Hirdetés
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Philips AWP9820 (vízlágyító) Calgon helyett?
- sh4d0w: Van-e még?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: Samsung Galaxy A56 5G
- Samus: Oldschool játékos konfig a memóriaválság idején
- sz_gabor: Xiaomi porszívó magyar hang.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szirty
őstag
Hali Dezsi82!
"Egyrészt nem tegnap kezdtem a dolgot, kb 10 éve foglalkozom ipari automatizálással."
Én sem ezt, sem ennek ellenkezőjét nem feltételeztem.
A kérdésedben rendelkezésemre bocsátott információkat voltam kénytelen felhasználni."Másrészről valahogy például az OPC szerver is megoldja a dolgot."
Természetesen megoldja. Éppen azért javasoltam a használatát, mert helyetted a nehezét megcsinálja.
OPC-hez vagy minden egyes PLC típusra van egy driver, amit külön fejlesztettek ki, vagy fixen "beépített" hogy milyen PLC-kkel képes kommunkálni."Szerintem valahogy úgy kell, hogy működjön a dolog, hogy a képernyő az adott kommunikációs csatornán (profibus,MPI, DeviceNet, soros,, stb) egy lekérdezési/vagy írási parancsot küld a PLCnek, és azt végrehajtja, bár erre csak megérzéseim vezetnek."
Így működik. Csak többnyire minden PLC-t eltérő módon kell megszólítani.
Ez akkor okoz problémát, ha nem konkrétan egy típussal akarsz kommunikálni, hanem sokfélével vagy a lehető legtöbb félével. Ha csak eggyel, akkor csak azt az egy kommunikációs modult kell megírnod."Hiszen kétlem, hogy mondjuk egy ProFace képernyő, ami rengeteg PLCvel tud kommunikálni, olyan rengeteg féle lekérdezést. írást tudna végezni."
Pedig ez a helyzet...
"A profibus, vagy egyéb hálózati protokollt valahogy még meg tudjuk szerezni, mert hát ezek nyílt szabványok."
Sajnos pénzt kérnek ezekért is.
"Valami olyasmi kellene, hogy milyen parancsot küldjünk ezen a protokollon keresztül, hogy válaszként a PLC megmondja a memóriaterület értékét, ill beírja a kívánt értékre."
Szerintem elsőre is értettem a kérdést, de úgy tűnik nem hiszed el a választ

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vadonatúj iPhone 15 PRO MAX 256GB natúr titán KÁRTYAFÜGGETLEN! Apple garancia!
- Dobozos ÚJ Acer Aspire 5 A17-51GM-70LZ ULTRA 7 / 16GB RAM / 1TB SSD / RTX 2050 17,3
- iPhone 17 PRO MAX 256GB deep blue makulátlan 3 év Apple garancia! 2028 október 3-ig! Fulldoboz!
- FEHÉR Corsair Vengeance RGB PRO SL 16GB kit (2x8GB) DDR4-3200Mhz CL16
- HP 250 G6 i3-6006U 8GB DDR4 2400MHz HD520 240GB SSD Windows 11 Pro, vadiúj garis aksi
- Apple Imac 21,5 Inch, Late 2015! Intel Core I5 + Intel Iris Pro Graphics. 1TB Háttértár!
- Dell Latitude 5440 - i7-1365U, 16GB RAM, SSD, jó akku számla, garancia
- Vásárlunk iPhone 12/12 Mini/12 Pro/12 Pro Max
- Google Pixel 10 Pro 5G Porcelain AI-fotó varázs, Super Actua 120 Hz 128 GB
- Apple iPad A16 128GB, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest