Új hozzászólás Aktív témák
-
Mercutio_
félisten
-
aleister
veterán
válasz Mercutio_ #22953 üzenetére
Kb 7-8 éve.
Szóval nem tegnap volt az biztos, de anno amikor egyértelműen vírus baszta szét az efi gépét, és rákérdeztük, hogy milyen AV van fent, sosem mondták a nod-ot. Az AVG, Norton, Kapersky és társai meg sorra engedték át a szutykot.Nem követem, hogy ez mennyiben változott, de nálunk a cégnél az összes gépen nod van, és sosem volt vírus problémánk. Pedig itt aztán nagy a user error valószínűsége is.
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
Mercutio_
félisten
TayRol : dikkmán more sutyiban megint vettél egy E - M5 - öt?
Larry303 :Időjárásállóságon és opcionális markolat kívül nem tudom mi szól mellette, de a két hátsó gombja kritikán aluli, konkrétan a "mi ez a szám. r" érzés fogott el, ja és a szükségtelenül nagy., prizmaházat imitáló bumszli az E-M5 tetején is fekete pont nálam. A lassú menüben navigálást és a viszonylag nagy méretű fókuszpont miatti esetenként nem oda áll az AF dolgot lehet azóta fw - böl javították ezt majd aki használjamegirja .
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
-
Mercutio_
félisten
válasz Real_Necro #22985 üzenetére
Valami link utazási irodához és kis infó árról és, hogy mit tartalmaz priviben jöhet
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Real_Necro
veterán
válasz Mercutio_ #22972 üzenetére
Korfu.
Mi szeptember elején megyünk, apartmanban lesz a szállás, most akcióban 42eFt-al olcsóbb volt a repjegy, csöndes helyen van szállás, sokféle part van sziklástól az apró kavicsoson át a homokkal borítottig. Látnivaló meg van bőven. Tavaly is a szigeten voltunk, csak akkor Neckermannal meg hotelben.
[ Szerkesztve ]
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
Larry303
addikt
ha vki tudna egy kihagyhatatlan ajánlatot keveset használt EM5 re az ne tartsa magában....a 10es ma jön meg, kíváncsi vagyok rá
https://www.flickr.com/photos/kocsisbalazs
-
MODERÁTOR
válasz Mercutio_ #22972 üzenetére
Ez a nyár nekem a lanykérésről szólt volna, egy csodálatos helyen.
A hátam közepére sem kívánok egy nyaralást. Nem tudnék kikapcsolni. Meg nem is volt egy hatalmas összeg, csak kidobott pénz, ami idegesít.
Studi: azért nem úgy megy az. Fuvart Jay és Néma Bob sem kapott ingyé'
Madgie: látom nagyon rákattantál Furkoo proteinjére. Megosztjuk veled ha imár ennyire elkeseredetten óhajtod majd spanyoll adagolja neked.
[ Szerkesztve ]
Sarcasm: just one of the many services I offer.
-
Mercutio_
félisten
válasz Larry303 #22964 üzenetére
Ha már nyaralunk : Van olyan hely ahova
- fapados megy aug végén szept elején
- homokos, fokozatosan mélyülő tengerpart/tó
-szép hely, jó kaja
- éjjel nyugodtan lehet aludni (nincs a közelben dizsi, buli)
-ha nem csak punnyadni akarok a közelben van látnivaló és jó a TömegközlekedésCrey : Nem olcsóbb, ha elmégy egyedül, mint bukni egy csomó pénzt és nem is voltál sehol?
-
Freddy76
addikt
válasz Larry303 #22964 üzenetére
Hát, bazmeg, nekem is ez a bajom... Elnézem apóst, inna ő, de semmi nem ízlik neki, ergo életében nem volt még spicces sem. Én három piával vagyok haragban: ouzo, hubertus, pezsgő. Minden más jöhet.
Fizik: marketing. Aki ráharap az olcsó árra, annak nem megy a rendszer - ötből három addigra már annyira beleéli magát az utazásba, hogy foglal...
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
fi:zi'k
nagyúr
válasz Larry303 #22952 üzenetére
Ez az importálás nem nagyon fog menni, nem látok ilyen lehetőséget.
A nyomtatvány természetesen telepítve van, de ez nem az. Gugli azt mondta, rá, hogy egy titkosított fájl, amit csak a NAV tud olvasni.
Ez nem is lenne gond, csak akkor mi a bánatnak küldik el nekem?
Mert e.v.-ként egy nyilatkozatot kellene kapnom pdf-ben.
---
Más: foglalom a repjegyet nyaralásra. Tök jó, mert pont ma csökkent pár ezressel. Mondom is asszonynak, így legalább több jut benzinre a bérelt autóba. Szóval végigviszem a foglalást, fizetek. Gondolkodik-gondolkodik, nem történik semmi, csak teker. kb 1-2 perc után jön a hibaüzenet, hogy a járat nem választható. Mondom WTF, avagy mi a picsa?! Újra indítom a foglalási procedúrát, hát a tetű wizzair nem visszatolta az árakat addigra.
Majd fel robbantam.[ Szerkesztve ]
96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄
-
Larry303
addikt
válasz rbalint88 #22963 üzenetére
valójában amiben alkohol van azzal majdnem mind elég jól
na jó rum és whisky kizárt, azoktól megundorodtam amikor még rendesen ittam whiskytől hányni pedig a lehető legrosszabb dolog ami történhet veled
és igen Caorle tényleg jó hely, bár lehet most két év után máshova megyünkhttps://www.flickr.com/photos/kocsisbalazs
-
Larry303
addikt
válasz Freddy76 #22955 üzenetére
megtisztelő
btw kaptam sógortól limoncet Caorléből, ami szépen be van hűtve...egy pár sör mellett.
baszki akkor én most tényleg állandóan iszok? -mondjuk tuti a sok hülye miatt
amúgy amióta az ótvaros Ms bebökött a no-ip nek, azóta kb intravénásan kéne bekötni a kajszit meg a birset egyszerre, hogy bírjam a stresszt -és a hülyéket[ Szerkesztve ]
-
spanyoll
addikt
-
Freddy76
addikt
válasz Larry303 #22952 üzenetére
Ma kollégám Szombathelyen volt, kemény túrán. Kezdett a bíróságon, majd ment a NAV-hoz, onnan a rendőrségre. Ezen helyek rendszerint nehezen túlélhetők épp ésszel. Kolléga szerencsétlenségére mindhárom helyen hülyéket fogott ki, erre jött még a Csorna-Szombathely út, mindezek után délután ötkor őrjöngve robban be: "Faszkivan, Szombathelyen nincs egy normális ember sem?" Először Imyourfriend-re gondoltam, és nem szóltam semmit, de aztán eszembe jutottál, és emeltem a kezemet, hogy jelezzem, ismerek egyet. De a kolléga folytatta: "Aki normális, az biztos állandóan iszik, hogy elviselje a sok hülyét."
Eszembe jutott Füred, és lassan letettem a kezemet.
Nekem Dunaújvárosról vannak hasonló benyomásaim, bocs, Tamás... Mondjuk szerintem a legtöbb fasz itt Budapesten van, de ez részletkérdés.
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
*Ropi*
félisten
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
Mercutio_
félisten
válasz fi:zi'k #22888 üzenetére
Ezzel nem mondtál újat
Leginkább az előnyök /hátrányok, sérülésveszely, gyakorlatok leírásának részletessége, mi mit terhel, mire kell vigyázni, hasonló dolgok érdekelnek.aleister : Rég lehettél supportos, asszem mostanság NOD a kevésbé ajánlott, nem annyira hatékony és sok memóriát eszik (de azóta lehet megint változott a felállás, a melyik a legjobb virusirto topicot érdemes megnézni)
j. bravo : Avast ingyenes, jó, van néma módja ami csak akkor köhög, ha humán beavatkozásra van szükség, egyébként írt /karanténoz szó nélkül. Ja és malware ellen külön progi ajánlott, mert a virusirtok nem arra vannak kihegyezve. SuperAntiSpiware és MalwareBytes anti-malware (utóbbiból az ingyenes csak manuális indítás esetén fut, de ez nem akkora gáz, elég havonta futtatni, előbbi fut automatikusan, de a virusdef állományok frissítését kézzel kell indítani, és érdemes havonta itt is futtatni egy teljes keresés.
-
fi:zi'k
nagyúr
Aki jártas az ÁNYK programban, amivel az adóbevallást szokjuk csinálni, az megmondaná nekem, hogy .kr kiterjesztésű állományt meg tudok-e nyitni vele.
Bejelentkeztem e.v.-nek, és jött egy ilyen értesítés, de nem tudom mi van benne, mert nem tudom megnyitni.96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄
-
-
m3ss
veterán
válasz madgie #22942 üzenetére
cimboramnak van vmi ixus kompaktja, tenyleg full uigy nez ki, gombok, kiosztas...
amugy meg kit erdekel hogy nez ki, teszek ra hogy hogy nez ki a telefonom, erositom, fenyekepezom...az jobban erdekel hogy kenyelmetlen..kivancsi lennek tobbi nem stabis milcen milyen zaridoket tudnek kitartani...lehet megfeszitett nyakpanttal kellene kitartani? tuti hogy a fejemmel stabilizalok a keresobe nezes miatt tukroson. meg hat a tomeg, grip...https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
gab.m
senior tag
válasz TayRol #22939 üzenetére
Az X100 használtan 140-150ért megy, én beszámítással 160ért adtam el... Fájt nagyon eladni, pláne, hogy 50 ezret buktam rajta... Tényleg zseniális kis gép volt, de nem használtam ki, munkára nem mertem vinni, hobbigépnek meg drága volt tartani...
-- Eladó cuccok: Világítástechnikai szett, Slik állvány Giottos fejjel, Dell U2312HM IPS monitor --
-
m3ss
veterán
válasz madgie #22937 üzenetére
canon eosm szinten apsc vaz, 66e volt a 22f2-vel, garis. ezert sem ertem miert nincs tobb eosm amugy...ingyen adjak, es azert hasznalhato. biztos jobb a fuji fokuszsebessegben, dr-ben meg zajban is, meg featurek is...de par dologban rosszabb is. ar, canon obik hasznalhatosaga, megfizetheto nagylato, video?
szamomra felfoghatatlan hogy igy el van szallva arakkal a fuji...bar lehet en nem latok vmit, mert tobzodnak a fuji topicban en meg ha nyitnek egy eosm topicot magammal tarsaloghatnekhttps://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
madgie
titán
Én is rawozok tíz éve, de mondom, ez más, ennek lelke van.
Amúgy a Fuji filmmódok ott vannak a Lightroomban/ACR-ben, ha az kell (és kell, az Astia baromi jó az X-A1-nél is).
Szerk: ez egy APS-C váz egy fényerős alap objektívvel, asszem egy darabig nem lesz 80 az ára.
[ Szerkesztve ]
-
m3ss
veterán
válasz madgie #22935 üzenetére
mondjuk engem ezek a szinek, tonusok nem mozgatnak, soha nem lottem egyik gepemmel se jpeg-et, meg tesztelni sem
muhaha, zarido tarcsa van rajta mint az analog gepemen? van annak ertelme azon kivul hogy designos? mondjuk ez sem tunik tul nagynak kepeken, lehet befer zsebbe? de inkabb nem mondom el mennyit adnek erte, igy hogy fix obis
hasznaltan mondjuk 80-at.https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
madgie
titán
Az X100(s) olyan, mint maga a Fuji: kib*szott szerelem. Egy darab racionális érve nincs az embernek, míg nem próbálja ki, nem látja a színeket, tónusokat. Az X100-nál még az f2-nél lévő közeli lágyságot, furcsa flare-re való hajlamot is fícsörnek érzi az ember, nem hibának
Az asszony a mai napig azt morogja, hogy bezzeg a bécsi képek, bezzeg azok. Akkor csak az X100-at használtam. Pedig látott már annyi képet, kamerát, lomot nálam, hogy ihajj.
-
m3ss
veterán
válasz madgie #22909 üzenetére
azon nem cserelheto az obi, ugye? amugy biztos tetszene, de 3-4x annyiba kerul mint ez...irrealis, hiaba jobb. meg gondolom canon nem kicsit kisebb is
(#22910) Studi jol rajzol f2-on is. 21e-ert ujan? ajandek. fokuszsebesseg azert nem olyan mint a te panadon de hasznalhato sztem...de fokuszgyurut manualhoz nem tudom miert nem hagytak rajta...hogy videozzak igy vele?
https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
madgie
titán
válasz TayRol #22930 üzenetére
Jó, de akkor sem lesz Fuji színe ennek a kombónak, ha fejre állok.
Az Oly sem kutya, főleg a PanaLeica karakterével, de mégsem ugyanaz.Ettől függetlenül igazad van, az lenne az ásszerű előrelépés.
rbalint88: hát na telében nem vagyok bonyolult jellem, ekv 90 milli felett ritkán gondolkozom. Igazából ha a kezem a bilibe érne, akkor egy Sami 12/2, Fuji 23/1.4, és 56/1.2 kombóval tök jól ellennék akár egy X-E1-en is, de hát a két Fuji rendszerobi ára nagybetűs jajj.
[ Szerkesztve ]
-
rbalint88
addikt
válasz madgie #22928 üzenetére
négyhárom váz, kétféle rendszer mellett a racionalitás már rég elköszönt ott Fuji felé engem a rangefinder-like formavilág és a kitobi nyomna leginkább, hogy nem kell mellé semmi prime nagylátóból és normálból.
GX7 és X-E2 közül nehezen tudnék választani, előbbinél a funkciók (hajtogatós EVF és LCD, módválasztó, jobb markolat), utóbbinál a képminőség, a kitobi és a jpeg nagyon erős érv, plusz drágának se mondható, mert a GX7+12-35/2,8 kombó drágábbra jön ki sokkal, mint az X-E2 kit. Csak utána az építkezés olcsóbb a mikróra... azt hiszem, nálam a 35-100/2,8 lenne a vízválasztó, telében a Fuji nagy, kevésbé fényerős és az ekv 200mm nekem elég.[ Szerkesztve ]
-
Larry303
addikt
-
madgie
titán
válasz TayRol #22925 üzenetére
Van Fujim, épp az a gond
Csak a Samyang 12/2 miatt vettem eredetileg egy ócsó vázat, mert ugye APS-C vázon van értelme annak az objektívnek, de közben meg szép lassan beleszerelmesedek a Fuji színekbe. Csak hát az X-A1 elég butácska, akkor meg kéne egy másik váz, meg kéne egy 35/1.4 legalább... szóval ez sok-sok pénz és ha racionálisan gondolkodom, akkor egyértelmű, hogy a mostani E-M10 + 14-20-45 kombómnak nincs még megközelítő ár-párja sem Fujiban.
[ Szerkesztve ]
-
rbalint88
addikt
válasz Larry303 #22922 üzenetére
csak váz és Pana 14-42 II? akkora, mint a sima Oly kitobi, de nem széthajtós kivitel, képileg a legjobb -sötét- kitobi és ki lehet fogni 35-40 között újonnan (kitből bontva), angol ebayről. én jellemzően 38-ért szoktam árulni, de ha instant megoldás kell, az ezüst színűből mindig van fenn a feketéknél olcsóbban buy it now opciós, 95font+postáért.
-
j.bravo
addikt
válasz Larry303 #22907 üzenetére
Köszke!
Meg ott van kapásbul' a fészbuk is, ugye - oda egyes (minden szirszart) megosztó személyiségek által linkelt vicces/érdekes/szenzációs oldalakról simán...
kezdetnek akkor lesz egy ávégé amíg nincs valami jó kis promó.Miiinden lehetséges. Meg az ellenkezője is.
-
madgie
titán
válasz Larry303 #22920 üzenetére
Képileg nem hiszem, hogy ordító különbség lenne, ha a dizájn számít, akkor a palacsinta (drágább).
Amúgy meg vegyetek rá egy tisztességes fixet oszt csókolom (20/1.7 pölö) Én is szemeztem az EZ palacsintával anno, de végül csak egy pucér E-M10-et vettem.
[ Szerkesztve ]
-
Larry303
addikt
szal melyik a javallot srácok?
-
madgie
titán
válasz Larry303 #22917 üzenetére
Az első a palacsinta, szuperszexi szétcsúszós 14-42-es, a második, olcsóbb a régi, rondácskább, hagyományos 14-42.
[ Szerkesztve ]
-
Larry303
addikt
segítsetek kollegák:
E-M10 1442 EZ fekete Kit
E-M10 ezüst váz + EZ-M1442 IIR fekete KIT
mi a különbség a két csomag között?
rendelném ismerősnek a gépet, de van 30e ft a két kit közötthttps://www.flickr.com/photos/kocsisbalazs
-
Studi
veterán
válasz Andrew31 #22914 üzenetére
Ennek annyi a baja, hogy ha nagy, vagy nagyon tagolt a légtér, akkor több is kellhet belőle, és akkor már nem olyan olcsó. Bár ez a kapcsolós megoldás segít takarékosabban használni, amikor nincs nyitva ablak, akkor nem megy fölöslegesen.
Én mondjuk albérletben használtam, egy szobás volt, oda tökéletes. -
Andrew31
senior tag
Köszönöm.
Fél siker, de ha nem csípnek **rá, akkor nekem már jó.
Volt nekünk is, ilyen lapkával működő Raid irtó, de az vagy 10 éve volt és nem is emlékszem, hogy működött-e, de akkor lehet, hogy hatásosak ezek.
Ha azt csinálod, amit szeretsz, az szabadság. Ha szereted, amit csinálsz, az boldogság.
-
Andrew31
senior tag
Hello, fiatalok!
Ez egy igen pörgő téma, itt sokan megfordultok és OFF is... , hátha lesz némi hasznos infó.
Itt a szúnyoginvázió, tudtok valami konnektoros vagy akármilyen berendezést az irtásukra/távol tartásukra?
Van itthon ilyen konnektorba dugható teszkós tré:Na, az semmit nem csinál és már úgy nézek ki, mint ha himlős lenék... (a szúnyoghálót nem raknám vissza)
Van valakinek valamije, ami tényleg hatásos?
Előre is köszönöm.
Ha azt csinálod, amit szeretsz, az szabadság. Ha szereted, amit csinálsz, az boldogság.
-
m3ss
veterán
jenkik nem viccelnek. milyen hajtosak mar, minden sportban...tanulhatnank toluk ezt-azt. ilyen teren legalabbis
megjott a 22mm f2 obim eosm-re, ez a latoszog milyen szinten jo...ha ezentul csak 1 obit hasznalhatnek, tuti ekv 35 lenne. kozelpontja is jo...befer zsebembe geppel egyutt, bar kicsit nagy. de ha egyik zsebbe obi, masikba vaz...de ezek a zaridok, semmilyen obit nem tudok kitartani vele.lehet kellene hozza vmi aftermarket grip...
jo lenne ff-re is ez a latoszog nagyon. f1.4 mondjuk
samyang 14 2.8, 35 f1.4, 50 1.4 art, 135 f2 sorral ellennek...tenyleg tokina 16-28 2.8 az milyen, hasznalt vki?https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
Balinov
titán
válasz j.bravo #22902 üzenetére
mar meg nem mondom, melyiknel hasznaltam ezt anyosomek gepen, de az tuti, hogy letolteskor ellenoriz, ha megbizhato, letoltes utan engedi megnyitni, futtatni, ha nem, akkor karaten/torles/irtas akciot hajt vegre, attol fugg, mit allitasz be neki.
10yrs, 41.5kg, 3yrs 42.7kg (Lab) :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
Balinov
titán
válasz j.bravo #22899 üzenetére
igen, jol tevedsz. minimalis telepitesu jogu felhasznalo vagyok a win7enterprise-on, tuti van ceges tuzfal, par honapja cim/domainszures (prohardver.hu pl tiltott, de a logout/mobilarena/itcafe/sg nem, paddypower is az).
Viszont be van love domain policy-bol (vagy Active directory policy-bol, nem tudom a pontos nevet), hogy az MSE mikor frissuljon, mikor fusson FULL!!! scan-t, ugy, hogy le sem tudod loni, mert nincs jogosultsagot.
En tennek fel valamit a helyedben, a biztonsag kedveert, aztan jol beallitanam admin passos modon, hogy strict es csendes legyen minden esemenre a riasztas (torles/virusirtas/letoltes blokkolasa,stb).
10yrs, 41.5kg, 3yrs 42.7kg (Lab) :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
j.bravo
addikt
válasz fi:zi'k #22901 üzenetére
ilyen nod (az még megfizethető és még jóként emlékszem rá), AVG, Avira, Avast, meg ilyenekre gondoltam... vagy ezek (ill. a z ingyenes változatok) kb egy kategóriát képviselnek a beépítettel?
A promósba benézek azér', köszi a tippeket.Bali: nem rossz ötlet, bár nem tenném full csendessé, ha nem engedi a (user által kezdeményezett) letöltést, legalább szóljon, Viki értesüljön miért nem megy ha nem értesülne, csak azt látná hogy érthetetlen módon nem megy, rosszabb lenne
[ Szerkesztve ]
Miiinden lehetséges. Meg az ellenkezője is.
-