- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Taci
addikt
Segítséget kérnék a következő témában:
így néz ki kb. az egyik php fájl tartalma:
$valtozo1 = "érték";
function fuggveny1($valtozo, "string"){
// dolgozzon a $valtozo-val és a string-gel
}
fuggveny1($valtozo1, "szöveg1");
Eddig minden oké.
Aztán ezután jön pár dolog, amivel nem boldogulok. Újabb függvények, amiben ezt a függvényt hívnám meg újra. Viszont paraméternek nem adhatom át.function fuggveny2(){
fuggveny1($valtozo1, "szöveg2");
fuggveny3();
}
És itt fontos, hogy a $valtozo1 az fix. Viszont nem viszi át az értékét a függvényen belülre.
Próbáltam global kulcsszóval, valamiért azzal sem:function fuggveny2(){
global $valtozo1;
fuggveny3();
}
Aztán sajnos még tovább bonyolódott a dolog, mert jött egy másik függvény, amiben ez az előző van benne, így már duplán nem tudom, hogyan tudnám olyan "mélyre" (2 függvény mélységébe) bevinni a változót:
function fuggveny3(){
}
Hogyan kell ezt megoldani, ha paraméternek nem adhatom át?
Hogyan tudok "külső" (függvényen kívüli) értékeket függvényen belül használni, akármilyen mélységben?A 3. függvényt a 2. hívja. Ha én használni akarok egy változót a 3. függvényben, ami teljesen kint van definiálva, akkor azt előbb be kell vinnem a 2. függvénybe, hogy aztán bevihessem a 3.-ba?
Nagyon nem értem ezt.
Köszönöm, ha el tudjátok magyarázni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Első tesztkörén a Snapdragon 8 Elite 2
- Nők, nőügyek (18+)
- Milyen program, ami...?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Linux kezdőknek
- Milyen videókártyát?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen autót vegyek?
- Mikrotik routerek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Amd Ryzen 5 3600xt, Zotac Rtx 2060 12GB, 24 GB Crosair 3200MHz, komplet gamergép.
- Oculus Quest 2 VR szett, 128 GB hibátlan állapot, garanciás
- Dell Latitude 5320 -60% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1145G7 16/512 FHD IRIS Xe
- Dobozos DELL Inspiron 16 Fémházas Multimédiás Laptop 16" -40% Ryzen 7 8840U 8mag 16/1TB FHD+ IPS
- Csőtörés bemérés - Csőtörés Javítás Szakszerűen
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 9060XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 6700K 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3015
- Bomba ár! HP Zbook 15 G5 - i7-8750H I 32GB I 512SSD I Nvidia P2000 4GB I FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest