Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Utazásra tervezve – Anker Zolo gallium-nitrid töltő
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT
Alábbi írással szeretnék segíteni, hogy hogyan adjuk fel a motyónkat olcsón:
1., Ha nem fontos, ne dobozolj!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fancy-boy
addikt
válasz
Outlander #1446 üzenetére
Jajj...
Te nem tudom, hogy számolsz.
Kipróbáltam a Vaterafutár/MPL oldalon és 1870Ft-ra jön ki utánvéttel a 8 kg, 50x50x50-es mérettel.
Nem tudom honnan szedted a 2610 Ft-ot.Mi az, hogy nincsen benne nem is kérheted?
idéznék a Vatera oldaláról:MPL - A Magyar Posta futárszolgálata
Innováció, ügyfélközpontúság és megbízhatóság.
24 órás kiszállítás 760 Ft-tól! -
Outlander
addikt
válasz
Fancy-boy #1445 üzenetére
1, Igen, hát hogy ne, nézted a kalkulátort? Mert akkor meglepődnél.
Amit a posta 1870-ért elvisz, azt a vaterafutár 2610-ért...
Ráadásul a vaterafutár is az mpl, csak még ebből hasznot csinált a vatera.2, Nincs benne, nem is kérheted. Amúgy valóban kétszer próbálja meg kivinni, cserébe, csak a második alkalom után teszi le a postára a csomagot, és csak délelött lehet elérni a futárt.
Emailt nem küldenek, azt sem tudják mi az...3.... Lásd 1-es pont ... két gumit 1870-ért adtam fel utánvéttel (18 kg, 50x50x50-es mérettel)...
Hétfőn adtam fel, szerdán ért oda... -
Fancy-boy
addikt
válasz
Outlander #1444 üzenetére
Outlander és DeathAdder
1. A Vaterán keresztül a legolcsóbb a Posta.
2. És a Vaterán az MPL szállítja a csomagot, amibe benne van a 24 órás kiszállítás, kétszeres kézbesítési kísérlet, és A kiszállításról díjmentesen E-előrejelzést küldenek e-mailben.Egyébként a szolgáltatás neve Posta business pakk plusz.
Olyan mintha külön szerződést kötnél a postával, ezért olcsóbbak az árak a Vaterán. -
Outlander
addikt
válasz
DeathAdder #1443 üzenetére
Igen, a start plusz az idő garantált csomag... talán egy 500 ft-al drágább, hirtelen nem találom a tarifákat.
Viszont az a vatera futárral nem kérhető, vagy legalábbis az online felületen "nem kérhető" szolgáltatás.Amúgy, ha nem a vaterán rendeled meg , hanem "amúgy", akkor már az alap szolgáltatás is, majd egy ezressel olcsóbb...
-
DeathAdder
veterán
Hali.
Vaterán megrendeltem MPL-t, hétfőn jönnek a csomagért.
Az a kérdésem, hogy van olyan plussz szolgáltatás MPL-nél, hogy belföldre másnapra megérkezzen az küldemény? (Gyöngyös-Szeged)Köszi
-
törölt tag
válasz
ANDROID??? #1440 üzenetére
A sima csomag az sima csomag. A Start csomag érték garantált 20000 Ft-ig és idő garantált 2 munkanapos kiszállításban. Nem hiszem, hogy a gumiban kurva nagy kár tudna esni akármit is művelnek vele, szóval a sima csomag is megfelelő, én is abba hozattam.
Sima csomagnak 20 Kg a súlyhatára, Start csomagnak 30 Kg. Ha csomagolással együtt belefér akkor lehet elmegy egy csomagként is Startba. Le kell mérni pontosan. Ha egy kilóval több már nem veszi át a posta, már próbáltam és szét kellett bontanom két csomagra. Akkor meg sima csomagként kell feladni. De ez postától függ valamelyik meg ráírja, hogy 29 Kg és szevasz. Dobozméretre nem tudom pontosan, de az össz él méret az 3m lehet, abba beleférne a 4 gumi csak súlyra nem.
-
törölt tag
válasz
ANDROID??? #1437 üzenetére
Csak két csomagba fér bele. Sima csomag 1190, Start csomag 1875. És persze 2x. Két csomag feladásánál még teljes díjat kell fizetni.
-
HUNPSP
aktív tag
Urak, köszönöm a válaszaitokat, de én még ilyennel nem találkoztam. A 90-100km-re lévő kisvárosból kihozták nekem Pestre egy nap alatt az óriási csomagomat. Megnéztem, sima Start csomag volt.
Lehet, hogy az eladó korrektségén múlik (mikor adja fel és mit mond), de ez tényleg meglepett.
Hab a tortán, hogy beszéltem a postással is telefonon, és nagyon rendes volt (mindig azok, ahogy tapasztaltam). Jó nap volt ez a mai, mindenfelé csak normális emberekkel beszéltem, persze viszonoztam ezeket, hogy továbbra is ilyenek legyenek - remélhetőleg -. -
ANDROID???
addikt
Sziasztok!
Nem tudok eligazodni a díjszabáson. Meg tudja valaki mondani nekem, hogy 4 db autógumi (15") 8kg/db súlyban, mennyibe kerül a postázása?
Köszi.
-
Weaver
senior tag
sok postai feladáson vagyok túl, de azt nem tudom mi van akkor ha utávéttel küldtem el valamit és az illető nem veszi át. mi van ez esetben, vagy mi a teendő?
-
pumatom
aktív tag
Sziasztok!
Külföldi ajánlott "levelet" szeretnék feladni több országba: USA, UK, Ázsiai országok.
Az lenne a kérdésem, hogy egy kisebb 1-2-3 gyufásdoboznyi terméket hogyan tudok feladni, hogy árban jól jöjjön ki? Súlyra lehet 50g alatt, de max 150-200g.
Külföldről elküldik 2-3-4$-ért ugyanazt, viszont itthonról több ezer forint lenne. Van erre valami jó megoldás, vagy "trükk", amivel élni lehet?
-
cool13
őstag
Egy gyors kérdés. Hogy oldjátok meg a csomagos alkatrész vételt, nagyobb értéknél? Nem szeretnék utalni.
Utánvétnél nem nézhetem meg a csomagot? Esetleg van olyan lehetőség ahol ellenőrizni tudom a tartalmat kifizetés előtt? -
HUNPSP
aktív tag
-
HUNPSP
aktív tag
Üdvözlet!
Szerencsére a múltkori kérdezősködés után rendben megjött a csomagom, viszont most megint a postára kell hagyatkoznom. (ami természetesen nem probléma)
Egy igencsak méretes dolgot fognak nekem küldeni, valószínűleg az eladó szerdán feladja. Értékbiztosított csomag. Kicsit távolabbról jön mint Veszprém, ide, Budapestre.
Szerintetek van esély arra, hogy péntek délutánig megkapjam? Esetleg hétfőre számítsak?Köszi, Üdv
-
Fancy-boy
addikt
válasz
Outlander #1423 üzenetére
Rosszul tudod. Nem viccelek.
De tessék kimásolom neked a posta.hu oldaláról:"a küldemény levélszekrénybe helyezhető, így a címzett hamarabb juthat hozzá a levélhez. Ennek feltétele, hogy a küldemény a levélszekrényben sérülésmentesen elhelyezhető legyen, valamint illetéktelen személy ne férhessen hozzá.
"Ebben az esetben a kézbesítés tényének igazolása nem az átvevő aláírásán, hanem a Posta saját okiratain alapul"A másik meg, hogy ezt írta: Standard postai csomag ként lett feladva
Hol írt MPL-t? -
Outlander
addikt
válasz
Fancy-boy #1422 üzenetére
Hogy ne járna már el szabálytalanul?! Ne viccelj már!
Aláírásossal tanúsítod h átvetted vagy valaki az adott lakcímet.... ha nem ezek közül valaki aláírása van rajta, akkor okirat hamisító a postás.
A másik részére meg elég ha csak elolvasod az ide kapcsolódó részt a posta.hu-n...
Start csomagot írta a kolléga az az mpl, a belföldi postacsomagot télleg csak egyszer viszi ki.
-
Fancy-boy
addikt
válasz
dr.dre bike #1420 üzenetére
Ekkora méretet furgonnal visznek, délelőtt 10 és délután 16 óra között.
Nem tudom milyen második kézbesítésről ír Outlander kolléga.
Csak akkor viszik ki másodszor, ha az ember megfizeti.
Értesítőt hagynia kell, vagy a blokk szerűséget, vagy normális színes értesítőt.Outlander: Ajánlott leveleket a postás bedobhatja a postaládába, ha biztonságosan eltudja helyezni.
Értsd: Nem tudnak belenyúlni és rendesen belefér.
Tehát nem járt el szabálytalanul. Az meg hogy mi van benne, nem rá tartozik.Ami értékes azt "LNK" szolgáltatással kell kérni. Magyarul: Levélszekrény útján nem kézbesíthető!
-
Outlander
addikt
válasz
dr.dre bike #1420 üzenetére
Kis furgonos postás hozza, általában 13 óráig, mert utána postán lepakolnak...
Hagynia kell egy értesítőt, ami kb olyan mint egy blokk, mert pdaból nyomtatja...
A második sikertelen kikézbesítés után hagyja a postán.... de mind a két esetben hagynia kell értesítőt rajta telószám meg ilyenek...
Ha nem hagy, akkor kérd el a küldőtől a csomagszámot és a postán adj le panaszt...
Nekem mikor postás váltás volt simán bedobálta az ajánlott leveleket a postaládába, pedig volt h utalványok voltak benne...
de mióta panaszt tettem rá, azóta minden rendben.
-
dr.dre bike
csendes tag
Üdv olyan kérdésem lenne hogy egy macbook 13 colos netbook érkezik csomagként hozzám !
Standard postai csomag ként lett feladva aza kérdés lényege hogy gondolom én a kissebb csomagokat illetve leveleket kihordó biciklis bácsi/néni nem fogja nekem kihozni házhoz .
De arról hogy csomag érkezett kapok valami értesítést?
Mert a multhéten volt hogy egy 1gen note érkezett postán semmi értesítő pedig a postán is voltam de ott sem szoltak hogy jött vmi ! Aztán később jött az ismerősömtől az email hogy visszaküldték neki ! -
Outlander
addikt
válasz
Outlander #1417 üzenetére
Most jött meg.... tehát télleg kb 4 munkanap..
Viszont 1k-t levont egyéb költség néven.
Majd ezt még megnézem, mert most csak sms alapján mondom, de majd késöbb belépek az ebnakba és megnézem h miért?
Tehát röviden..
02.25 reggel 8 órai kézbesítés.
02.28 reggel 8 órai utalás.
Átutalásos utánvétes csomag átfutási ideje..
-
Fancy-boy
addikt
válasz
Outlander #1415 üzenetére
Ez azért több kézen megy keresztül. Nem ilyen egyszerű ahogy te elképzeled.
Tehát nem így működik, hogy:Postás kézbesíti a csomagot / megkapja a pénzt.
Munka végeztével estefelé visszamegy a központba, és beszól a Gizikének, hogy:
Gizi, utald már át az Outlander Úr pénzét a számlájára. -
Outlander
addikt
válasz
Fancy-boy #1414 üzenetére
Dehogynem lassú, tavaly óta maximum 4 óra lehet az átutalás..
Tehát ha azt levonod, meg azt h mondjuk nem te használod egyedül a szolgáltatást.... akkor is azért illene, a következő munkanap délutánján megkapni.Amúgy még ma sem jött meg...
Unalmamban felhívtam őket, háát kétszer 5 perc után bontotta a hívást , pedig tök jó a zenéjük, harmadik alkalommal felvették, mondtam a csomagszámot erre valami olyat mondott h
Az "összeg áttelepítés alatt van"Ez egy blődli szolgáltatás szerintem... rizikós a feladó-eladó részéről, nem is értem miért szeretik néhányan így megkapni a küldeményt?!
-
Outlander
addikt
Jó gyors ez a királyi posta...
Első és utolsó alkalom volt ez az utánvételezés... senkinek nem jó...
Szaal, lehet h bele se fér ebbe a hétbe?
-
Outlander
addikt
Sziasztok!
Hétfőn reggel átvették egy utánvételes csomagomat, még mennyit kell aludnom, h a posta elutalja a megadott számlaszámomra?
Köszi.
-
Fancy-boy
addikt
válasz
Levi121212 #1402 üzenetére
Majd biztos rajtam kívül is írni fognak neked, de szerintem ha tutira akarsz menni, akkor törékenyként.
Ha olcsóbban megakarod úszni, akkor a vaterán rendeld meg a posta szolgáltatását: [link] -
törölt tag
válasz
Levi121212 #1402 üzenetére
-
Levi121212
csendes tag
Sziasztok!
Lehet volt már valamikor, de ennyi hszt nem tudok visszaolvasni.
Úgy alakult, hogy HDD-t kell postára adnom, van valami tippetek, hogy mivel/hogy béleljem ki, illetve csomagoljam be, valamint hogy miként adjam fel?
Köszi előre is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Linux kezdőknek
- World of Tanks - MMO
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Politika
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Alkoholista nevelde
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- ASUS TUF Gaming A17 Makulátlan Állapotban, Dobozában!
- Samsung Galaxy Tab S9 FE 5G (128GB) Gyári Fóliás, Gyönyörű Állapotban! 6hó garancia
- Macbook Pro M1 13" (16/512GB) Gyönyörű Állapotban!
- HP Omen 45L/ 14700K/ RTX 4080 SUPER/ 64GB DDR5/ 2TB M.2 SSD
- Tamron 18-200mm Di II VC (Canon) és Tamron 70 - 300mm 1:4-5.6 (Canon) objektívek
- Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz LGA775 Processzor
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Google Pixel 9 Pro 5G 128GB 16GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest