- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- laskr99: Újrakezdem a processzor és videókártya szilícium magok fotózását
- ricshard444: Fényképező ? Telefon helyett
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Astra kalandok @Harmadik rész
- DeFranco: Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
Ja, látom ezt a template-et alkalmaztad.
Nekem a Joomla már akkor komolytalanná vált, amikor széjjeldobálta a fél éve legfrissebb verziója az oldalamat mindenféle PHP-s hibával, ami az E_STRICT bekapcsolása miatt történt - de nem kevéssel, hanem úgy minimum ötvennel, vagy többel. Egy sokak által használt CMS-nél ugyan figyeljenek már azokra az alapvető programozási technikákra, amikkel az ilyen hibadobálások elkerülhetők. Nem, az nem érv, hogy "dehát ne legyen E_STRICT" - de, fejlesztés alatt igenis legyen.
Aztán nekem személy szerint valahogy gyorsan elment a kedvem a Joomlától, nem láttam benne a potenciált, hogy annyira testreszabható lenne, mint a Drupal, hogy bizonyos felhasználók kezéből kivegyem az irányítást, és csak valami apró részletre adjak jogot, nem tartottam átláthatónak és következetesnek a kódját (ami fejlesztői szempontból - ha modulokat akarok írni, stb. - nem mindegy), és valahogy számomra összecsapottnak tűnt. Senki ne vegye sértésnek, aki Joomla-rajongó.
Megerősítve láttam azokat az érveket, amiket a Joomla ellen írtak különböző fórumokon.
Ahogy a Drupalt használtam, eleinte az is rettenetes káosz volt számomra, de már kezdetektől fogva úgy éreztem, hogy ez egy alapvetően egészen profi rendszer, csak még nem ismerem ki magam rajta - nem volt az az érzésem, mint Joomlánál, hogy mintha egy könnyen összedőlő kártyavárba akarnék berendezkedni (inkább mintha egy erődítménybe).
Nem akarok papolni a Drupal mellett, de számomra a Joomla emellett akkor is komolytalan marad.
Ettől függetlenül természetesen elhiszem, hogy egész jó honlapokat össze lehet benne hozni.Ja, és bocsánat, mielőtt elfelejtem: kollégámmal majdnem egyszerre kezdtünk fejleszteni két tök különböző oldalt, ő Joomlát használt, én Drupalt. Az ő oldalát nagy meglepetésünkre egyszer csak feltörték (valami török zene szólt egy iframe-ből az index.php cím alatt), az enyémet nem, és - lekopogom - eddig azóta sem törték fel. Lehet, hogy ebből nem feltétlenül szabad messzemenő következtetéseket levonni, de valahogy az volt az érzésem, hogy ez valamelyest utal az egyik vagy másik rendszer megbízhatóságára is.
Ahogy sok fórumon azt is olvastam, amikor még vacilláltam, melyik legyen, Joomla vagy Drupal, hogy állítólag a Joomla elég sok biztonsági rést tartalmaz(ott) - lehet, hogy ezeket azóta mind befoltozták, és lettek helyettük újak, nem tudom. Mindenesetre a régebbiek ezek szerint egész jól támadhatók.Azt nem tudom, Joomlához milyen tempóban jelennek meg security update-ek a felfedezést követően, de Drupalhoz nagyon gyorsan elkészítik, ha találnak biztonsági rést, így ez kellő prioritást élvez a fejlesztők munkájában - számomra ez is elég pozitív.
===
(#8749) biker : az már valamennyire közelít a rendes árhoz. Kár, hogy az egész oldal Flash-alapú, pedig jó lenne, de én ezekről az oldalakról valahogy ösztönösen menekülök...
===
(#8752) mobal: én fentebb egy kicsit fáradtan, de próbáltam elmondani a szempontjaimat, hátha érdekel ez a vélemény is a Joomla vs. Drupal témáról.
(#8754) mobal: "Hát nem tudom. Szerintem semmi gond nincs a Joomlával, semmi ilyet nem olvasok róla."
Pedig ezeket a véleményeket kb. 5 perc Guglizás alapján meg lehet találni, én is ugyanezeket olvastam, amikről Speeedfire beszél, pedig elején mindkettőre nyitott voltam.
Ahogy fentebb láthatod, ki is próbáltam mindkettőt, és végül saját tapasztalat alapján döntöttem. Választottam a nehezebbet, de profibbat.===
(#8753) Speeedfire :
ja, világos. Attól még, mert valaki össze tud dobálni mondjuk egy blogos oldalt Wordpress-ben, attól még tényleg nem ő lesz a webfejlesztők királya, ez tény.Amúgy értem, mit akarsz mondani, mintha a CMS-ek használatától valaki venné a bátorságot, hogy elmondhassa magáról, hogy ő profi weboldalakat tud készíteni, pedig az anyja vasporosát.
"CSorBA: Mutatós oldal, bár nem értem a joomla-sokat, hogy miért nem szeretik használni az apache mod_rewrite modulját."
Tényleg, ezt én is megfigyeltem, hogy ez valahogy náluk rendszerint lemarad.(tisztelet a kivételnek) Drupal már a kezdetek kezdetén felajánlja, hogy ezt igazán bekapcsolhatnád, mert van rá mód (ha van).
Új hozzászólás Aktív témák
- Reklámblokkolók topikja
- Telekom mobilszolgáltatások
- BestBuy ruhás topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Gitáros topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Futás, futópályák
- LG LCD és LED TV-k
- Digital Fingerprinting: Így buktat le a böngésződ a neten - Tech Percek #18
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Cooler Master 700W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA FSP 500W
- BESZÁMÍTÁS! Asus Maximus VIII Hero i7 6700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Zalman i3 NEO 700W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AB350 R5 2400G 8GB DDR4 240GB SSD 500GB HDD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA 350W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z390 i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest