- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- MasterDeeJay: Quadro NVS 450 videókártya teszt (4 Dp port, passzív)
- gerner1
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- petipetya: Nagy chili topic. :)
-
LOGOUT
Alábbi írással szeretnék segíteni, hogy hogyan adjuk fel a motyónkat olcsón:
1., Ha nem fontos, ne dobozolj!
Új hozzászólás Aktív témák
-
randras
veterán
Helló,
utánvételes MPL-es csomag esetén hány napon belül számíthatok az utánvételi összeg utalására átvételtől?
-
törölt tag
Én antisztatis zacsiba teszem be, majd egy vastagabb falú dobozba. A doboz ki van bélelve szivaccsal, középen a vinyó és köré még szivacspukikat teszek, de magát a vinyót is be szoktam tekerni szivaccsal.
Az egyik ismertebb használtgépes bolt kis dobozba beteszi, néhány újságpapírral kibéleli és szevasz. Szóval a szivacsos megoldás már ezerszer tutibb. Nem is kell több.
Ha gondolod akkor Start csomag, Favorit kiegészítő és rádobsz egy törékeny matricát. De úgy már 2000 felett lesz a postadíj. -
Livius
őstag
Tudnátok adni tippeket, hogy HDD-t hogyan lehetne biztonságosan postázni és csomagolni?
-
freaghill
őstag
Egész nap szállítanak leveleket, csomagokat egyik postából másikba, vagy csak délelőtt? Mert 2 után fogok hazaérni, és addigra már meg szokott jönni (a postás
) és tudom, hogy hagyna levelet, de van rá esély, hogy ha délután zárás előtt lemegyek akkor már itt lehet a levelem, ha amúgy nem hozná a postás se?
-
csehe02
csendes tag
sziasztok!
van valakinek tapasztalata, hogy milyen kártérítésre lehet számítani, ha Usa-ba küldött csomagomat (alapból tracking numberrel van) elvesztette a magyar posta?
értéknyilvánítás nem volt
az üzletszabályzatban ezt találtam:"A Posta felelőssége nem terjed ki a közvetett kár vagy az elma-radt haszon összegére.
5.2.2.2. A nemzetközi postacsomagokra vállalt felelősség mértéke
b) Értéknyilvánítás nélkül feladott nemzetközi postacsomag, meg-semmisülése, teljes vagy részleges elveszése, illetve sérülése esetén a kártérítés összege a hiány, vagy a sérülés mértékével arányos, de legfeljebb a 40 DTS (SDR) és a kilogrammonként 4,50 DTS (SDR) díj együttes figyelembevételével kiszámított összeg." 1DTS= 350ft, tehát ez a kártérítés bakfitty.mi a helyzet a közvetlen kárral?
köszi előre is
-
freaghill
őstag
Hali!
Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy egy srác ma adja fel a cuccot amit rendeltem. Holnap ugye nem jön a postás, ezért az a kérdésem, hogy van -e rá lehetőség, hogy holnap már ideér és csak a postás nem hozza ki, ergo ha meg akarom kapni csak leugrok a postára?
-
törölt tag
Változtak a postaárak? Egy hete néztem akkor a Díjkalkulátor 1330-at írt ha jól emlékszem, most meg 1255 vagy 1440 a súlytól függően. Utánvétes ajánlott levél.
-
conorr
tag
Érdeklődnék hát ha valaki tud segíteni, hogy rendeltem egy könyvet amazonról amit átvetem, de csomag sérülten úgy, hogy a magyar posta adott róla egy kis papírt, hogy őnáluk sérült meg a termék. Maga a termék fóliázva volt ezért gondoltam, hogy a csomagoláson kívül csak nem érte baj, bár a fólia tetejét kibántották mintha ki akarta volna valaki szedni belőle, de láthatólag végül nem tette, viszont akármi is történt a könyv minimálisan szamárfüles lett valamennyire ami kicsit zavar és arról érdeklődnek, hogy a magyar posta által adott cetlivel tudok e kezdeni valamit az ügy érdekében.
A cetlin az áll:
"Tisztel ügyfelünk!
Tájékoztatjuk, hogy küldeménye a postai folyamatok során, sajnálatos módon megsérült. A történtekért és az okozott kellemetlenségekért ezúton kérjük szíves elnézését."
Szóval egy 30 dolláros könyvel meg e éri hülyülni a postával és valahogy felelősére vonni őket úgy hogy a kár minimális és ha igen mi ennek a menete? -
HUNPSP
aktív tag
válasz
Fecogame #1330 üzenetére
Na, pontosan 14:14kor megérkezett a csomag. Pont akkor, amikor egyeztettem a 3 helyen lévő egy darab ellenőrző kódot...
