- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- MasterDeeJay: Natív 3Dfx Glide Windows11 alatt Voodoo1 és Voodoo2-vel.
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- [K2]: A vagyonvédelmi rendszerszerelővé válás rögös útja
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Sirandrish: Dohányzás Vége(!?)
- lovag05: Híradó
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 ajánlható?- Puskill PSK-D5M6400BH-16G
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Brown ügynök #9305 üzenetére
"átváltott ANSI-ba"
Magától? Ez fura, mert így még nem jártam Notepad++-szal, pedig sokszor használtam már karakterkódolás megváltoztatására.
Egyébként érdekes, hogy a Drupal core fájljait is ANSI-ban szokták írni, de Unix-sortörésekkel, legalábbis a Notepad++ ezt érzékeli, NetBeans meg sír, ha már ékezetes karaktereket tartalmazó kommenteket írok bele, mondván, nem helyes UTF-8-kódolású fájlom van - a NetBeans meg ugye defaultból UTF-8-cal dolgozik (persze BOM nélkül).
Szóval ha a NetBeans sír, akkor először konvertálom (! - nem pedig csak "átkapcsolom") UTF-8-ra, és onnantól már a NetBeans-nek is megfelelő, persze lehet, hogy ezt a konverziót NetBeans-ben is el lehetne végezni, ilyen opciót mondjuk még nem találtam (igaz, nem is olyan nagyon kerestem, csak egy rövid ideig).
Másik megoldás, hogy egyszerűen NetBeans-ben létrehozod a fájlt, az már eleve UTF-8 lesz, és ebbe belemásolod a tartalmat.
Vagy nem használsz ékezetes karaktereket egyáltalán.De utóbbi persze nyilván nem lehetőség, ha szükség van pl. magyar vagy más nyelvű, ékezetes karaktereket tartalmazó stringre, kommentre.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- LG G8X - kettőn áll a vásár
- Linux kezdőknek
- iPhone topik
- BestBuy topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Mobil flották
- Hegesztés topic
- Witcher topik
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- IPhone 15 128GB Zöld ÚJ! 12 Hó Jótállás!
- Samsung Galaxy S24 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest