- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Argos: Szeretem az ecetfát
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zedz
addikt
válasz
honda 1993 #17160 üzenetére
honda, kérlek hagyd el ezt a szakmát. Nagyon szépen kérlek keress valami mást, mert ez már kritikán aluli amit művelsz. Rengeteg türelem és segítőkészség után sem vagy hajlandó felfogni azt amit írunk. Hányszor szóltunk már, hogy először olvass utána, értelmezd, próbáld ki, ha végképp nem megy akkor kérj segítséget. Az utolsó hozzászólásomra sem reagáltál, gondolom ötleted sincs miről beszéltem neked. Részemről ennyi volt, csatlakozok azokhoz akik már csak nézik ezt a vergődést.
-
biker
nagyúr
válasz
honda 1993 #17160 üzenetére
Még te sértődsz meg...
Igen, sk8terpeter stílusa kicsit nyers, de ettől függetlenül segítőkész. Te viszont nem vagy hajlandó befogadni semmit, ez sokkal bosszantóbb -
supercow
őstag
válasz
honda 1993 #17155 üzenetére
Volt már rá példa, hogy valaki programozás alatt a Wordpress telepítést értette.
-
törölt tag
válasz
honda 1993 #17155 üzenetére
Akkor én itt ki is szállnék, mert már előre látom mi lesz a vége.
-
DS39
nagyúr
válasz
honda 1993 #17144 üzenetére
ha nem raksz mögé adatbázist, minek a php? annak pont az lenne a lényege, hogy 1 db lapod van, az adatbázisban van 100 cikk, és az megjelenik dinamikusan. ha törölsz az adatbázisból egyet, akkor a weboldalról is eltűnik, stb.
ha ugyanezt adatbázis nélkül akarod megoldani, tök mindegy milyen kiterjesztést használsz, az 100 db html fájl lesz, amit egyesével szerkesztgethetsz, tartalmilag is, és linkek szintjén is. nevetséges, és értelmetlen lenne.
ha akarsz vmit csinálni, fektess bele időt, energiát és csináld meg! ha nem, felejtsd el, és csinálj mást! -
Zedz
addikt
válasz
honda 1993 #17150 üzenetére
10 másodperces Google keresés eredménye.
-
törölt tag
válasz
honda 1993 #17150 üzenetére
Igen, láttam amikor elküldtem az üzenetet, hogy már szerkesztetted. Én még az eredeti verzióra válaszoltam, de gondolom rájöttél hogy úgy még nagyobb hülyeség volt mint így.
-
törölt tag
válasz
honda 1993 #17148 üzenetére
Nem akarlak megbántani, de szerintem még ne adj ebben a témában tanácsokat.
Rengeteg módja létezik (nem csak az a kettő amit írtál) reszponzív weboldalak készítésére. Joomla, Wordpress, Drupal sablonok amiket tényleg csak fel kell tölteni tartalommal meg WYSIWYG editorral összedobálni mindent.
Vagy ha egy kicsit megy a dolog és nem lusta az egyén olvasni, akkor Bootstrap, Foundation stb...
-
Zedz
addikt
válasz
honda 1993 #17144 üzenetére
Össze-vissza értelmezed a dolgokat, de kezdem azt hinni, meg sem éri megpróbálni rendet tenni.
orulnek ha ugy meg tudnam csinalni hogy ne kelljen MYSQL-t hasznalni
Akkor mégis mi értelme lenne dinamizálni az oldalad? Mennyivel jobb 120 HTML fájl helyett 120 PHP fájlt kezelni? Semmivel.
Amit szerintem most csinálnod kellene, és amit úgy sem fogsz megfogadni, az a következő:
Túrni a netet alapvető PHP tutorialok után. Értem ez alatt azt, hogy egy jó időre elrakni a padlásra a telefonos oldalad, majd megtanulni azokat az elemi dolgokat, amik nélkül egy ilyen oldal nem tud létezni.Mik ezek? Adatbázis műveletek. Ez magában foglalja az adatbázisba való írást, olvasást, adatok módosítását . Ha ezekkel megvagy, érted a lényegét, meg tudsz írni pár alapvető dolgot, akkor térj vissza ide, és mondjuk mi lesz a következő lépés.
-
cubix
tag
válasz
honda 1993 #17141 üzenetére
Ha máp php-t használsz akkor mért nem adatbázisból kéred le a híreket?
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
honda 1993 #17103 üzenetére
Esküszöm, hogy mióta idejársz ez volt a legjobb hsz-d.
-
Zedz
addikt
válasz
honda 1993 #17098 üzenetére
A sok link, segítség, JSFiddle és már-már türelem is az oltogatásod része volt.
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
honda 1993 #17094 üzenetére
Elmondom, hogy hogy néz ki egy "portál motor". Elkezded tanulni a PHP-t változók, azok adattípusai, vezérlési szerkezetek, tömbök, adatbázis kezelés meg egyéb dolgok amik kellenek ahhoz, hogy stabil PHP tudásod legyen. Ezeket gyakorlod, megérted a funkcióikat, megérted azt, hogy egy adatbázisból kiolvasott adattal mit lehet kezdeni, megérted, hogy vezérlési szerkezetek hogyan épülnek fel, stb. Ha ezeket érted akkor nem kell olyan hülyeségeket csinálnod, hogy beírod a google-ba "portál motor". Szegény google érzi már magát kínosan, hogy ilyen hülyeségekre kell rákeresnie. Ha érted a PHP működését fejben összeáll, hogy bizonyos feladatokra milyen scriptet kell írni. Érteni fogod a működését és pár hét alatt összeraksz egy jó kis oldalt, de ehhez az kell, hogy megtanuld a PHP-t. Hiába nézegetsz kódokat, meg töltesz le bejelentkező felületeket ha nem érted mi, hogy működik, a programozás nehéz. Le kell ülni és gyakorolni kell, nézni tanulni. Annyi időt amennyit elsírtál itt a fórumon fordíthattál volna PHP tanulására is és most lehet nem kellene ezt leírjam.
Vegyük példának egy teljesen egyszerű hírportált. Ha végig gondolod mire lesz szükséged és előkapod a középiskolai tanulmányokat (feltéve, hogy már kijártad
) ott a MS Access. Az egy adatbázis kezelő program. Ebben mit tudsz csinálni? Adatokat eltárolni. Egy hír miből áll? Adatokból. Ha eltárolod a hírt egy adatbázisban akkor azt bármikor előkaphatod onnan és beteheted az oldaladra. Ezenkívül tudsz új hírt is beletenni az adatbázisba mert az új hír is adat. Mindezt menedzselni tudod az SQL nyelvvel. Ezekhez a feladatokhoz nem is kell olyan borzasztóan nagyon tudni az SQL-t mert csak simán néhány sort szedsz kis vagy éppen adsz hozzá. Ha kiszedted akkor azt valamiben le is kell tárolni. A változó mit csinál? Letárolja. Akkor már csak ki kell írni egy echo utasítással, és kész is van az, ami neked 400 HTML fájlban van.
Egy "portál motor" alatt nem nagy dologra kell gondolni, több ezer soros kódra meg ilyenek. Az általad "portál motor"-nak titulált dolog meg van 20 sorból, és ezer értelmetlen kódsort vált ki.
Na és most kapom le a leplet a nagy titokról. Tudod mit kell tenned ehhez? Leülni és esténként mialatt ide jössz inkább PHP-t tanulsz. A nekünk szánt pénzből veszel egy könyvet (mert manapság az sem szégyen), és elkezded olvasni, csinálni, olvasni, csinálni. Ha napi 1 órát tanulsz akkor már sokkal jobban haladsz előre mint azzal, hogy itt írogatsz.
-
DNReNTi
őstag
válasz
honda 1993 #17094 üzenetére
""Max pár óra" igen annak aki ért a php-hoz."
Nem. Összedobni nulla tudással. Idézem magam: "maximum néhány óra összedobni pár doksi elolvasásával."Továbbá, csak a tisztánlátás végett. Had idézzem magam ismét, illetve az eredeti posztot:
"Már az is előrelépés lenne, ha az oldalt egy PHP fájl rakná (include-ozná) össze, és a linkben megadott paraméternek megfelelő tartalmat húzná be, teszem azt egy fájlból. Ez persze sehol sincs még a portálmotorhoz, nevezzük inkább szakócának (pattintott kő), az orvosi robotok korában."
Kulcs: Ez még sehol nincs egy portálmotorhoz. DE előrelépés!Ahhoz hogy ezt meg tudd csinálni az alábbiakra van szükség:
- PHP minimális alapok.
- include();
- paraméterátadás ($_GET).
- minimális hibakezelés.Na ezt összeguglizni max pár óra. )
Hajrá hajrá! -
DNReNTi
őstag
válasz
honda 1993 #17092 üzenetére
Bakker. Kicsit próbáld má' meg megerőltetni magad.
Amit én leírtam példaképp az igazán nem nagy kaland, maximum néhány óra (!!! óriási túlzással, lvl80-as lustasággal számolva) összedobni pár doksi elolvasásával. Gyakorlatilag elegendő egy minimál PHP tudás, amit én írtam még adatbázist sem igényel.
"Valaki esetleg elvállalná?"
Teszem azt valaki elvállalja, te meg kifizeted, borítékolható mondjuk, hogy zsebbe kell nyúlni. Szóval, kész a portálmotor. Egyrészt: Mit kezdesz vele? Mert, hogy azt se fogod tudni az most jön vagy megy az 100%. Másrészt: Ha nem akarsz a megírásával kínlódni, akkor megint ott tartunk amiben a másik topikban már volt szó: Ingyenes tartalomkezelő rendszer. -
PumpkinSeed
addikt
válasz
honda 1993 #16960 üzenetére
Nem fogom megint leírni, hogy kezd el alapoktól a php-t blabla majd azután foglalkozz erősebb projektekkel blabla. Keress rá a neked küldött válaszaim között.
A másik a PHP mail függvényével nem érdemes szenvedni, hidd el nekem én pár estét átsz*ptam vele és akkor se tudtam működésre bírni. PHPmailer.
(#16962) bambano
"...hogy tudom egy változó értékét binárisan beleírni egy fájlba (nem kettes számrendszerben)?"
Ez azért kicsit ellentmondásos, binárisan de nem kettes számrendszerben?
-
DNReNTi
őstag
válasz
honda 1993 #16958 üzenetére
$content = "<html><title>$subject</title><body>$body</body></html>";
(#16960) honda 1993
Tegyük hozzá, miután kiderült mire akarod használni, és legfőképpen figyelembe véve a "környezeti változókat". Lásd fentebb.Szerk: elírás
-
wis
tag
válasz
honda 1993 #16958 üzenetére
És mi a kérdés?
Az biztos, hogy a mail függvény helyett használd a phpmailert vagy swiftmailert -
Zedz
addikt
válasz
honda 1993 #16953 üzenetére
Szerintem szánd rá az időt arra amit DNReNTi linkelt. Tanulsz is belőle, és többre mész mint az ilyen ekevas tutorialokkal, ahol még mysql_connectet használnak. Nincs elég időd elolvasni? Miért kell kapkodni?
-
DNReNTi
őstag
válasz
honda 1993 #16953 üzenetére
Ebben a kottában kábé az a legkisebb hiba.
-
DNReNTi
őstag
válasz
honda 1993 #16949 üzenetére
Még szerencse, hogy a múltkor belinkeltem egy egészen korrekt leírást tele kommentekkel, magyarázatokkal, lépésről lépésre.
(#16951) honda 1993
"lattam hogy a jelszo is ugyanugy latszik mint a felhasznalonev, akkor mar sejtettem hogy ez az egesz forraskod kuka"
Végül is, igen bonyolult átírni a type="text"-et type="password"-re. Ettől függetlenükl egyébként abban igazad van: "ez az egesz forraskod kuka". -
Zedz
addikt
válasz
honda 1993 #16949 üzenetére
Ez a tutorial nem jó. Ha már ezt látod egy kódban, akkor hagyd ott: mysql_connect. Párszor már le lett írva, hogy ez egy idejét múlt megoldás, már nem szabad használni, helyette ott van a mysqli (igen, direkt van i betű a végén) vagy esetleg a PDO.
Gondolkozzunk el egy kicsit, hogyan is működhet egy nagyon alap login rendszer? Van ennek több módja is, de vegyünk egy nagyon alapot.
Regisztrációnál mi történik? A megadott adatokat beszúrjuk egy adatbázisba, de ez előtt lehetőleg szerver oldalon kiszűrjük az "ártalmas" karaktereket, és sha1(jelszo) hash segítségével elkódoljuk a jelszavunk. Amikor valaki be szeretne jelentkezni, akkor a login formban megadott mondjuk felhasználó név és jelszó párosra lefuttatunk egy keresést az adatbázisban. Ha megtaláljuk a felhasználónév - jelszó párost, akkor létrehozunk egy úgynevezett sessiont, amiben adatokat tudunk tárolni. Ez a felhasználó böngészőjében tárolódik, tehát mindenki egyedi sessionnel fog rendelkezni. Ha ebben eltárolsz mondjuk egy olyan változót ami azt ellenőrzi, be van-e jelentkezve, akkor ezt szerver oldalon tudod ellenőrizni. Ha az oldalbetöltéskor ezt megvizsgálod, és megtalálod a session-ben keresendő változót, akkor pl. üdvözlöd a felhasználót, ha mégsem találtad meg, akkor simán átirányíthatod a bejelentkező felületre.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
honda 1993 #16937 üzenetére
IKSZDÉNÉGYNÉGYNÉGY
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
honda 1993 #16935 üzenetére
Hát ez botrány!
-
DNReNTi
őstag
válasz
honda 1993 #16933 üzenetére
Dehogy hosszú, tele van kommentekkel. Másrészt egy csomó plusz dolog is van benne, amik szigorúan véve nem kellenek egy bejelentkezéshez.
-
DNReNTi
őstag
válasz
honda 1993 #16931 üzenetére
Ehin e egy: How to Create a Secure Login Script in PHP and MySQL.
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
honda 1993 #16926 üzenetére
Elnézést a kötekedésért, de publikálni akarod az oldalad? Mert ha jobb esetben egy login/reg részt nem tudsz összehozni nem biztos, hogy biztonságilag publikálható lesz.
Tekintve, hogy vannak bonyolultabb dolgok is a login/reg rész megírásánál is érdemesebb lenne nem innen onnan összeollózott kódokból megcsinálni hanem magadtól írni egyet. Még ha eleinte nem is megy akkor is próbálkozni. Ha valami nem megy akkor megkérdezni itt, hogy hogyan kellene ezt megvalósítani, majd a kapott válaszokban lévő információkat feldolgozni esetleg mélyebben utána nézni. Ha komolyabban akarsz webfejlesztéssel foglalkozni akkor elengedhetetlen önmagad fejlesztése.
-
sztanozs
veterán
válasz
honda 1993 #16926 üzenetére
-
sztanozs
veterán
válasz
honda 1993 #16922 üzenetére
reflected XSS hibák tömkelege
-
DNReNTi
őstag
válasz
honda 1993 #16922 üzenetére
A tippem az $error[] tömb.
-
sztanozs
veterán
válasz
honda 1993 #16911 üzenetére
Azt első működő tesztverzió az utolsó verzió
-
sztanozs
veterán
válasz
honda 1993 #16907 üzenetére
Ráadásul az egyiket bejelentkezes-nek, a másikat registration-nek hívják...
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Miért nem kezded azzal, hogy megpróbálsz minimális saját energiát is belefektetni?
(#16906) PumpkinSeed:
"Csak mivel változók voltak bent ezért ez nem jutott az eszembe"
Merthogy a változók valami mágikus dolgokat művelnek, és nincsenek nekik értékeik, amiket akár "kézzel" is behelyettesíthetsz? -
DNReNTi
őstag
válasz
Kiderülni kiderül mit szeretnél, de a button tag-nek nincs action attribútuma. Ez így teljesen nem jó. Ráadásul amellett, hogy rossz, még csúnya is, miért nem jó egy sima hivatkozás (<a>), szépen megformázva? Te csak linkelni szeretnél ha jól látom, nincs űrlap művelet. Ráadásul ez miért PHP kérdés?
Szerk:
(#16906) PumpkinSeed
Csak, hogy tovább kötekedjek: a metódusoknak, függvényeknek paraméterei vannak, nem változói. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
honda 1993 #16853 üzenetére
Szívesen, de mi lenne, ha egyből arról a gépről írnád meg a problémát, amin előfordul, és akkor nem menne a töketlenkedés és a topicszemetelés?
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
honda 1993 #16849 üzenetére
Önmagában annak, hogy Linux és Windows üzemel nálad dual boot módban, semmi köze az általad említett problémasorozathoz. Pedig az "Amióta linux és Windows van telepítve, azóta ilyen" mondat azt sugallná, de ez a következtetés ebben a formában nyilvánvalóan helytelen (okolni a Linuxot a problémákért, miközben user errorról van szó). Nyilván ha mondjuk Linux alól érdekes módon végzel Windows-hoz tartozó rendszerfájl-babrálásokat, az tudna érdekes helyzeteket okozni, de speciel a problémák, amiket írtál, olyan jellegűek, hogy nem hiányzó rendszerfájlra, vagy ilyesmire utalnak, ennyi információ alapján rejtélyesek, és bár az okuk kideríthető lenne, ez már inkább az operációs rendszered topicjába tartozó kérdések ([link]/[link]), hiszen nálad OS-szintű problémák vannak, nem PHP-val kapcsolatosak.
Egyébként ahogy PumpkinSeed írta, ignoráltad a kapott információk nagy részét, de megpróbálhatnád azt is, amit ő javasolt, vagyis egy hordozható megoldást, ha most nincs kedved a problémaforrás kiderítésével foglalkozni.
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
honda 1993 #16844 üzenetére
Hagyd figyelmen kívül a linket, megint mint ahogy eddig milliárd alkalommal tetted.
-
DNReNTi
őstag
válasz
honda 1993 #16847 üzenetére
Ez esetben Péternek van igaza megint. Reinstall.
-
DNReNTi
őstag
válasz
Milyen asztali gépet vegyek?
Úgyis itt a karácsony, lepd meg magad egy normális géppel.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
És mégis mi köze a teljesen különálló Linuxodnak a Windows-hoz?
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
honda 1993 #16839 üzenetére
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
honda 1993 #16841 üzenetére
A feladatkezelőben is ellenőrizted, hogy egészen biztos nem fut-e? Korábban telepítetted egyébként az EasyPHP-t? Az, hogy újraindítottad, semmit nem old meg, ha egyébként telepítve van az EasyPHP, mivel gondolom alapértelmezetten azt állítja be, hogy automatikusan induljon a rendszerrel együtt ő is, meg a szolgáltatások is...
Ha meg sosem telepítetted még, akkor tényleg furcsa anomáliák vannak a gépeden. Nem valami crackelt fos Windows? Nem tudok jobbat ennyi alapján, mint backup, és telepítsd újra az OS-t, hátha jobb lesz... -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
honda 1993 #16839 üzenetére
Olvastad a hibaüzenetet? Azt írja, hogy "Setup has detected that EasyPHP is currently running", ezek szerint már fut a háttérben az EasyPHP...
Nézz körül talán a tálcán, gondolom ott tudod buzerálni (pl. leállítani, elindítani, újraindítani a webszervert vagy a MySQL-szolgáltatást).
(#16838) Speeedfire: Te sem Vagranttal kezdted, és ha valakinek Windows-on is nehézséget okoz összekattintani egy működő webszervert, akkor nem a Vagrant fogja megoldani a problémáit... Kezdőnek nem azt kell ajánlani, ami szerintünk, a jelenlegi tudásunkkal, számunkra a legkényelmesebb, hanem azt, amin a kezdőnek a legkevesebbet kell agyalnia, mert nem jó, ha kapásból ez elveszi a kedvét az egésztől, hogy próbálkozik, de azt se tudja, mi van.
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
honda 1993 #16824 üzenetére
Meg szabad kérdezni miért nem szereted a xampot?
Amúgy meg még mindig nem értem mit kínlódsz ezekkel, ha egyetlen szempont az, hogy működjön (mert az eddigi írásodból az derült ki), akkor ott van ez. (Már le se merem írni a nevét, mert annyiszor említettem, hogy spamelésért kitiltanak a fórumról. )
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
honda 1993 #16820 üzenetére
Jó, hogy csak a kérdésre nem válaszoltál, hogy hol van az a nyomorék fájl. Lehet, hogy nincs a PATH-ban (egyik környezeti változó) az a könyvtár, ahol ez(ek) a dll(-ek) található(k). Vagy tudja a franc ennyiből.
De nem nagyon értem, miért éppen csak és kizárólag egyfajta telepítéssel próbálkozol, ezer alternatíva van még, ott az EasyPHP, a XAMPP, és így tovább.Azt az alternatívát is többször írtam, hogy az IIS telepítése a Microsoft Web Platform Installer segítségével pár kattintás. Miután felraktad a WebPI-t, annak a keresőjébe példa gyanánt írd be, hogy Drupal, rakd fel azt, aztán majd max. utólag leszeded, ez csak azért érdekes, mert így minden függőség behúzásra kerül, amit az igényelne, és itt egyből beállíthatod a MySQL-hozzáférés adatait is. Nyilván beírhatsz mást is a keresőbe, mondjuk egy WordPress-t is; most azért említettem ezt a kettőt, mert ezeket kiadja a kereső, de mondjuk egy Symfony-t sajnos nem, de jó lesz most példaként egy CMS is (mondom, aztán majd max. letörlöd).
(Nyilván ha az utóbbi megoldás mellett döntesz, akkor töröld le előtte a többi, eddigi próbálkozással felrakott szutykot, ha nem akarsz utána pluszban konfigurálgatni még.)Persze így IIS-ed lesz, nem Apache-od (jujjjjjj, vigyázz, mert a végén megharap). Ha Apache-ot akarsz, mert a tutorialok azt mondják, akkor maradj az első részben említett megoldások valamelyikénél.
-
fordfairlane
veterán
válasz
honda 1993 #16809 üzenetére
Ebbe már én is belefutottam wamp installáláskor, de már nem emlékszem, hogy mi volt a megoldás. A XAMPP-nál ilyen nincs, azt egyszerűbb feltelepíteni.
-
Peter Kiss
őstag
válasz
honda 1993 #16820 üzenetére
Használj IIS-t.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
honda 1993 #16818 üzenetére
"Ha beírom a keresőbe [...] akkor van rá találat [...] Azt mondjuk nem tudom, hogy amit talál az hiányzik-e"
Most akkor melyik keresőbe írod be?A Google-be vagy az Everything keresőjébe vagy Windows saját keresőjébe vagy a Total Commander keresőjébe vagy...? És ha a gépeden keresgélsz, és van rá találat, akkor miért kérdés, hogy amit TALÁLT, az hiányzik-e?
Amit talált, azt hol találta meg, melyik könyvtárban?
Elég nyögvenyelős ez így, ezzel a tempóval két hét múlva sem oldjuk meg, kicsit több infót ossz már meg. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
honda 1993 #16813 üzenetére
Mindegy, az Everything csak egy nagyon hasznos keresőprogram, amivel pillanatok alatt lehet megtalálni a háttértáraidon lévő fájlokat, nem úgy, mint a hagyományos keresőkkel, és gondoltam ezzel majd jól leellenőrzöd, hogy a telepítő által hiányolt dll valójában neked megvan-e, és esetleg nincs a PATH környezeti változóban, és így tovább, de látom, csak összekavartalak vele, úgyhogy akkor hagyjuk.
Mindenesetre ha más olvassa ezt a hsz.-t, annak nagyon ajánlom az Everythinget!(#16814) Speeedfire:
És azzal miért is jár jobban?Még a Windows-környezet is mutat újat neki, szóval csatlakozom DNReNTihez.
Meg úgy amúgy sem hinném, hogy "jobban" járna. A next-next-kész nem vesz igénybe több időt, mint a Vagrantos módszer (persze attól függ, miről beszélünk, de jelenleg csak egy sima webszerver felpakolásáról).
-
Speeedfire
félisten
válasz
honda 1993 #16811 üzenetére
Jobban jársz egy vagrant-al, ami debian vagy centos van.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
honda 1993 #16811 üzenetére
Volt újraindítás, vagy logout-login ezután? Csak mert a környezeti változók beállításánál néha szükség van ezek valamelyikére (elvileg elég a logout-login), sokszor nincs, de tudja a franc. Legalábbis akár egy lehetséges problémaforrás.
Az Everything segítségével amúgy másodperc törtrésze alatt lehet az indexelést követően (ami tipikusan olyan max. fél perces folyamat) megtalálni a gépeden lévő fájlokat, így például kideríthetnéd, hogy valóban fent van-e a rendszerpartíciódon például az MSVCP110.dll fájl, vagy épp a többi, amit hiányol. Ennek elvileg fel kell mennie a korábban belinkelt "Visual C++ Redistributable Packages..." csomaggal. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
honda 1993 #16809 üzenetére
Jó, akkor ahogy már írták, mehet fel:
Visual C++ Redistributable Packages for Visual Studio 2013 -
kispx
addikt
válasz
honda 1993 #16803 üzenetére
Visual C++ Redistributable for Visual Studio 2012 fent van? (A dll nevét azért beírhatnád)
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Egész konkrétan milyen dll-eket hiányol?
Linkelj már egy screenshotot, mert így nyilván semmi értelmeset nem lehet mondani.
Komolyan, piros betűkkel kéne kiírni valahova, hogy a "valamiért nem jó", "nem működik, mi a baja"-jellegű hibaüzenetekkel SENKI nem tud mit kezdeni, legfeljebb elkezdeni tippelgetni, ami meg hosszas huzavonával és oda-vissza válaszolgatással, így sok felesleges pluszhsz.-szel jár.
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
A hivatalos oldalról szedted?
-
DNReNTi
őstag
válasz
Én most leszedtem a legfrissebbet. Telepít, indít, hibátlan. Szóval a hiba az Ön készülékében van.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
honda 1993 #16801 üzenetére
Dehogy veszlek komolyan, csak nem veszed észre, hogy oltogatlak, hogy menj el segédmunkásnak inkább, ha ilyen kérdéseid vannak.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
honda 1993 #16799 üzenetére
Hát majd amikor segédmunkás leszel egy építkezésen, jól fog jönni arra, hogy beledobáld a platóba az építési hulladékot.
-
DNReNTi
őstag
válasz
honda 1993 #16789 üzenetére
Úgy értettem, hogy egyesével tetted e fel a hozzávalókat (Apache, MySQL, PHP), vagy leszedtél egy LAMP Stack Installert (például) és úgy. Bár igazából mindegy. Lényeg, hogy megy.
-
DNReNTi
őstag
válasz
honda 1993 #16784 üzenetére
Na az király. Egybe raktad fel a lamp stack-et? Vagy egyesével molyoltad össze? Utóbbi macerásabb, én a kaland kedvéért egyszer belevágtam, nulla linux előélettel.
Nem volt egy nagy élmény.
-
disy68
aktív tag
válasz
honda 1993 #16786 üzenetére
Alapvetően valami ilyesmi a felépítés minden linux esetében. Egy kis összefoglaló róla.
Nyitsz egy fájlkezelőt ott van valami olyasmi, hogy computer / file system (számítógép / rendszer) ami a "/" gyökér könyvtárba visz. Ha úgy jobban tetszik, parancssorból is indíthatod a fájlkezelőt pl. ubuntu esetében nautilus / -> ezzel is a gyökér könyvtárba kerülsz.
-
disy68
aktív tag
válasz
honda 1993 #16784 üzenetére
Debian vonalon általában a /var/www az alapértelmezett root könyvtár a webszervernek. A webszerver konfig fájljai a /etc/apache2, míg a php-hez tartozók a /etc/php5 alatt vannak.
szerk:
mysql-hez pedig fejlesztői környezet esetén nyugodtan felrakhatsz egy phpmyadmint pl ez alapján -
DNReNTi
őstag
válasz
honda 1993 #16781 üzenetére
Az aláírás alapján nem volt nehéz azonosítani.
Amúgy kíváncsi lennék a haverod mire alapozza ezt a véleményét.
Nem árulok el most óriási titkot ha elmondom a LAMP/WAMP = Linux/Windows, Apache, MySQL, PHP. Ebből már könnyen kikövetkeztethető, hogy kb ugyan arról van szó csak más OS-en.
Azt azért előre borítékolhatod, hogy míg egy WAMP-ot beüzemelni mondjuk 5 perc, addig ha nem vagy gyakorlott linux user, akkor a LAMP-ra rá fog menni egy napod, aztán nem megy és leformázod az egészet a francba.
-
DNReNTi
őstag
válasz
honda 1993 #16779 üzenetére
Persze hogy van. Nagyon trükkösen Lamp.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
honda 1993 #16662 üzenetére
Tehát akkor "szugseged" van némi nyugalomra?
-
törölt tag
válasz
honda 1993 #16662 üzenetére
Teljesen jogtalan. Mind a 6 ember téved aki eddig említett valami hasonlót.
-
tothjozsi96
addikt
válasz
honda 1993 #16648 üzenetére
Én ezt ajánlom: [link]
Bocs, de engem rohadtul tud zavarni ha valaki nem használ ékezetet, vagy az hogy ilyeneket ír hogy "XD".(#16647) DNReNTi
Sült galambot vár ... -
DNReNTi
őstag
válasz
honda 1993 #16645 üzenetére
"Szoval itt csak arrol van szo, hogy veletlen lenyomtam kozben a Shiftet is."
Oké, legyen így. Nem fogok oknyomozást indítani, nem kell azt gondolni, hogy bárki is hibátlanul kottázik. Ettől függetlenül, ha tudod amit leírtam, és ránéztél a saját kódodra, egy ilyennek ki kell vernie a szemedet. Minimum. Most visszakanyarodhatunk oda, hogy attól mert csak elírás még nem tudod, vagy tudod csak nem nézted meg mit írtál, vagy tudod is és látod is, csak leszarod, satöbbi, de nincs kedvem. Őszintén szólva az után, hogy kajak leírod, hogy te arra nem voltál hajlandó, hogy elolvasd a hibaüzenetet, hát nem tudom mit vársz még magadtól. -
PumpkinSeed
addikt
válasz
honda 1993 #16631 üzenetére
Igazából én külön választanám a PHP-t és a HTML-t bár ez szerintem csak nekem jó, lehet más máshogy csinálja de én így szoktam a jobb átláthatóság érdekében:
<?php
if(kenyér == szeletelt){
$sajt = "
?>
<valami csodálatos HTML részlet/>
<?php
";}
?>Biztos beleköt majd valaki, de én így szeretem, mert a kód színezés segít az átláthatóságban. (Igen mert Notepad++-t használok.
)
A többi hozzászólást is elolvastam, és elég vicces, hogy egy komolyabb login felületet szeretnél megírni úgy, hogy a hibaüzenet megértése komolyabb problémát okoz, viszont ezt már pár helyről megkaptad. Hogy én is hozzáfűzzek valami hasznosat leírom, hogy hogyan is kellene tanulnod. (Megint)
Olvasod a jegyzetet/blogot/könyvet vagy netán videót nézel, és közben az adott megtanult részt lekódolod magadnak, majd ha egy résszel kész vagy nem azonnal mész a következőre, hanem jobban elmélyülsz az adott részben és kitalálsz egyre nehezebb megvalósítási formákat egy adott részre, majd ha az adott rész mondjuk legyen az a kép beolvasása már annyira megy, hogy egy esti vacsora alatti szóba kerülése esetén fejből elmondod, hogy te hogyan csinálnád meg az adott kódban akkor tovább lépsz a következő részre. Komolyabb projektek esetén nem eshetnek ilyen alap hibák, mert akkor hogyan is tudnál odafigyelni mondjuk egy login biztonságára ha a $_POST szintaktikai helyesírása sem megy? Ha tényleg webfejlesztő akarsz lenni, akkor érdemi tudás nélkül nem fog senki alkalmazni, ugyanis (ezt is nem rég tárgyalták itt) bőven akad vetélytárs a piacon. (Azért mondom ezt mert még én is ezen az ösvényen gyalogolok, és bőven akad még mit tanulnom, de én már nagyjából eljutottam olyan szintre, hogy egy komoly projekt készítése közben tudok tanulni, mert az ott fellépő problémák és új dolgok segítik a fejlődésem.)
Ami nagyon fontos az a programozási alap tudás, értem ezalatt a vezérlési szerkezeteket a tömböket a függvényeket a stb. Ha ezek nem mennek úgy, hogy álmodból felkeltve azonnal gondolkodás nélkül akkor ezeket kell tanulni, ezen kívül az algoritmizálási képesség. Az, hogy bármilyen problémára tudj egy jól működő algoritmust csinálni, amely nem úgy néz ki, hogy egy összeadásra 300 soros kódot írsz, hanem lehetőleg legyen rövid és hatékony. Lehetőleg ne terhelje sz*rrá a felhasználó gépét. Ha ez a két programozási alappillér megvan azután kezdhetsz el a PHP nyelv bizonyos részeivel foglalkozni mint a session stb. (több most nem jut eszembe).
Az OOP-t meg le se merem már írni.Inkább át is húzom, majd 4 hónap múlva nézd meg.Remélem nem írtam nagy hülyeségeket, ha igen akkor javítsatok ki.
-
DNReNTi
őstag
válasz
honda 1993 #16643 üzenetére
Gondolok itt arra, hogy egy tök egyértelmű hibaüzenettel nem tudsz mit kezdeni, még csak annyira sem, hogy abból a fájlból másold be a kódot amire a hibát írja. Bemásolsz egy tök irreleváns kódrészletet. Most nem tudom, hogy ez magas fokú lustaság, magyarul el sem olvastad a hibaüzenetet, nem is akartad megoldani, vagy életedben most először láttál PHP hibaüzenetet. Azt sem tudom melyik lenne a jobb. Gondolok itt arra is ami szerinted csak egy elírás, de az nem elírás. A valódi oka, az hogy nem tudod, a tömbök indexeire [] jelek között hivatkozunk. Ezt nem lehet elírni ha tudod. Ja igen, ehhez kapcsolódik, hogy a $_POST[] egy tömb. És még sok mindenre tudnék gondolni, de nem akarlak ezzel se téged se magamat fárasztani.
A kulcsszó: ALAPOK! -
DS39
nagyúr
válasz
honda 1993 #16640 üzenetére
nem mondva ellent az előttem szólónak, hogy az alapokat kellene megtanulni, pl a Google első két találata tökéletesen megfelelő lehet számodra, bár ezekben már elavultnak számító "mysql_" függvényeket használnak, a login folyamat megértésében, a szerver-kliens kommunikáció működési logikájában ez nem jelent problémát.
-
DNReNTi
őstag
válasz
honda 1993 #16640 üzenetére
Egyelőre ilyenekre kellene keresni: php basics, php beginner, php 101. Így nem lehet valamit (rendesen) csinálni, hogy alapokról lövésed nincs. Ahhoz, hogy egy (normális) regisztrációs-bejelentkezős felületet megírj, nem ilyen szinten kellene lenni. Ismétlem magam, ne haragudj, de olyan hibákat lépsz meg amiket kábé egy 2 órája php-val foglalkozó ember lépne meg.
Egyszerű példával élve, ez olyan mintha a konditeremben aláfeküdnél a 500 kilónak, holott eddig 100 kiló a rekordod. -
DNReNTi
őstag
válasz
honda 1993 #16637 üzenetére
"Azt latom en is hogy "ott" jelzi. ( De ott hol ?)"
Erre fogod és bemásolod a másik PHP fájl kódját.
Logikusnak tűnik.Asszem korábban már volt szó arról, hogy elengedhetetlen egy minimális angol tudás. Akkor most elkerülhető lett volna az elmúlt 10 hozzászólás. Na, de megoldom én ezt az ördöglakatot: A config.php 9. sorában van egy zárójelhibád.
-
DS39
nagyúr
válasz
honda 1993 #16633 üzenetére
minimális angol tudással értelmezhető, hogy hol és mi a hiba.
amúgy én azzal kezdeném a helyedben, hogy www.google.hu és a keresőbe: php login tutorial
szerk: látom mégsem volt értelmezhető. adott file, 9. sora, zárójelhiba.
-
fordfairlane
veterán
válasz
A config.php-ban jelzi a hibát.
-
DNReNTi
őstag
válasz
De bakker, ott van leírva a hibaüzenetben, hogy mi a hiba.
(Most attól eltekintve, hogy az egészet nem így kéne csinálni.) -
Zedz
addikt
válasz
Értelmezzük közösen ezt a hibát. Mit jelenthet a kiírt hiba, és hol keresendő?
-
Zedz
addikt
válasz
honda 1993 #16631 üzenetére
Édes Istenem akkor a hibát másold be ide, illetve mint kérdeztem: mit szeretnél írni? Ha netán leírnád a feladatot amit meg akarsz oldani, akkor lehet lennénk olyan jó fejek és még tutorialt is linkelnénk neked.
-
DNReNTi
őstag
válasz
honda 1993 #16625 üzenetére
$_post{'submit'} ???
Szerk: megin' elkéstem.
-
törölt tag
válasz
SZERK:
Eh. Vagy nem működik
Nem találom azt amit régen használtak itt. -
PumpkinSeed
addikt
válasz
1. Mi a config.php?
2. Lehet jobb lenne EOT helyett HTML, ha már ezt használod, bár én nem így csinálnám.
3. Milyen hibát dob?
4. Mit szeretnél ezzel kivitelezni?
5. $_POST['valami'] és nem $_post{'submit'}.Egyenlőre ennyi.
-
fordfairlane
veterán
válasz
Miért nem a komplett forrást rakod be? (Ha ez a komplett forrás, akkor hiányzik a php escape tag: <?php ) Miért nem formázod a programkódot a programkód formázással, hogy ne folyjon ki a szeme annak, aki esetleg segíteni akar? Mit jelent az, hogy "nem működik"? Nem rakja ki a formot, vagy a form submit nem megy?
Legalább értelmesen kérdezni tudnátok, de még a magyar sem megy, nemhogy a PHP.
-
Zedz
addikt
válasz
Szerintem ezt az utat nagyon gyorsan felejtsük el. Kérdés: mit szeretnél írni?
-
Zedz
addikt
válasz
honda 1993 #16583 üzenetére
Úgy néz ki a dolog, hogy gondolom fent van egy XAMPP a gépeden. Feltehetőleg indítottál rajta egy Apache webszervert és egy MySQL adatbázist. Nekünk most a második a fontos. Amit megtaláltál phpmyadmin kezelőfelületet, az grafikusan segít elérni a MySQL adatbázist. Kapaszkodj meg, akár a windows command ablakban is el tudnád érni a MySQL adatbázisod!
Localhoston alapból root a felhasználónév, és nincs jelszó. De például ha bérelsz majd webszervert, akkor ott le fogják írni, hogy milyen módon tudod elérni a saját phpmyadminod, ahol pl. tudsz új adatbázist létrehozni az oldalad mögé.
-
tothjozsi96
addikt
válasz
honda 1993 #16586 üzenetére
Figyeljéé má, és akkor mi az SQL???
-
cubix
tag
válasz
NIncs, mert a phpmyadmint mikor telepíted meg kell adod az admin jelszavát.
-
Peter Kiss
őstag
válasz
Jesus f.ck.ng Christ. Amolyan Matthew McConaughey hanglejtéssel.
-
Zedz
addikt
válasz
honda 1993 #16581 üzenetére
Úgy fejlődnél a legtöbbet, ha a folyamatos feladás helyett inkább keresnéd a megoldást, próbálgatnád, és ha sikerül megcsinálni egy adott feladatot, akkor megérteni, hogy miért is működött a kód. Ha végképp elakadsz, akkor persze segítenek az itteniek, de a MySQL-es húzás például erős volt.
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
honda 1993 #16577 üzenetére
Nekem csak annyi kérdésem lenne, hogy a böngésződben nincs olyan modul beépítve (gyárilag minden böngészőben van), hogy egy hatalmas piros hullámos vonallal aláhúzza úgy kb az egész mondatod?
Szerintem amúgy nem fektetsz elég időt a problémák kiküszöbölésére (én is itt tanultam meg). Ajánlatos egy pár órát végig szenvedni, hogy te találd meg a hibáidat, és ne egyből segítségért szaladni. Ilyenkor olyan dolgokat is megtanulhatsz amikre nem is számítanál. PHP manapság aligha létezik MySQL nélkül szóval ajánlatos nekifeküdni annak is és egy olyan könyvből/blogról/stb. tanulni ezt ami együtt tanítja őket.
(#16579) DNReNTi
Szerintem elég rossz megoldás lenne ez mert tfh. van 100.000 felhasználom. Ameddig a .txt állományban tárolt felhasználónév jelszó és mindezek egymás alatt a Ctrl+F-el kereshető ezzel szemben a te módszered....Szerencséd, hogy odaírtad.....
-
DS39
nagyúr
válasz
honda 1993 #16577 üzenetére
hát ott van/lesz tárolva. viszont előtte lokálisan kell megcsinálni, a wampserverben pl., majd azt csak be kell importálni a webtárhely adatbázis-kezelőjébe.
-
DS39
nagyúr
válasz
honda 1993 #16573 üzenetére
de mivel nem vagy képben? ha logikusan végiggondolod a folyamatot, nem írsz ilyet. mondom ezt programozási ismereteket figyelmen kívül hagyva, ugyanis tök mindegy milyen nyelven írod php, java, asp.net, a login részt, ha nincs adatbázis ahonnan lekérdezd a felhasználók adatait egy bejelentkezéshez, akkor mit ellenőrzöl ha beírja, az e-mail címét, és egy jelszót?
egy átlag user is tudja, gondolja, hogy ha facebookra regisztrál, az vhol tárolva van, és ha bejelentkezik, és kiírja hogy elírta a jelszót, akkor azt vhogy, vhonnan ellenőrzi a rendszer.egyébként én egy regisztrációs folyamattal kezdeném, mert amíg ez nincs csak előre "gyártott" felhasználók tudnak bejelentkezni az oldaladra.
-
DNReNTi
őstag
válasz
honda 1993 #16571 üzenetére
"szugseg lehet Mysql-re is"
Igen, ez elképzelhető. Annyival kiegészíteném, hogy nem lehet, hanem 100%, hogy szükséged lesz valamilyen adatbázisra (pl mysql). Egyébként igen, megírod, feltöltöd, megy. Ennyi.Szerk: lemaradtam megin'.
(#16574) Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
"szugsegem lesz -e meg masra", "megirom az ehez szugseges kodot", "szugseg lehet Mysql-re is, (en pedig azt sem tudom hogy az pontosan mi is lehet)"
Ne szívassál már, először még jóindulatúan azt hittem, csak elgépelés volt a "szugseg" (még leírni is nehézkes ezt a szart, szóval elgépelés kilőve), akkor megpróbálom a fejedbe verni, szóval így a helyes: SZÜKSÉG. K-val, érted?! NEM G-vel!! Az "ehhez" pedig KÉT DARAB H! Hogy akarod megtanulni a PHP nyelvet, ha még a saját anyanyelvedet sem ismered?
Az meg már a szinte kommentálhatatlan kategória, hogy fogalmad sincs, mi az a MySQL. Mégis mi a lóf@szra való a Google?Asszem tényleg abba kéne hagyni a topic követését, mert ez már szánalmas, hogy hol tartunk. De még egy rohadt kérdést sem képesek mostanában megfogalmazni értelmesen az emberek, hogy mégis mi a frászt akarnak tudni. Most már bennem is eltört valami.
-
DS39
nagyúr
válasz
1. szükség
2. adatbázis nélkül sokra mész egy login folyamatnál..
-
DNReNTi
őstag
válasz
honda 1993 #16514 üzenetére
-
_ak_
addikt
válasz
honda 1993 #16438 üzenetére
Ezt a tanfolyamot csináld végig és sokkal érhetőbb lesz minden. Magyar, itt-ott elavult, de ahogy elnézem, sokat segítene a dolgok megértésben.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
honda 1993 #16438 üzenetére
Igen, természetesen PHP-kódot HTML-kódba is lehet ágyazni (nyilván), meg lehet egy csupa PHP-kódból álló fájlod is, amiben egy sor HTML-kód nincs... (és egyébként a záró ?> opcionális, csupa PHP-kódból álló fájlnál nem is érdemes használni egyáltalán) Az viszont nem mindegy, milyen a fájl kiterjesztése, mert ahhoz, hogy például a .html vagy más kiterjesztésű fájlokban is az elvártak szerint lefusson a PHP-kódod, megfelelően konfigurálni kellene a szervert (ami esetedben az Apache, de lehetne ez IIS és más is, tök mindegy, a lényeg, hogy megfelelően kiszolgálja a tartalmat). Alapértelmezetten nem ez a helyzet, .html-kiterjesztésű fájlnál alapból nem értelmeződik a PHP-kód, tehát ha egy .html-kiterjesztésű fájlba beleírsz egy PHP-kódot, akkor azt látni fogod kliensoldalon a forráskódban, amikor megnyitod az oldalt. (Az meg nem jó.
)
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
honda 1993 #16434 üzenetére
Hogy mi van?!
Tehát szerinted most az számít, hogy a fájlt miben hoztad létre, és konkrétan a PHP Stormnak melyik beállításai alatt?
Teljesen mindegy. Akár Notepadben is létrehozhattad volna a .php-kiterjesztésű fájlt, amíg a kód megfelelő benne. Nagyon valószínű, hogy valami mást csináltál, amitől helyrejött, mondjuk úgy tűnik, már sosem fogunk rájönni, mi volt az.
"A tanacsotokat kovetve letrehoztam egy uj HTML fajlt, aminek .php kiterjesztest irtam a vegere."
Igazából nem értem, minek emelted ki a két félkövérített szót.Ha a fejlesztőkörnyezetben mondjuk véletlenül vagy direkt stylesheetet hozol létre (CSS-fájlt), és utána a fájlkezelőben megváltoztatod ezt a fájlt úgy, hogy a .css-kiterjesztés helyett .php-t írsz a végére, majd beleírsz ebbe a fájlba egy PHP-kódot (persze a <?php azért minimum legyen benne), az is tökéletesen kell, hogy működjön.
"(Es itt megjegyeznem, hogy direkt kerdeztem hogy ha html fajlt nyitok, akkor miert kell .php-t irni a vegere, es miert nem jo ha php fajlt nyitok, es annak a vegere irom be a .php-t)"
Heh? Erre lásd előbbi bekezdésem."Tehat en most ugy hiszem, hogy amikor megkerdeztem hogy nem -e hulyeseg az hogy a megnyitott html fajlt mentem el .php kiterjesztessel, akkor jogos volt a gyanum, miszerint igen is hulyeseg volt"
Sajnos a gyanúd alaptalan. -
PumpkinSeed
addikt
válasz
honda 1993 #16430 üzenetére
Milyen portra van állítva a webservered?
Próbáld meg, hogy localhost:80, vagy azt a portszámot adod meg amire állítva van.
Vagy kipróbálod végre azt a rohadt USBWebservet.
-
tothjozsi96
addikt
válasz
honda 1993 #16431 üzenetére
Egyáltalán a favicon megjelenik a böngészőből?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Path of Exile (ARPG)
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Formula-1
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Gurulunk, WAZE?!
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Mozgásban a METAL GEAR SOLID Δ: SNAKE EATER
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy A15, 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Honor Pad X8a 64GB Wifi,1 év Garancia
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest