Új hozzászólás Aktív témák
-
aleister
veterán
Srácok, aki volt esetleg labor vizsgálaton, meg tudná nekem nézni az Eosinophil és VVT értékét? Nekem minden rendben van, csak ez a kettő nincs. Ezek viszont eléggé nincsenek. Legalábbis az értékük dupla akkora, mint a referenciaérték maximuma.
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
Lassú Víz
addikt
Banyek, néha anyázunk itt, hogy milyen balfékek a népek az autópályán, és bezzeg a németek. Hát ugyanolyan tuskók mint a magyarok.
Csodálom a csóka türelmét az M4-benA mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
Mercutio_
félisten
Hehe! twitteralert
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Real_Necro
veterán
válasz spanyoll #57595 üzenetére
Ha neked ennyire számít, miért nem itthoni, esetlegesen bevizsgált vagy garanciáztatható terméket vásárolsz? Eléggé naív dolog kínai elektromos kütyüknek ekkora biztonságot tulajdonítani.
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
spanyoll
addikt
válasz Real_Necro #57593 üzenetére
Egy hiba, ami emberéletekbe kerülhetett volna rosszabb esetben és kerülhet is ha nem veszik le a netről.
Ez nem olyan, mint egy deadpixeles telefon, vagy egy alaplaphibás laptop, hanem egy robbanó táp. Nem mindegy."Super perfundo on the early eve of your day."
-
Mercutio_
félisten
válasz Real_Necro #57575 üzenetére
Főnök mondta a régi helyen: aki 3 hétre el tud menni az már ne is jöjjön vissza
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Real_Necro
veterán
"Amúgy ja, mák, hogy nem lett belőle komolyabb baj. Mi volt eredetileg a cucc, mi a kerülendő?"
[ Szerkesztve ]
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
Studi
veterán
-
Balinov
titán
nagy(obb) cegnel azert konnyebb megszervezni, mint kis letszamunal, plane ha ott az adott feladatkorre eleve kevesen vannak.
Mondjuk nekem pofam satu, Bobcatnal is anno, meg itt is 2-2.5het szabit siman kerhetek es adjak, csak meg kell a kollegakkal beszelni, ki mikor megy. Az meg sztem eleve alap egy normalis csapatnal. Iden meg 3hetre is siman rabolintottak
10yrs, 41.5kg, 3yrs 42.7kg (Lab) :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
Balinov
titán
válasz Mercutio_ #57570 üzenetére
az, csak ki kellett volna mennem a tv elol a konyhaba,hogy megnezzem Penryn van Penderyn
10yrs, 41.5kg, 3yrs 42.7kg (Lab) :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
spanyoll
addikt
válasz Real_Necro #57563 üzenetére
Örülök is, pont ezt beszélgettem barátnőmmel, hogy még szerencse, hogy nem szereltem fel ágy köré és ott robbant. Most meg nem akarja visszaadni a vágottszemű a pénzem, mert a lefotózott és felgyulladt nyáklapra azt írta, hogy ők nem is ezt küldték. Hát anyád
"Super perfundo on the early eve of your day."
-
zolka78
senior tag
válasz Novics #57566 üzenetére
Jó, de a Dancsid az egy SS, vele sehova nem mennék én emelkedőre . A powerbank kérdéshez meg annyit tudok hozzátenni, hogy nekem 2db xiaomi 10400mAh energiabankom van. Ezek nekem bőven elegek. Ezekkel töltöm a telefont meg a mobius kamerát is. De egy haverom tavaly kreált egy sufni tuning átalakítót, hogy a fényképezőgép akksiait is tudjam tölteni velük, de ezt idén már egyáltalán nem használtam. Most a 8 nap alatt ez úgy nézett ki, hogy az egyik powerbank merült csak le a 6. napon, úgy hogy végig azzal töltöttem a telefont is, meg a mobiust is. A fényképezőgép akksiait meg megoldottam most úgy, hogy amikor 2 naponta kempingben aludtunk akkor töltöttem őket. Szóval a xiaomi-t merem ajánlani.
Meg ne idd a vizet! Az egy nagyon erős ital, fenn tartja azokat a nagy nehéz hajókat!
-
TayRol
nagyúr
válasz Real_Necro #57578 üzenetére
kevesebbet keresek mint 8 éve a médiában. de onnét menni kellett.
igen, most éppen vidéken vannak mamánál. de aranyos, nagyon (egy telefonos kép a Tokásról)
-
-
madgie
titán
Nekem az 1-2 nap szabi szokott cumi lenni, mert akkor nem viszik el máshová a munkámat, hanem előre kell dolgoznom, meg utána utolérni magam, ami szintén vagy 1-2 plusz nap.
-
TayRol
nagyúr
Ilyenkor nem örülök, hogy kormánytisztviselő vagyok, ott nincs ilyen.
-
Real_Necro
veterán
Nálunk 1-2 hét szabi nem probléma, 9 év után most költözésnél eljöttem 3 hétre. Abból sem volt probléma, persze néha cégesen kerestek és telefonos segítségnyújtást kellett adni. A többivel megvártak és nem is siettettek, hogy mikor lesz már készen. A fő dolgokat irodán belül át tudjuk adni, de poén, hogy távollétemben nagyobb kérdésekben pl engem az egyik középvezető vagy akár az ügyvezető (közvetlen főnököm) helyettesít. Heti rendszerességű dolgokban meg van egy általam kiképzett kolléga. Szóval ha jól szervezett a munka, akkor a több emberes cégnél jóval könnyebben eljössz szabira, mint ahol csak páran vagytok. De cége válogatja.
[ Szerkesztve ]
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz t_a_m_a_s #57567 üzenetére
Nem tudom mire gondolsz, hogy jobb vagy rosszabb?
Egyébként felemás a dolog. Mi ugye kis cég vagyunk (olyannyira, hogy egy ideje megint ketten toljuk), de az elmúlt időszakban volt egy olyan periódus, hogy nagyon kellett volna egy harmadik ember. De olyan, akinek nem kell a kezét fogni, hanem gyakorlatilag azonnal bele tud állni a melóba, hisz 180-os leterhelés mellett nincs idő arra hogy én üljek valaki mellett és tanítsam pl AutoCAD-ezni. Ehhez tehát kell azért némi szakmai és szoftveres tudás. Nem olyan könnyen tudnánk leakasztani erre embert, itt vidéken sem, ha tudnánk, az meg szerintem simán többet kérne mint az én pénzem 15 év meló után...
Amit írtam, az inkább kis cégekre igaz persze, de ha 3-4-5 fős cégnél befeszülsz, akkor biztos engedni fognak, mert ha felbaszod magad és elmész betegbe, akkor a munkaerő 25-30%-a kiesik hirtelen. OK, nálunk ez 50%, tehát azért van mozgásterem Meg a főnököm se olyan.
Ettől függetlenül továbbra is azt mondom, hogy a legrosszabb hozzáállás ha ilyen szituban nem engednek el. Oldja már meg, főleg ha fontos neki a munkám. Ha meg biorobotként kezel, akkor én is leszarom. Ezért mondtam, hogy másnap mentem volna betegbe...Amit arról írtam, hogy nem vezet jóra, az meg ugye elég friss, személyes tapasztalat. Nem ideális megoldás a kórházban pihenni ki a meló fáradalmait. Persze ez a huszas éveinkben még nem téma, de így negyven körül már - ha olyan alkat vagy - jön ez-az...
Holnap majd jól beletépünk...
-
Mercutio_
félisten
válasz rbalint88 #57565 üzenetére
Vannak korrekt blended / vatted maltok, nekem pl. az alap bushmills nagy kedvencem és emlékeim szerint a chivas is korrekt, bár annyit nekem nem ér.
Single malt-ból is csak Speyside / Highland, a füstös vonal nekem nemgyerebe.t_a_m_a_s: építőmérnök végzettség esetén más a munkaerőpiaci helyzet úgy tippelem.
[ Szerkesztve ]
-
t_a_m_a_s
addikt
Ez azért ennél árnyaltabb szvsz. Ha valaki, illetve a munkája olyan fontos, hogy nem engedik szabira, meg túlórázni kell orrba szájba, annak előbb utóbb kell hogy legyen szava! Hidd el, nem olyan egyszerű egyből hadra fogható mérnököt találni, ez csak duma hogy majd jön más a helyedre. Azt még be kell tanítani, vagy ha nem, akkor zsebbe kell nyúlni.
Most még fasza, hogy bírja a csajod, de 5-6 év múlva már nem fogja (meg nem is akarja annyira tolni), viszont addigra evidencia lesz hogy őt lehet hajszolni... Tapasztalat. És nem vezet jóra...Holnap majd jól beletépünk...
-
Novics
senior tag
válasz zolka78 #57559 üzenetére
Hegyekben áll a Negro? (Én kérek elnézést. )
Dancsával én egyelőre a síkságot kedvelem ha haladni is akarok, de szombaton átmentem Fonyódra hegyet mászni vele. Sokkal könnyebb volt, mint gondoltam. Persze csak 55 méter szintet mentem, viszont viszonylag meredeken. Sajnos nincsen komolyabb hegy, domb itt a környékben, pedig jó lenne eljárni mászni is.
Szabis témához annyit, hogy szerencsére nálunk is kb az van, hogy megmondom, hogy mikor megyek szabira, és akkor megyek. Mese nincs. Ebbe most csak az esetleges knk-sok miatt köptek bele. Majd a hét vége felé kérek létszámot Fótról. Remélem még lesz hely, tudok menni a Mehádiába. Jövőre pedig Kárpátalja. Arra nagyon kíváncsi vagyok.
Mintha lett volna itt téma nem olyan a régen, a power bank vásárlás. Egy GPS-es óra - 500mAh - töltéséhez kellene több napos túrákon. Max 2x töltés, szóval inkább legyen megbízható, kicsi és könnyű, mint csillió mAh-s. És érjen is max 3 héten belül. Javaslat?
A fontolva haladó. - 30 felett minden nap ajándék.
-
*Ropi*
félisten
Véresen komoly munka lehetett ezt olyanra megírni, hogy úgy hasson, mint aki komolyan el akarja játszani magas színvonalon az eredeti kottát, csak túl részeg hozzá.
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
Real_Necro
veterán
válasz spanyoll #57548 üzenetére
Örülj neki, hogy nem vitte magával a kecót. Ezek többnyire alul vannak méretezve tápügyileg.
-
Byk01
őstag
válasz zolka78 #57559 üzenetére
Választás: ti választottátok, hol tekertek
Ha eloszlik is 8 napra, akkor is napi átlag majdnem 2 és fél km felfelé. Mindezt az én 120 kilómmal, plusz felszerelés, nem lett volna egyszerű. Nyilván jobb kondiban vagytok, mint én, de akkor is szép teljesítmény.
Tengerpart, akkor ha "szerencsétek" volt, még egy kis oldalszelet is kaptatok."Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn
-
-
zolka78
senior tag
Sok választásunk nem nagyon volt. Montenegrónak nem véletlenűl az a neve ami. De Bosznia és Horvátország is csupa hegyvidék. Egyébként ez összesen 8 napra osztódik el. A legnagyobb szívás még is az volt amikor a Dalmát partvidéken bringáztunk. Ezen a napon csak 99km tekertünk, amiből nagyjából csak 20km volt sík szakasz, attól függetlenűl, hogy ha a térképet megnézed, végig a tengerparton megy az út. Még is több mint 1700m szintemelkedést szedtünk össze aznap a rengetek meredek domb megmászásával, mindezt úgy, hogy a legmagasabb szintünk alig haladta meg a 170 métert. MIndezt 40 fokban. Aki már autózott arra az tudja miről beszélek. A hátam közepére nem kívánok mégegyszer olyan napot. Akkor már inkább egy komplet hegy, az legalább emelkedik folyamatosan.
Meg ne idd a vizet! Az egy nagyon erős ital, fenn tartja azokat a nagy nehéz hajókat!
-
-
athomi
veterán
Úgy látom egyelőre magamba erőszakolom.
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
válasz rbalint88 #57549 üzenetére
Ja, köcsögök, én is csak itt és halkan reklámozom a sima és Magnum Gere Kopar -t
spanyoll: ilyen a karmád?
[ Szerkesztve ]
-
rbalint88
addikt
válasz Mercutio_ #57547 üzenetére
akkor remélem, hogy ha bemegyek a dohányboltba és lekúrom az asztalra, hogy vedd vissza, akkor szó nélkül vissza is csengetik a pénzt. ja, hogy nem. na mindegy csak azért idegesít, mert ugye erre kifizettük már a jövedéki adót, keresni nem fogunk rajta, meg nem Ukrajnából csempésszük a cigit, hanem itt van ennyi és nem lesz több.
-
spanyoll
addikt
Éljen az ebayes ledsor tápja. Nem robbant az arcomba véletlenül sem. Áá nem.
[ Szerkesztve ]
"Super perfundo on the early eve of your day."
-
Mercutio_
félisten
-
L4mie
veterán
válasz rbalint88 #57541 üzenetére
aluljáróban beállsz a paprikás nénik mellé kiabálni, szerintem 10 perc alatt elmegy
vagy 100 forinttal a piaci ár alatt adod, akkor akár aprón is elkapkodják, csak buksz 3400 at, de....valszin /nem biztos/ nem kell majd megvenned pár kiló gyógyszert a jövőben
Dolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák
-
rbalint88
addikt
hol lehetne eladni 34 doboz felesleges cigarettát? hirtelen elhatározásból elkövetett leszokás miatt, frankó zárjegyes cigik, szóval semmi seftelés
-
-
zolka78
senior tag
válasz Real_Necro #57535 üzenetére
Nagyon szép Dubrovnik óvárosa, nekem különösen jól esett ott sétálgatni ahol anyám sétálgatott 1972-ben. De az igazsághoz hozzátartozik, hogy Kotor óvárosa jobban bejött, föleg, hoyg oda még kora reggel jutottunk el, így a helyieken kivűl más nem igazán volt ott.
m3ss: ketség nem fér hozzá, hogy a Tara vidéke gyönyörű, de nekünk szerencsénkre sikerült bejárni Montenegró legszebb részeit.
-
m3ss
veterán
válasz Real_Necro #57535 üzenetére
hat pattanj fel egy bringara
kemenyek vagytok, ezt bicajjal letolni... emelkedok meg minden, de legalabb van idod nezelodni a szep tajon. montenegro eszaki reszen a tara melletti reszek mennyire szepek.https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
Real_Necro
veterán
-
zolka78
senior tag
válasz Real_Necro #57528 üzenetére
Élménybeszámolóval az a baj, hogy nincs kedvem annyit írni mint a gyümis kutyánk. A balkánt azt még mindig szeretem, még akkor is ha néha szar. Videó az lesz ha ráérek, legalább a családom is látja merre voltam. Egyelőre képek vannak csak FB-n. De ilyenre sikeredett az út.
-
Mercutio_
félisten
válasz Real_Necro #57516 üzenetére
Olvasgasd az új MT-t...
m3ss; Index repülős topicokban érdeklődj, vannak rutinos csókák. Az a 8 hónap kemény, legalább megszivatni nem lehetett a céget?
-
Balinov
titán
majd' 1 eve csak az van, csekk máj alairas
amugy ezek a jatekok nem tudom kinek a gyerekkorabol valok, de hogy az enyembol nem, az fix. Monopoly, az OK, de a tobbi az mar mind a materialista nyugati civilizacio termeke
-
L4mie
veterán
válasz Real_Necro #57526 üzenetére
-
m3ss
veterán
válasz Real_Necro #57526 üzenetére
ja csak pl kecskemeten vagy dunaujvarosban nincs vegtelen szamu olyan ceg, ahova elmehetnel epitomernokkent dolgozni. foleg ha tervezni akarsz. orulsz, ha talalsz egyet.
en mindenhol reklamaltam, erdeklodtem mailben, szemelyesen, telefonon. majd ha leszallsz a kovetkezo repteren, ott tudjak megmondani mikor ered el a kovetkezo jaratodat..vicc. hotelt, transzfert, kajat azt mi is kaptunk mind2 nap. de hat 24 oras osszkeses volt. raadasul egyik kozvetlen jarat helyett atszallasos transzfert kaptunk, ahol futni kellett a repteren, hogy elerjuk a kovetkezo jaratot. 15 perc volt a leszallas, meg a kovetkezo gep felszallasa kozott. frankfurti repteren, ami nem kicsi. szerencsere talaltunk vkit aki vegigszaladt velunk a repteren, epp odaertunk
helyben mi csak egy ilyen compensation voucher tajekoztato doksit kaptunk, hogy majd milyen karteritest igenyelhetunk..amit le lehet repulni naluk.
telefonon nem tudnak errol semmilyen tovabbi tajekoztatast adni termeszetesen. irjak mailt. emailre nem valaszolnak jo ideje, sztem jobban jarok ugyveddel, mint vmi germanwingses voucherrel ami amugy sem tul idealis nekunk.https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
zolka78
senior tag
Üdv mindenkinek visszatértem a balkáni bringakirándulásról. Történt itt valami érdekes, érdemes visszaolvasni? Az utcsó pár hozzászólásba beleolvastam. Érdekes dolog ez a szabis kérdés. Ugyan én most jöttem vissza a szabimról, de nekem is pedzegették, hogy nem lenne jó most kivenni. De mondtam a főnökömnek, hogy januárban együtt választottuk ezt az időpontot amihez másik 5 ember igazodik a környezetemben, mégis miből gondolja, hogy nem indulok neki. Aztán ennyiben maradtunk. Holnapután meg majd megátom milyen lesz a kedve .
-
Real_Necro
veterán
Sógor most vált melóhelyet, ő is megerősítette, hogy sok a simlis minimálbéren bejelentő borítékba fizető cég. Én ilyenhez biztosan nem mennék.
Repülőjárat késésekor nem reklamáltatok helyben? Anno jó barátom átszálással Mexikóvárosba utazott és valamit elkavartak a helyfoglalásnál, így nem fértek fel a gépre, ha jól emlékszem 12 órát kellett várakozniuk a következőre. Ők helyben fejenként kaptak 600-600 € kártérítést meg hozták vitték ellátták őket egy helyi 4*-os hotelben díjmentesen.
Fizik:
[ Szerkesztve ]
-
fi:zi'k
nagyúr
válasz t_a_m_a_s #57520 üzenetére
Eddig minden rész végén csak pislogtam, hogy ez most tényleg csak ennyi volt? Történt egyáltalán vmi?
Mondjuk betudom annak, hogy már túl sok szálon fut a cselekmény és csak így tudták megoldani. Bár ez akkor is kevés.Ezt meg gondolom sokan ismerik, de még mindig vicces szerintem.
(#57521) madgie
Na ja.96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄
-
m3ss
veterán
válasz t_a_m_a_s #57522 üzenetére
az a baj, hogy kis orszagunkban, nem ugy mukodik ez, hogy elkezdesz pampogni es meg jol is jarsz.
mondjuk hedi nem is ilyen beallitottsagu, engem is biztos elengedtek volna, igy vagy ugy. azert eleg fura lenne utana beteget jelenteni, miutan nem engednek el szabira...
szoval ha nem tetszik vmi, akkor el lehet menni munkat keresni, es 150 nettoert fogsz talalni vmit...ha olyan melot talalsz, ahol nem zsebre megy a penz es barmikor lehuzhatnak meg orulsz is. kb. egy eve eleg jol felterkepezte a piacot. raadasul legtobbszor kifogsz vmi szar munkakort, ami nem is erdekel. es ok is talalnak gondolom csillio masik mernokot helyetted. mondjuk ha mindenki igy gondolkodik itthon, akkor nem is lesz valtozas.."Ne húzza magára ennyire a melót, mert hosszú távon nem tesz jót."
hedi unlimited energy. mint 1 duracell nyuszi. egy hosszu nap utan elmegy meg edzeni, aztan ha hazajon se nagyon ul le, csinal meg vmit. pont az ellenkezoje, mint envki perelt mar legitarsasagot jaratkeses/jarattorles miatt? minket most 2 ejszakan at szopattak, 2 jaraton is, jo nagy tavolsag, remelem fizetni fognak szepen. talaltam ezt a kesettagepem.hu-t, ismerosnek wizzair 4 evvel ezelotti ugy miatt fizette ki a 400 euros karteritest.
https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
t_a_m_a_s
addikt
szallas adott, most nekem is pont van kis szabadidom
Én mentem volna... OK, nálunk kicsit más a süti, az elmúlt 15 év alatt nem volt olyan, hogy valami leszervezett dologra ne engedett volna el a főnök (igaz, a szabikat egy ideje én már nem kérem hanem mondom, hogy mikor nem leszek)... Szvsz mondtam volna, hogy vagy megyek szabira, vagy megyek leszámolni. Ne már, hogy egy mérnök nélkül megálljon az élet 2 napra... Vagy asszonykád helyében mentem volna azonnal a háziorvoshoz: hányinger, láz, hidegrázás... Kizárt hogy nem írta volna ki azonnal.
Ne húzza magára ennyire a melót, mert hosszú távon nem tesz jót.
-
t_a_m_a_s
addikt
Srácok, ki hogy áll a GoT-val? A topikban eléggé fel vannak pörögve rá a srácok, de szvsz eddig ez az évad egy nagy lóf@sz...
-
|AP|
veterán
-
m3ss
veterán
válasz Real_Necro #57516 üzenetére
az a baj, hogy ez az, ahol megbecsulnek elozo munkahelyen szombaton is melozni kellett honapokig, es vegul ugy jott el, hogy 8+ honapnyi fizetese maradt ott a cegnel. persze nem a szombatiak, mert azt nem fizettek, a standard fizu...
-
Real_Necro
veterán
Adják írásba...
Egyébként meg ha ilyenek, akkor tényleg betegszabi, meg kell keresni másik melóhelyet, ahol megbecsülik az embert.
-
L4mie
veterán
m3ss: azért meglestem volna E-M10 el milyen képeket lőssz
valakinek van még E-M10/5 albuma, muti!
[ Szerkesztve ]
-
m3ss
veterán
válasz rbalint88 #57513 üzenetére
nem is kell sok obi, csak par jo ar/ertek aranyu. em10 rendelest le is mondtuk, ma jott volna meg..
ehh de felqrtam az agyam hedi melohelyen. mentunk volna ismerosokkel pihenni egy rovidebbet, szallas adott, most nekem is pont van kis szabadidom...tulorazni, meg munkat hazahordani azt lehet, egesz evben. de szabadsagot kivenni azt nem...majd decemberben kotelezo szabit, azt kiveheted, mert akkor szunetel a gyartas...mi a f*szt kepzelnek ezek...persze a fonok epp szabin van, o ki tudja venni nyaron.
kovetkezoleg a dokihoz kell menni szabadsag vegett, nem a fonokseghez...ez a tanulsag?https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
rbalint88
addikt
én nem foglak rábeszélni a m4/3-ra. pont azok miatt váltottam, amiket írsz. Sony jpegje nem annyira jó, rawja is tömörített elvileg, de ezt jobban tudják azok, akik még követik a technikai vonalat. minden rendszerben vannak bugok, kérdés mennyire tudsz/tudtok velük együtt élni. Sonyra viszonylag kevés obi van és abból is kevés a klasszis. m4/3-ra sok obi van, biztos találsz jót. Fujira sok obi van és mind fain. Ennek megfelelően "drágák is.
-
m3ss
veterán
válasz rbalint88 #57509 üzenetére
hat ket rendszer pedig lesz, mert nekem adott a canon, neki meg lesz vmi mas...tukrost nem akar hedi, nem is lenne sok ertelme.
sztem sony lesz, 65-ert lattam hasznaltan 50 1.4 sony obit, es 28 f2 ujan 113e brutto. ezek eleg jo arak sztem. mas meg nem is kell neki. vagy ha igen, majd jol megijed az araktol vagy manual...
hasonlo szett fenyeroben m43-ra legalabb ennyibe kerul, de inkabb tobbe. ha meg odarak az ember moge egy a7-et, rogton jo lesz a latoszog, meg dof is, szenzor is jo. igaz a vaz az 2x annyi.[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
Csak nekem tűnik úgy, hogy a kiscsóka olyan arcot vág, mint akinél apu rossz helyen használta a varázspálcáját?
-
rbalint88
addikt
Masodgepnek, nyaralason kattogtatni biztos nem rendszergepet vennek, hanem csucskompaktot vagy fix fenyeros obis nagyszenzorost. Hasznalt Fuji x100 szeria ekv 35mm f2 obival, most jott a kereso nelkuli x70, utazos kompaktnak tok eleg az x30, de ott a sony rx szeriaja is. Pana lx100 es a leica tesoja d-lux, ami ar-ertekben kb jobb is, mert jobban tartja az arat. M4/3 szenzor, ekv 24-75 fenyeros obival.
Ket rendszert uzemeltetni egymas mellett faszsag, elaprozod az eroforrasokat. -
m3ss
veterán
ja, es az az obi kerult ebayen huszonpar ezer forintba anno, ujan. kar h vaz nincs hozza
canon amugy is bekaphatja. amig mindenki mas fejleszt, addig ok? nikonnal automata fokuszkalibralas, keresobol szemfelismeres tukros gepeknel, eleg durva fenyerzekenysegu nem crosstype pontok. addig canonnal tovabbra is 5d3 van csak, amivel nincs is baj, de meg mindig 800e Ft? es ezert meg egy normalisan testreszabhato auto isot sem kapok. csak egy jobb af rendszert. lehuuuzas.ha vkit erdekel amazon drive felho szolgaltatasnal evi 12 dolcsiert unlimited photo csomag van, ami rawokra is vonatkozik. fotosoknak eleg fincsi 3 honap free trial is van most.
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
-
m3ss
veterán
válasz Mercutio_ #57501 üzenetére
az a baj nehez kerdes, mert kattingatni nyaralason akarmekkora szenzoros, barmilyen gep eleg lenne. de aztan meg ha eskuvon is elovenne hedi, akkor meg vmi olyan kellene, ami hasznalhato kepet tud meg csinalni mondjuk iso3200-on. ez meg m43-al necces lenne. hamarosan az a7-ek meg nagyon olcsok lesznek, akkor meg lehet nem erdemes most m43 rendszert kiepiteni.
sot ha veletlen fokuszalna ugy az a7 sotetben, mint az 5d2, azonnal szereltetnem at az artokat sony mountra es valtanek en ishttps://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
Mercutio_
félisten
Miért, sonyra mit kapsz használtan és mennyiért?
OK, ha fényerős nagylátó kell, akkor a 2x szorzó miatt az m4/3 eleve hátrányból indul, meg aki ff vázhoz szokott annak ugye kérdés mi a nagylátó.
Új hozzászólás Aktív témák
- Linux kezdőknek
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Ukrajnai háború
- Valorant
- Google Pixel topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- 3D nyomtatás
- CES 2025: az In Win nem viccel, ha tápegységről van szó
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- ÉRKEZETT Legújabb Bontatlan Új M4 Chipes IPAD PRO 2024 11 13 1év gar Azonnal Deák Térnél Átvehető.
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 gen 11 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térnél.
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- Gyönyörű! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 16/512 FHD HUN
- OHH! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 8/256 FHD IPS HUN