Igaz az időgarantált tegnapra szólt, de már nem is érdekel, örülök neki, hogy végre itt a "cucc", és teljesen rendben, hibátlan állapotban. Postás is jófej volt. -
Nálatok sem megy a posta.hu? Nekem azt írja, hogy:
The page cannot be displayed
Bla, bla...
-
HUNPSP
aktív tag
válasz
Fancy-boy #1324 üzenetére
Értékbiztosított és időgarantált is a csomag, ugye ahogy írtam (és ahogy írtad is, az a dolguk, hogy időben kihozzák...) az nem sikerült, ellenben ezért kérdeztem a kipróbálás dolgot, mert azért nem 1-2e Ft. Persze nem horribilis összeg, de azért mégse lenne jó, ha valami probléma lenne vele...
Nem fogok neki semmit adni (adnék, ha lenne), majd valahogy lerendezzük.
Azért köszönöm a válaszokat, holnap már biztosan meg kell érkeznie, reméljük hát úgy lesz.
-
Fancy-boy
addikt
Sehogy.
Az amúgy is túlterhelt postás, nem fogja azt mondani, hogy: Jól van, bontsd ki, menj be, rakd össze, próbáld ki.Ők azért vállalnak felelősséget, hogy te megkapd a csomagot időben.
Ami benne van, az már rád és az eladóra tartozik.
Kivéve, ha törékenyként lett feladva és baja lett vagy az elosztóban kiszakadt a csomagolás.Vannak dolgok amiket nem célszerű postán keresztül vásárolni. Persze tudom, hogy nem mindig van választás...
Ez a rizikó benne van, hogy baja lesz a szállítás közben, vagy már eleve hibásat küld az eladó, aztán ráfogja a postára. -
HUNPSP
aktív tag
Hidd el, tegnap végigpróbáltam két helyet is, ebből az egyik alapjában véve nem vette fel (sima posta), a másik ahova a cuccokat viszik pedig a mondandóm után egyből azt mondta, hogy hívjam az xy telefonszámot, amit szintén csörgettem fél percig, és azt sem vették fel.
Nem tudom, hogy ezek után mit tehetnék még...
Ja, de, várok türelmesen. Remélem épségben meghozzák, ha már az időt nem sikerül sehogy sem tartani.Olyan dologról van egyébként szó, amihez kellene áram is, hogy kipróbáljam, ha esetleg baja lett. Ezt a postás jelenlétében hogy lehet megoldani vajon?
(hangfalak, erősítő)
-
HUNPSP
aktív tag
válasz
#90933760 #1319 üzenetére
Köszi az infót. Sajnos még mindig nem érkezett meg, és ma már biztosan nem is fog, pedig az időgarantált csomag mára szólt...
Ráadásul a posta oldala is egész nap haldoklott, most délután egyáltalán nem jött be. Kb. 35-40 alkalomból 4x tudtam ma megnézni, akkor is csak annyit láttam dél körül amikor még bejött, hogy a városban van a csomag ahol feladták... komolyan, jó ez a szolgáltatás, öröm használni és várakozni.
-
törölt tag
Van rá esély, nekem már majdnem jött vissza csomagom, mert a címzett nem volt otthon és értesítőt se kapott hogy menjen be a postára érte.
2x kézbesítenek, de általában nem ugyanazon nap. Ha nem veszed át egyiken se akkor áll a postán 5/10 napig ha nem jelentkeznek érte vissza a feladónak. Mindkét alkalommal kéne értesítőt hagyni. Kéne.
Ha tudod a csomagszámot akkor utána tudsz érdeklődni most hol van, vagy ha azt tudod mikor lett feladva +2 munkanap és már ott kell lennie. -
HUNPSP
aktív tag
válasz
Fecogame #1317 üzenetére
Köszi! Igen, az 5 vagy 10 napos dolgot én is megtaláltam, azt mondja az eladó hogy 5 napos a várakozás, de nem is ez a fontos.
Még nem találtam értesítőt, sejtem nem járt errefelé. Arra van esély, hogy itt járt, de nem hagyott itt semmit? Az eladó azt mondta, hogyha nincs papír róla, akkor érdeklődjek a "helyi postánál".
-
HUNPSP
aktív tag
Üdvözlet!
Lenne nekem egy értékbiztosított és egyben időgarantált csomagom is. Ha nem vagyok itthon akkor amikor kihozzák, akkor a csomagot én aznap személyesen átvehetem, vagy ugyanúgy csak rá másnap mint pl. egy levelet?
Esetleg megpróbálja mégegyszer kihozni aznap?Köszi!
-
func93
senior tag
Feladtak nekem egy vga-t tegnap délelőtt olyan szolgáltatással hogy ma ide érjen. Meddig szállítják ki ezeket a csomagokat?
-
ESP
őstag
Nos akadt egy kis gondom.
Vaterafutarral utanvettel kuldtem egy csomagot es azt jeloltem be hogy szamlara jojjon a penz. Vevo atvette a vga-t, kifizette jelezte is. Penz meg nem jott meg. Utananeztem es mint kiderult azert nem ert ide mert a felado nevenek ugye a bankkartya tulajdonosat kellett volna megadni aki meg nem en vagyok.
Szoval most gondolom fel kellene hivnom a a postat?
-
szimcsi
senior tag
válasz
Fancy-boy #1306 üzenetére
Csak angolul találtam a post.hu-n (Nemzetközi postai forgalomból kizárt tárgyak köre - Great Britain):
3.4 Miscellaneous customs provisions
Consignments not exceeding £15 in value, except for alcoholic or tobacco products, are admitted free of export duty and VAT.
Private gifts of an occasional nature intended for the personal or family use of the addressee are admitted free of duty and VAT up to a value of £36 provided the following quantity limits are not exceeded:
– Alcoholic beverages: 1 litre spirits or 1 litre sparkling/fortified wine plus 2 litres still wine.
– Perfume: 50 grammes perfumed spirit or 0.25 litres toilet water.
– Tobacco products: 50 cigarettes or 25 cigarillos or 10 cigars or 50 grammes tobacco.
A "flat rate" of import duty (10%) is applied to consignments of a value of £140 or less if this rate is favourable to the importer.Köszönöm a hozzászólást!
-
Fancy-boy
addikt
válasz
szimcsi #1303 üzenetére
Miért nem szabad cigarettát, dohány árút és szeszesitalt csomagban Angliába küldeni?
Mert Angliában mint Magyarországon is tiltva van a külföldi dohány termék forgalmazása és eladása.
Angliába cigarettát és dohányterméket csak személyesen lehet behozni és akkor is csak egy bizonyos mennyiséget.
-
szimcsi
senior tag
sziasztok.
Azt szeretném kérdezni, hogy Angliába mennyi dohányt lehet feladni postán?
Haveromnak küldenék 6db 40 grammos dohányt. Én úgy gondoltam, hogy egy kisebb dobozba tenném.
Habár úgy olvastam, hogy postai úton 50 grammot lehet összesen küldeni.
Ez igaz volna? Mit tanácsoltok?
Köszönöm szépen! -
P-SZ-S
aktív tag
Egy kis hozzáfűzni való az időgarantált csomagokhoz:
Tegnap feladtak nekem start plusszal egy csomagot délutáni kézbesítéssel. Erre ma reggel 11:00-kor került az értesítés a postaládámba. Telephelyet nem is írtak ahol átvehetném, szóval ennyit erről, hiába fizetsz pluszba valamiért, nem kapod meg az ellenszolgáltatást. -
Timocicu
senior tag
Némi kis kiemelés ...
2013-as postai díjszabás
100g-ig: sima 195, elsőbbségi 250, sima ajánlott 445, elsőbbségi ajánlott 500 ft
250g-ig: sima 235, elsőbbségi 315, sima ajánlott 485, elsőbbségi ajánlott 565 ft
500g-ig: sima 425, elsőbbségi 535, sima ajánlott 675 elsőbbségi ajánlott 785 ft
750g-ig: sima 705, elsőbbségi 875, sima ajánlott 955, elsőbbségi ajánlott 1125 ft
2 kg-ig: sima 880, elsőbbségi 1110, sima ajánlott 1130, elsőbbségi ajánlott 1360 Ftcsomag:
standard 1190 Ft,
nem standard 1770 Ft
utánvételes START csomag 2800Ft
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Milyen TV-t vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Synology NAS
- Vigneau interaktív lokálblogja
- MasterDeeJay: Quadro NVS 450 videókártya teszt (4 Dp port, passzív)
- Házimozi belépő szinten
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Eladó egy 34" GIGABYTE M34WQ Ultrawide 144hz gaming monitor!
- ÚJ, GARIS! Dell Latitude 5450 - 14" FHD / Ultra 5 125U / 16GB DDR5 / 512GB NVMe SSD / HDMI 2.1
- Acer NITRO V 16 Gamer Tervező Laptop -35% 16" RYZEN 7 8845HS 16/1TB NVIDIA 4060 8GB FHD+ 165Hz
- AppleCare+ biztosítás és kiterjesztett garancia - Apple hivatalos biztosítás - Számlával
- Új Acer Predator HELIOS NEO 16 Gamer Tervező Laptop -35% i9-14900H 32/1TB RTX 4070 8GB 2,5K 240Hz
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Beszámítás! Intel Core i9 13900K 24 mag 32 szál processzor garanciával működéssel
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest