Hirdetés

2020. április 8., szerda

Gyorskeresés

Legfrissebb anyagok

Útvonal

Fórumok  »  Konzol játékok  »  PlayStation 4 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-03-15 21:36:59

LOGOUT.hu

PlayStation 4 összefoglaló.
MIELŐTT KÉRDEZEL, OLVASD EL!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#101) supercow válasza oriic (#99) üzenetére


supercow
(őstag)

Meg kéne nézni személyesen lehet igazat mond, az lenne világszenzáció.

Maradjatok otthon, mossatok kezet.

(#102) oriic válasza supercow (#101) üzenetére


oriic
(HÁZIGAZDA)

Biztos eszem lény lehet, még a képet is ezt rakta be:

[link]

Live-Die-Respawn

(#103) james001 válasza woodbear (#96) üzenetére


james001
(veterán)

Hehh,és még egész olcsón is adja! :D Azért egy eredeti Killzone Shadow Fall játékot hozzádobhatna még :D

Modulistic terror, A vast sadistic feast, The only way to exit, Is going piece by piece!

(#104) oriic válasza james001 (#103) üzenetére


oriic
(HÁZIGAZDA)

Igen meg egy Gran Turismo 6-ot is. :DDD

Live-Die-Respawn

(#105) woodbear válasza oriic (#99) üzenetére


woodbear
(addikt)

Aki arra lakik menjen már el megnézni :D úgyis átvehető személyesen.

nincs fényképezője, ezért használta azt a képet :D :D

[ Szerkesztve ]

Oldalam: www.swsfoto.de

(#106) Dr.F.E.R.I.


Dr.F.E.R.I.
(addikt)
LOGOUT blog

De nagy poén lenne, hogy mindezeket tényleg tudná, mi meg csak itt röhögcsélünk rajta... Ráadásul Matolcsy meg lehet, hogy csinálni fog egy 500Ft-os eurót, úgyhogy ennyiért még meg is érte volna venni :DDD

[ Szerkesztve ]

Két lehetőség közül mindig a harmadikat válaszd

(#107) james001


james001
(veterán)

Egyébként amit ad hozzá demó,arról még életemben nem is hallottam... Lehet az lesz az új Assassin's Creed rész? :DDD
Meg nagyon kíváncsi vagyok én is hogy ezt csak poénból rakta-e föl,vagy lehet vett vmi kínai másolatot amire ráfirkantották hogy PS4... :D

Modulistic terror, A vast sadistic feast, The only way to exit, Is going piece by piece!

(#108) woodbear válasza james001 (#107) üzenetére


woodbear
(addikt)

Lehet, hogy most nézte meg ezt a filmet és kitalált egy ilyen játékot :D [link]

Oldalam: www.swsfoto.de

(#109) Ghard


Ghard
(őstag)

"Blue-ray"
fake.
:DDD

(#110) oriic válasza Ghard (#109) üzenetére


oriic
(HÁZIGAZDA)

:P

Live-Die-Respawn

(#111) leslieke válasza oriic (#110) üzenetére


leslieke
(Jómunkásember)

:W Ez fájt!

A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!

(#112) Zodicus válasza oriic (#65) üzenetére


Zodicus
(senior tag)

Hatalmas :C

(#113) M@trixfan


M@trixfan
(addikt)

Azt jól értelmezem, hogy a Jaguar a Brazos 2 utódja, ami a PS4-ben van? Ha így van akkor brutális átalakulás lesz itt PC fronton is rövid időn belül. Én annyit el tudtam volna még képzelni, hogy magasabb órajelen járnak a Jaguar magok a konzolban. 28 nm csíkszélesség mellett a 2-3 Ghz-ces tartomány kifejezetten kellemesnek tűnik.

Megnéztem az egész prezentációt, ahogy időm engedte részletekben. Sokan kritizálják, hogy nem szólt akkorát a a bemutató. Szerintem meg pont jól csinálta a Sony, hogy egy földön járó, elvárható bemutatót tartott. Nem ígértek mindent össze-vissza mint a PS3 idején, nagyon jól választották meg az arhitektúrát. A Gaikai innentől kezdve megoldja a visszafelé kompatibilitás kérdését is. Két dolog miatt is jó lehet ez az irány. Egyfelől rövidebb életciklusra lehet tervezni olcsóbb kezdőárral. Jobban lépést tud tartani a konzol a technika fejlődésével. Másrészt nem kell az előző generáció emulálásával bajlódni, ami nem is lehetséges amíg nagyságrendekkel nem gyorsabb a következő generáció, tehát ebből a szempontból sem releváns már a generáció kitolása. A nagyon komoly gyűjtőknek persze mindig az lenne jó ha minden kompatibilis lenne, de az informatikában elég gyakran a fejlődés gátja a visszafelé kompatibilitás. Másrészt azért nem festményekről és porcelánokról van szó egy játékgyűjtemény esetén. Akinek ennyire fontos az megoldja valahogy. Megmondom őszintén én már a multiplatform fejlesztéseknek sem örültem a PS3, Xbox 360 indulásakor.

twitter: MatrixfanLive

(#114) kelzsoca válasza M@trixfan (#113) üzenetére


kelzsoca
(félisten)

A Gaikai innentől kezdve megoldja a visszafelé kompatibilitás kérdését is.

Ez azért nem ilyen egyértelmű, ezzel kapcsolatosan már másképp nyilatkoztak. :)

(#115) DM-Fan válasza M@trixfan (#113) üzenetére


DM-Fan
(nagyúr)

"Gaikai innentől kezdve megoldja a visszafelé kompatibilitás kérdését is."

Pont ez a dolog egyik legnagyobb szépséghibája, hogy a Sony már kvázi visszakozott ebben a kérdésben:

"Habár Yoshida úr elmondta, hogy "valamilyen módon" lejátszhatóvá tesznek majd egyes PSN és PS3 játékokat közvetlenül is, tehát ennek a felhő-szerver alapú szolgáltatásnak kínálatát növelni fogják régebbi játékokkal is, de ez egyelőre még a cég távlati tervei közé tartozik."

A bemutatóval kapcsolatban: szerintem elég fura az, hogy bemutatnak valamit, amit mégse mutatnak meg. Látni sejtetik, hogy mit fog tudni, de nem tudod, hogy fog kinézni. Olyasvalamiről beszélnek, amit nem tudsz kézzel fogni, így kissé hiteltelen az egész, ahogy már másnap meg is jelentek ezen szólamok világszerte a médiában. Elég amatőr volt ez, keynote-nak nem is igazán nevezhető. Ugyebár a profik tényleg azt csinálják, hogy tessék, itt van a kezemben, így néz ki, élőben mutatom: ezt tudja, 2 hét múlva már meg is tudod venni. Itt most mutattak valami tartalmat, amiről vagy elhiszed, vagy nem, hogy abból a valamiből fog kijönni, amit egyébként még nem láttál, mert valószínű, hogy még nem is létezik végleges formájában. Ez nem termékbemutató, ez csak egy immár hivatalos pletyka megerősítése. Ja, de, bocsánat: az új kontrollert sikerült bemutatni, amiben semmi forradalmi nincs, inkább negatívum, hogy megszűntek az analóg karok, ami az egyetlen jó dolog volt a korábbi kontrollerben. Helyette kapsz egy tapipadot, amire nagy eséllyel egyébként semmi szükség nem lenne. Ja, meg lesz rajta szép kék LED, amire azt mondják, hogy mindent könnyebb úgy eladni, hogy van benne egy szép nagy kék LED.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#116) M@trixfan


M@trixfan
(addikt)

Köszönöm, ez a nagy "multitask" közepette elkerülte a figyelmemet. Ami a Sony-nál "távlati terv" az sajnos lehet meg sem valósul. Meg kell tartani a PS3-at akinek ez fontos. Azért szerintem jó cucc lesz a PS4, bár engem az utóbbi időben a Steam akciók fogtak meg, brutális akciók vannak AAA játékokra időnként. Big Picture mód mellett fejlődnek még egy kicsit az APU-k és már az 1080p is megvan. Minden új cucc iránt nagyon lelkesedem, de lehet, hogy a sokatt szidott PC lesz a fő játékplatform nálam :)

Bemutatóval kapcsolatban:
Nem lehet, hogy azért csinálják, hogy még az utolsó pillanatban is beletehessenek valamit, megemelhesség az órajelet, stb? A PS3-nál is nagy baj volt a túl korán lerögzített GPU. Simán jöhetett volna G80-nal is, mondjuk az egy jobb sorsú PS3 lett volna.

[ Szerkesztve ]

twitter: MatrixfanLive

(#117) DM-Fan válasza M@trixfan (#116) üzenetére


DM-Fan
(nagyúr)

Nem hinném, hogy ez lenne: állítólag a szoftvergyártóknak már jóideje kiment az SDK és aláíratták velük, hogy nem nyilatkozhatnak, de nem hinném, hogy az állna a háttérben, hogy bedobtak volna egy fals specifikációt.

Get Moded!

(#118) Dr.F.E.R.I. válasza M@trixfan (#113) üzenetére


Dr.F.E.R.I.
(addikt)
LOGOUT blog

Én annyit jegyeznék meg az írásoddal kapcsolatban, hogy a konzolgyártóknak nem feltétlenül érdeke lerövidíteni a termékeik életciklusát. Konzolokra különösen elmondható, hogy a magas k+f, valamint a kezdeti magasabb előállítási költségeket nyújtottabb pályán dolgozzák le, a PS3 is jó sokára csapott át a piros tartományból nullszaldóssá. Jó dolog a naprakészség is, de úgy gondolom, hogy a konzol elsődleges feladata az, hogy pénzt hozzon a gyártónak. Ha ehhez 'uptodate'-nek kell lennie, ám legyen. De alapvetően az csinálja jól, aki elfogadható áron nyújt a tömegeknek elfogadható szintű szórakozást. Ez pedig fokozottan jellemző az életciklus kései szakaszában, amikor az önköltségi ár a padlón van, és a fejlesztők is rutinosan bánnak a hardverrel. Ha levágatnád az utolsó szakaszát a ciklusnak, akkor gyakorlatilag a vállalatok pénzcsapjait zárnád el, és nuku következő generáció.

Két lehetőség közül mindig a harmadikat válaszd

(#119) M@trixfan válasza Dr.F.E.R.I. (#118) üzenetére


M@trixfan
(addikt)

Ez csak elhatározás kérdése, hogy milyen üzleti modell mentén akarnak haladni. Drága konzol hosszú ciklussal, vagy közönségesebb harver rövidebb ciklussal. mindkettő járható út. Amilyen szinten fejlődik a technika lehet az utóbbi előremutatóbb. Amit írtál az tökéletesen igaz az eddigi konzolokra. A PS3-nál brutális volt a K+F a Cell miatt, új volt a BD, stb... Most semmi ilyesmi nincs a gépben, a könnyű játékfejlesztés volt a cél és egyáltalán nem olyan egzotikus a hardver mint a PS3, főleg amikor megjelent. Még az is elképzelhető, hogy egyáltalán nem lesz veszteséges a PS4 a Sony számára már az életciklus elején sem. Egyedül a 8GB GDDR5 ami különleges, ezt viszont nagyon jó, hogy meglépték.

twitter: MatrixfanLive

(#120) Dr.F.E.R.I. válasza M@trixfan (#119) üzenetére


Dr.F.E.R.I.
(addikt)
LOGOUT blog

Szerintem a legjárhatóbb út (de pénzügyileg igazoltan a legjárhatóbb) a 'közönségesebb hardver ugyanolyan hosszú életciklussal'. Nagyjából ezt csinálja a Nintendo, és hosszú távon eddig ez látszik leginkább igazolódni. Ha tippelnem kellene, hogy a N, vagy a Sony lenne képes hosszabb távon, önerőből fenntartani a fejlődését (szigorúan a játékdivíziókra szorítkozva), akkor jelenleg nem a Sonyra voksolnék.

Két lehetőség közül mindig a harmadikat válaszd

(#121) Blaise válasza Dr.F.E.R.I. (#120) üzenetére


Blaise
(veterán)

Nintendo? Viccelsz?

Eladó 12 hónapos GamePass ultimate, fizikai kártya - https://bit.ly/3coocGA

(#122) Dr.F.E.R.I. válasza Blaise (#121) üzenetére


Dr.F.E.R.I.
(addikt)
LOGOUT blog

Nem. Miért?

Két lehetőség közül mindig a harmadikat válaszd

(#123) Ghard válasza Dr.F.E.R.I. (#120) üzenetére


Ghard
(őstag)

A casual rétegnek biztos jó.
Én nemrég olvastam tesztet az új Sonic racingről, és meglepődtem hogy a wiiu változat a legrondább,a ps3 pedig a legszebb(konzolok közül). Azért egy akármilyen hd tv már van otthon aki ilyen gépeken játszik,és ez azért enyén égő a nintendóra nézve,hogy sima hd felbontást se éri el.

[ Szerkesztve ]

(#124) Dr.F.E.R.I. válasza Ghard (#123) üzenetére


Dr.F.E.R.I.
(addikt)
LOGOUT blog

A készülék támogatja a HD felbontást, az már más kérdés, hogy a fejlesztők mennyire igyekszenek ezt ki is használni. A PS3-on már eléggé kiismerik magukat a programozók, az lett volna meglepő, ha azon nem néz ki jól.

Két lehetőség közül mindig a harmadikat válaszd

(#125) kelzsoca


kelzsoca
(félisten)

Pár infómorzsa: [link]

(#126) Dr.F.E.R.I. válasza kelzsoca (#125) üzenetére


Dr.F.E.R.I.
(addikt)
LOGOUT blog

Azért azt kétlem, hogy a Witness-t ne lehetett volna 360/PS3/WiiU-ra fejleszteni, hanem mindenképp egy PS4-féle erőmű kell hozzá.

Két lehetőség közül mindig a harmadikat válaszd

(#127) trufa12 válasza kelzsoca (#125) üzenetére


trufa12
(addikt)

Hát az eléggé gáz ha mi nem kapunk idén ps 4 et :(

Az élet olyan mint a motor, ha nem megy akkor be kell rúgni..

(#128) woodbear


woodbear
(addikt)

Spock és a PS4
[link]

Oldalam: www.swsfoto.de

(#130) Blaise válasza kelzsoca (#129) üzenetére


Blaise
(veterán)

Ha ugyanannyiért adják digitálisan mint dobozosan, akkor megette a fene az egészet, még el sem lehet adni.

Eladó 12 hónapos GamePass ultimate, fizikai kártya - https://bit.ly/3coocGA

(#131) jookomak válasza Blaise (#130) üzenetére


jookomak
(őstag)

Ugyan már, ne légy ilyen rosszmájú! Még drágább lesz digitálisan. Ha nem is kezdéskor, de 2-3 hónap múlva a boltokban már le fog menni a játékok ára, de psn-en még tuti a kezdőár lesz.

(#132) Mister_X válasza Blaise (#130) üzenetére


Mister_X
(nagyúr)

A dolog pikantériája, hogy biztos drágább lesz digitálisan, még ha csak egy kicsit is. Miért? Mert máskülönben az értékesítők nyakán maradna a dobozos és amúgy is elég pengének néz ki a PS4 online vásárlásának a menete.

"Most kell szerénynek lenni, mert most van mire." --- "All dreams eventually disappear when the dreamers wake." --- A warezt tiltja a bushido.

(#133) Blaise válasza Mister_X (#132) üzenetére


Blaise
(veterán)

"elég pengének néz ki a PS4 online vásárlásának a menete."

:D

Az már túl old school, hogy megveszem a lemezt, berakom, kijátszom, utána meg eladom?

Eladó 12 hónapos GamePass ultimate, fizikai kártya - https://bit.ly/3coocGA

(#134) Mister_X válasza Blaise (#133) üzenetére


Mister_X
(nagyúr)

Nem erre gondoltam, hanem hogy a vásárlás után egyből elkezdhetsz vele játszani Gaikai-on keresztül és a háttérben meg letölti addig.

Amúgy ja, elavult vagy ;]

"Most kell szerénynek lenni, mert most van mire." --- "All dreams eventually disappear when the dreamers wake." --- A warezt tiltja a bushido.

(#135) Blaise válasza Mister_X (#134) üzenetére


Blaise
(veterán)

A fizikai adathordozó megvásárlása után is szinte egyből játszom. Problem? ;]

Eladó 12 hónapos GamePass ultimate, fizikai kártya - https://bit.ly/3coocGA

(#136) Mister_X válasza Blaise (#135) üzenetére


Mister_X
(nagyúr)

De olyan kényelmetlen elmenni a boltba, hazajönni a boltból, plusz ott az az egy deka plusz, amit vinned kell... Huszonakárhányadik században vagyunk mán, az istenit neki ;]

"Most kell szerénynek lenni, mert most van mire." --- "All dreams eventually disappear when the dreamers wake." --- A warezt tiltja a bushido.

(#137) Ghard válasza Mister_X (#136) üzenetére


Ghard
(őstag)

és ebben a században 990Ft ellenében csak a házad elé kell kimenned a lemezért :)

(#138) jookomak válasza Ghard (#137) üzenetére


jookomak
(őstag)

Sőt, ha előrendeled, általában ingyen futár van a játékokra. Ha meg kintről rendelsz, akkor meg a postás hozza. A digitális vásárlás az akciókon kívül sajnos elég lehúzós.

[ Szerkesztve ]

(#139) kelzsoca válasza jookomak (#138) üzenetére


kelzsoca
(félisten)

A digitális vásárlás akkor éri meg, ha van egy baráti kör, aki összefog, összedobják a pénzt a játékra, és jóval olcsóbban beszerzik így, mint ha külön-külön mindenki megvette volna (tehát ilyen CoD és társai játékok, ahol nincs online pass.)

(#140) DM-Fan válasza Mister_X (#136) üzenetére


DM-Fan
(nagyúr)

Milyen kényelmetlen lesz majd 40-50 évesen a végrendeletedet fogalmazgatni, mert annyit sem mozdulsz ki és mozogsz a friss levegőn, hogy feloldódna az a koleszterin, amit az a chips okoz, amit aközben magadba tolsz, amíg lecsorog annyi a játékból, hogy már elkezdhess játszani. Ilyen a tipikus mai Facebook-generáció: online éli a szexuális életét is. :N

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#141) Ghard válasza DM-Fan (#140) üzenetére


Ghard
(őstag)

nana,a chipsért elkell menni valahova,azt még nem lehet letölteni :)

(#142) Edgeri válasza Ghard (#141) üzenetére


Edgeri
(senior tag)

Hogy a viharba ne lehetne: Online chips rendelés ;)
De ez még mind semmi ehhez képest: ez már tényleg a vég :DDD :DDD

Üdv, Edgeri

(#143) Mister_X válasza DM-Fan (#140) üzenetére


Mister_X
(nagyúr)

Nem tudom, nekem teljesen mindegy, hogy lemezen van-e a játék vagy sem, ennek csak annak a tartalma érdekel. És kikérem magamnak, nem vagyok fent se Facebookon, se nem eszek chipszet :D

"Most kell szerénynek lenni, mert most van mire." --- "All dreams eventually disappear when the dreamers wake." --- A warezt tiltja a bushido.

(#144) trufa12 válasza Edgeri (#142) üzenetére


trufa12
(addikt)

a vég amit linkeltél nem is rossz:D
van úgy mikor el méretezzük az alcohol mennyiséget , és már nincs nyitva semmi :( nah de majd ezután ;]

Az élet olyan mint a motor, ha nem megy akkor be kell rúgni..

(#145) trufa12 válasza Mister_X (#143) üzenetére


trufa12
(addikt)

a facebook szarra sem való. A chipstől meg meg lehet dögleni . Helyes ,s pozitív a hozzá állásod.

Az élet olyan mint a motor, ha nem megy akkor be kell rúgni..

(#146) DM-Fan válasza Mister_X (#143) üzenetére


DM-Fan
(nagyúr)

Nekem viszont felüdülés a mai agyondigitalizált világban egy-egy szép kiadványt a kezemben tartani és ott tudni a polcon. Mondjuk ez gyűjtőszenvedély is, ami valamilyen szinten deviancia, de vállalom. Facebook-on én sem vagyok fenn (gyűlölöm), a chips-et viszont imádom és mértékkel mindent lehet, mert egyébként a függőségek nélküli élet sivár. :K

Get Moded!

(#148) leslieke válasza DM-Fan (#146) üzenetére


leslieke
(Jómunkásember)

Nekem viszont felüdülés a mai agyondigitalizált világban egy-egy szép kiadványt a kezemben tartani és ott tudni a polcon. Mondjuk ez gyűjtőszenvedély is

Ezzel csak egyetérteni tudok. :K Én elsősorban a könyvekkel vagyok így, meg 1-2 jó zenekar lemezeivel.

A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!

(#149) james001 válasza kelzsoca (#147) üzenetére


james001
(veterán)

A lényeg hogy a használt játékokat ne "tiltsák",meg jó is ha megfingatják kicsit a kalózokat. Bár sztem egyszer a PS4-et is fel fogják törni úgyis ;]
Egyébként csodálom hogy ezeket még nem csinálták meg: [link] :D

Modulistic terror, A vast sadistic feast, The only way to exit, Is going piece by piece!

(#150) Edgeri válasza kelzsoca (#147) üzenetére


Edgeri
(senior tag)

az adott játék töltési idejét hasonlítja össze a benchmark töltési idejével, és ha ez nem egyezik, akkor jelszót kér a rendszer, majd tiltja is a játékost. - valaki segítsen már ezt értelmezni. Én NEM akarok olyan töltési időt egy PS4-nél, ami már összehasonlítási alap lehet bármihez :Y

Üdv, Edgeri

Útvonal

Fórumok  »  Konzol játékok  »  PlayStation 4 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.