Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
n00n
őstag
válasz
NandorHUN #3948 üzenetére
Pedig elhiheted. Én 30ért vettem 3. szériás Braunt, és a kb 20-szal több 5. szériás volt szerencsém kipróbálni, hát sokkal jobb volt. Nekem nagyon erős a szőröm és az ádámcsutkámnál 5-6x kell átmennem össze-vissza írányokból és szögekből, hogy levigye. Az 5-ösnél elég volt fele annyi lehúzás. Persze gondolom ezt embere válogatja.
-
NandorHUN
addikt
Amugy azt nehezen tudom elhinni, hogy az árral arányosan érezhető különbség van egy 20k-s és egy 40-50 -es készülék között...
-
n00n
őstag
válasz
vadallat88 #3945 üzenetére
Hát én ennyi pénzért valami 5. szériás Braun-t vennék, ha van még egy kis plusz amit hozzá tudsz csapni, akkor valahol láttam 46 körül 590-et tisztítóállomással. Nekem ugyanolyan van csak hármas szériás. De ha újra vásárolnék akkor olyat vennék.
-
membrandj
nagyúr
válasz
vadallat88 #3945 üzenetére
[link] Ez se tűnik rossznak, de az 1 év gari érdekes, kérdezz rá.
-
vadallat88
tag
esetleg erre még valaki? jöhet remington is bármi. annyi változás h max 40k ért szeretnék.
-
Nagya21
addikt
válasz
vadallat88 #3939 üzenetére
HAli!!
A nemhülyéknél a Philips rq11xx sorozat van most 30k-ért.
Ez, vagy a rq12xx sorozatot érdemes venni.(a phil-ből)
Üdv Nagya -
NandorHUN
addikt
Engem se nagyon érdekelnek, csak borotválkozni sajna muszáj....
Sok termékre az írják rá, hogy "3 napos borosta vágása" stb.. a 3 napos borosta az kb. hány mm-nek felel meg? (Az emberek eltérő ütemben igénylik a borotválkozást, ezt tekintve h.. nek tartom, hogy ezt így adják meg sok helyen. -
vadallat88
tag
Sziasztok. 30k környékén szeretnék elektromos borotvát venni. Ez lenne az első. A kérdéseim: Ebben az ár kategóriában vannak ajánlott borotvák? Melyik a jobb? körkéses v a rezgő? Erős szörzetem van ezért fontos h jó éles és hatékony legyen. Ha lehet szeretnék minném ha minnél simábra borotválna v esetleg ami megbírokózik több napos borostával is. Ja és praktikus lenne ha lehetne akkuval és kábellel is használni. Köszönöm. Esetleg várok hozzá szólásokat h mire kell figyelni ezeknél a gépeknél vásárlás elött. nagyon szépen köszönöm
-
n00n
őstag
Sziasztok!
Pont egy év használat után cseréltem pengét a Braun 390cc-4 borotvámban. Olvastam, hogy a gyártó szerint kb 18 havonta ildomos a csere én inkább megléptem most és nem bántam meg. Érződik a különbség. Mondjuk nekem borzasztó erős a szakállam, rendesen meggyötörheti szegény gépet.
-
NandorHUN
addikt
Braun Crizer szériából melyik a legolcsóbb, illetve legjobb, amin még lehet állítani, hogy borostásra illetve simára nyírja az arcomat. Én is olyat szeretnék amin mindkettőt be lehet állítani. Sajnos idáig csak olyat láttam ami vagy borotva (simára borotvál) vagy szakállnyíró (ami nem tud simára) ?
(Illetve láttam ilyet is, de az 107 ezer volt...- nekem az meg nevetségesen sok érte.)
-
törölt tag
Letörött a Philips borotvámon a szakállvágó rezgőjének a tartópöcke. Persze semmilyen azonosítót nem találtam, doboz meg már a holdon. MediaMarktban találtam egy HQ6927 -est, ami pont ugyanúgy néz ki. Csak otthon derült ki, hogy a szakállvágó kompletten hiányzik a hátuljáról. Vissza az egész, majd kép alapján kiderítettem, hogy HQ6970 -esem van. Persze ilyen égen-földön nincs. Legfeljebb Aliexpress, 1 hónap. Az nekem késő. Van valakinek ötlete, hogy hol lehet ilyen, vagy hasonló, amiért nem egy utazóbőröndnyi pénzt kérnek?
-
janeko
őstag
Sziasztok. Olyan kérdéssel fordulok hozzátok, hogy szeretnék végre vásárolni egy gépet, csak fogalmam sincs melyik jó. 10k-m van a dologra. néztem oldalakon hq6906 ezt írták jó pár helyen, de előtte itt is megszerettem volna kérdezni, hogy ez 10k-s árig van ennél jobb? A másik egy szempontom van mivel nem ismerem, hogy milyen funkcióik vannak mivel még sose volt, nekem az a fontos, hogy ne borotválja simára az arcom vagy is, hogy legyen olyan funkció vagy beállítási lehetőség, hogy borostás legyek. A sima borotvát azért nem szeretem, mert teljesen sima lesz tőle az arcom és ott nem tudom sehogy se úgy borotválni hogy maradjon is valami
előre is köszönöm a segítséget
-
hoodoo86
tag
válasz
NandorHUN #3927 üzenetére
Hosszuszor vago van, allithato eltarto nincs. Rq12 es borotvam van es 2-4 naponta borotvalkozom. 2 nap utan meg gyorsan megy, 4 nap utan tovabb tart, de ugyan ugy leviszi! Kicsit tenyleg surubben kell borotvalkozni, de gyorsabb, kenylmesebb ezzel mint pengessel. Es nem eg az arcom utana.
(Egyebkent most 2 eves es jo a fej meg mindig)
-
zoli03
őstag
válasz
Én csak kb heti kétszer, max háromszor borotválkozok körkésessel. Annyira talán nem vágja simára, mint a pengés borotva, de minimális a különbség, lehet emiatt tűnik úgy, hogy gyorsabban nő. De nemigazán érdekel, hogy többször kell használni, mert nekem sokkal kényelmesebb, meg kevesebb időm megy el vele.
-
Franklin
addikt
válasz
Hát ha nem is mindennap, de legalább kétnaponta.
Később annyira megnő a szőr, hogy már nehezen vagy sehogy sem viszi le. Olyankor a szakállvágójával kell először rövidebbre vágni és akkor már leviszi a sima fej is.
Bár ez szerintem a sima pengésnél is így van, azzal is nehezebb a 3-4 napos borostát eltüntetni, mintha minden nap használod.
-
NandorHUN
addikt
válasz
hoodoo86 #3926 üzenetére
Amugy ezekre a 3 pengésekre nem lehet valamiféle eltartót venni, vagy valami olyasmit, hogy ne 0-ra vágja le, hanem hagyjon néhány mm-t?
Illetve hallottam olyat, hogy elektromos borotva annyival "rosszabb" a hagyományosnál, hogy minden nap kell borotválkozni, vagy legalábbis gyakrabban. Ebből mi igaz? -
Dare2Live
félisten
Első elektromos borotvámat venném meg, most philipsnek van 9-18.000Ftsegy pénzvisszafitzetési akciója. ld [link]
Ha ezek közűl választanék kihasználva az akciót, melyiket lenne érdemes megvenni, igaziból ha jól sejtem a lényeg a kés/vágórész vannak difik...?
-
NandorHUN
addikt
Sziasztok!
Az alábbi márkák közül melyiket illetve melyik típust ajánlanátok nekem, ha szeretnék 1-2 napos "borostát" magamon hagyni?
Nagyon kösz a segítséget... -
kisp113
tag
válasz
Csaba55555 #3921 üzenetére
Köszi!
LT41 mellett döntöttem.
Majd ha megérkezik, egy kis használat után majd beszámolok róla, hogy jól tettem-e. -
Csaba55555
csendes tag
válasz
kisp113 #3920 üzenetére
Szia!
Nekem egy Braun530-om van. Nagyon kíváncsi voltam,hogy a Panasonicnak mit tud a
borotvája. Mivel a Braunnál sokszor kellett használnom a szakálvágot / elhagyott egy egy szálat/ ezért én is
hasonló választáson törtem a fejem.
Panasonic LT 31 vagy Panasonic ES RF31 /3 ill 4 soros fej.
A két borotvának más a szakálvágója. Az RF31 felcsúszik.
Végül a linear motor miatt / a Braun egyszer megállt borotválkozás közben/
a LT 31-et vettem. Egy éve használom, és nagyon szeretem.
Nézd meg a véleményeket az amazonon.
Üdv -
kisp113
tag
Sziasztok!
Panasonic 3 és 4 pengésekkel nincs valakinek tapasztalata? Az alábbiakkal szemezgetek:
http://shop.panasonic.com/shop/model/ES-LT41-K
http://shop.panasonic.com/shop/model/ES8243AA második egy régebbi modell, de valahol azt olvastam egy reviewban hogy erős borostához ajánlott.
-
Titi76
aktív tag
(#3916) Franklin: Sajnos nem jó megoldás ugyanis az arc természetes zsírját használja a borotva a siklás megkönnyebbítéséhez. Írja is a leírása hogy mosakodás előtt használjuk. Sőt még annó a édesapám is így tanította...
(#3917) t256: Ahha. Pont hasonlót kerestem csak nem tudtam hogy létezik. Be is szerzek egyet. A WD-40 marad a biciklire
Köszi. -
t256
őstag
Én vettem hozzá való tisztító spray-t.
Nem vészes az ára és már majdnem egy éve meg van. Hetente, kéthetente használom. -
Titi76
aktív tag
Ti, akiknek nem tartozik rezgőkéses Braun borotvájukhoz tisztító egység, mivel takarítjátok ki a borotvát? A CruZer6-omat lehet víz alatt takarítani de a pár borotválkozás után lerakódott zsír réteget ami az arcomról rakódik rá és a pengék tövében gyülemlik fel elég nehéz még forró víz alatt, kefével is eltávolítani.
Isopropil-ra gondoltam, egy pici tálkában megrezegtetem pár percig... (vagy kontakt spray, WD40)
-
atideath
tag
Szerintem is ki lehet tisztítani és fertőtleníteni gondos figyelemmel szinte új állapotig. A végén a Braun 790cc lett belőle. Tisztító folyadékot hol lehet és érdemes venni jó áron hozzá? Hogyan lehet spórolni a folyadékkal? Hetent 1 tisztítás és addig pedig kivenni a tartóból a patront és lezárni hogy ne párologjon el?
-
atideath
tag
Akkor lehet marad a Braun 350cc-4 amihez van tisztít állomás és új ára 23k. Az elég barátinak tűnik. Többet nem akarok rá szánni. Főleg úgy hogy azt se tudom hogy mennyire fogom bírni az elektromos borotvát. Majd kiderül. Köszönöm azért a segítséget. Azért ha valaki tudja mi a különbség a sima és a 4-es között írja meg.
-
t256
őstag
válasz
atideath #3908 üzenetére
Ezt látod nem tudom. Braun hivatalos weboldalán szokott lenni összehasonlító táblázat. Ott meg lehet tudni mivel jobb a -4-es változat.
Egy mondaton megakadt a szemem. A 760 amit kinéztél az használt? Úgy számolj, hogy higiéniai okokból rögtön kell hozzá venned egy új fejegységet. Kérdés találsz-e. Nem tudom mennyire régi típus.Még egy dolog. Miután a Philipsem két év után tönkrement, mindenféleképpen javaslom, hogy újat vegyél.
-
atideath
tag
Igen ez az egyik bajom. Hogy tépi az arcomat 1 hónap után a penge.
Ami ajánlatot kaptam:
Braun 390cc-4
Braun Pulsonic 760cc
Braun 340s W&DEzek közül kellene választanom. A 760cc nem új de nagyon jó állapotban van és az ára is szerintem baráti 20-ért.
Mi a különbség a sima és a -4 között? Mindenképp 4-est nézzek?
-
t256
őstag
válasz
atideath #3906 üzenetére
Ennek nem kell siklania. Más elven működik. Simán végig tudod tolni az arcodon.
Fusion power van nekem is az egyik fiókomban. Szerintem nagyon jó borotva, de drága hozzá a penge. Nekem egy hónapig bírta egy. Kétnaponta borotválkozom.
Braunnál 18 havonta kell fejegységet cserélni, Philipsnél is valahigy így. -
atideath
tag
Gillet Fusion Power-t. Nem használtam még elektromos borotvát. Csak már kezd elegem lenni hogy tépi állandóan a bőrömet 4-5 borotválkozás után egy penge. Ezért gondoltam kipróbálom az elektromost. Hátha kényelmesebb. Nem tudom mennyire siklik könnyedén az arcbőrön gél vagy hab nélkül az elektromos. Ebben még tanácstalan vagyok. Nem érzékeny a bőröm.
-
t256
őstag
válasz
atideath #3904 üzenetére
Szia!
Nekem 340S-em van. Szárazon használom. Előtte Philips RQ1160-am volt azt csak vizes arcbőrön használtam, vagy borotvazselével.
A Braun 340S-nél ez annyira nem jött be, sokkal jobb vele szárazon borotválkozni. Szóval, ha a tisztító egység miatt vennéd a 390cc-4-et, akkor hajrá!
Ez persze csak magánvélemény, de lehet Neked sem jönne be a 340 nedves használata.
Eddig milyen borotvát használtál?
-
atideath
tag
Sziasztok!
Borotva vásárláson töröm az agyamat. Két típust néztem ki magamnak:
Braun 390cc-4
Braun 340s-4A tisztítóegység nagyon tetszik. Gondolom azért sokkal higénikusabban tartja a borotvát, viszont a 390-est nem lehet csak szárazon használni. Mennyire kellemetlen az? Szívem szerint a 390-es felé húz a szívem mert ott a tisztító hozzá viszont 340-es meg azért tetszik mert lehet zselét használni hozzá. Valaki adna ebben tanácsot nekem?
-
Tv
senior tag
Sziasztok
Én is olyasmit szeretnék mint Fero_89 (kettővel fentebb). Tehát olyan borotvát/szakállnyító, ami tud hagyni némi borostát. Frissen borotválna nagyon kölyökképem van
. Így hirtelen teszkóban láttam párfélét, ami szimpatikusnak látszott, az a Babyliss E845E. Megbízható márka? Esetleg mást tudtok ajánlani? 10-12 körül gondoltam, max 15.
-
Fero_89
újonc
Sziasztok!
Most készülök megvenni az első elektromos borotvámat. A hozzászólásokat nagyjából átbogarásztam, ahogy látom minenkinek más jön be, ki kell próbálni többfélét, és tíz év műlva adhatok tanácsot.
Amit most szeretnék a borotvától:
- minél rövidebbre vágja a szőrt az arcomon (kb. mint az eldobható)
vagy ha olyan kedvem van, akkor:
- 3-5 mm hosszú borostát hagyna az arcomon. Ezt természetesen úgy értem, hogy mindenhol 5 mm, nem úgy, hogy az államnál 5, az orrom alatt pedig 3.Braun Series 3 330 árban elfogadhatónak tűnik, olvastam róla jó véleményeket is. Az érdekelne, hogy mennyire működik akkor, ha én borostás akarok maradni borotválkozás után (olyan 3-4 mm, bár soha nem mértem
), nem pedig totál sima.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! 380GB Intel Optane 905P NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Mi 11 8/256GB HIBÁS!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB FSP CMT240 Zalman 500W
- Dell Latitude 5310, 5410, 5420, 5430, 7210 2-in-1
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest