- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- t72killer: Egy gyors töltőteszt
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- RIOS Gépház: Alap vagy Profi? Két új üzleti előfizetés debütál a Hardveraprón!
- Lalikiraly: Astra kalandok @Harmadik rész
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
PumpkinSeed #14826 üzenetére
Nem, nem jó. Ha ilyesmikkel játszadoztál eddig, nem csodálom, hogy szívásnak érezted az egészet. Részletesen felsoroltam a teendőket ahhoz, hogy az UTF-8-karakterkódolással (és így a mindenféle nyelvben megtalálható specifikus karakterekkel, ékezetekkel, és egyéb, speciális karakterekkel) ne legyen problémád.
"Na én ezt nem akarom minden egyes gyakoroló feladatnál megcsinálni.
"
Ezt remélem, csak viccnek szántad.Ne már. Legegyszerűbb módon legyen egy vagy több fájlod, amiben mindenféle ilyen lépést megcsinálsz, és ezeket egyszerűen include-old mindig az index.php-dban, és kész.
Ezen fájlok valamelyikében kiküldöd az UTF-8-as fejlécet (a header() fv. mutatott használatával), máshol megnyitod a kapcsolatot az adatbázissal (ezt is úgy, hogy már a kapcsolat elején beállítod az UTF-8-karakterkódolást, ahogy írtam; hogy singleton-mintán keresztül kommunikálsz az adatbázissal, ami esetleg nehezíti a unit testet, vagy más, az tök mindegy most ebben a fázisban még, mivel valszeg azt sem tudod, mi az a singleton vagy a unit test). Az előző step-by-step útmutató szerintem eléggé világos.A fájljaidnak alapértelmezetten amúgy is UTF-8 without BOM-kódolásúnak kellene lenniük, egyszerűen az általad használt fejlesztőeszközben állítsd be (bár a fejlesztőkörnyezeteknél ez az alap, csak az egyszerűbb, Notepad++-szerű szövegszerkesztőknél szokott default lenni az ANSI, mármint Windows-on), hogy mindig UTF-8 without BOM-kódolású fájlokat hozzon létre.
Az adatbázisban is érdemes (szerintem) alapértelmezettre állítani valamelyik utf8_ kezdetű collationt.
Nem hiszem, hogy ezek olyan bonyolult lépések lennének. Hidd el, hogy az összhaszon nagyobb lesz vele, mintha lusta vagy egyszer ezt az utat végigjárni. Például akkor megtanulsz adatbázist kezelni, és nem bohóckodsz fájlokba írogatással és azokból olvasással olyan műveletek esetén, amiket illene adatbázissal elvégezni.
Adatbázis-kezelési ismeretek nélkül manapság egy fejlesztő akár éhen is halhat.
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone 13 Midnight -128gb-90% akku- 2026.10. garancia
- Újszerű Asus Vivobook S 15 S5507 -15,7 2.8K OLED X Elite X1E - 32GB DDR5 - 1TB - Win11 - 1 év gari
- Szép! DELL PRECISION 7740 Tervező Vágó Laptop -60% 17,3" XEON E-2286M 32/1TB RTX 5000 16GB! UHD 4K
- MSI GeForce VENTUS 3X RTX 3070 Ti 8GB OC GDDR6X 256bit videokártya
- Asztali PC , i7 9700K , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 500GB NVME , 1TB HDD
- Bitcoin Miner Eladó Bitmain Antminer S19 JPro 104 Th 3150 watt
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B650M R7 7800X3D 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Corsair 4000D Airflow TG 750W
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G9 OLED 240Hz Dual QHD 0,03ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest