Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Alábbi írással szeretnék segíteni, hogy hogyan adjuk fel a motyónkat olcsón:
1., Ha nem fontos, ne dobozolj!
Új hozzászólás Aktív témák
-
szabi__memo
nagyúr
Hali.
Angliába szeretnék feladni egy használt telót. Mivel, hogyan érdemes intézni?
Biztosítás is kéne, mert drága...
VÁMot kell fizetni valakinek? Remélem nem a küldőnek.Köszi a segítséget.
-
Graphics
Jómunkásember
Sziasztok!
Bocsi, hogy itt kérdezek, egy garanciális ügy miatt Németországba kellene küldenem asztali memóriát.Vékony bliszteres csomagolása van, szerintem bubis borítékban elmegy.
Mi lenne a legkedvezőbb küldési megoldás, 150gr a súly max.
Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
tbalint3
tag
válasz szabi__memo #12501 üzenetére
Ár/érték arányban szerintem a legjobb lenne postán Európa+ csomagként feladni, ezt 120 e Ft-ig lehet biztosítani. a feladási díj ekkor 13.000 Ft. A túloldalon a Parcelforce kézbesíti (royal mail). Online lehet már szállítólevelet is készíteni: https://webcik.posta.hu/NFeladoCimzett.aspx
Az ottani áfát mindenképpen ki kell majd fizetnie a *címzettnek* (nem neked), ezért fontos, hogy valós CN23-at tölts ki hozzá (ne úgy mint a kínaiak aliexpressen )GLS/DPD már nem játszik mióta kiléptek az EU-ból
[ Szerkesztve ]
-
MaxxDamage
félisten
Sima levél (60g) feladása ajánlottan ezer Ft felett van...hova jut ez a világ!?
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
tbalint3
tag
válasz szabi__memo #12506 üzenetére
Igen, akkor marad az EMS, azt 1 M Ft-ig lehet biztosítani.
Részletek: https://www.posta.hu/static/internet/download/Nagy-Britannia_es_Eszak-Irorszag.pdf -
ablack
senior tag
válasz szabi__memo #12506 üzenetére
Esetleg UPS, TNT vagy Fedex itt: [link]
-
Ciccuka
veterán
válasz MaxxDamage #12508 üzenetére
Cicák támogatása: www.fos.hu/1176
-
MaxxDamage
félisten
válasz Ciccuka #12511 üzenetére
Ilyet csak netről lehet rendelni, vagy postán is kapni?
Ha veszek x darabot, azt korlátlan ideig fel tudom használni?
Eleve "ajánlott" akkor a postán írnak róla feladási dokut és címkézik? (ragasztós nyomkövetési szám)◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
sopruk
senior tag
válasz raziel01 #12512 üzenetére
Szia!
Igen, ez ennyi lesz
postai díjak 2023-01-01-től jobb felső sarok
Plusz a bubis boríték ára -
ablack
senior tag
válasz MaxxDamage #12513 üzenetére
Postán is lehet venni.
Ajánlószelvényt (zöld) neked kell hozzá kitölteni.
Beikszeled rajta hogy ajánlott.
Elsőbbségit is be lehet jelölni plussz pénzért. (Akkor csak a hasonló súlyú sima és elsőbbségi különbözetét kell ráfizetni.)
Nyomkövetési számot természetesen ragasztanak rá, mint minden ajánlottra, mikor feladod.
Korlátlan ideig felhasználható.[ Szerkesztve ]
-
Ciccuka
veterán
válasz MaxxDamage #12513 üzenetére
Postai butikban van. Ha kisposta ott is van.
Cicák támogatása: www.fos.hu/1176
-
MaxxDamage
félisten
válasz ablack #12515 üzenetére
& Ciccuka: Köszi!
Az ára fix. vagy Postája (vállalkozó, nem Országos hálózat tagja pl.) válogatja?◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
ablack
senior tag
válasz MaxxDamage #12517 üzenetére
Ugyan annyi az ára minden postán.
-
MaxxDamage
félisten
válasz ablack #12518 üzenetére
Majd kiderül és ha nem, akkor azért megírom nektek.
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
raziel01
veterán
válasz raziel01 #12512 üzenetére
Csomagautomatából csomagautomatába fel is adtam.
De most kicsit megkavarodtam. Én mint feladó kaptam emailt, hogy
Értesítjük, hogy az Ön által feladott küldeményt az MPL sikeresen kézbesítette.
Mondom ránézek már a nyomkövetésre, hogy az mit ír:
"A küldemény postán átvehető" és mellette írja melyik posta.
Most akkor komolyan nem az automatába vitték hanem a postára? -
senior tag
Nem is tudtam, de MPL automatából automatába a legolcsóbb a szállítás, ennél olcsóbbat sehol sem láttam manapság, 846 Ft. és online címirat kitöltés is van:
https://www.posta.hu/csomagautomata#arakApróhirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/ferenck/
-
sherlock82
senior tag
Napokban adtam fel egy újságot postán ajánlva, és az is fura h nem nekem kell kitölteni a kis papírt hanem a postás nő megtette helyettem. : )
Iphone se 2, Mizuno Wave Rider 25, Garmin Instinct 2
-
Sanyi19
őstag
válasz sherlock82 #12528 üzenetére
Nem szokták pedig. Habár én már nagyon régen előre kitöltöm és én magam nyomtatom ajánlott levélnél is.
Könyvelt küldemény feladóvevénye
posta.hu
[link][ Szerkesztve ]
“Az élet nagy titka az, hogy nincs nagy titok. Bármi legyen is a célod, elérheted, ha hajlandó vagy érte tenni.” (Oprah Winfrey)
-
Sanyi19
őstag
válasz ablack #12531 üzenetére
Fekete-fehérben is elfogadják. Rá szoktak csodálkozni.
Volt olyan posta, ahol megkérdezték, hogy lefénymásoltam egyet? Mondtam nem, posta.hu-ról letölthető. Úgyhogy sok dolgozó sem ismeri.
“Az élet nagy titka az, hogy nincs nagy titok. Bármi legyen is a célod, elérheted, ha hajlandó vagy érte tenni.” (Oprah Winfrey)
-
Sanyi19
őstag
Rákerestem és van egy újabb verzió is. Nagyobb hely van a tértivevény címzettjének:
Postai szolgáltatások igénybevételével kapcsolatos nyomtatványok és minták (belföld) ->
Könyvelt küldemény feladóvevény – (letölthető, kitölthető)Van egyébként több féle. Itt érhetőek el:
[link]“Az élet nagy titka az, hogy nincs nagy titok. Bármi legyen is a célod, elérheted, ha hajlandó vagy érte tenni.” (Oprah Winfrey)
-
xcvbxcvb
aktív tag
válasz raziel01 #12530 üzenetére
Jah jó 2023-ban. Letöltöd, kitöltöd, kinyomtatod, beviszed, elolvassa, beszkenneli, lepecsételi és visszaadja .
ELADÓ Work Sharp® Precision Adjust Knife Sharpener™ kézi késélező https://hardverapro.hu/apro/work_sharp_precision_adjust_knife_sharpener_kezi_k/hsz_1-50.html
-
senior tag
válasz Fancy-boy #12535 üzenetére
Ja, úgy megbonyolítva, hogy minél kevesebben használják.
---------------------------------------------
Más: Már nem először fordul velem, hogy küldenek nekem valamit posta csomagautomatába, de valami azonosító hiba miatt nem tudják berakni az automatába, mert nem fogadja el. Illetve berakják, csak emiatt nem küldd a rendszerük emailt és sms-t, hogy kivehető. Erre kb. 1-2 nap múlva jön rá az ember, ha figyeli a csomagot.Ez történt most is. Felhívtam a postát, azt mondták kiveszik az automatából és elviszik a postára és ott lerakják. Mondom direkt azért rendelem automatába, mert az közelebb van, és főleg, hogy ne kelljen a postán sorba állnom. Mondom rakják be másik rekesztbe. És itt jön a nem semmi. Azt mondja nem tudják betenni, mert maga az azonosító szám nem jó, így hiába rakják be ugyanaz lesz.
Sikerült megbeszélni az ügyintézővel, hogy kihozzák MPL-el házhoz. Hétfőn rakták be automatába, kedden jöttem rá, hogy gond van, szerdán nem voltam elérhető, így csütörtökre, mára beszéltük meg, hogy kihozzák. Ma reggel, kapom az emailt a postától, hogy csomagom érkezik, erre nézem, hogy teljesen más címre, mint ahol lakom és amit bediktáltam az ügyintézőnek. Most holnapra ígérik, hogy kihozzák. Így pont 1 héttel később kapom meg a feladáshoz képest.
Elképesztő bénázás folyik itt. Most még arra kellene rájönni, hogy mitől lesz rossz az azonosító, mert így teljesen lutri az automatába küldés. Ez a mostani csomagom PNVF kezdetű, tehát vaterafutáros volt. Nem tudom ezzel van-e összefüggésben.
[ Szerkesztve ]
Apróhirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/ferenck/
-
sopruk
senior tag
válasz ferenck #12536 üzenetére
Elképesztő bénázás folyik itt.
A veszprémi egyik automatájuknak rosszul szerepel az irányítószáma a rendszerükben. Csak e miatt nem az automatába helyezték el a csomagot, hanem letétbe helyezték a postán.
Ott van rajta a feladóvevényen hogy 22. sz. automata, de az irányítószám nem 8200, hanem 8210, ezért nem rakják be az automatába...[ Szerkesztve ]
-
Rison77
senior tag
Sziasztok!
Ebben az új csodás rendszerben ahol mindent IS vámolnak eddig egyszer rendeltem ebay-en tavaly. Amikor megjött a csomag megkaptam a csomagszámot, illetve belépési jelszót sms-ben, beléptem ott volt a számlám 0 áfa 0 vám, a 399 Ft-os "rablás" befizettem kártyával end of story.
Most újból rendeltem ugyanattól az eladótól ugyanannyi értékben, megkaptam az sms-t. Bementem az online fizetés dokumentum letöltés menüpontra csomagszám pipa, ki is dobja, hogy 751 Ft csomagérték, 0 áfa, 0 vám, és a 399 Ft sarc, és a szöveg, hogy vámkezelték a csomagot a díjak megfizetése után küldik. Semmi online fizetés gomb,fizetési határidő üres, rámegyek a dokumentumokra, azt kapom, hogy a küldemény vámkezelése folyamatban van. Viszont az sms-t múlt héten csütörtökön kaptam. Csomagkövetésben azt írja, hogy "A vámkezeléshez szükséges információk bekérése (ügyfélre vár)" Az sms is különbözik, mert az előzőnél azt írták, hogy a küldeményem vámkezelték, most meg az a szöveg jött, hogy vámkezelendő küldeményem érkezett.
Most tőlem mit is várnának pontosan? -
xcvbxcvb
aktív tag
válasz Rison77 #12538 üzenetére
Lehet hogy bekérik a számlákat ,arra várnak.
Hívd fel őket és elmondják.
Vámkezeléssel kapcsolatos tájékoztatás: 06-1-421-7235
Hétfőtől péntekig 08.00-16.00Ebay topik összefoglaló 16-os pontja. Itt is leírják a menetét.
Eu-n kívülről vásároltál ? Nekem furcsa ez a 0 áfa. Hacsak nem áfamentes terméket vásároltál , ha van egyáltalán ilyen.
[ Szerkesztve ]
ELADÓ Work Sharp® Precision Adjust Knife Sharpener™ kézi késélező https://hardverapro.hu/apro/work_sharp_precision_adjust_knife_sharpener_kezi_k/hsz_1-50.html
-
kammler
senior tag
Heló!
Német csomagja nincs valakinek? Összeomlottak ezek, van valami új logisztikájuk, ők mondták. Azt is mondták hogy sok csomagot érint. Két nap alatt bejött az országba a csomag Németországból, erre ezek egy hét alatt nem tudják idetetvészkedni a csomagot. Eljött látszólag ide a városomba, majd aztán vissza Zalaegerszegre aztán Fótra aztán most megint Zalaegerszegre. Ide-oda pattog. Persze ezek nem egyszerű dolgok, hogy ha már Zalaegerszegen van, ahol amúgy keresnivalója nincsen, akkor irány vele a célállomás. Nem, ellenkezőleg kell küldeni. Gondolom most néznek Zalaegerszegen, hogy ez mit keres itt már megint, egyszer már megszabadultunk tőle. Azért írtam nekik hivatalos panaszt is, biztos ami biztos.
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
válasz kammler #12543 üzenetére
sok hasonló történet van, hogy ha nem adminisztrálják le rendesen a posta elektronikus rendszerében a küldeményt, akkor a küldeményt is visszaküldik fizikaiag az előző pontra. A nemzetközi küldeményeknél azt szokták lehagyni, hogy akkor fizetés nélkül kiadható vagy sem (máshogy fogalmazva, hogy vámkezelős vagy eus küldemény). És van akinél 3-4 alkalommal is utazik oda-vissza, mire végre kipipálja valaki a checkboxot.
Lehet ez már évek óta így megy, csak régebben nem jelent meg egyáltalán a követésben. Mostanában néha nem csak a belső rendszerükben látszik, hanem a címzett által lekérdezhetőben is.
[ Szerkesztve ]
-
scream
veterán
Hali!
Érdeklődnék, hogy mit lehet tenni a következő esetben?
Nemzetközi csomagot (USA) rendeltem lakcímemre, aminél renben megvolt a vámkezelés, majd pár napra rá jön a mail, hogy átvehető az illetékes postán. A csomag amiről szó van amúgy levélcsomag, se nem nagy, se nem nehéz.
Én kifizettem azt a szolgáltatást, hogy hozzám, házig szállítsák, nem a postára kértem - ilyen esetben nem ennek a szolgátatásnak (amit kifizettem) kellene a postának eleget tennie? Nem véletlenül rendeltem házhoz és felháborítónak tartom, hogy meg se próbálták kihozni, hanem egyből e-mail, hogy elérhető adott postán átvételre.
Panasztételen felül (aminek nem is tudom, hogy van-e bármi értelme) van-e bármi más mód, hogy valamilyen eredményt érjek el ezzel kapcsolatban (kompenzáció, bocsánatkérés, bármi)?
-
xcvbxcvb
aktív tag
válasz scream #12545 üzenetére
Minden rosszindulat nélkül kérdezem, te nem magyarországon éltél az elmúlt 10 évben ?
Kompenzáció, bocsánatkérés Örülj hogy megkapod.Már vagy 5-6 éve nem hozzák ki, esetleg ha nagy szerencséd van és ismered a postást.
"Az EMS és MPL Europe Standard szolgáltatással érkező csomagokat két alkalommal, a többi küldeményt egyszer visszük ki díjmentesen a címzésben megadott címre. Azt követően a cím szerint illetékes letéti postán vehetőek át 10 munkanapig. A levélküldeményként feladott árutartalmú küldeményekről csak értesítést kap a címzett és a letéti postán veheti át (amennyiben mérete miatt levélszekrény útján nem kézbesíthető). "
-
Fancy-boy
addikt
válasz scream #12545 üzenetére
"A 2017. április 8-án hatályba lépett 81/2017. Korm. rendelet értelmében a Posta a 324 × 229 × 24 mm-t meghaladó méretű, nem könyvelt küldemények kézbesítésének címhelyen történő megkísérlését mellőzheti. Az ilyen küldemények átvételét a Magyar Posta a levélszekrényben hátrahagyott értesítőn megadott postán biztosítja."
"Ezzel szemben a nyomkövetés szolgáltatással feladott küldeményeket minden esetben kivisszük a címzésben szereplő címre."
Posta oldalán megtalálható: [link] -
RoSSo3
senior tag
Sziasztok!
IKR-en keresztül postán maradó levelet hogy kell felvinni? Ugyanúgy járni el, mint egy nem postán maradónál, csak a címzett neve az valóban a címzett neve, a cím viszont a választott postáé? Köszönöm! -
scream
veterán
válasz Fancy-boy #12547 üzenetére
Nem jött értesítés a postaládába, csak egy e-mailt kaptam (lehet azóta modernizálták és elhagyták a papír alapú értesítést, ezt nem tudom.
Akkor ezek szerint (a második része alapján) - mivel van rendes követési szám és látszik minden megállója is - ki kellett volna legalább hozniuk 1x a címre? Vagy mi az a "nyomkövetés szolgáltatás"? Illetve ha ez egy ilyen Posta exkluzív feature, akkor a külföldről rendelt csomagok feladóinak honnan kellene ezt tudnia, hogy meg kell igényelni?
Ha még meg tudnám választani, hogy kinek adja át a nemzetközi futárszolgálat, akkor azt mondom oké, többet nem választom a postát, de így, hogy semmi beleszólásom sincs az azért elég abszurd - mmint, hogy nem hozzák ki, annak ellenére, hogy fizikai méretei (A5-ös bubis boríték) és súlya sem nagy + ugye levélküldeményként érkezett.
Mármint nem igazán értem, ha szeretnék házhoz rendelni egy olyan terméket, ami Mao-on nem beszerezhető, akkor ha az a postához kerül országon belüli kézbesítésre akkor így jártam és csak postán tudom átvenni?
---
@xcvbxcvb
Eddig nem nagyon jött (ezek szerint szerencsére) ilyesmi szembe, pedig azért havonta legalább 2-3 csomagot szoktam, ha nem is másik kontinensről, de EU-ból rendelgetni.DHL-el lett feladva kint, DHL eCommerce Solutions, DP Paket Plus - hogy ez mire "konvertálódik" itthon, honnan lehet tudni?
-
xcvbxcvb
aktív tag
válasz scream #12549 üzenetére
Ugye a DHL az a német posta. Van a DHL Express az a futár, meg a DHL ez a sima posta. Ebből szokott keveredés lenni . Az eCommerce az a sima posta, a magyar postával kézbesítik.
Be kell menni érte postára sajnos, vagy felhívod őket és kéred hogy hozzák ki, de ez plusz pénz elvileg."Az Ismételt kézbesítés szolgáltatás a küldemény érkezéséről szóló értesítőn található telefonszámon kérhető a kézbesítő postától. ÉnPostám hűségkártyával rendelkező ügyfeleink online módon, az ÉnPostám oldalon keresztül is kérhetik. A szolgáltatás díját készpénzben lehet kiegyenlíteni. A fizetendő díj függ attól, hogy az eredeti vagy új címre, aznapi vagy egyéb egyeztetett időpontban kéri a kézbesítést. A szolgáltatás díjáról Díjkivonatunkban tájékozódhat. " [link]
Minden csomagküldőnek megvan a magyar postai partnere. Válassz olyat aminek nem a magyar posta.
Futárszolgálatoknak jellemzően van magyar részlege, Fedex, Ups, Dpd stb.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik
- Öregszem
- Portfolio Performance - befektetések nyomonkövetése
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Ukrajnai háború
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Farming Simulator 25
- További aktív témák...
- Komplett erőgép játékra, munkára, garanciákkal - I7 13700K, RTX-3080, 32 GB
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G7 I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest