- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
Új hozzászólás Aktív témák
-
BalaNce87
addikt
Erről mi a vélemény? Elég jó ára van és kombinálja a borotvát meg a trimmelőt.
Amúgy a mostani Braun készülékem hatalmas csalódás volt. Életlen kés, borzasztó gyenge motor. Értsd hiába töltöd fel belehal a sűrű szakállba és nem is nyír egyenletesen csak ha ezerszer át van rajta tolva.
Inkább fizetek többet csak ne kelljen vele szívnom szóval ha van jó ajánlat trimmelőre azt is szívesen veszem. -
kmarci25
veterán
Ez a Philips multigroom milyen lehet? Használja valaki? Borosta (2-3 napos) karbantartására használnám nagyrészt. Csak marketing anyagokat találok róla.
-
Dhampir
félisten
válasz
Dhampir #14450 üzenetére
Új családtag érkezett; egy szolid Braun Series 3 ProSkin 3040s, remélhetőleg hozza a régi, egyszerű Braun cruZer 6 Clean Shave színvonalát a hármas szériából. Sajnos ez még nem Lítiumion-akkumulátoros, de remélem, hogy így is hűséges segítője lesz a "kis pofának".
-
attamb
tag
Hosszú időn keresztül minden eldobható borotvát kipróbáltam. Most évek multán angliából hozzájutottam zöldnyelű gilette blue II slalom borotvához. Gyerekek, ég és föld a különbség. Szenzációs. Ha tehetitek próbáljátok ki.
-
törölt tag
válasz
Lami66 #14490 üzenetére
Azt nem tudtam, valószínűleg a cégnél kapták. Csak meglepődtem hirtelen egy környékről ennyi nem rossz áron, akkor ez lehet a magyarázat. Szűkszavú apróhirdetések, papírok szerintem nincsenek.
Kellene ehhez: Regisztráljon a kiterjesztett garanciáért#14487
Több típusú eszköznek is van 3-5 mm fésűje. (Borotvának is, de neked inkább céleszköz kell.) Szakállvágó, trimmelő. Borostánál tényleg fontos, hogy egyenletes legyen a hossz. Talán innen indulj:
Férfi szakállvágók és formázók
Formázók és szakállvágók összehasonlítása
Aztán adott típusról YouTube videó, Amazon és Árukereső vélemények. -
törölt tag
Mi folyik Gyöngyösön?
A jófogáson 3 bontatlan ajándékba kapott Braun Series 9, mellette lévő faluban még kettő ugyanattól a személytől. Itt hardveraprón pedig egy Pro és honnan? Az is Hevesből. -
törölt tag
A sok fényes design között találtam ilyen klassz feketét:
Knight Rider kinézet, talán még SPM fokozat is van
"S9 Sport" ilyet se láttam még, valószínűleg limitált kiadás.
(9410s ami hasonló majdnem) -
closer
csendes tag
Sziasztok!
Háromnapos borosta (3-4-5 mm)fenntartásához van ajánlott eszköz kb. 20e HUF-ig (ha érdemes, mehetünk feljebb)?
Egy 2-3 éves Philips Series 7000 vákuumos gépet (nem a mostani Series 7000, ez más kialakítású). A penge éle és az akksi is rendben van, de egy műanyag tartó letört, így használat közben gyakran lejön a vágófej. Bosszantó, hogy ennyi idő után, ilyen hiba miatt kell cserélni. Emiatt nem feltétlenül vennék megint Philips-et, de ha az az ajánlott, akkor mehet.
Néztem a OneBlade/Series x stb. vonalat, de ezek borostához öszvér megoldásnak tűnnek.
'Hagyományos' szakállvágók közül a Braun MB vonal tetszett elsőre, de nem tudom, hogy ez előrelépés lenne-e.
Ami fontos:
- vezeték nélküli használat
- minél pontosabb vágás, ne kelljen 10x végighúzni ugyanazon a felületen (a mostani Philips esetében ez simán előfordul)
- precíziós vágófej! Jól látom, hogy a Philips legdrágább modelljében nincs [link]? -
moma
őstag
Amúgy most néztem az időt és öt perc volt One Bladdel. Viszont eszembe jutott egy hátránya: a lenyírt szőr szétszóródik eléggé, szóval kicsit takarítani kell utána.
-
moma
őstag
válasz
kmarci25 #14480 üzenetére
amúgy te miért szeretnél váltani a pengéről? én arra hajlok, ha tökremegy a oneblade, akkor lehet visszaállok, öko szempontok miatt
bár az, hogy lehet vele test szőrt is nyírni azért elég jó extra még, bár végülis pengéssel is lehet.
nálam amúgy az többszöri áthúzás akkor van leginkább, ha használok rajta valami fejet, ha simán van a penge, akkor nem annyira gáz. szerintem akkor tök hasonló egy pengéshez.
-
válasz
#86564352 #14482 üzenetére
”Braun combipack és 18 hónapra tervezel. Már amennyire kitartanak ennyi ideig, amennyi a gyártói ajánlás"
Nem először kételkedsz a combipack fej tartósságában, hogy egyáltalán kibírja-e az ajánlott 18 hónapot. Bírja. Sőt! Tovább bírja.
Eddig három 70S Combipack fejet koptattam el, mindegyik 26-28 hónapot bírt az ajánlott 18 hónap helyett. -
törölt tag
A Panasonic módszere lenne nyerő, ha jó áron könnyen elérhető lenne mindenféle tartozék. Addig rendben kés 2 év, szita 1 év, viszont ha úgy jön ki a lépés és nem találsz külön úgy már izé. Braun combipack és 18 hónapra tervezel. Már amennyire kitartanak ennyi ideig, amennyi a gyártói ajánlás.
Az új Braun kínálatot én is furcsának tartom. Az új Series 5 feje már nem mozog, cserébe átfolyik rajta a víz, szét se kell szedni a napi csap alatti öblítéskor. Series 6 fej kicsit már mozog fel-le. Series 7 már több irányba. Percenkénti vágómozdulat 5-6-7 esetében megegyezik. Nincs már nyélbe épített pajeszvágó, hanem felpattintható fésűk.
Series 8 kicsit még több vágómozdulat és szónikus, érzékelő szenzorok, ennek a feje mozog úgy ahogy a korábbi Series 5 szabadon és fix fokozatok és nyélbe épített pajeszvágó.
Régen a 7 és 9 volt rokonságban, most a 8-9, az új 7 inkább csak egy kicsit tuningolt 5 és az új 5 egy kicsit butított régi 5. Magyarul 5-6-7 testvérek és a 8-9 különül el jobban.
A 8 és 9 kapcsán a beépített pajeszvágó formáján nem változtattak, ugyanolyan rövid és ívelt. Ránézésre ami az olcsó Series 3-on van, az jobb kialakítás. (ezt egy youtube tesztben is hallottam)
Az új Philips szériánál pedig a négyzetes forma nem tetszik, a korábbi köralakúhoz képest. Kinézetre amúgy a Braun 9 a legmutatósabb.Megnéztem a Braun Series X terméklapot is, ez egy Philips OneBlade rivális borostához és testszőrre. (Euronics-ban most 15 ezer) Úgy írják heti két alkalommal 6 hónapig éles. 5 ezer a cserepenge.
-
Jenne
őstag
válasz
#86564352 #14479 üzenetére
Szia!
Tehát ha jól értem, három szita, három kés és három rögzítő gyűrű amit kapok egy ilyen szettben.
Én egy évvel ezelőtt, tavaly májusban kaptam egy kupont, rendeltem Tőlük egy borotva alsó házat tartaléknak, akkor 7099 Ft lett volna, és egy SH98/70 felsőt , 16.990 Ft-ért, a dobozban volt a komplett felső rész a kerettel, benne a szitákkal, késekkel és rögzítőkkel, csak rá kellett pattintani a helyére. Viszont akkor volt egy beváltható 40%-os kuponom és ráadásul ingyenes szállítással, így már egész baráti ára lett kettő egységnek.
Braunos megoldás nem igazán tetszik, mert a tapasztalat szerint a sziták jóval előbb kilyukadnak mint a kések elkopnának, de így kompletten kell cserélni sajnos.
Panasonic vagy Remington ebből a szempontból szerintem jobb megoldás, ott külön vannak/megvehetők a kések és a sziták.
Nézegettem ezeket az új Braunokat, a MM-ban, az 5-ös és a 6-os sorozatúakat, de valahogy kicsit gagyi műanyag érzetem volt a régebbiekhez képest. -
kmarci25
veterán
Nagyon hasonló a helyzet nálam is. Pengével 2-3 hetente borotválkozom, amúgy 1-2-3 milis borostát hagyok. One blade-et használok én is, de nagyon sokszor kell áttolni és még így is előfordul, hogy pár helyen hosszabb marad. Erre keresnék megoldást, de nem nagyon találok, illetve mikor azt hiszem, hogy találtam, akkor a vélemények között olvasok olyat, ami elbizonytalanít. Philips, Braun, Babyliss: mindre igaz ez.
-
törölt tag
Csak pengét kapsz, három karikát így: [link] és a meglévő fejegységben cserélni a borotvád útmutatója szerint.
A Braun módszer a lehető legegyszerűbb, a Philips csere kicsit Lego! Úgy lenne egyszerű, ha egész vágófejet adnának és csak rápattintani.
Megnéztem egy fejegység pótlás mennyi lenne, hát jó pénzért árulják a részeket:
Borotva alsó ház CP0264/01 | Philips
Shaver series 9000 Rögzítőelem az S9000 típushoz CP1407/01 | Philips
Borotvafejtartó CP1406/01 | PhilipsNem rendeltem még SH91/50-et, mert annyira nem sürgős. Ahogy látom most már el is vitték Philips-től, csak 1-2 darabot kaptak? Időnként ránézek a honlapjukra, S5XXX és S7XXX borotvákhoz mindig van raktáron cserepenge, de S9XXX készülékhez csak ritkán. Pedig az lenne a felsőkategória. Gyártó webshopjától többet várnék. Amit linkeltél árukeresőből, az is jó áron van ha tényleg van raktáron és legrosszabb esetben német Amazonról is lehet rendelni. Ennél jobban is jelen lehetne a Philips, mert Braun tartozékokat könnyű találni sokkal több helyen. (boltokban és neten is)
Egyéb téma: kicsit irigylem azokat, akik egy életen át jól el vannak Gillette Mach3 használattal. Milyen egyszerű élet, elkopik a penge vesz még további Mach3 pengét. Én mint elektromos borotva használó? Lejátszódnak ezek a fázisok:
Nézem a típusokat, gyártók oldalait. Na, új széria és új körkés van. Nézem melyik cserepenge kompatibilis korábbi borotvával is. Philips előnye a legozás. Ez nem Mach3, vigyázok le ne ejtsem.
Amazon vélemények és shaver oldalak olvasása , jó lenne kipróbálni rezgős típust is. Pedig elégedett vagyok meglévővel is. Hoppá, csábító találat jófogáson Braun 9-es jó áron bontatlanul. Megborotválkozom a meglévővel, megtisztítom jó ez a Philips még. Elfelejtem a témát.Pár hónap múlva jön ismét a kíváncsiság!
-
Jenne
őstag
válasz
#86564352 #14468 üzenetére
Szia!
Azt nézem, hogy ezt az SH91/50 fejet ezt hogyan lehet rátenni az én S9031 borotvámra?
Az enyém az lekerekített, a fejegység alsó része is, ez az új ez meg már szögletes és felpattintható az enyémmel ellentétben, ahol a felső keret az levehető az alsó részről.
Gondolom a csomagolásban nem a komplett fejegység van, az alsó résszel együtt, csak a felső szögletes keret a kések/szitákkal. -
moma
őstag
Nekem is tovább bírja a penge, mert én is azért használom a onebladet, mert nem szeretek sűrűn borotválkozni, nekem 4-5 nap, de van olyan is, hogy egyszer egy héten. Gondolom ez a 3 hónap sűrűbbre borotválkozásra van belőve. Ilyen hosszó borosta vágásra nem tudom van e jobb ennél.
Nekem ami hátránya van: 1. nem lehet teljesen simára borotválkozni vele, mint pengével (ez kb nem érdekel) 2. a fejekel amik vannak hozzá, hogy maradjon hosszabb borosta nekem macerás borotválkozni, sokszor kell így áthúzni, nem tudom ebben jobbak e más cuccok. 3. ugyan az mint a 2, de pl hónalj szőrt levágni azzal a testnyíró fejjel szintén macerás nekem, mert összevissza kihajlik a szőr előle és sokszor kell áthúzni. 4. lehetne olyan töltője mint a telóknak, mert így külön kell neki töltő fej és figyelni amikor utazok, hogy ne maradjon otthon. (ez se fontos)
Szerintem össz vissz jó cucc. Eltekinve az öko szempontoktól
-
hcol7
senior tag
oneblade pro-ra +1 reszemrol, 2-4 naponta hasznalom, es volt, hogy 6 honapig ugyanazzal a fejjel, mikozben vmi 3honap az ajanlas. az altalam igenyelt celra gyakorlatilag tokeletes.
-
válasz
M4T4D0R #14472 üzenetére
Jól olvastad. Többnapos szőrt, pláne majdnem egy hetest se a rezgőkéses, se a körkéses nem tud vágni rendesen. Kb fél centis szőrrel már csak vacakolás van ezekkel.
Az egyik kompromisszum az Oneblade lenne. Szerintem azzal két probléma van. Egyrészt a normál borotvákhoz képest sűrűbben kell cserélni a fejet benne. De ez heti egy borotválásnál szerintem nem akkora gond, mert ilyen ritka használattal egy évet is kibírhat a fej. Másrészt nem borotvál olyan simára mint egy rendes borotva.
A másik lehetőség egy Philips Bodygroom series 3000 vagy 5000. Amely egy szőrvágó és egy egyszerű borotva egybeépítése. Nekem Lidlis Silvercrest van, de kb ugyanaz mint a bodygroom 3000. Egyhetes bozontra teljesen jó szerintem. Csak arcon finoman kell használni, mert tud égni az arcbőr egy ilyennel való borotválkozás után. Ezt tapasztalatból mondom, mert kipróbáltam.
Ha nem zavar, hogy nem teljesen sima az arcod, akkor Oneblade. Ha valamennyire sima arcbőrt szeretnél, akkor a Bodygroom. -
törölt tag
válasz
M4T4D0R #14472 üzenetére
2-3 naponta illik borotválkozni elektromossal, utána ha hosszú már tépné.
Még jobb, most kaptam Philips hírlevélben erre a hétre 20% kupont ingyen szállítással. Rezgősnél még ami bajom, hogy úgy vettem észre jobban potyogtat. Körkéses valahogy jobban összegyűjti. -
M4T4D0R
tag
Sziasztok!
Sajnos nem értek az elektromos borotvához, sohasem volt még nekem. Szeretnék egy kis tanácsot kérni tőletek.
Igazából az én igényem az lenne, hogy hetente 1x-2x le tudjam túrni a szőrt az arcomon simára. Kb 4-5 nap alatt egész nagyra megnő(kb 1cm) lehet a szőr hosszúsága.
Azt olvastam, hogy vagy 2 naponta vágja az ember vagy pedig akkor a hagyományos pengés borotva játszik... Nem tudom van-e olyan borotva ami 1 hét után normálisan leviszi a szőrt.Első körben a Pilips OneBlade Pro tetszett meg nekem, de ahogy olvastam az nem az igazi... Braun Series 5 től vannak értelmes borotvák ahogy elnézem, de nem tudom, hogy 1 hét után az mit tudna kezdeni vele.
Lehet inkább szakállvágót kéne vegyek? És akkor simára pedig hagyományos(Mach 3) borotvával le tudom szedni? Vagy OneBlade Pro+Mach3?A keret rá kb 30e Ft-.
-
Jenne
őstag
válasz
#86564352 #14470 üzenetére
Én is gondolkoztam, hogy berendelek egyet, de a most használatban lévő SH91/50 kés/szita az 15 hónapos és még tökéletesen vág, mintha új lenne. Van egy tartalék vadi új Sh90/70-es is a fiókban, így most még el vagyok vagy ~ 3 évig még. Lehet, hogy addigra már akku sem bírja majd.
A panák közül a lineáris motorosak azok, amelyek sivítanak rendesen. 15.000 Hz rezgés!
Nekem sem tetszett és eléggé zavart is az a hang.
Nekem másod borotvának vagy hétvégén a telekre vagy nyaraláskor, egy Liberexvan. Kínai ez is, az S9031 után olyan érzés vele borotválkozni, mintha egy kemény fémet tologatnék az arcomon, semmi liftezés vagy puha érintés, de levágja, majdnem olyan simára mint a Philips és nem húz! Meg is lepődtem először, mert nem számítottam erre. Bár több idő kell hozzá és többet kell vele dolgozni is az arcon.
Innen vettem anno még márciusban, akkor akciósan 4590 Ft volt plusz 790 Ft a FoxPost. Ennyit megért. -
törölt tag
Köszi, innen szerintem jó is lesz 16 ezerért. Egyszerűbb mint Németországból rendelni. Érdekességnek itt egy másik német Amazon link: most 42 euró SH98/70
Ez a fajta itthon árukeresőben horror 30 ezer forint felett van."Vicces" ugyanabban a boltban ahol a Philips SH91/50 körkés jó áron van, ugyanott a kinézett Braun 3040s készülék túlárazva 45 ezer! Vajon csak a webshop árazó algoritmus rontotta el, vagy tényleg várják a tájékozatlant aki megveszi ennyiért is?
Ahol én néztem ugyanez csak 19 ezer, annyi is a reális egy Series 3-ért.Panasonic: a rezgősökkel a hangjuk a bajom! Néztem YouTube videókat, rendesen visít a japán. A Braun 3040s se halk, viszont legalább valahogy elviselhetőbb frekvencián szól. Annál a Ni-MH akku zavar. Tartozék beszerezhetőség viszont a német mellett szól. Szkeptikus vagyok, hogy napi használattal tényleg kibír 18 hónapot a 32S szita, viszont nekem csak második borotvának kell. Utazáskor ne a Philips vesszen el.
-
törölt tag
Német Amazon akció: Philips SH91/50 cserepenge 35 euró
(elvileg jó a már nem forgalmazott SH90 helyett)#14467
Jó kérdés! Honlapot megnézve talán csak a kinézet, funkcióban egyforma lehet a kettő.Egyszer már szívesen vennék én is egy Panasonic borotvát, annyian dicsérik. RT47-et néztem 23 ezerért jól néz ki, viszont botrányosnak tartom milyen nehéz tartozékot találni hozzá.
Braun Pro Skin 3040s a másik jelölt 20 ezerért, ahhoz van minden és rendes képviselet. -
Amerigo57
őstag
Sziasztok.
Mi a különbség a Panasonic ES-LV65-S803 és a Panasonic ES-LV67-A803 Elektromos borotva között ?
Válaszokat köszönöm.
-
Az, hogy "szappanos vízzel mosom" túlságosan leegyszerűsített megfogalmazás. A teljes procedúra így zajlik: előbb leveszem a fejet, kézben tartva egy vékony erős vízsugárral kiveretem. Ez önmagában kiviszi a dzsuva 95 %-át. Utána fogok egy poharat, amibe a borotva pont belefér. Félig rakom szappanos vízzel, elindítom a borotvát és beleállítom fejjel lefelé (a borotvaszita nem tud leérni a pohár aljára). Így megy kb egy percet. Utána megint a vékony erős vízsugár és kész. Amikor megszáradt, jön a babaolaj. Egyszer egy ilyen tisztítás után elvittem a fejet a melóhelyemre, ott van ipari ultrahangos tisztító. Annyira minimális koszt szedett ki a megtisztított fejből, hogy az miatt nem fogok még alaposabb tisztító akciót csinálni.
De a legjobb példa a látványos példa. Épp van egy döglött borotvafej kéznél, amit csak a csap alá tartva "takarítottam" ki (inkább leöblítésnek nevezném), hogy normális fotót tudjak csinálni róla a #14444-es hozzászólásomhoz. Használni már nem fogom, nézzük meg, mennyire koszos a belseje a 26 hónap után. Gyorsan szétkapom. A középső vágórésze már hiányzik, mint azt korábban írtam.
A képeken talán látszik, hogy nincs rajta sok-sok hónapja halmozódó kosz. Van némi lerakódás a billegős vágórész alján ami a legutóbbi alapos mosás után gyűlt össze. Ami igazán koszos, az a fekete nagy alkatrész belső oldala, de azon is csak az utolsó két borotválkozás maradékai láthatóak (ennek az alkatrésznek a külső oldala viszont patyolat tiszta, de ahhoz ugyebár könnyű odaférni). Persze az lenne a tökéletes, ha csináltam volna a fotók kedvéért egy olyan alapos mosást amit hetente szoktam, hogy azt is lássuk mennyit ér egy erős vízsugaras + szappanos vizes mosás. De a lényeg így is látszik: régi, tartósan odakozmált retek nincsen. Tehát a heti mosások elérik céljukat. -
törölt tag
A OneBlade ilyen szempontból közelebb áll egy Mach3-hoz, mert 3-4 hónap a Philips ajánlása cserélni a pengét. Egy körkéses Philips vágófej viszont dolgozik akár 2,5 évig is. Szitás akár 1,5 évig. Ha jóféle.
Az a helyzet nem ugyanazt oldjuk meg, mert hiába mondjuk valakinek a hagyományos pengés módszer takarékosabb, ha neki az nem ugyanaz. Flakonos tusfürdő helyett jobb a szappan, de a borotválkozás kicsit más. Mert aki pengéssel véresre kaszabolja magát, kipattogzik a nyaka, viszont egy elektromos irritáció nélkül leviszi neki, akkor az más tészta. Az az ember nem fog azon gondolkozni jaj Kongóban ezért bányászták a lítiumot az elektromos borotvájához. Kétségtelen, hogy van egy előállítási környezeti teher. Az áram szerintem elhanyagolható, havonta egyszer töltöm az enyémet 3-4 óra alatt kész.
A legszerencsésebbek, akiknek szárazon is szuper és nem kell habot és preshave, aftershave cuccokat se venni.Arra kellene előírás, hogy ne az általános háztartási szemétbe kerüljenek az elhasznált pengék és vágófejek. Esetleg USB-C töltés, akkor a hálózati adapter elhagyható lenne. Hajvágó, arcra borotva, testszőrzetre való, ez három készülék ami kell.
Borotválkozás témán belül valószínűleg felesleges ezen aggódni, amikor a világban a különböző iparágak mint mezőgazdaság, állattenyésztés, közlekedés, hadseregek környezeti terhelése mekkora. -
moma
őstag
válasz
fradi81 #14457 üzenetére
az elektromoshoz mindig is kell az energia, én philips one bladdel tolom és penge ott is kell. szerintem 50 éven át pengéssel vagy elektromossal borotválkozninak sokkal durvább lesz az össze erőforrás/energia igénye mint a pengésnek. nem tudom kiszámolta ezt már valaki, hogy mik az arányok úgy, hogy a gyártás elhasznált anyagok minden benne van. de szerintem érezni, hogy nagy lehet a különbség.
nem tom igazából azon csodálokozok most, hogy ez a szempont eddig nem jutott eszembe, meg úgy tűnik másoknak sem. hogy igazából sokkal gazdaságtalanabbul, erőforrás parzarlóbban oldjuk meg ugyanazt.
twofatcat: le fogom mérni melyik a gyorsabb a pengés vagy a one blade. De azaz érzésem, hogy nem lesz sok különbség.
-
-
Jenne
őstag
válasz
Lami66 #14455 üzenetére
Szia!
Nem biztos, hogy az olajos részeknél, ahová az olaj tulajdonsága miatt egyébként is jobban odatapadnak az apró levágott szőrszálak, onnan a víz vagy a szappanos víz teljes egészében kimossa.
Én napi szinten borotválkozok, körkésessel, Philips S9031. Naponta kimosom vízzel a fejet borotválkozás után, négynaponta amikor tölteni kell, akkor plusz még folyékony szappanosan is elmosom és ha kiszáradt megjáratom 10-15 sec.-ig abban a folyadékban amit fentebb már belinkeltem. Azt kell mondjam, hogy bizony azok ellenére, ahogy én kitisztítom előtte naponta, még mindig hoz ki az a tisztító folyadék kevés maradék apró borosta maradékot, mert látni az egyébként kék színű folyadékon, hogy kezd szép lassan szürkés színre váltani.
Ezen felül én 3 hetente, mindezen tisztításokon felül, még beleteszem a felső szita/kés részt egy ultrahangos tisztítóba is és ott is megtisztítom, 5 perces időzítésen. Víz és folyékony szappan keverékben.
Halvány zöldes színű a szappan, ilyen színe van az ultrahangosban a folyadéknak amikor elindítom, de amikor lejár az 5 perc, akkor már láthatóan szürke színű lesz, tehát még most is hoz ki maradékot a sziták/kések közül. A körkésest könnyebb tisztítani mint a rezgősök szitás részét, de látod így is marad még benne.
Ezért gondolom, hogy a babaolajos kenés után a csak vízzel való tisztítás közel sem hatásos.
Ahogy írtad, a babaolaj a borotva fejnek nem árt. Valóban nem, de mert olaj, a tulajdonságából adódóan így tapadnak hozzá dolgok és a vízzel való kimosás nem teljesen hatékony.
Lehet, hogy én vagyok túl alapos, de azt a néhány perc ráfordítást a rendszeres karbantartásért azt nem sajnálom és nem is megerőltető.
Éppen most ketyegett le az ultrahangos tisztítóban a tisztítás. -
törölt tag
Double Edge borotva és olcsón 100 db penge borotválkozó szappannal lenne gazdaságos. Ha nem lenne úgy több idő és nem lenne az arcom és nyakam horrorfilm.
Minőségi elektromossal szerintem nincs sok gond akinek bevált, nekem az nem tetszik amikor szemetet rendelnek Kínából és három hónap múlva széthullik.
Elektromosnál ami probléma:
Amikor annyi típus van és évek után egyszer nem találsz rá új vágófejet, vagy nem érné meg és inkább egész új készüléket vesz a vásárló. A gyártók is eléggé lejjebb adták, már gyakran extra lett a tok, védőkupak, spirálos kábel helyett csak sima, pucoló masinák minősége, tisztító folyadékok túlárazása.
A boltok is néha a tájékozatlan vásárlókra utaznak, néha elképesztő lehúzásokat látok.
Amikor a sok lehetőség közül mire megtalálja valaki a számára megfelelőt: Belépő szint rezgős? Ha nem jó közepes körkéses? Az se jó akkor csúcskategória, de melyik? Szárazon vagy habbal? -
moma
őstag
Mit gondoltok öko szempontból nem kéne visszaállni pengésre?
Nekem igazából csak annyi pluszt ad az elektromos, hogy lehet vele nem nullára is végni, hanem hagyni egy kis borostát. De igazából nem érzem gyorsabbnak, vagy kényelmesebbnek. És minden borotválkozás energia, meg gyártani kell ezeket az elektronikai eszközöket, amik tökremennek.
Szóval kicsit úgy érzem, hogy ha én lennék a föld gazdája azt mondanám, hogy ez nem éri meg. Csak most jutott eszembe, de igazából elég logikusnak hangzik.
-
kexksz
addikt
Sziasztok!
Jelenleg OneBlade-et hasznalok, ezt szeretnem upgrade-elni valami jobb minosegu gepre/gepekre. Nem nagyon ertek hozza, ezert gondoltam megkerdezlek titeket
Amire kene:
arc trimming (foleg 2-3 milire) + kontur
orrszor
testszorSzempontok:
legyen tartos
egyszeru karbantartas
egyszeruen elerheto csere pengekMit ajanlanatok? Ar ~mindegy, jot akarok venni ami ar/ertekben a legjobb.
-
törölt tag
válasz
techro #14451 üzenetére
Pénz kérdése. Könnyű lenne mondani Philips, Braun, Panasonic szentháromság felsőkategóriás 70-80-90 ezres gépeit, hogy valamelyik biztos jó. Amíg nem tudni a bőröd a rezgős vagy a körkéses típust bírja jobban, az is jó megközelítés 20 ezerből valamit kipróbálni első elektromosként. Ha nem jó, nem nagy bukta anyagilag. Nehéz ajánlani, mert mindenkinek más az arca. Valaki a csúcskategóriással is szenved, valaki a belépő modellel is elégedett. Száz Amazon kommentet elolvasva ugyanarról a készülékről valaki szidja, valaki áldja.
OneBlade árából kiindulva tehát 20 ezer alatt amit ki lehet próbálni pl. Panasonic ES-RT37 (25 ezerből RT47 vagy RT67), a Braun Series 3 Pro Skin 3040s van 20 ezerért. Ha szárazon nem jó, kipróbálni géllel, vagy preshave-vel, ha úgyse jó legalább megtudod nem jutottál volna többre egy drágább Series 5-tel sem. Körkésesnél Philips 5-ös kategória van 30 ezer körül. 20-25 ezer közötti olcsóbb Philips Series 3 szerintem felejtős. Van tizenpárezerért Series 1 a német és holland gyártónál, felejtős. Braunnál minimum hármas, Philips-nél ötös kategória.
Amit mérlegelni kell még: a pótfejek ára, beszerezhetősége. Szitásra 18 hónapot írnak, körkésesre 24-et. Talán kiegyenlítődik, hogy a szitás kevesebb ideig bírja a körkésesnél, viszont olcsóbb. Pl. az említett Braunhoz 10 ezer egy 32S combipack és túlzással a sarki zöldségesnél is van, míg egy Panasonic elérhetősége már problémásabb lehet.
Még egy megjegyzés: pl. egy Series 3 Braunból van olyan modell, amihez több tartozék tisztító állomással, hogy vegyél még folyadékot is bele. Szerintem az felesleges felár, nem fog tőle jobban vágni a borotva. Csap alatt is el lehet öblíteni vagy 2-3 ezerért borotva tisztító spray-t venni. Szerintem plusz tartozékoktól mentes 5-ös széria a vágófej különbség és jobb akku miatt többet ér, mint egy full extrás 3-as széria jacuzzival és tokkal-vonóval. Amihez nem jár se tok, se szütyő akkor írószerben vehető ilyesmi henger alakú tolltartó és kinevezni szütyőnek.
-
techro
friss újonc
Sziasztok!
Philips OneBladre próbáltam cserélni a pengés megoldást, viszont nagyon könnyen felsérti a bőrömet, piros lesz és kipattog. Tudtok ajánlani valami relatív olcsó, jó ár/érték arányú gépet ami nektek bevált?
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 7400 - i7-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD IPS I CAM I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G4: i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest