Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Alábbi írással szeretnék segíteni, hogy hogyan adjuk fel a motyónkat olcsón:
1., Ha nem fontos, ne dobozolj!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kaba
veterán
Köszönöm az információkat.
-
Kaba
veterán
Lenne egy újabb kérdésem ezúttal a csomagbiztosítással kapcsolatban. A Foxpost, GLS csak 50000 Ft kártérítést fizet az elveszett vagy megrongálódott csomagért, gondolom mások is. Van erre is megoldás?
-
Mr.Pentele
tag
válasz DonThomasino #12393 üzenetére
Szerintem nincsen hétvégén GLS csomagautomata feltöltés, bár az első ilyen rendelésem volt. A 11.04-én (most pénteken) feladott, automatába kézbesítendő csomag státusza változatlan, csak a feladás látszik, gondolom majd holnap ér be a helyi depóba és helyezik el az automatában.
-
gaben22
senior tag
Persze. Én még COVID előtt, amíg irodába jártam dolgozni millió csomagot rendeltem oda mindenféle szállítóval. Az a fontos, hogy azt a címet add meg, ahol a recepciója van a cégnek (irodakomplexumnál ugye több épület van külön "házszámmal" és lehet nem abban az épületben van a recepció, amelyikben te dolgozol), add meg a cég nevét is illetve a címzett neve is legyen rajta, hogy recin tudjanak szólni neki, amikor megérkezett a csomag.
[ Szerkesztve ]
Eladó cuccok: GPU: Gigabyte Aorus Master 4090 + EKWB 4090 Nickel Acetal blokk
-
DonThomasino
veterán
válasz Mr.Pentele #12404 üzenetére
A nyomkövetést hol nézed?
Mert több felület is van.
Tényleg nincsenek hétvégén." I'm going to make him an offer he can't refuse."
-
aktív tag
Helló, valami ötlet esetleg?
Nyilván a jó irányítószámot adom meg, egy Kecskemét postára küldeném postán maradónak. Az irányítószáma 6000, de ezt dobálja hibának. A posta szerint 6003 az irányítószáma (Nem), próbáltam azt is beírni, de ugyanezt kapom.
Legfeljebb holnap feladom a postán, csak most akartam kitölteni aztán elmenni bedobni a csomagautomatába aztán kész, de persze minek is működne....
Edit:
Áh mindegy, ha másik postát választok működik, valamiért nem szereti a Kecskeméti 3as postát a rendszer. Max többet fog gyalogolni a címzett, nem én tehetek róla[ Szerkesztve ]
-
sopruk
senior tag
Próbáld meg a Vaterafutáron kiállítani a feladóvevényt (ha ki tudod nyomtatni), aztán majd a postán feladáskor kijavítják. Valószínűleg nekik is hibát fog dobni beolvasáskor, de majd rájönnek mi a gondja. Neked meg olcsóbb is lesz valamivel...
-
aktív tag
válasz sopruk #12409 üzenetére
Köszi, végül éjjel feladtam egy másik közeli postára, kibírja azt a 300 méter sétát
Egyéb kérdés: Az 1 napos garantált szállítás akkoris érvényes, hogyha automatából adtam fel, igaz? Mivel fel volt ajánlva a lehetőség és fizettem érte feltételezem igen, de inkább rákérdezek, mert a tracking szerint reggel 9kor vitte el a futár az automatából, de azóta semmi Már legalább a helyi logisztikai központot el kellett volna érnie szerintem, ha reggel 9kor elvitte.
-
Mr.Pentele
tag
válasz DonThomasino #12407 üzenetére
online.gls-hungary.com-on nézem a GLS nyomkövetését. Egyik barátom pont mesélte, hogy neki szombaton tettek be csomagot GLS automatába (bár az nem magyar cég feladása volt, hanem Sinsay) illetve nem pont abba, ahová én az enyémet vártam. Furcsálltam, mert tudtommal hétvégén nincs semmiféle kézbesítés háznál, csomagpontra és automatánál sem. Vagy van valami külön opció, amivel hétvégén is meg lehet kapni a csomagot? Egyébként hétfőre meg is érkezett az automatába.
[ Szerkesztve ]
-
johniee
senior tag
sziasztok! Egyesült Királyságból (UK-ból) Angliából (azon belül Skóciából) hogy lenne érdemes ide hazaküldeni kisebb műszaki cuccokat mostanában, +áfát, vámot elkerülve?
"Nekem a paszta szenvedély" by Tesco-Zsömle =)
-
Fancy-boy
addikt
válasz Mr.Pentele #12411 üzenetére
Budapesten szombaton is szállít a GLS. ( felár ellenében )
-
féldekás
senior tag
Sziasztok!
GLS-sel szeretnék feladni egy csomagot, futár jönne érte.
Légpárnás borítékba feladható vagy mindenképpen dobozolni kell?
Eddig 2 csomagponton adtam fel GLS csomagot, az egyik helyen nem fogadták el a légpárnás borítékot, csak a dobozolást. -
Fr@nkieWilde
senior tag
Helló!
Postán maradó csomag (nem utánvétes) 10 napos őrzési ideje holnap reggel lejár, mi történik vele ezután?
Mit kell tennie a feladónak? Egyáltalán kell tennie bármit is? Mi a helyzet ilyen esetben?
Köszönöm.Nem lehet nékem nagyobb tolvajom, mint aki az én időmet eltolvajolja!
-
sopruk
senior tag
válasz Fr@nkieWilde #12417 üzenetére
Feladónak nem kell tennie semmit, automatikusan visszaszállítják. Jön majd értesítés, hogy csomagod érkezik. Átvételkor fizetni kell a vissza kézbesítés díját, 1100-1200 volt asszem nekem legutóbb...
-
Fr@nkieWilde
senior tag
-
Dealer95
őstag
válasz Fr@nkieWilde #12419 üzenetére
Ha nem fizeted ki, nem kapod vissza.
-
leviske
veterán
Sziasztok,
Amikor egy MPL csomagautomatát GUI helyett konzolos felülettel találok, akkor mennyi idő múlva van értelme újra próbálkozni? Van bármi esélye, hogy ez a hétvége során megjavul? Kell külön jelenteni?
Közben látom, hogy karbantartanak...[ Szerkesztve ]
-
magellaner
tag
Sziasztok
Egy 55" os tv t kellene elküldenem saját dobozába ami 133x80x18 cm 20kg. Hogyan tudnám okosan megoldani ezt? Gls be elvileg nem fér bele az övméretbe.Eggyátalán mennyire nézik ezt? Mivel lenne érdemes akkor elküldeni? Köszi -
DonThomasino
veterán
válasz magellaner #12422 üzenetére
Személyesen nem tudom hogy nézik,
de a csomagautomatánál kiderül mert kb. akkora lesz a fiók.
Vannak nagy méretű csomagok ami általában feláras.
Nézd meg ezt [link][ Szerkesztve ]
" I'm going to make him an offer he can't refuse."
-
ablack
senior tag
válasz magellaner #12422 üzenetére
-
Don.Corleone
aktív tag
Sziasztok! Nemeztközi csomagfeladás ügyben kérném a tanácsotokat, ha esetleg nem fér bele a topic-ba akkor elnézést előre is. Szóval lenne egy pc amelyet barátomnak küldenék Írországba. Van ötletetek-tippetek mi a legjobb mód ilyenkor? DHL-nél érdeklődtem ott 150K lenne, a DPD pedig 15K-ért vinné. Brutális a különbség, érdemes ilyenkor minden létező biztosítást megkötni a csomagra? (törékeny, értékbizt.) Előre is köszönöm a tippeket, segítséget!
-
RAiN91
őstag
Sziasztok,
ha bemegyek a postára, és készpénzt szeretnék küldeni másnak a számlaszámára (tehát nem címre készpénzt), akkor a fehér csekket kell kitölteni? Múltkor a postán nem voltak képben, adtak egy ilyet, és hogy szerintük ha én azt akarom, hogy bankszámlára menjen a kézbesítés, ne címre, az már egy plusz szolgáltatás. Ami egyébként nincs is ezen a feladóvevènyen.Ennyi van: "Címzett neve, címe/számlaszáma"
A címhez nem írok semmit, csak a számlaszámot, akkor úgy jó lesz? Nem elég egyértelmű, és a postai díjszabás sem, hogy ez most tényleg egy extra dolog-e..
-
azbest
félisten
válasz RAiN91 #12426 üzenetére
A 3. számú minta – „Belföldi postautalvány T2” nyomtatvány kitöltése [link]
2 napos.A t0 és t1 azok postán felvehetőként vannak írva [link] a t1-nél feláras a házhoz kézbesítés.
Díjszabás [link]
A fehér csekk neve postai számlabefizetési megbízás, nekem úgy tűnik, hogy azt csak leszerződőtt cég számára lehet. [link]
A sárga csekk is leszerződött cégeknek [link][ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
válasz Don.Corleone #12425 üzenetére
régebben valami közvetítő futárrendelő oldalt is ajánlgattak, ahol jobb árakat is mondtak futárra, mint a listaár.
Csomagolásnál úgy szokták, hogy vagy belső teret teljesen kitöltő, megszilárduló hab vagy szivacs kell. Vagy a videokártyát kiszerelni és külön mellécsomagolni. Bármilyen kilógó, nehéz alkatrész leszakadhat, ha nincs rendesen megtámasztva. Úgy kell becsomagolni, hogy kibírja azt, mintha fociznának vele. Ha csak úgy beteszed egy dobozba és elküldöd, akkor szinte biztos, hogy kiesik a videokártya, leszakad a méretesebb procihűtő... [link][ Szerkesztve ]
-
sopruk
senior tag
Tegnap pont amikor sürgősen kellett volna, nem működött a Foxpost oldala.
Az MPL címiratkitöltőjével készítettem gyorsan egy automatából - házhoz feladóvevényt és el is vittem egy automatába. Nem kellet címkét sem nyomtatni, kártyával lehetett fizetni...Viszont nem találok sehol lehetőséget arra, hogy erről áfás számlát igényeljek?
Ez így szabályos, hogy nem adnak róla? -
sherlock82
senior tag
Nekem sok pozitív csalódás után most jött egy negatív a postával kapcsolatban.
A kézbesítő nem talált otthon, telefonon nem keresett és értesítőt sem hagyott a ládában, pár napra rá bementem a postára érdeklődni, aztán kiderült hogy a csomag lassan egy hete ott volt a postán.
Sima belföldi csomag, semmi extra csak a kézbesítő hanyag volt.
Postán dolgozó nő szerint nem az első eset. : /Iphone se 2, Mizuno Wave Rider 25, Garmin Instinct 2
-
szente
addikt
Sziasztok!
Vaterafutárnál a nem vaterán eladott terméknél hogyan működik az MPL, ha háznál szeretném kérni a csomagfelvételt?
Eddig csak úgy használtam, hogy én mentem a postára, akkor ugye vittem magammal a kinyomtatott cetlit.
Ha azt jelölöm be, hogy háznál történjen a felvét, akkor ha rányomok a megrendelem gombra, akkor automatikisan jön a futár, vagy még kell valamit tennem?[ Szerkesztve ]
-
sopruk
senior tag
válasz szente #12433 üzenetére
Szia!
Nincs más teendő, másnap érkeznek a csomagért.
Kicsit furcsa, de nem érkezik semmi visszajelzés. Legalábbi Budapesten adtam fel sok csomagot így és sosem jött semmi értesítő róla, csak másnap csenget a postás, hogy jött a csomagért.
Ha jól emlékszem egyszer szolnoki átvételt kértem, akkor felhívtak telefonon egyeztetni... -
aktív tag
Sziasztok,
USA-ból rendeltem egészségügyi terméket, USPS nemzetközi levélként adják fel nekem.
Általában Németországban jön be az országba, onnan érkezne Vecsésre a vámra, majd hozzám. Az utazás Németország-Magyarország között eddig 1 éjszaka volt. Most azonban 1 hete nem történik semmi.
Normál esetben így kéne kinéznie (17track):
A mostani “elveszett” pedig ilyen:20-a vasárnap volt, hétfőn meg kellett volna érkeznie. Írjak a Postának ill. feladónak, vagy van esély, hogy elő kerül a cucc? Én már irnék holnap, de végülis 1 hét még “csak”, előfordulhat csúszás?
[ Szerkesztve ]
Üdv!
-
Kaba
veterán
Jófogás háztól-házig utánvétes fizetésnél a Jófogás is megkapja az adatokat( bankszámlaszám, lakcím stb.) vagy csak a GLS.
-
devilzero
tag
Sziasztok!
Rendelt valaki mostanában gumiabroncsot a gumiok.hu weboldalról? Posta hozná, 4 külön azonosítóval, 3 már az én településem logisztikai központjában, a 4. “A küldeményt a feladó előrejelezte, az átadást követően megkezdjük a feldolgozást” állapotban. A cég állítja, mind a 4et átadta, posta nem válaszol. Így járt már valaki? Mit érdemes ilyenkor tenni?
Köszi! Üdv![ Szerkesztve ]
-
pn4hvq
senior tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék Alzánál elállás kapcsán. A csomagot MPL inverz csomaggal küldeném vissza, azonban magát a csomagfeladást pénteken tudnám megejteni. Ha kitöltöm az inverz csomagfeladás adatait, akkor a véglegesítés előtt az összegzésnél értelemszerűen a feladás dátumaként a mai dátum szerepel. Ha jól láttam, akkor ezt nem tudom "átütemezni" 2022.12.09-re. Ha most kitöltöm ezt a postai űrlapot, kinyomtatom és csak pénteken viszem be, akkor az mennyire fog problémát okozni? A szépséghiba az a dologban, hogy a nyomtatást legkésőbb holnap tudom megoldani, a csomagot viszont csak holnapután fogom tudni feladni.
Köszönöm a választ. -
Mr.Pentele
tag
válasz pn4hvq #12440 üzenetére
Szia!
Bár inverz csomagot még nem adtam fel MPL-el, viszont szerintem erre is ugyanaz érvényes, mint bármely más, online előre rögzített MPL-küldeményre, azaz 30 napon belül feladható az ország bármely postáján. Az ügyfélszolgálatot érdemes lehet esetleg telefonon megkérdezni, de egyébként az összegzésnél szereplő dátum azoknál a csomagoknál, amit feladtam eddig, nem jelentett semmit abban a tekintetben, hogy aznap vagy csak 2 nap múlva vittem be őket a postára.
[ Szerkesztve ]
-
pn4hvq
senior tag
válasz Mr.Pentele #12441 üzenetére
Köszönöm, utánaérdeklődöm
-
semmiho
tag
Sziasztok!
Mennyire gyors és megbízható így karácsony előtt a Magyar Posta, mondjuk német csomagok esetén? Tavaly ilyenkor 3 csomagommal is volt gond (egyik 2+ hónapra "elveszett") és többen közületek is hasonló gondokkal küzdöttek.R2-bike helyett (ahol UPS van) kivételesen bike24.de-ről rendeltem és meglepődtem, hogy sajnos nem a DHL, hanem a posta kézbesíti ezt is, mint tavaly a bike-discountos rendeléseimet (tudatosodhatott volna, hogy a DHL itthon MP lesz, hiszen képben voltam ezzel...).
(Remélem, nem bánom meg, hogy nem pöttyöztem be 10 Eur felárért a DHL Express+ opciót!) (-:
-
Ijk
nagyúr
Foxpostnál vigyázzatok, most beszoptam apró user errorral.
Volt egy több éves regem, feladtam múltkor csomagot utánvéttel. Csodálkoztam is hogy nem kért bankszámlaszámot, úgyhogy elkezdtem keresgélni a menükben, benne volt a régi. Át is írtam rögtön.
Most nézem hogy a csomag árát átutalták, de nem jött meg. GYIK-ben olvasom hogy már a csomag létrehozása előtti számlaszámra utalnak ki./人◕ ‿‿ ◕人\
-
devilzero
tag
válasz devilzero #12439 üzenetére
Szerencsére feladott és megjött egy másik adag garnitúra de csúcs amit a posta és a webshop leművelt. Ment az egymásra mutogatás, majd a webshop felkúrta magát és feladott egy újabb adagot ami 1 nap alatt megjött.
A posta állította hogy ők nem vették át a negyedik terméket, de tömbösített termék ami azt jelenti elvileg, hogy egyszerre kötelesek kézbesíteni. Mondtam az ügyfélszolgálatnak, hogy csókolom az nem kötelező hogy egyszerre vegyék fel?! Arra azt mondta hogy több száz csomagot vesznek át a webshoptól. Mondom világos de a rendszer nem írja, hogy nincs meg a negyedik?! Nyilván védekezetek. Mindegy a lényeg, hogy megjött, tanulságom megint annyi, hogy ami nem kerül kevesebbe ha előre utalom azt nem utalom előre… (persze azóta 14ezret drágult a 4 gumi és máshol sem lehet olcsóbban megvenni… #22,5%)[ Szerkesztve ]
-
berek21
őstag
Sziasztok.
Szeretnék egy csomagot eljuttatni egy ukrán privát címre. Kb 20x15x10 cm, és 0.5 kg. Az értéke kb 20€. A posta honlapja elég pongyola, és régi infókkal szolgál, máshol pedig nincs is opció. Valaki mostanában küldött oda csomagot, vagy aki okosabb mint én tud információval szolgálni?Lancia Delta III eladó!
-
realist
őstag
Hellyhansen.com-on rendelt csomag visszaküldésével van problémám.
A kiszállítást Hollandiából a DHL végezte. 90 napon belül ingyenesen lehet visszaküldeni a csomagban lévő return label-el.
Probléma a következő:
Nem küldtek a csomaggal return labelt. Ezt megkértem e-mailen, elküldték. Leírás szerint ráragasztom irány post office, ingyen feladom és boldogság. Return label-en van 2 vonalkód (formátumok: RMA-xx0000xxxxx-1; Cycleon (00) 0 xx00 000x xxxx xxxx x). MPL Cycleon-East Gate Bus Park-ba menne.Postán közölték a következőket:
- ilyen vonalkódokat nem tudnak beolvasni
- csak ő általuk adott vonalkóddal tudom feladni fizetősen és a kapott return labelt (aminek mindenképpen szerepelni kell rajta...) leragasztják
- hiába szerepel rajta a következő: "Inverz üzleti csomag CYCLEON B.V." nem is lehetne ingyenes, mivel a vonalkód nem jó és a Hellyhansen nem szerződött partner a postával
- végezetül: az eredeti return labelen egy kis méretű kivágandó" Feladói Bizonylat" rész szerepelt. Ennek kicsi a méretet nem tudja betenni a gépbe így igazolást se tudna kiállítani.Felhívtam a DHL-t, hátha velük kellene visszaküldeni, de a vonalkód formátum alapján nem hozzájuk tartozó csomag.
Van valakinek ötlete, hogy mi lenne az üdvözítő módszer?
kösz!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Komplett erőgép játékra, munkára, garanciákkal - I7 13700K, RTX-3080, 32 GB
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G7 I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest