Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Ma a Samsung Galaxy S24 FE-re is megérkezett az Android 15-ön alapuló One UI 7.0
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Alábbi írással szeretnék segíteni, hogy hogyan adjuk fel a motyónkat olcsón:
1., Ha nem fontos, ne dobozolj!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mirci18
addikt
Érdekes a topiktárs teljesen mást írt le de sabaj biztos én vagyok a hülye mert nem értettem vele eggyet és te javarészben azt írtad le amit vártam.
Annyit még hozzátennék hogy nekem eddig mindíg csak olyan csomagom volt amit ha nem voltam otthon akkor leadtak a postán így kétszer nem hozták ki.
Nem tudtam hogy van a postánál is háztól történő kézbesítés mert ezt az opciót nem találtam meg,
De annyi baj legyen. Lényeg hogy jelenleg van egy kis versenyhelyzet így olcsón hozzá tudok jutni egy futárszolgálathoz a posta melett. -
TaaT
nagyúr
válasz
Fancy-boy #3734 üzenetére
Nálam csak és kizárólag akkor telefonált az MPL vagy (én úgy hívom az autós) postás ha utánvétes csomagot hozott.
Igazából nincs átfogó tapasztalatom több szállítmányozási céggel mert az MPL Vaterafutár nálam bevált.
A GTR-el csak egy volt. Segítettem a futárnak megkeresni a raktérben a csomagom mert nem találta.
A DPD-vel csak az ominózus.
A GLS intézte a Jófogás ingyenes háztól házig akcióját, látástól vakulásig dolgoztak de tartották a vállalt dolgokat. Kb 10-15csomagot küldtem akkor velük.1x Európa+ csomagként feladtam pár törékeny műanyag autóalkatrészt Angliába és egyikből kifelejtettem a merevítést, természetesen eltört. A vevőnek visszafizettem valamennyit, mivel még használható maradt, de a posta kihátrált mert nem volt jegyzőkönyv. Azóta írt a vevő hogy nekitolatott a kocsijával egy oszlopnak így végérvényesen összetört.
Ja és a postásunk nagyon jó fej, egy rossz szavam sem lehet rá.
-
konci79
őstag
DPD...Hívott,persze érkezés előtt fél perccel...
Mondom neki örülök hogy hívott de miért most??
Feleségem kb 1 órán keresztül nem volt otthon,persze pont akkor jött...Stílusát inkább hagyjuk. Bementem a depójukba inkább mert 13 óra körül hívott, azt mondta mindjárt végez(mert mondtam hogy fél óra múlva átveszem ha a környéken van,babakocsiról volt szó),de nem volt partner benne,akkor mondta menjek be érte ha akarok...Pedig a jatt is be volt készítve,de nem bánom hogy nem kapta meg...Szerk: bocs nem válasz akart lenni.
-
XaraX
addikt
válasz
mirci18 #3730 üzenetére
Valóban ugyanaz az autó viszi ki az MPL csomagot is, ebben igazad van.
A délutáni és a szombati kézbesítés különszolgáltatás, megy xíj ellenében kérhető az MPL csomagokhoz.
Telefonálni nem fog kivételes esetektől eltekintve egyik postás sem neked előre, hogy csomagot fog neked vinni.
Viszont, ha van telefonszám a csomagon, vagy felhív, hogy egyeztessen, vagy hagy egy értesítőt, hogy másnap mikor hozza újból a csomagodat.( A havi telefonszámla keret nevetséges összeg, ezért biztos, hogy nem minden esetben kapsz hívást).
Van egy munkaídő, azon belül max akkor hagyja abba, ha elfogyott a kiszállítandó csomag.
Az, hogy feléd 14-15 óra körül jár, nem jelenti azt, hogy be is fejezte a munkát.
Bizonyos csomag fajtáktól eltekintve nem adja le a "motyódat" a postán, ugyanis kétszeri kézbesítés van.
Ebből kiindulva szerinted mi az érdeke neki is?
Értesítőt írogatni számodra és másnap ugyanazzal a csomaggal visszamenni hozzád, vagy elsőre átadni?
Az anyagi vonzatáról nem is beszélve, a kézbesített és a postán leadott csomag nem ugyanannyit ér számára.
Egyik kedvencem:
-Láttam ám az ablakból. hogy tegnap be sem csöngetett, csak megállt, szöszölt egy keveset, aztán írt egy értesítőt, és elhajtott.
- Ha ezt látta, miért nem jött ki, egy értesítőt megírni kb egy perc, + még szöszöltem is.
- Ne magyarázza meg, nem csöngetett és kész.
A posta általában egy napot " tököl" a csomagoddal, függetlenül a csomag fajtájától.
Ez természetesen nem mindig igaz, karácsonyi forgalom, egyéb okok miatt van ( erre nem akarok kitérni), hogy nem.
Ha sűrgős, egy munka napos csomagként kell feladni, ha mégsem kapod meg, kártérítést kapsz.
Gondolom, nem tudod, de vaterafutár esetén a postánál is kérhető a háznál történő felvétel.
Arra már ki sem térek, ha mégsem tudod megoldani, hogy otthon legyél, akkor hol tudod átvenni a futár által kézbesíteni nem tudott csomagodat.
Posta esetén a lakhelyedhez legközelebbi hivatalban...
Ezeket nem a posta védelmében írtam le, vannak gondok bőven, hanem mint tényeket. -
mirci18
addikt
válasz
Fancy-boy #3733 üzenetére
Nem égetem magam ezért nem fogok veled egy felesleges személyeskedő vitába belemenni mert felesleges.
Neked van egy véleményed nekem is van egy.
Elég nekem annyit tudnom a vitapartnerről hogy annyit ér amennyit gondol rólam.
Érdekes ezek szerint tapasztalatlan vagyok a havi 20-40 levelemmel és csomagommal amit kapok és küldök. -
Fancy-boy
addikt
TaaT igazán hozzászólhatnál a témához, te elég sokat használod az MPL-t, meg gondolom más cégekkel is van tapasztalatod.
Kíváncsi lennék a véleményedre. -
Fancy-boy
addikt
válasz
mirci18 #3730 üzenetére
Miért égeted magad?
Egyáltalán nem értesz hozzá, és ezt megint bebizonyítottad.
Az MPL a magyar posta futárszolgálata.
Nem felénk járnak ilyen későn a postások, hanem ez egy szolgáltatás, amit ők nyújtanak.
Látszik, hogy mennyire tudatlan vagy ezzel kapcsolatban. Inkább olvassál.A futárok sem hívnak mindig előre, sőt...
Jött már hozzám GLS, UPS, DHL stb... és nem telefonáltak előre.
Akkor hívtak fel, amikor nem voltam itthon és próbáltak volna kézbesíteni.Mi az, hogy hazudtam? Hol hazudtam?
Ha olvastad volna, éppen a kollégának volt problémája a DPD-vel.
Egyébként minden csak pénzkérdés.
Ha megfizeted, akkor a futár rögtön kijön, és átveszi a csomagot.Nekem a futárcégekkel sincsen bajom. Hol a postát használom, hol a futárszolgálatok valamelyikét.
Minden az adott helyzettől függ. Ha extra gyorsan kell valamit szállítani, akkor marad a futárcég, mert mint említettem, akár pár óra múlva viszik a csomagot. -
mirci18
addikt
válasz
masterful87 #3728 üzenetére
Megértem a problémádat de gondolj bele a vaterán előre utalással vásárolok és ott is kaphatnék mást mint amit eredetileg vettem.
Tartsd be azt a szabályt amit én is alkalmazok vagyis 5 e ft alatt vásárolok csak postával fölötte már csak a személyes találkozó játszik. -
mirci18
addikt
Akkor szerencséd volt.
Én nekem már több levelem tették tönkre apostások szakadtan sérülten kaptam meg.
Csomagom is volt már nyomódott mert egy nehezebb áru ráesett a raktérbe.
egy több méter hosszú gipsz lófej.
Igen jól írtam ne kérdezd az minek.
Hogy azt ne említsem mikor a postakocsiban rá volt a csomagokra döltve nagy terepjáró gumi.
Hanyag dolgozók mindenhol vannak.
Remélem nagyobb gondjaid nem lessznek. -
mirci18
addikt
válasz
Fancy-boy #3725 üzenetére
Képzeld én már többször használtam a vatera futárt dpd-t és az mpl-t is.
Elárulok egy titkot az MPL nem futárcég hanem a posta csomaghordó szolgálata végzi ezen munkákat legalábbis felénk.
Hogy honnan tudom?
Talán mert nem egy mpl csomagot kaptam és adtam is fel ahogy írtam.
Az hogy felétek ilyen későn is járnak a postások egy dolog felénk már 14-15 óra felé abbahagyják.Egyszer nem telefonált még nekem postás hogy hoz nekem csomagot.
Ja hogy te nem voltál otthon és ezért hívott fel az más.
Csak tudod a futár előre hív és nem csak dudál mint a postás mert neki érdeke hogy odaadja a csomagot neked mert a postakocsi dudál és ha nem vagy otthon na bumm majd leadja a postán a motyódat.Na na viccelj már 2 pontban is hazudtál.
A futár gyorsabb mert adott napon felveszi a csomagot és másnap kézbesíti.
A posta átlagban 2 napot tököl felvételtől leadásig.
Ha emlékszel emiatt 2 napos átfutási idő miatt írtam ide a fórumra mert megromlott a csomagomban az áru.
Most akkor kinek van igaza.Maradjunk annyiban hogy felesleges viták előtt inkább olvasd át a vatera futáron hogy mennyibe kerül egy adott csomag az mpl--nél és a dpd-nél.
És meglepődsz majd hogy a dpd olcsóbb.
Arról nem is beszélve hogy ők még telefonálnak is.
Kijönnek helybe a csomagért és 1 nap alatt fixen kiszállítják. -
TaaT
nagyúr
válasz
masterful87 #3728 üzenetére
"a csomag kifizetése előtt mit tehetek, kibonthatom-e a futárnál?"
Nem.
"a tartalomról nem fognak jegyzőkönyvet felvenni?!"
A postán van erre lehetőség. [link]
-
masterful87
senior tag
Nemrég érdeklődtem megbízható, olcsó, utánvétes szállítás felől, amit fel tudok ajánlani OLX-es eladóknak, hogy eljuttassák hozzám a csomagot. A Vaterafutárt javasoltátok, ami MPL futárral már 790+320Ft-tól igénybe vehető. Mindez azért kell, hogy védve legyek, hiszen nem kell előre utalnom. Mert ugye előre utalásnál vagy megkapom, vagy nem!
De az egyik eladó mégis meggyőzött, törte magát értem, rengeteg mindent árul, megbízhatónak tűnik, és még azt is elfogadta, hogy csak a felét utalom előre, a másik felét ha megkaptam a csomagot!Ő vezetett rá arra, hogy ha utánvéttel kérek valamit, az se mindenható! Mert lehet egészen más lesz a csomagban, lehet hogy semmi, lehet hogy utánvéttel is átejtenek!
Ezért én azt szeretném megtudni, hogy a csomag kifizetése előtt mit tehetek, kibonthatom-e a futárnál?
Mert ha kibontom, és látom hogy ez üres, én nem ezt kértem, akkor ki se fizetném! De tudtommal a futárnak semmi köze a tartalomhoz, a szállítócég felelőssége csak az, hogy épségben adják át a csomagot, a tartalomról nem fognak jegyzőkönyvet felvenni?! -
TaaT
nagyúr
válasz
mirci18 #3724 üzenetére
A magyar királyi postánál sohasem fordult még elő velem hogy a doboz sérült volna, igaz legtöbbször nem a saját dobozában kaptam a cuccot, tehát az se lett volna ha az éppen megsérül.
De mondom, a DPD-nél a raktérbe úgy voltak a csomagok mintha ő pakolta volna be. [link]
Inkább kihagyom.
-
skroy
senior tag
válasz
Fancy-boy #3725 üzenetére
Nekem sem volt még semmi problémám a postával szerencsére. De általában a futárszolgálatokkal sincs semmi gond. 4-5 futárcéggel rendszeresen van dolgom, nem lehet egyikre cégre sem ráfogni, hogy ez szar, többet nem kérek belőle. Ez inkább futárfüggő. Egy cégen belül volt már, hogy a futár 1 órával a csomag érkezése előtt telefonált, érdeklődött, hogy mikor lenne jó. Máskor ugyanaz a cég, csak más futárral fel sem hívott, csak csengetett. De olyan is előfordult, hogy a futár telefonál, hogy itt áll a ház előtt, mikor óhajtok már kimenni az autóhoz, mert ő nem száll ki. Wtf... Ilyenkor van az, hogy ugrik a borravaló
A be nem dobozolt cuccok engem is fel.asznak. Nem egy olyan webshopból rendeltem, ahol soha nem tették bele plusz dobozba az elektronikai kütyüt, hanem csak a saját dobozát körbetekerték fóliával, ragasztószalaggal és kész. Ez azért is bosszantó, mert ezekre a cuccokra a garancia általában csak akkor érvényes, ha a csomagolása sértetlenül megvan! A ragasztószalagot sem lehet úgy leszedni, hogy ne sérüljön a doboz, pláne ha még szállításkor összenyomorodik. Erről bizony a feladó tehet. És ezek nem is gagyi boltok, hanem a nagyok.
-
Fancy-boy
addikt
válasz
mirci18 #3724 üzenetére
Látszik mennyire nem vagy képben a postával kapcsolatban.
Az egyes pontban megbuktál.
Tudod van a postának is futárszolgálata az MPL.
Akár délután 5 és este 8 között is kiszállítanak csomagot hétköznap, ezzel már jobbak mint pár futárcég.
Ráadásul szombaton is kiszállítanak csomagot.Plusz a posta is szokott telefonálni. Sőt, olyan rendes volt a postás, hogy felhívott, nem voltam otthon, és megkértem, hogy jöjjön vissza délután. Simán visszajött. Nagyon rendesek.
Ez sem igaz:
"de egy futár addig dolgozik míg le nem adja a csomagjait"Nekik is megvan a munkaidejük. Maximum őket könnyebb elérni telefonon, ezért nagyobb a hajtás.
Nyugodtan használd az MPL-t. Sokszor korrektebb és gyorsabb szolgáltatást fogsz kapni, mint egy futárcégtől.
-
mirci18
addikt
Nem feltétlen kell a futártól félni.
1:A posta hozzád délelőtt jár hozzám délután a futár meg reggeltől akár este nyolcig így ez irreveláns hogy te a két szolgáltatót összekösd.
Főleg úgy hogy a futár legalább telefonál ha jön a posta nem fog. Figyelheted egész nap a csengőt.2: Hogyha nincs normálisan becsomagolva a termék azért a feladó a hibás.
3:Ahogy látom elég vékony karton lapból áll a borítás ezért is rongyolódott meg. Mert ahogy a postánál itt is egymásra teszik a csomagokat másként nem is lenne értelme szállítani őket. Itt a feladó rontotta el mert spórolt a csomagoláson.
4: Ha veszel tv-t sokkal vastagabb doboza lessz aminek kisebb esélye van gyűrődni arról nem is beszélve hogy magát a terméket sértetlenül megkaptad.
Nyugodtan rendelj futártól sokszor korrektebb és gyorsabb szolgáltatást fogsz kapni.
Persze azt ne felejtsük el hogy itt sokkal több a bunkó csomagszállító mint a postánál.
Mert ott ráérnek legfeljebb kiviszi másnap de egy futár addig dolgozik míg le nem adja a csomagjait. -
TaaT
nagyúr
válasz
anonymus89 #3721 üzenetére
Már sötét volt amikor jött a futár, és be volt tekerve celofánnal. Amikor bent kibontottam akkor vettem észre.
Akkor biztos reklamáltam volna, így viszont csak egy kicsit vagyok bosszús.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple Watch Nike S6 44mm Space Gray LTE, ajándék új szíjakkal, üvegfóliával és ütésálló tokkal!
- BenQ MW523 3D DLP Projektor, 3000 ANSI lumen, 143 óra üzemidő + 2db 3D szemüveg + Ingyen posta
- 16" macbook pro m1pro.
- (új, bontatlan) Kingston 8GB DDR4 3200Mhz CL22 (Foxpost:+1400Ft)
- Új állapotú ASUS TUF Gaming A15 FA507NU - Ryzen 5 7535HS, 15.6FULL HD 144Hz, 1TB SSD, 32GB
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Honor Magic7 Lite 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell 3420 14" /i5 11gen / 8GB RAM/256GB SSD/ Szép állapotban / 12 hónap jótállással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest