Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• TanisG

csendes tag

Sziasztok!

Érdekelne az alábbi problémakör megoldásának a menete:

Kaptam egy feladatot, hogy egy egyfázisú villamos berendezés hatásos teljesítményét mérjem és az összegyűjtött adatokat dokumentáljam. Kézenfekvőnek tűnt, hogy egy-egy távadóval külön-külön mérem a villamos feszültséget és áramot, (annál is inkább, mert ez utóbbi két jellemző értékeit is tárolni kell.) Majd a távadók analóg kimentét (4-20mA vagy 0-10V) bevezetem a PLC analóg bemenetére. A PLC-n belül pedig alkalmazom majd a P=U×I×cosφ képletet valamilyen interrupt modullal. Azonban rájöttem, hogy ebben az esetben csupán pillanat értékekkel dolgoznék, ami fals eredményeket hozna. Végig gondolva, hogy mennyi macerával járna gondoskodni az integrálásról majd az effektív értékek meghatározásáról inkább változtattam a tervemen. Felütöttem több katalógust is míg megtaláltam egy olyan kütyüt ami mindhárom jellemzőt méri egy időben és egy kommunikációs buszon keresztül le tudom kérni a számomra fontos adatokat. Így megoldottam lényegében a problémát, azonban furdalja az oldalamat a kíváncsiság, hogy mégis hogy lehet könnyen megoldani az eredeti koncepció alapján?

Időben változó jelalakú jelből analóg csatornán keresztül kell mintavételezni majd ebből effektív értéket meghatározni. Milyen megoldási lehetőségek vannak SIEMENS S7-es illetve Schneider Modicon M340 rendszerben?

Ha esetleg valaki foglalkozott már ilyen jellegű esettel vagy pusztán kedvtelésből fel tudná vázolni akkor, kérem ossza meg velünk, mert szerintem mások számára is tanulságos lenne.

Köszönettel:
    TanisG

Új hozzászólás Aktív témák