Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- RIOS Gépház: Rebootoljuk a PROHARDVER YouTube csatornáját!
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pelmo
csendes tag
Szia,
Szerintem épületautomatizálási feladatra nem feltétlen érdemes Profibuszos Siemens PLC-vel foglalkozni... nem kimondottan ez a cél terep a Siemensnek.A Modbust inkább "kisebb" rendszereknél használják. Épületautomatizálás annak számít kivéve ha nem egy reptérnek csinálod.

Ha tudsz létrában programozni akkor bármelyik PLC-vel meg kell birkóznod az alap leírások alapján. De ahogy látom még nincs sok tapasztalatod.
Én nem Siemensben gondolkoznék bármelyik más gyártó terméke szóba jöhet.Akár én is tudok ajánlani neked a cégemtől ahol dolgozok. De ez már reklámnak minősül és nem akarlak befolyásolni.
Ha érdekel keress meg privátban.Laci
-
törölt tag
Fene tudja, részemről a liberális elvek híve vagyok.
Az "azonnal tudja azt patentra, amit kell", valószínűleg az lesz a csillió forintos tétel. De cca 300 darab alatt igazából nincs más esélyetek.
Ha már mennyiség kell belőle, utána kerül csak láthatárra, hogy ugyanúgy, mint a "dicső nagyok", ki lehet fejleszteni egy X+n -edik kommunikációs szabványt is (a sajátotokat). Az sem lesz ugyan ingyen, de nem lesztek kiszolgáltatva a "nagyok" hegemóniájának. Hidd el nekem, az is valami, hogy nem lesz minden évben még eggyel több ránc a szemetek alatt

-
Szirty
őstag
Üdv izriot!
"A siemens Industrial communication katalógusában meg még Modbus szekció sincs, tiszta gáz..."
Pedig ezen nem kell csodálkozni, hiszen minden, magára valamit is adó cég, amelyik automatizálásban ott van és PLC-t is gyárt, kifejlesztett egy (némelyik többet is) terepi kommunikációs eljárást.
Hogy csak párat említsek:
ASI, PROFIBUS DP/PA, MPI, PPI, DeviceNet, HostLink, Modbus, Interbus, CAN-bus, Metasys, PNet, ControlNet, LonWorks, Toolbus, Controller link, SERCOS, stb.Ahogy aLávaló is írta, a modbus a Telemecanique gyermeke. A Siemens nem támogatja, mert az nem áll érdekében, ez szerintem elég nyilvánvaló.
A felhasználók meg szívnak a sokféle házi szabvány miatt. Ezen próbálnak változtatni azzal,hogy egyes gyártók összefogásával nyíltabb fieldbus szabványokat próbálnak kidolgozni. Ilyen a Profibus és a Profinet. De ez hosszú folyamat.Egyébként hogy került modbus siemens környezetbe (vagy siemens modbus környezetbe)?
Mert olyan öngólt szerintem senki nem rúg, hogy ezt nulláról így tervezi meg... -
Pelmo
csendes tag
Szia,
A Modbus kommunikáció a Telemecanique cég találmánya volt ami most a Schneider tulajdona. A Siemens nem támogatja natívan a Modbust mert hogy konkurencia. Bár egyes Siemens eszközöknél megoldották mivel ipari standarddá vált. Egyedileg meg lehet írni mivel RS485 van a Siemens PLC-n a többi csak szoftver meg ember kérdése.
Például S200-as PLC-hez van megírt Modbus kommunikáció. Meg egyes folyamatműszerekhez.Ha nem kell ragaszkodni Siemens PLC-hez a Modicon 340-es jó megoldás a feladatra abban alapból meglesznek a szükséges rutinok.
De a Siemens-et meg sok helyen preferálják, ennek persze sok oka van amit nem részletezek.
A vonalban kihúzás jó ötlet, nem lesz gond esetleg lezáró ellenállások szükségesek lesznek. RS-485 sokat elbírt nekem már.
-
törölt tag
Egész biztos, hogy modbus-ra kell felcsatolni azokat a cuccokat ? Jellegében miféle eszközök ? Mert ha csak sima TTL vonalas vmik, egy vonali meghajtóval digit io-ra simán rákötheted őket. Alacsony intelligenciás kapcsolathoz pedig már ezernyi a távközlési lehetőség. Kezdve a legkülönfélébb wifi cumókkal (pld zigbee).
Új hozzászólás Aktív témák
- Linux felhasználók OFF topikja
- Yettel topik
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Call of Duty: Black Ops 7
- További aktív témák...
- HPE Synergy 12000 Frame ), 1x Composer (807964-001), 2x Frame Link Module (807963-001), 2
- HP Pavilion Plus 14-ey0155ng Ryzen 5-7540 / 16GB / 512GB FHD+ Garancia
- Eladó Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen 8 prémium üzleti ultrabook, WQHD kijelzővel!
- Samsung Galaxy Book3 X360 (NP730QFG-KA2HU) 13. gen i7 / 16GB / 512GB Új x360 touch
- ASUS X455L LAPTOP i3-5100U 12GB!! DDR3 GeForce 820M 2GB 128GB SSD
- AKCIÓ! Dell Latitude 5455 14 FHD+ üzleti notebook - Qualcomm X Plus X1 16GB DDR5 512GB SSD W11
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3858
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4143
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest