Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szirty
őstag
Hali norcee!
"Teljesen egyetértek azzal, amiket írtál, bár a suliban az első ilyen felvezető órán ahol ismertették, hogy mik lesznek a félévben, ott elmondták, hogy az egy nagyon szomorú dolog, hogy Magyarország "csak a létradiagramnál tart"."
Aki ezt kijelentette, annak azt üzenném, hogy kicsit ki kellene mozdulni és szétnézni. Nem, nem az interneten, hanem egy gyárban, ahol olyan berendezéseket üzemeltetnek, amire a programozására a fent idézett mondatban utalt. Úgy tűnik, csak elméleti szinten foglalkozik a témával. Már bocsánat, de ostobaságot mondott.
Úgy gondolom, hogy az elvégzett munka minőségét nem az elvégzéséhez használt eszközök fejlettsége vagy minősége, színe, szaga, vagy a drágakőberakások száma határozza meg. Ha ez egy program, akkor a legfontosabb annak hatékonysága!
Vagyis az, hogy a feladatot, aminek elvégzésére rendeltetett milyen hatékonyan képes ellátni.Szerintem a PLC programozási nyelvek (mint ahogy maga a PLC is) erősen specifikusak, cél-orientáltak. Vagyis kimondottan egy szűk feladatkörre fejlesztették ki. Azt a feladatot amire készült igen hatékonyan képes ellátni, de ettől eltérő feladatra nem lehet hatékonyan alkalmazni, vagy teljesen alkalmatlan rá.
Kinek okozok meglepetést azzal, ha azt is kijelentem, hogy a létra / funkcióblokk kifejezetten alkalmas hosszú és összetett logikai feltételsorok programozására?
Az SCL teljesen másra való! Nem írom le még egyszer, másik hozzászólásban megtettem már.
Akinek meglepetést okoztam valamelyik kijelentésemmel, az nyugodtan próbáljon meg 400-500 (csak hogy ne legyen túl sok) logikai feltételből álló programot írni.
Egy percig sem állítom, hogy nem lehet SCL-ben megcsinálni, de abban biztos vagyok, hogy se könnyen áttekinthető nem lesz, se hatékony, se könnyen megírható.Ha szöget kell beverni, használjunk kalapácsot. Ha kommunikálni akarunk, használjunk telefonkészüléket.
Aki fejlett, az mobillal veri be a szöget, és kalapáccsal kopogtatja a fűtés csövet ha kész az ebéd?
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó Asus GT730 SL 2GB videokártya
- Apple iPhone 13 Pro Max 256GB,Átlagos,Dobozával,12 hónap garanciával
- iPhone 17 Pro 256 GB - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- Apple iPhone 13 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 100%
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest