Hirdetés
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Gurulunk, WAZE?!
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
-
LOGOUT.hu
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motorkódot/ teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tixem
addikt
válasz Mágus2 #128760 üzenetére
Nem hiányzik a 10 literes városi fogyi Meg aztán az autó nem az enyém lesz, fateré. Csak ő lusta ilyen dolgoknak utánajárni, így rám marad mindennemű nyomozás.
Bár van egy olyan sejtésem még egy olyan autót nem találunk, ami olyan éhezőművész mint a G Astra. Nem is tudom, termeli a benzint, pedig ha bemelegedik szeretem kinyomni a szemét.
[ Szerkesztve ]
Galaxy S24 Ultra 1TB ||| ( •_•) ( •_•)>⌐■-■ (⌐■_■)
-
tixem
addikt
Sima 1.6 FSI-vel mi a helyzet, szabad vele foglalkozni? Vannak olyan jellemző gondjai mint a tsi-nek? Szíjas vagy láncos?
[ Szerkesztve ]
-
tixem
addikt
válasz Mágus2 #128631 üzenetére
Még csak hirdetésben láttuk a kocsit, de az alkatrészkeresőn (kovács autó) szűkítve 2012-re vagy 90 kw benzinre CAXA motorkódot dob ki. Évre ÉS teljesítményre együtt tovább nem szűkíthető, vagy évjárat vagy 1.4 tsi, bár gyanítom azért mert ekkor csak ez az egy volt.
Na most néztem meg unixon is, ott is CAXA.
Ahogy elnézem láncos. De ettől többet nem igazán tudtam meg róla azóta sem. Felejtős, vagy átvizsgálás után ha rámondja az áment a szerviz jó lehet? Vásárlás után nyilván azonnal vezérléscsere, de ez minden kocsinál tétel.
Ez lenne amúgy. Csak akkor vennénk meg ha engednek márkaszervizes átvizsgálást.[ Szerkesztve ]
-
tixem
addikt
1.4 TSI-ben (2012/5. havi forgalomba helyezésű Octavia) mikortól cserélődött a láncos hajtás szíjasra?
Meddig kell ezektől a TSI bajoktól tartani? A fenti kocsiban milyen lehet így látatlanba?
[ Szerkesztve ]
-
tixem
addikt
válasz Mágus2 #128478 üzenetére
Azért perdöntő, mert ha nincs benne és ezt valahogy le is lehet nyomozni (alvázszám, motorkód stb alapján) akkor csak egy hibaforrással kevesebb amire költeni kell. Ezért is kérdeztem.
Kétezres nem kell, nem versenyautót keresek, hanem egy hétköznapi szekeret. Utaztam már sokat az 1.6-os Octavia-val, bőven elég bele az a motor is.
De ha biztosan nem kideríthető a dolog akkor hagyom is, marad az 1.6 benzin. Inkább poroszkálok, minthogy százezreket kelljen elszórni.
-
tixem
addikt
válasz tixem #128476 üzenetére
Ja, a kényes a minőségi üzemanyagra mit takar? Már a Samara-t is OMV-vel, fuelsave bevezetése után Shell benzinnel etettük, Astra ugyanez. Ehhez a CR-hez mi a megfelelő minőség? Nyilván nem ilyen ósanos occsó dízel, de jó hozzá például a fuelsave dízel? Télen ? Azt tudom, hogy az említett családban lévő Octit télen kizárólag omv maxxmotion-nel, nyáron meg fuelsave-vel tankolják. Egyszer raktak bele ósan dízelt, szerviz is lett a vége
-
tixem
addikt
Hali
Ezzel a cikkel kapcsolatban lenne egy kérdésem. Idéznék belőle:
"Milyen autókban van?.... .... Például a Volkswagen Golf V és az előző Škoda Octavia korában a kettős tömegű lendkerék az összes 1,9 és 2,0 literes turbódízel mellé járt. Ma a kétezres dízelekhez van, az 1,6-os TDI modellekből többnyire hiányzik, csak az Audi építi be kényelmi többletként. Az 1,4-es PD TDI Fabiákban és más konszernautókban is kéttömegű a lendkerék, mert a háromhengeres motor rázkódása ezt tette szükségessé."
Na most akkor ez azt jelenti, hogy az Octaviak között előfordulhat szép számban olyan 1.6 cr tdi-vel szerelt példány (mert hát másmilyen 1.6 dízel nincs tudtommal ezeknél) amiben gyárilag hiányzik és nincs beépítve kettős tömegű, vagy valamit nagyon félreértettem? Ha így van akkor az jó nem?
Előre is elnézést ha hülyeséget kérdezek, de ezt most olvasom először pedig már napok óta bújom az Octavia népítéleteket, használtteszteket stb és csak most jutott eszembe, hogy itt is vannak ilyen topikok.
Van a családban egy 1.6 Greenline Octi, volt már vele baj "dízelileg", de nem tudom pontosan mi, de alapvetően nincs vele baj, megy és megy.
Cserélnénk mi is az Astra-t és az Octavia az egyik favorit, de eddig egyelőre a dízelek nyűgjei miatt csak az 1.6 MPI volt a célpont. Annak ellenére, hogy minden bizonnyal ezzel lenne a legkevesebb problémánk aggaszt az, hogy ebbe az autóba ez egyszerűen nem elég erős, de még az ereje. Sokkal inkább a rövid váltó ami ellehetetleníti a normális közlekedést, főként a normális tempójú pályázást. Jelenleg egy 1.4 16v G Astra-t a család kincse, 90 ló, nem egy versenygép, de kicsi az autó és elég jól megy (már ahhoz képest, előtte Samara-ban éltem le 10 évet, ahhoz képest erős). Na ettől lejjebb nem adnám újra, és félek, hogy az 1.6 MPI nagy visszalépés lenne ilyen tekintetben.Ezért is kezdtem el mégis kutakodni a dízelek között. Sajna a régi TDI már nincs az újabb autókban, a PD-t kerülném, elhiszem, hogy megfelelően karbantartva jó motor, de erre olvasom a legtöbb panaszt. Ez az 1.6 CR viszont szimpi és annyira nem is szidják, igaz még viszonylag fiatal motor és kevesebb a tapasztalat róla, de mégis. És akkor visszakanyarodva az elejére ezért is érdekelne, hogy mi is a valóság a kettős tömegűvel kapcsolatban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Jövedelem
- Ukrajnai háború
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- CPU léghűtés kibeszélő
- Nintendo Switch
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Szólánc.
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.