945 üzenetére
ha olyan súlyút akarsz küldeni, aminek megszűnt a kategóriája, töbet fogsz fizetni.
és a két kisebb kategória is drágább lett. -
Predator2
addikt
Helló
Egy széket szeretnék Pestről vidékre (Nógrád megye) elhozatni. kb 30kb, és egy elég nagy doboz tartozik hozzá.
Melyik futárszolgálat/futárszolgálatok jöhetnek szóba akik olcsón elszállítanák nekem?
(lehetőleg ne törjék össze)THX
-
maj-viktor
őstag
Az érdekes... én most pont azt látom, hogy megszüntettek 2-3 tömegkategóriát (250g - 750g) és még olcsóbb is lett... O.o (amit amúgy furcsállok is)
pl. külföld 2kg EU 7.050 Ft helyett 5.280 Ft
külföld 2kg EU-n kívül 8.045 Ft helyett 6.475 Ft
szal nem értem miről beszélsz és mondjuk nem is értem, hogyhogy hogy olcsóbb lett!? -
válasz
maj-viktor #8937 üzenetére
Ez a vaterás dolog mit takar, mert regelve vagyok, mondjuk talán 8-10 éve ha vettem utoljára valamit eladni meg még soha szerintem.
-
WiZARD
addikt
Ma szembesültem az új postai árakkal, kicsit sokkolt, hogy lényegében duplára emelték a külföldre küldött ajánlott levelek árát...
Csomó méretkategóriát összevontak, így 50-500g közt minden ugyanaz, persze a 100g alatti csomagjaimmal elég szívás, még kedvezményes flexi levélként is.
Azt néztem, hogy a szlovák árak jóval kedvezőbbek (nem tudom, hogy ott mennyiségi kedvezmény van-e, de anélkül is 5,2/9,1 EUR az 50-100g/100-500g levél, amiért itthon egységesen 3580 forintot fizetek), 40km meg nem távolság.
Van valakinek tapasztalata szlovák postával? -
maj-viktor
őstag
válasz
T0mBd1gg3R #8933 üzenetére
Ár stimm egyforma! Minden súly... inkább "mérethatárok" vannak!
De az is tök8! S-M-L
(esetleg ha van "vatera"-s ismerősöd, akkor "csak" 600 Ft)
Ezek az automaták nem kezelnek készpénzt (nehogy feltörjék), csak bankkártyás fizetés van
Csomagolás laptop táska esetén elég lehet a nejlon elvileg (mondjuk azért "vastagabb" fajtával tekerném körbe) -
Fancy-boy
addikt
válasz
T0mBd1gg3R #8931 üzenetére
Az automatánál is feltudod adni a csomagot, például a kitöltő használatával: [link]
Kitöltöd, utána kapsz egy 8 számjegyű kódot, amit majd bepötyögsz a gépnél."Csomagautomatánál történő feladás esetén a kitöltést követően a rendszer nem nyomtat címiratot.
A feladó az e-mail címére küldött 8 számjegyű kód segítségével adhatja fel csomagját.
A címirat az automatában kerül kinyomtatásra." -
emiki6
veterán
válasz
T0mBd1gg3R #8933 üzenetére
Ha nem tévedek nagyjából mindent jól gondoltál.
-
-
emiki6
veterán
válasz
T0mBd1gg3R #8931 üzenetére
Jól gondolod.
-
Sziasztok!
Egy laptoptáskát szeretnék feladni, a vevő MPL csomagautomatába kérte.
Jól látom, hogy szinte minden ilyen csomag, 890 FT így?
Hol tudom feladni? Nem bánnám, ha nem kéne sorbanállnom a postán. A Foxpost automatákat ismerem, de az MPL-essel is tudok feladni csomagot? Kértyés fizetés van ilyenkor?
Mennyire kell becsomagolni szerintetek egy laptoptáskát? Elég egy szatyorba beletenni és jól lecelluxozni?Köszi
-
azbest
félisten
válasz
maj-viktor #8929 üzenetére
Ez nem nyerészkedésről szól. És bemondásra nem fizetnek a címzettnek. Csak akkor fizetnek a címzettnek ha lemond a kártérítésről a javára a feladó, vagy pedig tudod igazolni, hogy megvetted és hogy mennyibe került. A 30DTS akkor járna, ha én küldtem volna kínába.
Boxolás meg eléggé levegőbe megy, ha nyomkövetés szerint lezáratlan az egész és a legutolsó nemzetközi bejegyzések arra utalnak, mintha nem találnának engem. S akkor is bekérhetnek hivatalos papírt tőlem, hogy szerezzek a postától vagy rendőrségtől
Ez volt a legegyszerűbb és legkorrektebb, leggyorsabb megoldás.
-
parkr
őstag
Hello, valakinem tudja hogy a vaterafutáros "megrendelés" lejár magától ha nincs feladva a csomag?
rossz tel.számot adtak még és most új pdf-et kellene generálnom.
-
azbest
félisten
válasz
maj-viktor #8896 üzenetére
Visszatérve a múltkori kézbesítőtől ellopott / elveszett küldeményre, ma kaptam meg a posta hivatalos válaszát. Végül részemről elfogadható módon zárul az ügy.
A benyújtott "bejelentés" (szóban jegyzőkönyvként emlegették a küldeményes ügyintézők), s a mellé csatolt webshopos képernyőmentés alapján megtérítik a küldemény értékét.
Szóval, ha valakinek a nyomkövetés (magyar, küldő) alapján egyértelműen a magyar oldalon veszik el követett küldeménye, ha mellékeli azokat az igazolásokat, amelyeket egyébként például a vámkezeléshez is be szoktak kérni, akkor van esély rá, hogy kifizeti a posta. Ez egybevág azzal a beszámolóval, amit múltkor máshonnan linkeltem.
Nálam eléggé egyértelmű volt, bár a szövegben úgy fogalmaztak, hogy keresésre nem találták meg, de a belső rendszerüket olvasó legelső ügyintéző alapján már benne volt a belső rendszerükben, hogy a kézbesítő táskájából kiemelték, ellopták. Így, igazából nem kellett plusz kerestetés kört sem futnom. Az összeg kapcsán volt egy pici félreértés, mert euro lett a bejelentésre írva, de amúgy meg dollár volt és egyébként is forintban kell feltüntetni a kárt. Ezért külön felhívtak, mikor rögzítették papírról a bejelentést, s korrigálták a dollár középárfolyamos összegre. Nekem ez így végülis megfelel, pár forint különbségen nem veszünk össze.
Az biztos, hogy ilyen követési adatokkal és magyar papírokkal nem lenne könnyű disputot indítani alinál, mivel a követésbe nem rögzítik fel a végső, elveszett állapotot.
-
Fancy-boy
addikt
válasz
DeathAdder #8923 üzenetére
Az értesítőn elvileg rajta van a kézbesítő telefonszáma.
( a blokk bal felső részében )Általában van megjegyzés rovat, oda beírhatod, hogy telefonáljon.
Szólj az eladónak, hogy a csomag adatainak a kitöltésénél használja ezt az opciót.
Vagy ha akár ha mondjuk webáruházból rendelsz, ott is van lehetőség plusz információ megadása. . -
DeathAdder
veterán
válasz
Fancy-boy #8922 üzenetére
Baja egyébként
Ezt mondtam a rokonomnak is, de sajnos nemigen találkozik a postással, lévén csak értesítést hagy, amikor meg bemegy a postára, akkor nem a futárral beszél. Csak kicsit kellemetlen ez nekem, neki, meg a feladónak hogy látja hogy nincs átvéve a csomag.
Ma egyébként megkísérelték másodszor a kézbesítést, de ugyanaz történt, hogy nem telefonált oda.. pedig a szomszéd is be van avatva, hogy amikor nincs otthon a rokonom akkor vigye egy házzal errébb, ezt pl. a a GLS futár már tudjaLegközelebb ha MPL meg fogom kérni az eladót hogy a házszám helyére írja oda "kérem hívja", akkor talán hívni fogja
vagy szerinted ez rossz ötlet? -
Fancy-boy
addikt
válasz
DeathAdder #8921 üzenetére
Az MPL email értesítőjében a következő olvasható:
"Ha a csomag megrendelésekor megadta telefonos elérhetőségét, csomagkézbesítőnk hamarosan felhívja Önt, hogy egyeztessen a csomag kézbesítésének időpontjáról."
Itt valóban telefonálnak előtte. ( Budapest )
Szerintem ez a futár saját érdeke is, mert ha esetleg nincs otthon a címzett, akkor így tudni fogja előre.
A két kézbesítési kísérlet amúgy benne van az árban.Egyszerű, a rokonod szóljon neki, hogy legközelebb telefonáljon.
-
DeathAdder
veterán
Üdv
Az normális jelenség hogy a posta egyáltalán nem telefonál mielőtt csomagot kézbesítene (MPL vaterafutár) ?
Jó ideje külföldön vagyok és a rokonomat bíztam meg hogy vegye át a cuccaimat amiket rendelek, de a postás sosem telefonál, csak otthagyja az értesítőt a postaládában, és neki kell rohangálni érte a postára miután letétbe helyezik.
Ha csenget azt sem mindig hallja, mert amikor hátul van nem hallja a csengőt, de olyan is volt mire kiért már elviharzott...Nem futárként kellene működniük, és telefonálni amikor van csomag? Végül is azért van megadva a telefonszám, vagy nem?
Esetleg a legközelebbiekben érdemes lehet a cím mellé beírni, hogy "kérem hívja" vagy hasonlót?Röstellem hogy az idős rokonom rohangál a postára a szarjaimért, mert a postás nem hajlandó telefonálni, csak bedobja az értesítőt a postaládába, és ez már a sokadik alkalom idén...
-
rednifegnar
senior tag
rejtély amiket mostanában a posta kiír, egyre újabb fogalmakat lát az ember amiről nem tudni mit jelentenek.
csinálhatnának egy fogalomtárat, hogy egy földi halandó is megértse őket. nálam most ez van kiírva:
"Egységképző elküldése"
na ez is, hogy mit jelenthet.. -
emiki6
veterán
Sziasztok!
Franciaországba kell csomagot (hibás fejhallgatót, hogy a gyártó küldjen helyette másikat) küldenem, hogy tudom legköltséghatékonyabban megoldani? -
ALgore2
tag
Sziasztok!
Ez mit jelenthet?
Magyar postai bejegyzés!
2019. 01. 28. 3:20 - Submittal for redirecting or returning, Országos Logisztikai Központ -
Közel 5kg-os laptopot érdemes MPL-el küldeni? (üzleti csomagként, törékeny megjelöléssel) eredeti csomagolás (doboza) bele rakva + dobozba ami bélelt. Biztonságos így és épségben oda ér a célállomásra?
Vagy esetleg küldjem futárral? (Pl. DPD)
-
Ádám16
addikt
Sziasztok!
Csomagküldött/fogadott mostanában valaki alufelnit (gumi nélkül)?
Vennék 4db-ot, a következő paraméterekkel:
1 db: ~17x41x41 6kg
4db: ~68x164x164 24 kg
+ csomagolóanyagMelyik csomagküldő céggel éri meg leginkább ezt elhozatni?
Köszönöm!
-
Newyorker
addikt
Vkinek van infója a februári emelésről? Mit érint pontosan?
-
Silentfrog
veterán
Sziasztok!
Ajánlott postakész borítékba küldtem egy nem törékeny dolgot/ hittem hogy nem törékeny/ több réteg bubifóliával csomagolva Egy hét után kapta meg a címzett kibontva hiányosan rommá törve úgy hogy a posta beletette egy átlátszó zacsiba és írt egy sorry üzenetet. Ilyet még nem láttam, pedig rendszeresen postázok.
Szerintetek kérhetek kártérítést? -
bostone
addikt
Sziasztok!
Múlt csütörtökön adtam fel a küldeményt a messzi Komárnoba, még nem érkezett meg.
Szombaton indították a nemzetközi feldolgozóközpontból.
Szerintetek kezdjek aggódni? -
Fancy-boy
addikt
-
erh75
tag
Sziasztok !
Németországba szeretnék visszaküldeni egy túranadrágot a bike24-nek, kivel lenne a legjobb elküldeni ?
köszönöm előre is. -
Tarokk79
aktív tag
Szerintetek mit tehetek, ha az a gondolatom, hogy a helyi kis postásunk helyettesei nem hozzák ki a leveleket, értesítéseket hozzánk?
Kb. egy hónapja nem láttuk a régi postásunkat, és azóta nagyon sok küldemény eltünt. A múlt héten egy GB-s csomagot csak azért kaptam meg, mert a nyomkövetés oldalon az volt, hogy csomag a postán. De ajánlott leveleket és Ebayes csomagokat sem kaptam meg Karácsony óta több hiányzik, olyan feladóktól, akiktől már rendeltem korábban.Előre is köszönet.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Apple iMac 27" 2020 i7 128GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest