- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Fecogame: A csámcsogás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Alábbi írással szeretnék segíteni, hogy hogyan adjuk fel a motyónkat olcsón:
1., Ha nem fontos, ne dobozolj!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Füleske
addikt
"levélre nem tudok értékbiztosítást kérni"
Miért nem ?
De amúgy az 1770 Ft - os az a Start csomag , az biztos. Az 1400 Ft -os az nem valami kis súlyú ajánlott levélként értékbiztosítással feladott dolog volt ? Mert ha a feladott dolog kis súlyú és nem túl nagy értékű (és nem utánvétes) akkor valóban olcsóbb lehet mint a start csomag. -
ProdyG
őstag
hi, a tanácsotokat szeretném kérni, hogy hogyan érdemes feladni egy olyan csomagot, amire szeretnék 20 ezer ft értékbiztosítást kérni.
mert ma egy ilyen csomagért 1770 ft-ot kértek el tőlem, de kb 1 hónapja csak ~1400 ft-ot. és a 2 űrlap is teljesen más volt. nem tudom mi köztük a különbség, kérdezgettem már a postás néniket is, de mindegyik mást mond... -
-
gaboca5
újonc
Már most én is okosodtam,de 48 évesen nehezen illeszkedek be az ilyen féregnyúlványok közé.Az a baj, hogy egyrészt magamat büntetem, másrészt azokat, akinek ez a rendelési forma eszébe sem jutna, mert van agya.
-
totyak
aktív tag
Üdv!
Meg tudnátok mondani, hogy mennyibe kerül a legkisebb, illetve a méretben az után következő bubis boríték? Elmehetnék egy postára megkérdezni, de hátha tudja valaki az aktuális árakat. A kezdő postban 30-40ft-ot írnak, de elég régi már az az írás. Egy processzor lenne postázva.
Köszönöm.
-
Tomi0703
addikt
Üdv.
Csomagot adtak fel nekem, kedden elsőbbségivel és még ma sem ért ide. Eléggé ideges vagyok miatta mert fontos lett volna... De ha hétfőn sem ér ide akkor nagyon elkezdek aggódni...
Amúgy olyankor ha eltűnik egy csomag lehet valamit tenni? -
freaghill
őstag
Ha ma adtak fel nekem egy csomagot elsőbbségivel, akkor az holnap ideérhet, vagy csak hétfőn van csomagszállítás?
-
Füleske
addikt
válasz
canniball #1025 üzenetére
Címzett fizet : ha a feladási díjat is a címzettel akarod fizettetni. Tehát feladáskor Te fizetsz 0 Ft - ot , a címzett átvételkor fizet utánvét(ha van)+postaköltség+870FT. A "sima" utánvét benne van az alapdíjban , ekkor a postaköltséget Te fizeted feladáskor. Sok értelme szerintem nincs ennek az opciónak mivel egyrészt a címzettel meg tudod fizettetni a postaköltséget amúgy is (hozzáírod az utánvét összegéhez) , másrészt ha nem veszi át a címzett akkor visszaszállításkor fogják kérni tőled a pk - t ugyanúgy.
-
canniball
nagyúr
válasz
Füleske #1023 üzenetére
Még egy kérdés.
A Belföldi és nemzetközi postai díjak kivonata szerint a Start csomag díjában benne van az értéknyilvánítás és az utánvétel, lejjebb a kiegészítő szolgáltatásoknál viszont van egy olyan hogy Címzett fizet (A címzettnek a küldemény feladási díján felül a címzett fizet díját is meg kell fizetni.) 870Ft. Ez az utóbbi mit jelent? Ha utánvéttel adnám fel a csomagot akkor most az benne van az alapdíjban vagy még ezt az utóbbit is ki kell csengetni?
-
canniball
nagyúr
válasz
Blackhole13 #1020 üzenetére
Hali!
Lenne egy 50x50x20-as dobozom, a súlya 10-12kg. Jól látom: ez belefér a Start csomagba? Illetve kérnék hozzá Favorit kiegészítést, így a Start előnyei mellett lenne nagyobb összegű értéknyilvánítás-utánvét és törékeny kezelés, ez összesen cca. 2100Ft-ba fájna - tudtok-e ennél jobb ajánlatot?
Mod. Bocs, nem válasz akart lenni, csak mellé nyúltam.
-
Blackhole13
senior tag
Üdv,
Brazíliába kellene küldenem egy kb 2kg-os viszonylag nagy értékű dobozt.
Nem tudom levélként merjem-e küldeni, az mekkora biztonságot ad, hogy oda is ér-e a csomag. Viszont jó volna a postaköltséget 8E alatt tartani.
Ti milyen szolgáltatással küldenétek? -
totyak
aktív tag
Üdv!
Ha valamit postázni szeretnék, de törékeny és így nem lehet bubis borítékba tenni, akkor kemény dobozban is fel tudom adni levélként? Csomagként nem szeretném, mert úgy drágább lenne.
Kb. 250g és akkora, mint egy fél A4-es lap.
-
Ed3r_X_
nagyúr
Sziasztok!
Lenne egy olyan kérdésem hogy külföldre visszapostázok egy tabletet az mennyibe kerül? Levélpostai küldeményben mehet? Vagy mindenképpen csomagban. Mert a csomag az veszett drága, néztem
Köszönöm segítségeteket
-
enginev3.0
félisten
Helló
Elveszett egy csomag a postán
Voltam bent és kitöltöttünk valami hivatalos papírt, a 15× feladási díj visszafizetésről
Azt mondták hogy levélben értesítenek. Ennek van valamiféle határideje ? -
belinho
senior tag
Üdv!
Remélem tudtok segíteni!
Szeretnék feladni egy videokártyát utánvéttel!
A kártya ára 1000ft lenne, s a vevő állná a postát utánvétet!
A kártya súlya 350g s ha jól olvastam a posta oldalán akkor buborékos borítékban nem elsőbbségivel 410Ft lenne levélként, + utánvét összege, de azt nem találtam mennyi Ft.
Kell még valamit ezen felül fizetni, mert így olcsóbban kijönne, mintha csomagként adnám fel, ami 1115ft felett lenne+ a többi.
Kb mennyibe kerülne az egész? -
RAiN91
őstag
Utánvétes Start csomagnál a címzetthez a csomagot a csomagra írt adatok alapján kézbesítik, vagy a lapról nézik a címet?
-
Tomy Yayo
senior tag
válasz
Darth_Revan #1008 üzenetére
Ajánlott elsőbbségi, de lehet, hogy csak ajánlott, most nincs kedvem előkeresni a papírt
értékbizt. nem volt azt tudom, nem is kért az illető, mivel ő fizette a postaköltséget, így olcsóbb volt.
Egyébként én is erre gondoltam, hogy max. tanúként hívhatnának be, hiszen (számomra legalábbis) egyértelmű kit terhel a felelősség, és 100%, hogy valamelyik postás pukkantotta meg.
A feljelentésen szintén én is meglepődtem a kis összeg miatt (tapasztalat, hogy nem fogják megerőltetni magukat, nekem 50 ezres ügyes csücsül egy éve), de hát Ő tudja, azt írta, hogy egy "jogi ügyekben jártas" ismerőse tanácsolta neki. Gyanítom, hogy erősen befolyásolni fogja a tetteit, hogy mit mond ez az ismerős
Na most a kérdés az, hogy van-e olyan "jártas" az ismerős, hogy felismerje a patthelyzetet, amit Te is írtál az elhúzódó és túlköltséges perről
Az igazság az, hogy segítek ahogy tudok, tanúskodni még szívesen bemegyek, csak azt nem akarom, hogy az egész rám üssön vissza, aki becsületesen tette a dolgát.
-
Darth_Revan
veterán
válasz
Tomy Yayo #1007 üzenetére
Neked van papírod róla, hogy feladtad, szóval felelősség téged nem terhel. Pénzt nem vagy köteles visszafizetni, a másik fél indíthat ellened polgári pert a pénzéért, de sok esélye nem lenne nyerni ebben a helyzetben, bár kétlem, hogy 22.500 Ft-ért vállalna egy hónapokig/évekig húzódó ügyet több száz ezer forintos költséggel, amit ráadásul nem is lenne sok esélye megnyerni.
Maximum annyit tehetnek meg, hogy a rendőrség beidéz tanúként, de itt se kell semmi "komolyra" gondolni, mivel bűncselekmény nem áll fenn, így "csak" szabálysértési eljárás indulna ismeretlen tettes ellen.
Én személyes véleményem, hogy ilyen alacsony összegnél még rendőrségi feljelentés is felesleges, nem sok esélye annak, hogy xy postai alkalmazott, aki meglovasította, el lenne kapva.
Mellesleg ajánlott, elsőbbségi küldeményként lett feladva vagy csak sima csomagként? Értékbiztosítás volt kötve?
-
Tomy Yayo
senior tag
válasz
Darth_Revan #1006 üzenetére
Egész pontosan 22.500 Ft
-
Tomy Yayo
senior tag
Sziasztok!
Kicsit jogi kérdésem lenne, remélem jó helyre írok. Kb. két hónapja vettek tőlem egy telefont. Előre utalás után amint a pénz megérkezett feladtam a csomagot pontosan úgy, ahogy azt a vevővel megbeszéltük, erről a feladóvevény megvan, tehát igazolni tudom a dolgot. De a csomag azóta sem jött meg, feljelentés lesz belőle. Ebben az esetben vonhatnak engem felelősségre, vagy előfordulhat, hogy vissza kell fizetnem az összeget, annak ellenére, hogy mindent a megbeszéltek szerint csináltam, amit igazolni is tudok? Csak azért érdekelne mert így annak ellenére hogy én becsületesen és az egyezségünk rám eső részét maradéktalanul betartva cselekedtem, mégis rajtam csattanna az ostor, hiszen végeredményben se telefon, se pénz
Előre is köszönöm a segítséget!
Üdv
-
Gratulálok a postának...nemvolt képes kihozni a Szerdán reggel feladott csomagot mára,kegyetlen nagy fontossággal bírt,hogy mára megjöjjön,de b@szták kihozni,még1x GG
-
Hali
A tegnap reggel feladott Standard 2 kilós csomag(alaplap) holnapra ideér? Pestről jön Siófokra,csak nem játszák be,hogy a hétvégére+1 napos ünnep utánra hagyják
Nagyon fontos lenne,hogy megjöjjön holnap
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- Diablo IV
- Gumi és felni topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Horgász topik
- Nyomtató topik
- Redmi Watch 4 - olcsó hús, sűrű a leve
- Gmail
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor Magic7 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Csere-Beszámítás! Xbox Series S Játékkonzol! Olvass!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest