Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Rák
- DeFranco: Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Hieronymus: Új biztosítási kártyát kap a nagymama
-
LOGOUT
Alábbi írással szeretnék segíteni, hogy hogyan adjuk fel a motyónkat olcsón:
1., Ha nem fontos, ne dobozolj!
Új hozzászólás Aktív témák
-
vrolee79
csendes tag
Sziasztok!
Segítsetek, kérlek!
Létezik bármilyen opció arra, hogy neten keresztül magánszemélytől biztonságosan tudjak használt telefont venni?
Tehát pl. postán vagy futár vár 5 percet, amíg szemrevételezem és elindítom a telefont, majd ha okésnak vélem (tényleg nem karcos, elindul, kapott számlák rendben) akkor fizetek csak érte.
Az eladó az ország észak keleti felén van, mi meg a déli határvidéken, tehát személyes megtekintés nem pálya.Köszi előre is!
R. -
RoSSo3
senior tag
Sziasztok!
Egy kora reggeli "Kézbesítésre átadva" nyomkövetési sor mennyire biztos, hogy aznapi kézbesítést jelent? Múlt hét csütörtökön és már pénteken is ezt az üzenetet dobta a nyomkövetés. A csomag meg sehol, direkt itthon maradtam, semmi. (Még értesítő sem.) -
Batib
őstag
Köszi!
Már uton van a csomag. DPD utánvéttel háztól-házig 1680ft. Erről az odalról rendeltem. -
Spet
addikt
válasz
TheProb #9041 üzenetére
Sima címzés. Jó pár levelem érkezett meg ezen el alapján például az Egyesült Királyságból, vagy Németországból.
sutszi: Ez bukta volt. ÍRásos panaszt kell tenni a postánál, más dolgot nagyon nem tudsz tenni.
Batib: Első körben nézd meg az árakat, utána pedig az értékeléseket a felhasználóktól, utána pedig, hogy milyen feltételekkel szállítanak a cégek.
-
Batib
őstag
Sziasztok!
Egy nem nehéz, de terjedelmes csomgot akarok elkuldeni a vevőnek, utánvéttel.
Méretek: kb 150x15x15 (horgászbot).
Mit tanácsoltok, melyik szolgáltató lenne a legkedvezőbb.
Nincs rutinom ebben.
Köszi! -
dzsi23
addikt
válasz
H. Kristóf #8850 üzenetére
.
-
MrSealRD
veterán
Helló!
Előzmények röviden: Szokásos rendelés Aliexpressről. De a postás még értesítőt sem hagyott. Semmit sem tudtam a csomagról. Mivel már gyanúsan sok idő telt el elkezdtem érdeklődni, meg utánajárni... Postás szerint a nyomkövetési számot felviszik az itteni postán is és tudom nézni hol van a csomagom. Az előbb rákerestem, és 2 csomagom esetén is az alábbi látható:
2019.03.10. | 23:18Budapest 62 posta
Kézbesítés Kézbesítésre átadva
2019.03.14. | 01:17Budapest 62 posta
KézbesítésAz értesítőn szereplő dátumtól a küldemény postán átvehető
2019.03.14. | 11:12Budapest 62 posta
KézbesítésNem kereste, feladónak visszaküldve
2019.03.30. | 08:19Budapest 62 posta
SzállításKimenő küldemény beérkezése a kicserélőbe
2019.04.04. | 13:50Nemzetközi Posta Kicserélő Központ
SzállításKüldemény előkészítése nemzetközi szállításra
2019.04.08. | 21:14Nemzetközi Posta Kicserélő Központ
SzállításÁtadás nemzetközi szállításra
2019.04.09. | 07:49Nemzetközi Posta Kicserélő KözpontVissza lehet innen rántani a csomagot, vagy ennek már annyi?
A postán tényleg csak félkegyelműek dolgoznak?! Egyszerűen el sem hiszem, hogy már odáig süllyedt a színvonal, hogy már nem csak egy kis csomag kézbesítése sem megy, hanem már az értesítő is kihívást jelent.
-
TheProb
veterán
Sziasztok!
Fel kell adnom 10+ darab kis cuccot, mindet külön címre, némelyiket elsőbbséggel és/vagy ajánlva. Méretileg belefér egy sima borítékba is. Viszont ahogy nézem, levélre nincs onlány címirat kitöltési lehetőség. Mi lenne a legjobb megoldás, amivel a lehető legegyszerűbben tudnám feladni ezeket? Postakész borítékhoz lehet plusba kérni elsőbbségi/ajánlott szolgáltatást? Jól sejtem, hogy a leggyorsabb az lenne, ha kinyomtatnám a feladót és a címzetteket etikettekre és ráragasztgatnám őket a borítékokra?
-
lori17
újonc
Sziasztok. Rendeltem pár csomagot külföldről viszont valami probléma történt és nem került rá a csomagokra a szállítási cím. Így a postára megérkezett, de cím hiányában visszaküldték. Nem tudom valaki járt e már így de ha igen, kérem segítsen mert további csomagjaim is úton vannak amik ugyanerre a sorsra fognak jutni.
-
azbest
félisten
válasz
LógaGéza #9037 üzenetére
Nem, oda nem mehetsz személyesen.
Plusz, ha szállítás alatt van, akkor már nem is a kicserélőben van, hanem már valami lokális elosztóban. Ha meg nincs még belföldi továbbküldés bejegyzés, akkor még lehet a vámosokon sem ment át, még akár ott is várhat pár hetet.
Nálam így nézett ki például most
Ja és most már nem a hagyományos értesítőt kaptam, hanem a gépi nyomtatásút. Láttam is készbesítőt nap közben, akinél ilyen kis gép volt. A qr kód a posta ászf oldalára mutat.... én meg naívan azt gondoltam, hogy esetleg a küldeményazonosító, hogy le tudja csippantani az ügyintéző..
Maga a papír a legvékonyabb fajta hőpapír. Szabadtéri postaláda, ha beázik, akkor nem biztos, hogy egyben marad.
LógaGéza
ja akkor a persze nincs vámkezelésre várás, max morzsi szaglássza meg, nicns e benne cigi, pia, vagy más -
LógaGéza
veterán
Üdv!
Ha egy csomag a Nemzetközi Posta Kicserélő Központban van, akkor személyesen elmehetek érte felvenni? Reggel előkészítés szállításhoz volt a státusza, és legkésőbb holnapra kellene a tartalma. Elképzelhető, hogy megkapom, vagy jobb lenne, ha érte mennék?
Köszönöm! -
agroman
aktív tag
válasz
Gabesz87 #9035 üzenetére
vidéken is ugyanez van. most eppen helyettesito postas van nalunk es azt a csengot amit a jehovistaktol kezdve a roman keselezoig mindenki megtalal, csak eppen a helyi postasnak nem sikerul.
raadasul osszevissza szervezgetik a kinai ajanlott levelkuldemenyeket a leveles postas es a csomagszallito kozott. sosem tudod melyiket kell varnod. -
Gabesz87
veterán
Szerintetek az rendben van, hogy a postás egy elsőbbségivel feladott, ajánlott levelet nem hoz fel, nem csenget, hanem csak bedob egy értesítőt? Rendben van, hogy Pesten csomagokat nem hoznak ki, mert nyilván baromi sok, és nehéz lenne, de egy ajánlott levelet miért nem??? Párom egész nap otthon volt, várta ezt a levelet...
-
Because
őstag
Helló!
Akinek van tapasztalta kérem segítsen! Foxpost-on csak téglatest alakú csomagot lehet feladni vagy simán buborékos fóliával körbetekerve, hengeresen is mehet?
-
Sziasztok!
Most vettem észre , h Aliról rendelt két csomagom is rossz címre került kézbesítésre. Két különböző eladó, két tök más cím, Alin nem változtattam semmit, ezer és egy csomagom érkezett már meg sikeresen. Békéscsabára kellett volna, hogy érkezzen. Van arra esély, hogy vhogy kártérítést kapok vagy mi ilyenkor a teendő? (nyilván ügyfélszolgálat, panasztétel), Alin már jeleztem dispute-ként.
-
rushty
őstag
"Postán maradó" csomagot, hogy kell felcímkézni?
Budafoki vagy Ujbuda Center postának mi a címe?
Értesítendő: (e-mailt cím megadása)
és írnak e-mailt, hogy ettől eddig átvehető? -
arpii
tag
válasz
Fancy-boy #9026 üzenetére
Én már megegyeztem vele, így 5-5 ezer forint kárunk keletkezett, mert felesben vállalta a dolgot. Ezt a részét nem is firtatom, mert utólag ugye mindig okosabb az ember. A kérdés az, hogy jogilag van-e erre lehetőség vagy sem. Én úgy gondolom, hogy egy monitornak készült jól becsomagolt csomag, ami egészen a gyártó raktárából egészségesen el tud jönni kis hazánkba anélkül, hogy tönkremenne, nem feltétlenül kellene törékeny áruként kezelni.
Ő ragaszkodott az MPL-hez, nekem sajnos csak rossz tapasztalataim vannak velük. Jobban örültem volna egy futár cégnek. Valójában sosem tudjuk meg, hogy mi az igazság, de elég sok adásvétele van, ami túlnyomó többségben pozitív értékelésű. Csak nem ezen az 5 ezer forinton akar meggazdagodni. Engem sem kifejezetten a pénz érdekel, hanem az, hogy egy ritka cucchoz jutottam hozzá, ami tönkre ment. És 1 éven belül ez a 3. MPL-es sérült küldeményem. Hát őszintén szólva, vicc. -
Fancy-boy
addikt
Szerintem törékenyként kellett volna elküldeni, mert így nem fognak kártérítést fizetni.
Nekem ez a véleményem.
Egyébként az eladó felelőssége rendben elküldeni. Ő küldte így vagy te nem akartál pluszba fizetni a törékeny kezelésért? Próbálj vele megegyezni. Persze ha Ő felajánlotta a törékeny csomagküldést, de te nem kérted, akkor már nem az Ő felelőssége.
Persze az is lehet, hogy eleve törötten küldte el. -
arpii
tag
Kérlek segítsetek, a kérdés a következő: Vaterafutár MPL-el utánvéttel ugyebár van a csomagon értékbiztosítás. Egy hibás monitort vettem, amiben ép volt a kijelző, de elektronikai hibás volt a monitor. Nem lett megjelölve törékenyként a csomag, így a feladás ára 1990 Ft volt és 10.000 Ft az utánvét. A csomagolás egy másik monitor gyári csomagolása volt, kifejezetten jól becsomagolva, hungarocell térkitöltővel, tényleg rendesen be volt csomagolva, mégis megsérült, mire ide ért.
Élhetek-e kártérítési igénnyel ez esetben? Az ügyfélszolgálatos email címről az a válasz érkezett, hogy fáradjak be egy postára a teljes bazárral és felveszik a jegyzőkönyvet. Van-e esély rá, hogy kapjak kártérítést, tekintve, hogy az egyetlen használható alkatrészt, ami a monitorban volt (és ami miatt megvettem) tönkretették? Köszi előre is. Ps. amikor a postás meghozta, körbenéztem és nem volt rajta sérülés nyoma, de nem is klasszikus berúgós, beütődött törés van az LCD-n, inkább esés okozta repedés. -
Minstrel
senior tag
Németországba feladhatok mobiltelefont? Kivételek között akkumulátort látok csak az meg van a telefonban ugye, de külön a telefont nem említik. Postát és a DPD-t nézem egyelőre, DPD kicsit olcsóbb.
-
vpleft
tag
Sziasztok!
Az normális hogy egy péntek délelőtt feladott csomag(azt hiszem levélként adták fel) még nem érkezett meg hozzám? Mégcsak olyan nagy távról sem beszélünk, mert Budapest környékéről jön veszprém megyébe. Nyomkövetés nincs, csak ezt látom -> kép link
Már kezdek aggódni. Relatíve nagy érték van benne.
Értesítőt sem kaptam a postástól -
Mr.Pentele
csendes tag
Üdv Mindenkinek!
Szeretnék beszámolni egy pozitív dologgal kapcsolatban. Mai napon délután feladtam egy levelet teljesen simán elsőbbségi és minden nélkül, egy tőlem 25 km-re lévő faluba. Most jön az érdekes rész: ma oda is ért a címzett postaládájába. Telefonált, hogy köszöni szépen. Nem tudom, lehet ez csak egy óriási véletlen, hogy feladás napján már ki is kézbesítik. Minden esetre el kell ezt a sikert is könyvelni.
További szép estét minden topiclakónak!
-
Fancy-boy
addikt
válasz
DrojDtroll #9016 üzenetére
Az teljesen mindegy, hogy van vagy nincs.
Azt figyelik, hogy megfelel-e a mérethatároknak.
Amennyiben 24 mm-nél vastagabb, és nem könyvelt nemzetközi küldemény, akkor nem fogják kiszállítani. -
agroman
aktív tag
válasz
DrojDtroll #9016 üzenetére
ha rajossz hogy mi a kulonbseg a ket postazas kozott akkor megtalalod a megoldast.
a postasok egyszerubb dolgokat sem tudnak megkulonboztetni, nem hogy olyan kiderithetetleneket, mint hogy egy kinai kuldemenyt melyik platformon vetted. -
Fancy-boy
addikt
válasz
DrojDtroll #9014 üzenetére
Ha nem férne be a postaládába, mert például 24 mm-nél vastagabb, akkor nem szállítják ki.
-
Fancy-boy
addikt
válasz
DrojDtroll #9012 üzenetére
Ha nem könyvelt, tehát nem nyomon követhető, akkor nem szállítják ki.
"A Posta a 324×229×24 mm-nél nagyobb, közönséges küldemények címre kézbesítését mellőzheti, a postás ebben az esetben egy értesítőt dob a levélszekrénybe, hogy a küldemény mikor és hol vehető át."
-
DrojDtroll
veterán
Sziasztok!
Kollégista vagyok. Sokat rendelek ebayről és aliexpress-ről is. Az ebay-es csomagokat szépen lerakják a portán de az alisokról rendszerint értesítőt kapok és el kell fáradnom a postára érte?
Megoldható valahogyan, hogy ne legyen ez a plusz kör?
-
MPowerPH
félisten
Hali!
UK -bol jon egy tracking -os csomagom. A Royal Mail Track & Trace oldalan szepem nyomonkovetheto a csomag, elhagyta az UK -t, es "Handed to: Delivery partner". Kattintva atdob a Magyar Posta oldalara, de az csak a tracking resz. Itt most adnak masik szamot, vagy innentol mar nem nyomonkovetheto?
-
JoinR
őstag
A kedves posta egy aliexpress-es rendelésem sikeresen (!) kézbesítette egy másik városba.
A cím nyilvánvalóan jó volt, hiszen még a vámeljárás kezdetén a tájékoztatót megkaptam a jó címre, beküldtem a dokumentumokat, erre kivitték teljesen máshova...
Mivel nem tudtam, hogy az alis nyomkövetés lassabban frissül, sajnos 2-án nem gondoltam arra, hogy telefonáljak a kisoroszi postára, hogy mégis wtf.
nyomkövetés
Valakinek van ötlete/tapasztalata, hogy a panasztételen kívül mit tudok tenni? Köszi előre is. -
Faterkam
addikt
válasz
Mr.Pentele #9006 üzenetére
-
Faterkam
addikt
Sziasztok!
Régebben volt arról szó, hogy az ajánlott küldeményeket is nyomon lehet majd követni! Tegnap poénból ránéztem a feladásomra, és működik! Nem olyan részletes, mint a csomag, de látni a feladást, és azt hogy kiadták kézbesítésre a célpostán! Ez mikortól van? -
Nem tudjátok, hogy kb mikor lesz elérhető az ePostaBox szolgáltatás? Van rá esély, hogy még idén, vagy inkább 2020? Azt tudom, hogy tavaly ősszel volt a béta teszt időszak, de azóta semmi info... és a tájékoztató oldal sem él már ( https://www.posta.hu/epostabox/tajekoztato ).
-
Tanácsot szeretnék kérni, hogy mobiltelefont az eredeti dobozában (17x17x4cm) milyen módon adjak fel a boltnak, garanciális javításra? Kell másik doboz köré?
Értékkel kellene, kellene valami igazolás, hogy átvették és épségben érkezzen meg, mert most nem törött csak akkuhibás. -
Vmf
csendes tag
Sziasztok!
30g alatt 114×228mm levèl szabvànymèret?
-
Fancy-boy
addikt
"Jól értem, hogy ha elveszett egy ajánlott küldemény, melynek én voltam a feladója és nem volt értékbiztosítva, akkor maximum 30 SDR, azaz jelenleg kb. 11 700 HUF kártérítést kaphatok érte?"
Igen, viszont még az ajánlott szolgáltatás díjával csökkentett postaköltséget is visszatérítik.
A második kérdésedre ezt találtam:
"9.2.2. Nemzetközi viszonylatba feladottlevélküldeményekre vállalt felelősség mértéke1) Értéknyilvánítás többletszolgáltatássalfeladott nemzetközi levélküldemény megsemmisülése, teljes vagy részleges elveszése, illetve sérülése esetén a kártérítés összege a hiány, vagy a sérülés mértékével arányos, de legfeljebb az értéknyilvánítás összegével megegyező."
Szerintem írj az ügyfélszolgálatnak és kiderül.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Lexus, Toyota topik
- World of Tanks - MMO
- Egymásra licitálnak a kiadók, hogy kihasználják a GTA VI késését
- Milyen légkondit a lakásba?
- PlayStation 5
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Hardcore café
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- További aktív témák...
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- AKCIÓ! MSI B550 R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 8GB COOLER MASTER CMP 510 CM 750W
- AKCIÓ! GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest