Új hozzászólás Aktív témák

• Sk8erPeter

nagyúr

válasz CSorBA #8748 üzenetére

Ja, látom ezt a template-et alkalmaztad. :)

Nekem a Joomla már akkor komolytalanná vált, amikor széjjeldobálta a fél éve legfrissebb verziója az oldalamat mindenféle PHP-s hibával, ami az E_STRICT bekapcsolása miatt történt - de nem kevéssel, hanem úgy minimum ötvennel, vagy többel. Egy sokak által használt CMS-nél ugyan figyeljenek már azokra az alapvető programozási technikákra, amikkel az ilyen hibadobálások elkerülhetők. Nem, az nem érv, hogy "dehát ne legyen E_STRICT" - de, fejlesztés alatt igenis legyen.
    Aztán nekem személy szerint valahogy gyorsan elment a kedvem a Joomlától, nem láttam benne a potenciált, hogy annyira testreszabható lenne, mint a Drupal, hogy bizonyos felhasználók kezéből kivegyem az irányítást, és csak valami apró részletre adjak jogot, nem tartottam átláthatónak és következetesnek a kódját (ami fejlesztői szempontból - ha modulokat akarok írni, stb. - nem mindegy), és valahogy számomra összecsapottnak tűnt. Senki ne vegye sértésnek, aki Joomla-rajongó.
    Megerősítve láttam azokat az érveket, amiket a Joomla ellen írtak különböző fórumokon.
    Ahogy a Drupalt használtam, eleinte az is rettenetes káosz volt számomra, de már kezdetektől fogva úgy éreztem, hogy ez egy alapvetően egészen profi rendszer, csak még nem ismerem ki magam rajta - nem volt az az érzésem, mint Joomlánál, hogy mintha egy könnyen összedőlő kártyavárba akarnék berendezkedni (inkább mintha egy erődítménybe :D).
    Nem akarok papolni a Drupal mellett, de számomra a Joomla emellett akkor is komolytalan marad.
    Ettől függetlenül természetesen elhiszem, hogy egész jó honlapokat össze lehet benne hozni.

Ja, és bocsánat, mielőtt elfelejtem: kollégámmal majdnem egyszerre kezdtünk fejleszteni két tök különböző oldalt, ő Joomlát használt, én Drupalt. Az ő oldalát nagy meglepetésünkre egyszer csak feltörték (valami török zene szólt egy iframe-ből az index.php cím alatt), az enyémet nem, és - lekopogom - eddig azóta sem törték fel. Lehet, hogy ebből nem feltétlenül szabad messzemenő következtetéseket levonni, de valahogy az volt az érzésem, hogy ez valamelyest utal az egyik vagy másik rendszer megbízhatóságára is.
    Ahogy sok fórumon azt is olvastam, amikor még vacilláltam, melyik legyen, Joomla vagy Drupal, hogy állítólag a Joomla elég sok biztonsági rést tartalmaz(ott) - lehet, hogy ezeket azóta mind befoltozták, és lettek helyettük újak, nem tudom. Mindenesetre a régebbiek ezek szerint egész jól támadhatók.

Azt nem tudom, Joomlához milyen tempóban jelennek meg security update-ek a felfedezést követően, de Drupalhoz nagyon gyorsan elkészítik, ha találnak biztonsági rést, így ez kellő prioritást élvez a fejlesztők munkájában - számomra ez is elég pozitív.

===

(#8749) biker : az már valamennyire közelít a rendes árhoz. Kár, hogy az egész oldal Flash-alapú, pedig jó lenne, de én ezekről az oldalakról valahogy ösztönösen menekülök... :(

===

(#8752) mobal: én fentebb egy kicsit fáradtan, de próbáltam elmondani a szempontjaimat, hátha érdekel ez a vélemény is a Joomla vs. Drupal témáról.

(#8754) mobal: "Hát nem tudom. Szerintem semmi gond nincs a Joomlával, semmi ilyet nem olvasok róla."
    Pedig ezeket a véleményeket kb. 5 perc Guglizás alapján meg lehet találni, én is ugyanezeket olvastam, amikről Speeedfire beszél, pedig elején mindkettőre nyitott voltam.
    Ahogy fentebb láthatod, ki is próbáltam mindkettőt, és végül saját tapasztalat alapján döntöttem. Választottam a nehezebbet, de profibbat.

===

(#8753) Speeedfire :
    ja, világos. Attól még, mert valaki össze tud dobálni mondjuk egy blogos oldalt Wordpress-ben, attól még tényleg nem ő lesz a webfejlesztők királya, ez tény. :D Amúgy értem, mit akarsz mondani, mintha a CMS-ek használatától valaki venné a bátorságot, hogy elmondhassa magáról, hogy ő profi weboldalakat tud készíteni, pedig az anyja vasporosát. :DDD

"CSorBA: Mutatós oldal, bár nem értem a joomla-sokat, hogy miért nem szeretik használni az apache mod_rewrite modulját."
    Tényleg, ezt én is megfigyeltem, hogy ez valahogy náluk rendszerint lemarad. :D (tisztelet a kivételnek) Drupal már a kezdetek kezdetén felajánlja, hogy ezt igazán bekapcsolhatnád, mert van rá mód (ha van).

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés