Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: Én és a Battlefield 6
- Gurulunk, WAZE?!
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Egy bihari a Hajdúságban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
Tényleg, köszi.
Nem tudom, miért nem jutott eszembe, hogy azt is meg lehetne oldani, hogy még egyszer lekérdezem a feldolgozó fájlban az adatbázist, és összepakolom a lekérdező parancsot sima for ciklussal aszerint, hogy ha mondjuk nem adott azonosítószámú annak a bizonyos post tömbnek az aktuális értéke, akkor insert...
De mondjuk abban is igazad van, hogy talán adatbázisban átláthatóbb lenne, ha minden egy helyen lenne, bár nem mintha túl sűrűn nézegetné bárki is az adatbázist, de esetleg a kódban is jobban lehetne követni az eseményeket, kevesebb parancs lenne, ha adott azonosítójú elemet törölnék az összerendelő táblából, aztán a kiválasztott kategóriáknak megfelelően ismét feltölteném.
Na de ez nem lenne sokkal erőforrás-igényesebb művelet? Valóban nem lenne túl sokszor kategória-átrendezgetés, de azért gondolkodom hosszú távon is.
Mondjuk most jobban belegondolva ha azt csinálnám, hogy a feldolgozó fájlban ismét lekérném adatbázisból a kategória-összerendeléseket, és összehasonlítanám a post tömbbel, amiben a bejelölt kategóriák azonosítói vannak, akkor a for ciklusban is lennének if(in_array(...)) és ehhez hasonló ellenőrzések, ráadásul akkor külön kellene figyelni, hogy viszont mi az, ami NINCS benne a korábbi hozzárendelésekhez képest az új kategória-kiválasztásokban, amit meg törölni kell, és akkor lehet, hogy ott vagyok, ahol a part szakad.
Vagyis így a hozzászólás végére eljutottam arra a következtetésre, hogy lehet, hogy semmivel nem lenne erőforrás-igényesebb az, ha mindent törölnék, és mindent újra hozzáadnék - itt már az a kérdés, hogy vajon melyik működik gyorsabban, a MySQL törlő és hozzáadó műveletei, vagy a PHP összehasonlítgatásai, majd egy MySQL-törlés illetve -hozzáadás...
Hmm, na ezekkel a különbségekkel mondjuk nem vagyok tisztában, ezt azért nem lenne egyszerű tényleges összehasonlításnak alávetni.
De inkább az első megoldás tűnik hasznavehetőbbnek.Azt hiszem, igazad van abban, hogy ezerszer átláthatóbb és követhetőbb lenne, ha inkább mindent törölnék, majd mindent hozzáadnék a kiválasztottaknak megfelelően.
Ha esetleg valami kommentár eszedbe jutott még a leírtakkal kapcsolatban, akkor örömmel várom.
Köszi. 
Új hozzászólás Aktív témák
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- Apple iPhone 17 - alap
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- iPhone topik
- Gumi és felni topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- További aktív témák...
- Iiyama ProLite E2607WS (26" 1920x1200)
- BESZÁMÍTÁS! HUAWEI MateBook 14 üzleti notebook - i5 1135G7 16GB DDR4 512GB SSD Intel Iris Xe IGP W11
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPad Pro 13 2024 M4 16GB/2TB WiFi tablet garanciával hibátlan működéssel
- Gaming PC/Ryzen 9 3900x /RX6900XT/32GB RAM
- Apple Magic Keyboard iPad Pro 13" (M4,M5) - US, fekete 2 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS A620M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RX 7900 XTX 24GB ZALMAN I3 NEO EVGA 850W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 128GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3459,94% Akkumulátor
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3337, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Nem tudom, miért nem jutott eszembe, hogy azt is meg lehetne oldani, hogy még egyszer lekérdezem a feldolgozó fájlban az adatbázist, és összepakolom a lekérdező parancsot sima for ciklussal aszerint, hogy ha mondjuk nem adott azonosítószámú annak a bizonyos post tömbnek az aktuális értéke, akkor insert...
Vagyis így a hozzászólás végére eljutottam arra a következtetésre, hogy lehet, hogy semmivel nem lenne erőforrás-igényesebb az, ha mindent törölnék, és mindent újra hozzáadnék - itt már az a kérdés, hogy vajon melyik működik gyorsabban, a MySQL törlő és hozzáadó műveletei, vagy a PHP összehasonlítgatásai, majd egy MySQL-törlés illetve -hozzáadás...
Köszi.