- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Mr. Y: Motoros sztorik #06
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- Őskoczka
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Cathfaern #10486 üzenetére
Na, most felraktam ide, hogy normálisan nézzen ki, így már legalább látható is, mi van a kódban...
Csak most látom át, így, hogy ki is lehet valamit belőle venni, hogy csak az else ágban van a másik kettő foreach...A $senders-re vonatkozó részt tényleg félreértettem... hát igen, nem árt, ha normálisan van indentálva a kód....
$senders = array();
foreach ($messages as $message) {
if (array_key_exists($message->sender_username, $senders)) {
$senders[$message->sender_username]++;
} else {
$senders[$message->sender_username] = 1;
}
}Tehát magyarul akkor ad hozzá a $senders adott kulcsánál lévő számhoz plusz egyet, ha már létezik az adott kulcs a felhasználó nevével, egyébként eggyel egyenlő...
Igazad van, ezt sem láttam át a korábbi ocsmány kód miatt (az is igaz, hogy eléggé átrohantam rajta).
Ettől függetlenül továbbra is fenntartom, hogy ezt nem így kéne, nemsokára írom, miért. Áll a többi dolog is, azzal a módosítással, hogy ezek szerint nem fut le mindhárom ciklus, mert külön vannak. A statikus függvényhívásokra, változókra, egyebekre (pl. truncate() külön függvény/metódus, stb.) vonatkozó dolgok is állnak."Amennyiben az első foreachen belül megváltoztatsz valamit a tömbön, akkor lehet értelme mégegyszer bejárni (elvileg ugyanazt a tömböt, gyakorlatilag nyilván akkor már nem ugyanazon mész végig). És ahogy láttam, itt pontosan erről van szó."
Nézd meg még egyszer, a $messages tömbön nem változtat semmit az első ciklusban. Csak kigyűjti a $senders tömbbe a megfelelő neveket, a hozzájuk tartozó üzenetek számát. Aztán ezt használja fel a második foreach-nél, és ennyi.
Az a baj, hogy feltételezem, a find_messages_by_users_id() metódusában eleve van már egy ciklus, ami bejárja az adatbázisból lekért eredményeket. Így tehát összesen 3 darab (!) ciklus lesz mégis, mert még ezt is be kell járni még egyszer. Úgy lehetne ezt redukálni mondjuk max. 2-re, hogy eleve egy normális query-t ír, ami felhasználók szerint csoportosítva kéri le az üzeneteket, aztán amikor ezt az eredményhalmazt bejárja PHP-vel, akkor eleve felhasználónként gyűjti egy tömbbe az üzeneteket. Akkor meg már lehetne használni ezeken a gyorsabb count() függvényt is, amivel egyből megkapná, hány darab üzenet tartozik a felhasználóhoz, meg csak a kiíratáshoz kellene bejárni.
Úgy már nem lenne gány.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bittorrent topik
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Milyen okostelefont vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- XIV. Leó pápa szerint a politikusoknak kezdeniük kell valamit az AI-veszélyekkel
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen digitális videókamerát?
- Foxpost
- Egy helyre gyűjti az eltérő áruházak játékait a Microsoft
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- További aktív témák...
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell OptiPlex MT/SFF 3040, 3050, 7050, 3060, 3070, 5070, 7060 /WIN 11 - SZÁMLA- GARANCIA
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest